Vasco Translator MANUAL DE UTILIZARE ROMÂNĂ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Size: px
Start display at page:

Download "Vasco Translator MANUAL DE UTILIZARE ROMÂNĂ"

Transcription

1 Vasco Translator MANUAL DE UTILIZARE ROMÂNĂ

2 Copyright 2016 Vasco Electronics LLC

3 Cuprins 1. Funcţionarea dispozitivului Taste Funcţionale Încărcarea bateriei Cardul de memorie Cartela SIM integrată Suplimentare Valabilitatea cartelei SIM Număr cartelă SIM Primul start 7 2. Vasco Translator Alegerea sursei şi a limbilor ţintă Recunoaşterea vorbirii Scriere mesaj Pronunţarea Ştergerea Bara de jos Meniu Conversaţie Fraze utile Setări Contoare de traduceri Reţea Configurare WiFi WiFi automat Schimbare manuală operator de reţea Aplicaţii limbă 17 Specificaţii 18

4 4 1. Funcţionarea dispozitivului Difuzor, 2. Intrare pentru căşti, 3. USB, 4. Deschidere capac de protecţie, 5. Volum, 6. Deschidere/Închidere, 7. Difuzor, 8. Cartela SIM, 9. Card SD, 10. Meniu, 11. Înapoi

5 5 1.1 Taste Funcţionale Alimentare Dispozitiv închis: ţineţi apăsată această tastă pentru 5 secunde pentru a deschide dispozitivul. Dispozitiv în stare de funcţionare: Apăsaţi această tastă pentru a bloca ecranul, apăsaţi din nou pentru deblocare. Apăsaţi şi ţineţi apăsată tasta pentru 2 secunde şi atingeţi Închidere pentru a închide dispozitivul. Apăsaţi şi ţineţi apăsată tasta pentru 2 secunde şi atingeţi Repornire pentru a reporni dispozitivul. Apăsaţi şi ţineţi apăsată tasta pentru 2 secunde şi atingeţi mod avion pentru a activa modul avion; modul avion deconectează GSM, WiFi şi GPS;repetaţi paşii pentru a dezactiva modul avion. Apăsaţi şi ţineţi apăsată pentru 2 secunde şi atingeţ pentru a activa modul silenţios, toate sunetele vor fi închise. Apăsaţi şi ţineţi apăsată pentru 2 secunde şi atingeţi pentru a închide sunetul dar cu vibraţie activă. Apăsaţi şi ţineţi tasta apăsată pentru 2 secunde şi atingeţi pentru a activa toate sunetele. Volum Dispozitiv în funcţionare: apăsaţi în sus sau în jos pentru a creşte sau a descreşte volumul. Veţi vedea urmatoarea imagine. Apăsaţi şi ţineţi apăsat punctul albastru şi glisaţi stânga pentru a descreşte şi dreapta pentru a creşte volumul.

6 6 Buton meniu Butonul meniu se găsește în colțul stânga jos al dispozitivului. Buton înapoi Butonul înapoi se găsește în colțul dreapta jos al dispozitivului. Apasă butonul pentru a ajunge la ecranul anterior. 1.2 Încărcarea bateriei Conectaţi încărcătorul la o priză electrică şi cablul USB în dispozitiv pentru a incărca bateria. Indicatorul bateriei va trece în modul de încărcare. Bateria este complet încărcata după aprox. 4 ore. După ce bateria a fost încărcată, scoateţi încărcătorul şi cablul USB. ATENŢIE: Încărcaţi bateria într-un spaţiu bine aerisit între -10oC si +35oC. Pentru a încărca bateria folosiţi încărcătorul furnizat de producător. Folosirea oricărui alt încărcător poate deteriora dispozitivul. 1.3 Cardul de memorie Dispozitivul este echipat cu un card de memorie.înlaturarea şi/sau deteriorarea cardului poate cauza funcţionarea incorectă a dispozitivului. În cazul deteriorării cardului, contactaţi distribuitorul. 1.4 Cartela SIM integrată Dispozitivul este echipat cu o cartela SIM internaţională care permite funcţionarea dispozitivului fără conexiune WiFi. Cartela SIM încorporată este o cartelă prepaid şi nu necesită existenţa unui abonament.

7 Suplimentare Cartela SIM este activă si suplimentată. Pentru verificarea costurilor în alte ţări vizitaţi : sau contactaţi distribuitorul Valabilitatea cartelei SIM Cartela SIM card expiră după 2 ani de la ultima utilizare a dispozitivului. Pentru prelungirea acestei perioade este necesar doar să folosiţi dispozitivul în reţeaua GSM Număr cartelă SIM Numărul cartelei SIM începe cu Veţi găsi numărul complet pe partea interioara a cutiei, pe husa protectivă sau sub carcasa bateriei. ATENŢIE: Nu îndoiţi şi nu zgâriaţi cartela SIM. Evitaţi contactul cu apa, praful sau electricitatea. 1.5 Primul start Când deschizi pentru prima dată dispozitivul, alege limba și acceptă termenii și condițiile. Apoi, citiţi şi acceptaţi termenii şi condiţiile. Limba aleasă va schimba toate setările regionale, inclusive limba tastaturii. Veţi vedea ecranul principal al Vasco Translator. Dispozitivul este acum pregătit pentru utilizare. 2. Vasco Translator Vasco Translator este un traducător vocal care poate fi folosit pentru a traduce orice cuvânt sau propoziție într-o limbă străină. Vasco Translator are nevoie de o rețea WiFi sau GSM pentru efectuarea traducerii.

8 8 2.1 Alegerea sursei şi a limbilor ţintă English Arabic Bulgarian Czech Danish Estonian Apăsați steagul pentru a vedea lista limbilor disponibile. Glisați în sus sau în jos pentru a găsi limba dorită. Apăsați numele limbii pentru activare. Finnish French Greek Hebrew Spanish Dutch Japanese Lithuanian German Norwegian 2.2 Recunoaşterea vorbirii Vorbeşte Pronunţare Goliţi Tasta <<vorbeşte>> se foloseşte pentru a introduce textul folosind funcția de recunoaştere discurs. Pentru a introduce un text vorbit, țineți apăsat simbolul şi vorbiți clar cu o voce monotonă, de la o distanță de 15 cm.

9 9 Eliberați tasta când ați terminat. Traducerea se face automat şi durează în jur de 2 secunde. ATENŢIE: Calitatea recunoaşterii discursului poate fi deteriorată de un mediu zgomotos. 2.3 Scriere mesaj Vorbeşte Pronunţare Goliţi Folosiți casetele de text pentru a scrie textul. Atingeţi caseta de text de sus sau de jos pentru afişarea tastaturii tactile şi introduceți un cuvânt sau o frază pentru traducere. Confirmați textul introdus cu Enter pentru a începe traducerea. Puteți schimba limba tastaturii menținând apăsată tasta spaţiu. Pentru a folosi diacritice, țineți apăsată litera şi alegeți semnul dorit. Aveți posibilitatea să măriți caseta de text. Pentru a face acest lucru, apăsați pictograma lupă. Pentru a închide fereastra de mărire apăsaţi inapoi.

10 Pronunţarea Vorbeşte Pronunţare Goliţi Apăsaţi <<Pronunțare>> pentru a asculta traducerea pronunțată de sintetizatorul de discurs. Pronunțarea este disponibilă pentru câteva limbi. Dacă pictograma este gri, înseamnă că funcţia de pronunție pentru limba respectivă nu este disponibilă. Menţineți apăsat simbolul până când apare o pictogramă cu lacăt. Dispozitivul va pronunța acum în mod automat toate textele traduse.pentru a dezactiva această funcție, mențineți apăsată tasta. 2.5 Ştergerea Vorbeşte Pronunţare Goliţi Apăsaţi <<Goliți>> pentru a şterge tot textul.pentru a şterge litere sau cuvinte, folosiți tasta spaţiu de pe tastatură.

11 Bara de jos DATA aj aj wyczyść wyczyść Stare baterie Această pictograma arată starea curentă a bateriei. WiFi Apăsaţi tasta WiFi pentru a deschide sau a închide conexiunea WiFi. Conexiunea WiFi este activă dacă pictograma este verde. Țineți apăsată pictograma pentru a afişa rețelele WiFi disponibile Nu este recomandat să folosiți conexiunea WiFi *ȘI *GSM în acelaşi timp. GSM Apăsaţi tasta GSM pentru a deschide sau a închide conexiunea GSM. Conexiunea GSM este activă dacă pictograma este verde DATA Data Deschideți conectivitatea datelor apăsând şi ținând apăsat pe pictogramata DATA pentru câteva secunde. Conectivitatea datelor este activă atunci când pictograma devine verde. 3 Meniu Pentru meniul dispozitivului, apasă butonul din colțul stânga jos al dispozitivului. 3.1 Conversaţii apăsaţi pentru a lansa aplicaţia Conversaţii (vezi pct. 4). 3.2 Fraze utile apăsaţi pentru a lansa aplicaţia Fraze utile 3.3 Convertor unităţi de măsură o aplicație ce permite convertirea unităților cum ar fi valută, greutate, lungime, presiune, etc.

12 Calculator o aplicație ce permite efectuarea de operații matematice de bază şi avansate. 3.5 Cameră si Galerie Dispozitivul este dotat cu o cameră faţă si una spate.toate fotografiile sunt salvate în Galerie. 3.6 Istoric Permite vizualizarea istoricului traducerilor şi a conversațiilor. Istoric traducere Atingeţi linia dorită pentru afişarea traducerii pe ecranul principal al traducătorului. Atingeţi si menţineţi linia pentru circa 1 secundă, şi alegeţi Șterge istoricul intrărilor pentru a şterge. Apăsaţi înapoi pentru anulare. Pentru a mări fontul traducerii selectate, atingeţi pictograma corespunzătoare instrumentului lupă. Istoric conversaţii Atingeţi numele conversaţiei pentru afişare. Atingeţi si menţineţi pentru a redenumi sau pentru a şterge conversaţia. Atingeţi înapoi pentru a merge înapoi la meniu. 3.7 Resetaţi Atingeţi Resetaţi pentru a reseta toate traducerile şi conversaţiile. 3.8 Verificare actualizării apăsaţi pentru a verifica actualizările disponibile. ATENŢIE: Aveţi nevoie de o conexiune WiFi pentru a descărca update-urile de sistem. Dacă o versiune nouă de software este disponibilă, veți vedea informația după ce apăsați Verificare actualizări.

13 13 Pentru a updata dispozitivul, descărcați şi instalați aplicația, apăsați OK şi reporniți dispozitivul. Dacă nu sunt update-uri noi, veți vedea Nu sunt update-uri noi. Puteți găsi versiunea ID în Despre în colțul din dreapta sus al ecranului. Dacă vedeți Dispozitiv neînregistrat, vă rugăm să contactați distribuitorul. 3.9 Setări consultaţi manualul dispozitivului Despre dispozitiv informații despre software, cu versiunea traducătorului în colțul dreapta sus. 4. Conversaţie tu veux aller au cinéma you want to go to the cinema not today pas aujourd hui peut-être demain maybe tomorow Conversaţie permite să purtaţi un dialog într-o limbă străină. Pentru a porni aplicatia, mergeți la meniu si atingeti Conversaţie. Limbile de conversaţie sunt selectate din meniul principal al traducătorului Vasco Translator. Speak Listen Speak Pentru a începe o conversație atingeţi steagul corespunzător limbii dumneavoastre. Va fi afişată o pictogramă cu microfon. Țineți apăsat steagul şi vorbiți clar şi monoton pentru traducere. Eliberați apoi pictograma. Traducerea durează în jur de 2 secunde. Pe ecran va fi afişat tex-

14 14 tul original împreună cu textul tradus. Interlocutorul dumneavoastră va trebui să repete aceeași pași începând cu atingerea steagului corespunzător limbii lui. Pentru a mări textul tradus, atingeţi pictograma corespunzătoare instrumentului lupă. Pentru a asculta frazele recent traduse, atingeţi Pronunțare. Pentru a asculta orice frază tradusă atingeţi linia cu traducerea sa Toate conversațiile sunt salvate automat cu un nume implicit și cu data. Conversațiile pot fi salvate si manual accesând Meniu -> Salvează ca. Toate conversațiile salvate pot fi vizualizate în istoricul conversațiilor. 5. Fraze utile Reprezintă un set cu cele mai utile fraze. Accesaţi meniu și apăsaţi Fraze utile pentru a deschide aplicația. Va fi afișată lista cu limbile disponibile. Alegeți limba sursă Alegeți limba țintă Confirmați cu OK Scrieți orice cuvânt si se va afișa lista cu propuneri. Alegeți fraza care vă interesează și atingeţi linia cu această frază. Va fi afișată traducerea ei. Atingeţi Ascultă pentru a asculta fraza pronunțată cu voce tare. Atingeţi Înapoi pentru a merge un pas înapoi. Atingeţi din nou pentru a merge la lista cu limbi. Atingeţi încă o dată Înapoi pentru a ieși din aplicație.

15 15 6. Setări Apăsați Meniu și Setări pentru a accesa setările dispozitivului. Aici puteți schimba configurația WiFi, să vedeți numărul traducerilor și să schimbați limba meniului. 6.1 Contoare de traduceri Contoare de traduceri permite să controlați numărul traducerilor efectuate prin Wifi și GSM. Suplimentul furnizorului vă permite să traduceți în jur de 5000 de propoziții în Uniunea Europeane. Dacă traducătorul dvs. Nu functioneza și contorul arată un număr mai mare de 5000, verificați balanța contului dvs. contactând distribuitorul. Sunt 3 contoare: traduceri via Wifi, traduceri via rețele mobile (GSM) și numărul total al traducerilor. Traducerile via WiFi sunt nelimitate. Pentru a reseta toate contoarele, apăsați Resetare contoare traduceri sau apăsați contorul dorit și confirmați cu Da. 6.2 Reţea Configurare WiFi Administrați rețelele WiFi aici. Dacă vedeți WiFi este dezactivat, apăsați pictograma WiFi din josul ecranului. Dacă WiFi este activă, pictograma este verde și veți vedea lista rețelelor disponibile. Apăsați numele rețelei pentru a vă conecta la aceasta. Lacăt pictograma arată că rețeaua este securizată cu o parolă. Dacă aveți parolă, apăsați numele rețelei și introduceți parola. Apoi, apăsați OK și folosiți dispozitivul. Dacă nu cunoașteți parola, contactați furnizorul rețelei.

16 16 Interval liniile verzi arată puterea semnalului. Cu cât sunt mai multe linii verzi, cu atât semnalul este mai puternic. Nume apăsați numele rețelei pentru a vă conecta la aceasta. ATENŢIE: O rețea fără lacăt înseamnă că acea rețea este deschisă. Nu aveți nevoie de parolă pentru a vă conecta. Vă rugăm să luați aminte că anumite rețele deschise necesită acțiuni suplimentare cum ar fi logarea sau acceptarea unor termeni și condiții.nu este posibil să folosiți o astfel de rețea WiFi automat Atingeți această opțiune pentru a permite dispozitivului să se conecteze automat la rețele WiFi. Vă amintim că unele rețele deschise necesită unele acțiuni suplimentare Schimbare manuală operator de reţea Această funcție vă permite să vă conectați la un operator de rețea GSM preferat în țara în care vă aflați. Asigurați-va că aveți o conexiune WiFi sau GSM. Alegeți continentul pe care vă aflați, de ex. Europa. Alegeți țara în care vă aflați, de ex. Franța. Veți vedea lista operatorilor preferați din acea țară. Apăsați Operatori de reţea, citiți informațiile și confirmați apăsând Da. La pasul următor, apăsați Selectare manuală. Citiți informațiile și confirmați că ați înțeles. Dispozitivul va căuta rețele GSM disponibile. Alegeți pe cea pe care ați văzut-o în listă și apăsați numele ei pentru a vă conecta la aceasta.

17 17 Dispozitivul se va înregistra în rețeaua aleasă. Finalizare.Acum puteţi folosi dispozitivul. ATENŢIE: Dacă dispozitivul iese din raza de semnal a operatorului de rețea preferat,nu se va conecta automat la un alt operator.repetați pașii și apăsați Selectare automată pentru a reveni la setările anterioare Aplicaţii limbă Schimbă limba meniului. Aceasta va schimba de asemenea și setările regionale cum ar fi limba tastaturii și limbile implicite.

18 18 Specificaţii Ecran IPS G+ F, 5.0, HD 1280*720 Procesor RAM ROM 3G modem Wi-Fi Baterie Dimensiuni Greutate Intrare pentru căşti USB Slot SD card MTK8382, 4x 1.3 GHz 1 GB, LPDDR3 8 GB Da b/g/n 2200 mah 71,7 x 144,3 x 8,0 mm 143 g 3.5 mm Micro USB Micro SD (până la 32GB)

19

20 VTLSIS161010

Ghid de instalare pentru program NPD RO

Ghid de instalare pentru program NPD RO Ghid de instalare pentru program NPD4758-00 RO Instalarea programului Notă pentru conexiunea USB: Nu conectaţi cablul USB până nu vi se indică să procedaţi astfel. Dacă se afişează acest ecran, faceţi

More information

Mail Moldtelecom. Microsoft Outlook Google Android Thunderbird Microsoft Outlook

Mail Moldtelecom. Microsoft Outlook Google Android Thunderbird Microsoft Outlook Instrucțiunea privind configurarea clienților e-mail pentru Mail Moldtelecom. Cuprins POP3... 2 Outlook Express... 2 Microsoft Outlook 2010... 7 Google Android Email... 11 Thunderbird 17.0.2... 12 iphone

More information

VISUAL FOX PRO VIDEOFORMATE ŞI RAPOARTE. Se deschide proiectul Documents->Forms->Form Wizard->One-to-many Form Wizard

VISUAL FOX PRO VIDEOFORMATE ŞI RAPOARTE. Se deschide proiectul Documents->Forms->Form Wizard->One-to-many Form Wizard VISUAL FOX PRO VIDEOFORMATE ŞI RAPOARTE Fie tabele: create table emitenti(; simbol char(10),; denumire char(32) not null,; cf char(8) not null,; data_l date,; activ logical,; piata char(12),; cap_soc number(10),;

More information

Ghid de Instalare Windows Vista

Ghid de Instalare Windows Vista Ghid de Instalare Windows Vista Înainte de a folosi aparatul acesta trebuie instalat împreună cu driverul. Vă rugăm să citiţi acest Ghid de Instalare Rapidă şi Ghid de Instalare Windows Vista pentru instrucţiuni

More information

Asistenţă Conţinutul ambalajului Cablu Ethernet Mărci comerciale Router cu modem AC1600 WiFi VDSL/ADSL Conformitate Cablu telefonic Router cu modem

Asistenţă Conţinutul ambalajului Cablu Ethernet Mărci comerciale Router cu modem AC1600 WiFi VDSL/ADSL Conformitate Cablu telefonic Router cu modem Asistenţă Vă mulţumim că aţi achiziţionat acest produs NETGEAR. După instalarea dispozitivului, localizaţi numărul de serie de pe eticheta produsului şi utilizaţi-l pentru înregistrarea produsului la adresa

More information

Router AC1600 Smart WiFi

Router AC1600 Smart WiFi Mărci comerciale NETGEAR, sigla NETGEAR şi Connect with Innovation sunt mărci comerciale şi/sau mărci comerciale înregistrate ale NETGEAR, Inc. şi/sau ale filialelor sale în Statele Unite şi/sau alte ţări.

More information

Seria Plantronics M70 - M90. Ghid de utilizare

Seria Plantronics M70 - M90. Ghid de utilizare Seria Plantronics M70 - M90 Ghid de utilizare Cuprins Bun venit 3 Conţinutul pachetului* 4 Selectaţi limba 5 Împerecheaţi casca 6 Prezentare generală căşti 7 Siguranţa înainte de toate 7 Preluaţi controlul

More information

Ghid utilizator Nokia Lumia 800

Ghid utilizator Nokia Lumia 800 Ghid utilizator Nokia Lumia 800 Ediţia 1.1 RO Ghid utilizator Nokia Lumia 800 Cuprins Siguranţă 4 Pregătirea pentru utilizare 5 Tastele şi componentele 5 Tastele înapoi, start şi căutare 5 Introducerea

More information

Ghidul utilizatorului

Ghidul utilizatorului Ghidul utilizatorului Xperia Z2 D6502/D6503 Cuprins Noţiuni de bază...6 Despre acest ghid al utilizatorului...6 Prezentare generală...6 Asamblare...7 Prima pornire a dispozitivului...9 De ce am nevoie

More information

Sistemul de operare Windows (95, 98) Componenta My Computer

Sistemul de operare Windows (95, 98) Componenta My Computer Laborator 9 Sistemul de operare Windows (95, 98) Componenta My Computer My Computer este o componentă ce permite crearea şi organizarea fişierelor şi directoarelor şi gestionarea discurilor. My Computer

More information

ipad 2 Manual de utilizare

ipad 2 Manual de utilizare ipad 2 Manual de utilizare Notiuni elementare 1 Prezentare Bara Stare Camera frontala Aplicatii Ecran multitouch Acasa Camera spate Swich lateral Butoane volum Sleep/Wake Microfon HeaMufa Casti jack Micro-SIM

More information

PREZENTARE INTERFAŢĂ MICROSOFT EXCEL 2007

PREZENTARE INTERFAŢĂ MICROSOFT EXCEL 2007 PREZENTARE INTERFAŢĂ MICROSOFT EXCEL 2007 AGENDĂ Prezentarea aplicaţiei Microsoft Excel Registre şi foi de calcul Funcţia Ajutor (Help) Introducerea, modificarea şi gestionarea datelor în Excel Gestionarea

More information

Telefonul dumneavoastră HTC Wildfire. Ghid rapid

Telefonul dumneavoastră HTC Wildfire. Ghid rapid Telefonul dumneavoastră HTC Wildfire Ghid rapid 2 Ghid rapid Citiţi aceste informaţii înainte de a întreprinde altceva: Încărcaţi bateria Bateria telefonului dvs. nu a fost încă încărcată. Este important

More information

Anexa 2. Instrumente informatice pentru statistică

Anexa 2. Instrumente informatice pentru statistică Anexa 2. Instrumente informatice pentru statistică 2.1. Microsoft EXCEL şi rutina HISTO Deoarece Microsoft EXCEL este relativ bine cunoscut, inclusiv cu unele funcţii pentru prelucrări statistice, în acest

More information

Seria Voyager Sistem pentru cască wireless. Ghid de utilizare

Seria Voyager Sistem pentru cască wireless. Ghid de utilizare Seria Voyager 5200 Sistem pentru cască wireless Ghid de utilizare Cuprins Conţinutul pachetului 3 Accesorii 4 Prezentare generală căşti 5 Încărcaţi casca 6 Verificarea nivelului bateriei 7 Avertismente

More information

Telefonul dvs. HTC Wildfire S Ghidul utilizatorului

Telefonul dvs. HTC Wildfire S Ghidul utilizatorului Telefonul dvs. HTC Wildfire S Ghidul utilizatorului 2 Cuprins Cuprins Introducere În interiorul cutiei 8 HTC Wildfire S 8 Capac spate 10 Cartela SIM 10 Cartela de memorie 13 Baterie 14 Pornirea şi oprirea

More information

Manual de utilizare 32PFH PFT PFH PFT PFH PFT5300

Manual de utilizare 32PFH PFT PFH PFT PFH PFT5300 Register your product and get support at series www.philips.com/welcome Manual de utilizare 32PFH5300 32PFT5300 40PFH5300 40PFT5300 50PFH5300 50PFT5300 Cuprins 1 Noul meu televizor 1.1 Smart TV 3 1.2 Galerie

More information

Ghidul utilizatorului

Ghidul utilizatorului Ghidul utilizatorului Xperia M5 E5603/E5606/E5653 Cuprins Noţiuni de bază... 7 Despre acest ghid al utilizatorului...7 Prezentare generală... 8 Asamblarea...9 Protecţia ecranului...10 Prima pornire a dispozitivului...

More information

GRAFURI NEORIENTATE. 1. Notiunea de graf neorientat

GRAFURI NEORIENTATE. 1. Notiunea de graf neorientat GRAFURI NEORIENTATE 1. Notiunea de graf neorientat Se numeşte graf neorientat o pereche ordonată de multimi notată G=(V, M) unde: V : este o multime finită şi nevidă, ale cărei elemente se numesc noduri

More information

Manual de utilizare - 1

Manual de utilizare - 1 Manual de utilizare - 1 2-2016. Toate drepturile rezervate. Aspire ES 15 Vizează: Aspire ES1-572 / ES1-533 / ES1-532G / ES1-524 Această ediţie: 03/2016 Înscrieţi-vă pentru un Acer ID şi beneficiaţi de

More information

Ghidul utilizatorului

Ghidul utilizatorului Ghidul utilizatorului Xperia Z2 D6502/D6503 Cuprins Noţiuni de bază... 7 Despre acest ghid al utilizatorului...7 Prezentare generală... 7 Asamblare...8 Protecţia ecranului...10 Prima pornire a dispozitivului...

More information

ELEMENTE DE INTERFATA ALE UNUI SISTEM DE OPERARE

ELEMENTE DE INTERFATA ALE UNUI SISTEM DE OPERARE ELEMENTE DE INTERFATA ALE UNUI SISTEM DE OPERARE Sistemul de operare Windows 7 Cel mai utilizat sistem de operare la ora actuala Locul II Windows XP Locul III Windows Vista Windows 7 si XP sunt cele mai

More information

LESSON FOURTEEN

LESSON FOURTEEN LESSON FOURTEEN lesson (lesn) = lecţie fourteen ( fǥ: ti:n) = patrusprezece fourteenth ( fǥ: ti:nθ) = a patrasprezecea, al patrusprezecilea morning (mǥ:niŋ) = dimineaţă evening (i:vniŋ) = seară Morning

More information

Manual de utilizare. Oricând aici pentru a vă ajuta HTL5130B. Întrebare? Contactaţi Philips

Manual de utilizare. Oricând aici pentru a vă ajuta HTL5130B. Întrebare? Contactaţi Philips Oricând aici pentru a vă ajuta Înregistraţi-vă produsul şi obţineţi asistenţă la www.philips.com/support Întrebare? Contactaţi Philips HTL5130B Manual de utilizare Cuprins 1 Important 2 Ajutor şi asistenţă

More information

Ghid utilizator Nokia 6303 classic

Ghid utilizator Nokia 6303 classic Ghid utilizator Nokia 6303 classic 9214042 Ediţia 3 2 Cuprins Cuprins Informaţii referitoare la siguranţă 4 Pornirea 5 Taste şi componente 5 Instalarea cartelei SIM şi a acumulatorului 5 Introducerea şi

More information

Manual de utilizare 55PUS PUS8700

Manual de utilizare 55PUS PUS8700 Register your product and get support at 8700 series www.philips.com/welcome Manual de utilizare 55PUS8700 65PUS8700 Cuprins 1 Tur TV 8.4 Ghid TV 37 8.5 Text/Teletext 38 8.6 Televiziune interactivă 4 1.1

More information

Manual de utilizare 49PUS PUS PUS8503

Manual de utilizare 49PUS PUS PUS8503 Register your product and get support at www.philips.com/welcome 8503 series Manual de utilizare 49PUS8503 55PUS8503 65PUS8503 Cuprins 1 Configurarea 9.1 Pornire Internet 43 9.2 Opţiuni pe internet 43

More information

MANUAL DE INSTRUCTIUNI AD 70H

MANUAL DE INSTRUCTIUNI AD 70H Va multumim pentru achizitionarea produsului nostru. Va rugam sa cititi acest manual inainte de a face conexiunile si de a folosi acest produs. Pastrati acest manual pentru viitoare referinte. DVD player-ul

More information

Manual de utilizare 43PUS PUS6201

Manual de utilizare 43PUS PUS6201 Register your product and get support at 6201 series www.philips.com/welcome Manual de utilizare 43PUS6201 55PUS6201 Cuprins 1 Tur TV 4 10 Meniul Acasă 1.1 Smart TV 4 1.2 Galerie de aplicaţii 4 1.3 Clipuri

More information

This is the Internet version of the User's guide. Print only for private use.

This is the Internet version of the User's guide. Print only for private use. Cuprins Sony Ericsson V640i Vodafone Noţiuni de bază... 5 Asamblare... 5 Pornirea telefonului... 6 Ajutor în telefon... 7 Încărcarea bateriei... 7 Prezentare generală a telefonului... 8 Prezentare generală

More information

7.2 Instalare canal Meniul Acasă ghid TV Surse Lista de surse EasyLink D 47.

7.2 Instalare canal Meniul Acasă ghid TV Surse Lista de surse EasyLink D 47. Register your product and get support at www.philips.com/welcome 7800 series 42PUK7809 42PUS7809 42PUS7809 49PUK7809 49PUS7809 49PUS7809 55PUK7809 55PUS7809 55PUS7809 Manual de utilizare Cuprins 1 Noul

More information

Manual de utilizare. Oricând aici pentru a vă ajuta HTB4152B. Întrebare? Contactați Philips

Manual de utilizare. Oricând aici pentru a vă ajuta HTB4152B. Întrebare? Contactați Philips Oricând aici pentru a vă ajuta Înregistraţi-vă produsul şi obţineţi asistenţă la www.philips.com/support Întrebare? Contactați Philips HTB4152B Manual de utilizare Cuprins 1 Important 2 Siguranţa 2 Grija

More information

Register your product and get support at www.philips.com/welcome Wireless notebook mouse SPM9800 RO Manual de utilizare a c b d e f g RO 1 Important Câmpurile electronice, magnetice şi electromagnetice

More information

Manual de utilizare. Oricând aici pentru a vă ajuta HMP5000. Întrebare? Contactaţi Philips

Manual de utilizare. Oricând aici pentru a vă ajuta HMP5000. Întrebare? Contactaţi Philips Oricând aici pentru a vă ajuta Înregistraţi-vă produsul şi obţineţi asistenţă la www.philips.com/welcome Întrebare? Contactaţi Philips HMP5000 Manual de utilizare Cuprins 1 Controlaţi şi redaţi 2 11 Depanare

More information

Register your product and get support at Manual de utilizare

Register your product and get support at  Manual de utilizare Register your product and get support at www.philips.com/welcome Manual de utilizare Cuprins 1 Noul meu televizor 4 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 1.9 1.10 1.11 Televizor Ultra HD 4 Smart TV 4 Galerie

More information

Manual de utilizare 32PFK PHK PFK PFK4101

Manual de utilizare 32PFK PHK PFK PFK4101 Register your product and get support at 4201 series www.philips.com/welcome Manual de utilizare 32PFK4101 32PHK4101 40PFK4101 48PFK4101 Cuprins 1 Tur TV 2 Configurarea 11 Surse 3 1.1 Pause TV şi înregistrări

More information

Ghid de Instalare Rapidă

Ghid de Instalare Rapidă Imprimantă Laser HL-5240 HL-5240L HL-5250DN Ghid de Instalare Rapidă Înainte de a folosi imprimanta, trebuie instalat aparatul si driverul. Vă rugăm să citiţi acest Ghid de Instalare Rapidă pentru instrucţiuni

More information

Parcurgerea arborilor binari şi aplicaţii

Parcurgerea arborilor binari şi aplicaţii Parcurgerea arborilor binari şi aplicaţii Un arbore binar este un arbore în care fiecare nod are gradul cel mult 2, adică fiecare nod are cel mult 2 fii. Arborii binari au şi o definiţie recursivă : -

More information

This is the Internet version of the User guide. Print only for private use.

This is the Internet version of the User guide. Print only for private use. Vă mulţumim că aţi achiziţionat un telefon Sony Ericsson W595 Walkman. Un telefon zvelt cu sertar glisant, conceput pentru a beneficia de muzică atât dvs. cât şi cei din preajmă. Pentru conţinut suplimentar

More information

This is the Internet version of the User's guide. Print only for private use.

This is the Internet version of the User's guide. Print only for private use. Felicitări pentru achiziţionarea telefonului Sony Ericsson K850i. Captaţi şi distribuiţi momentele deosebite. Pentru conţinut suplimentar în telefon, mergeţi la www.sonyericsson.com/fun. Înregistraţi-vă

More information

Manual de utilizare DCP-9015CDW DCP-9020CDW. Versiunea A ROM

Manual de utilizare DCP-9015CDW DCP-9020CDW. Versiunea A ROM Manual de utilizare DCP-9015CDW DCP-9020CDW Versiunea A ROM Dacă trebuie să contactaţi departamentul de asistenţă clienţi Completaţi următoarele informaţii pentru consultare ulterioară: Numărul modelului:

More information

Ghid pentru utilizator. HP Slate

Ghid pentru utilizator. HP Slate Ghid pentru utilizator HP Slate Copyright 2011 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth este o marcă comercială deţinută de proprietarul său şi este utilizată de Hewlett-Packard Company sub

More information

Ghid de Instalare Rapidă

Ghid de Instalare Rapidă MFC-7440N MFC-7320 Ghid de Instalare Rapidă Înainte de a putea utiliza aparatul, trebuie să instalaţi şi să configuraţi hardware-ul şi să instalaţi driverul. Citiţi acest Ghid de instalare şi configurare

More information

GHIDUL UTILIZATORULUI DE REŢEA

GHIDUL UTILIZATORULUI DE REŢEA Server de imprimantă Ethernet integrat multiprotocol GHIDUL UTILIZATORULUI DE REŢEA HL-5350DN HL-5380DN Vă rugăm să citiţi acest manual cu atenţie înainte de a utiliza aparatul. Păstraţi CD-ROM-ul într-un

More information

W7000+/W7500 Proiector digital Seria Home Cinema Manual de utilizare

W7000+/W7500 Proiector digital Seria Home Cinema Manual de utilizare W7000+/W7500 Proiector digital Seria Home Cinema Manual de utilizare Cuprins Instrucţiuni importante privind siguranţa... 3 Vedere de ansamblu... 6 Conţinutul ambalajului...6 Baterii pentru telecomandă...7

More information

ThinkPad T60 Ghid de service şi depanare

ThinkPad T60 Ghid de service şi depanare ThinkPad T60 Ghid de service şi depanare Conţine: v Prezentarea altor surse de informaţii v Sugestii importante pentru îngrijirea calculatorului v Diagnosticarea şi depanarea v Opţiuni de recuperare v

More information

Ghid utilizator Nokia 5800 XpressMusic. Ediţia 3

Ghid utilizator Nokia 5800 XpressMusic. Ediţia 3 Ghid utilizator Nokia 5800 XpressMusic Ediţia 3 DECLARAŢIE DE CONFORMITATE Prin prezenta, NOKIA CORPORATION declară că acest produs RM-356 respectă cerinţele esenţiale şi alte prevederi relevante ale Directivei

More information

SH940 Proiector digital Manual de utilizare

SH940 Proiector digital Manual de utilizare SH940 Proiector digital Manual de utilizare Cuprins Instrucţiuni importante privind siguranţa... 3 Prezentare generală... 6 Conţinutul ambalajului...6 Baterii pentru telecomandă...7 Operarea telecomenzii...7

More information

Register your product and get support at Manual de utilizare 32PFL8404H 37PFL8404H 42PFL8404H 47PFL8404H

Register your product and get support at  Manual de utilizare 32PFL8404H 37PFL8404H 42PFL8404H 47PFL8404H Register your product and get support at www.philips.com/welcome RO Manual de utilizare 32PFL8404H 37PFL8404H 42PFL8404H 47PFL8404H Contact information Type nr. Product nr. België / Belgique 078 250 145-0.06

More information

Manualul utilizatorului

Manualul utilizatorului Manualul utilizatorului Cuprins 1. Ghid de pornire rapidă 2. Cum sa ajungi la destinaţie? 3. Ghidare 4. Ajustarea luminozităţii afişajului 5. Previzionalizarea şi editarea rutei 5.1. Schimbarea destinaţiei

More information

LIETOŠANAS ROKASGRĀMATA / NAUDOJIMO INSTRUKCIJA / ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ / ŞLETIM KILAVUZU / NAVODILA ZA UPORABO /

LIETOŠANAS ROKASGRĀMATA / NAUDOJIMO INSTRUKCIJA / ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ / ŞLETIM KILAVUZU / NAVODILA ZA UPORABO / PIN SHARP ELECTRONICS (Europe) GmbH Sonnistraße 3, D-20097 Hamburg, Deutschland SHARP CORPORATION http://www.sharp-eu.com Wydrukowano w Polsce Nyomtatás helye: Lengyelország Vytištěno v Polsku Vytlačené

More information

PowerMust Office Sursã de tensiune neîntreruptibilã

PowerMust Office Sursã de tensiune neîntreruptibilã MANUAL DE UTILIZARE RO PowerMust Office Sursã de tensiune neîntreruptibilã INSTRUCÞIUNI IMPORTANTE PASTRAÞI ACESTE INSTRUCÞIUNI Acest manual conţine instrucţiuni importante pentru modelele din seria PowerMust

More information

MANUAL DE UTILIZARE ROMÂNĂ

MANUAL DE UTILIZARE ROMÂNĂ ROMÂNĂ MANUAL DE UTILIZARE Citiþi acest Manual de utilizare înainte de a folosi aparatul dvs. P-touch. Pãstraþi acest Manual de utilizare la îndemânã pentru referinþe viitoare. INTRODUCERE PORNIREA EDITAREA

More information

RP652/RP652H/RP702/RP790 Ecran plat interactiv Manual de utilizare

RP652/RP652H/RP702/RP790 Ecran plat interactiv Manual de utilizare RP652/RP652H/RP702/RP790 Ecran plat interactiv Manual de utilizare Exonerare de răspundere BenQ Corporation nu face nicio declaraţie şi nu acordă niciun fel de garanţii, explicite sau implicite, cu privire

More information

Multimedia Ghidul pentru utilizator

Multimedia Ghidul pentru utilizator Multimedia Ghidul pentru utilizator Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows este o marcă comercială înregistrată de Microsoft Corporation în S.U.A. Notă despre produs Acest ghid

More information

VG23AH Monitor LCD. Ghidul utilizatorului

VG23AH Monitor LCD. Ghidul utilizatorului VG23AH Monitor LCD Ghidul utilizatorului Cuprins Note... iii Informaţii referitoare la siguranţa... iv Îngrijire şi curăţare... v 1.1 Bine aţi venit!... 1-1 1.2 Conţinut pachet... 1-1 1.3 Introducere monitor...

More information

1 Addenda. Utilizare teletext ecran dublu. Mărirea paginilor teletext. 1 Apăsaţi Dual screen pe telecomandă pentru a activa teletextul pe ecran dublu.

1 Addenda. Utilizare teletext ecran dublu. Mărirea paginilor teletext. 1 Apăsaţi Dual screen pe telecomandă pentru a activa teletextul pe ecran dublu. 1 Addenda Mărirea paginilor teletext Secţiunea Mărirea paginilor teletext din acest manual de utilizare vă indică să apăsaţi OPTION pentru a mări paginile de teletext. Utilizare teletext ecran dublu Secţiunea

More information

DIRECTIVA HABITATE Prezentare generală. Directiva 92/43 a CE din 21 Mai 1992

DIRECTIVA HABITATE Prezentare generală. Directiva 92/43 a CE din 21 Mai 1992 DIRECTIVA HABITATE Prezentare generală Directiva 92/43 a CE din 21 Mai 1992 Birds Directive Habitats Directive Natura 2000 = SPAs + SACs Special Protection Areas Special Areas of Conservation Arii de Protecţie

More information

Receptor digital de satelit Digital Innovation Life. Manual de utilizare OPTIBOX LIGHT

Receptor digital de satelit Digital Innovation Life. Manual de utilizare OPTIBOX LIGHT Receptor digital de satelit Digital Innovation Life Manual de utilizare OPTIBOX LIGHT Cuprins Cuprins...3 Precauţii...5 1.Instrucţiuni importante de securitate...5 2.Notă...5 3.Copyright 6 4.Avertisment...6

More information

1 Addenda. Utilizare teletext ecran dublu. Mărirea paginilor teletext. 1 Apăsaţi Dual screen pe telecomandă pentru a activa teletextul pe ecran dublu.

1 Addenda. Utilizare teletext ecran dublu. Mărirea paginilor teletext. 1 Apăsaţi Dual screen pe telecomandă pentru a activa teletextul pe ecran dublu. 1 Addenda Mărirea paginilor teletext Secţiunea Mărirea paginilor teletext din acest manual de utilizare vă indică să apăsaţi OPTION pentru a mări paginile de teletext. Utilizare teletext ecran dublu Secţiunea

More information

Ghidul utilizatorului telefonului IP Cisco din seria 7800

Ghidul utilizatorului telefonului IP Cisco din seria 7800 Data primei publicări: 2015-11-25 Date ultimei modificări: 2017-01-27 Americas Headquarters Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive San Jose, CA 95134-1706 USA http://www.cisco.com Tel: 408 526-4000

More information

Seria G Monitor LCD Manual de utilizare

Seria G Monitor LCD Manual de utilizare Seria G Monitor LCD Manual de utilizare Drepturi de autor Drepturi de autor 2016 BenQ Corporation. Toate drepturile rezervate. Nici o parte a acestei publicaţii nu poate fi reprodusă, transmisă, transcrisă,

More information

Telefon mobil EASYPHONE

Telefon mobil EASYPHONE Telefon mobil EASYPHONE Telefon mobil elegant într-un design modern, negru-argintiu, cu încărcător de masă. Comandă facilă Comanda telefonului mobil EVOLVEO EasyPhone a fost simplificată la maxim, prin

More information

Pagini Web prin Microsoft Frontpage. Crearea de pagini web. Introducere

Pagini Web prin Microsoft Frontpage. Crearea de pagini web. Introducere Pagini Web prin Microsoft Frontpage Crearea de pagini web. Introducere Internetul este un sistem global de reţele de calculatoare ce folosesc protocoalele de comunicare Transmission Control Protocol şi

More information

MANUAL DE UTILIZARE. 2. Nomenclator Curs Produse Clienti Introducere Facturi

MANUAL DE UTILIZARE. 2. Nomenclator Curs Produse Clienti Introducere Facturi MANUAL DE UTILIZARE Va rugam sa rasfoiti acest manual de utilizare al programului de facturare FACTURIS. O sa descoperiti multe optiuni pe care le ofera acest soft de facturare si va fi mult mai usor sa

More information

ThinkCentre Ghid de instalare şi înlocuire hardware

ThinkCentre Ghid de instalare şi înlocuire hardware ThinkCentre Ghid de instalare şi înlocuire hardware Notă Înainte de a folosi aceste informaţii şi produsul la care se referă, fiţi sigur că aţi citit şi înţeles Ghidul de siguranţă şi garanţiepentru acest

More information

Cu ce se confruntă cancerul de stomac? Să citim despre chirurgia minim invazivă da Vinci

Cu ce se confruntă cancerul de stomac? Să citim despre chirurgia minim invazivă da Vinci Cu ce se confruntă cancerul de stomac? Să citim despre chirurgia minim invazivă da Vinci Opţiunile chirurgicale Cancerul de stomac, numit şi cancer gastric, apare atunci când celulele normale ies de sub

More information

Declaraţie privind interferenţa radio FCC de clasă B

Declaraţie privind interferenţa radio FCC de clasă B HP191 HSG1097 Vă rugăm să citiţi cu atenţie acest manual înainte de a utiliza monitorul. Acest manual trebuie păstrat pentru consultări ulterioare. Declaraţie privind interferenţa radio FCC de clasă B

More information

Register your product and get support at www.philips.com/welcome 32PFL3205H/12 32PFL3405H/12 32PFL3605H/12 42PFL3405H/12 42PFL3605H/12 47PFL3605H/12 Manual de utilizare www.philips.com/support Model Serial

More information

SM7683, SM7680 SM6080/SM6081/SM7080/SM7081 MANUALE UTENTE GEBRUIKSAANWIJZING GEBRUIKSAANWIJZING BENUTZERHANDBUCH

SM7683, SM7680 SM6080/SM6081/SM7080/SM7081 MANUALE UTENTE GEBRUIKSAANWIJZING GEBRUIKSAANWIJZING BENUTZERHANDBUCH SM7686, USER MANUAL SM7685, SM7684 SM7683, SM7680 SM6080/SM6081/SM7080/SM7081 WWW.SAECO.COM/CARE MANUALE RO UTENTE DE UTILIZARE GEBRUIKSAANWIJZING BENUTZERHANDBUCH MANUALE UTENTE GEBRUIKSAANWIJZING 4219.460.4198.1

More information

BAZE DE DATE SI PRELUCRARI STATISTICE

BAZE DE DATE SI PRELUCRARI STATISTICE BAZE DE DATE SI PRELUCRARI STATISTICE CU PROGRAMUL EPI INFO INTRODUCERE Epi Info a fost produs de Epidemiology Program Office, Centres for Disease Control si de Global Programme on AIDS, World Health Organisation

More information

EP3363, EP3362, EP3360 EP3559, EP3558, EP3551 EP3550

EP3363, EP3362, EP3360 EP3559, EP3558, EP3551 EP3550 Super automatic espresso machine 3100 series EP3363, EP3362, EP3360 EP3559, EP3558, EP3551 EP3550 RO MANUAL DE UTILIZARE 4219.460.4099.1 PHILIPS3100 OTC GLOSSY_FRONT-BACK_A5_CEE.indd 1 05-07-17 13:28 1

More information

Register your product and get support at www.philips.com/welcome 32PFL3605/12 42PFL3605/12 Manual de utilizare www.philips.com/support Model Serial Österreich 0800 180 016 België/Belgique 80080190 България

More information

Curriculum vitae Europass

Curriculum vitae Europass Curriculum vitae Europass Informaţii personale Nume / Prenume TANASESCU IOANA EUGENIA Adresă(e) Str. G. Enescu Nr. 10, 400305 CLUJ_NAPOCA Telefon(oane) 0264.420531, 0745820731 Fax(uri) E-mail(uri) ioanatanasescu@usamvcluj.ro,

More information

Ministerul Educaţiei Naţionale Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare

Ministerul Educaţiei Naţionale Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare Examenul de bacalaureat naţional 2014 Proba C de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal Proba scrisă la Limba engleză

More information

Brilliance. RO Manualul de utilizare 1 Centre de asistenţă pentru clienţi şi garanţie 20 Depanare şi întrebări frecvente 24.

Brilliance. RO Manualul de utilizare 1 Centre de asistenţă pentru clienţi şi garanţie 20 Depanare şi întrebări frecvente 24. Brilliance 271B8 www.philips.com/welcome RO Manualul de utilizare 1 Centre de asistenţă pentru clienţi şi garanţie 20 Depanare şi întrebări frecvente 24 Cuprins 1. Important... 1 1.1 Măsuri de siguranţă

More information

Store n Go Portable Hard Drive esata/usb2.0 Combo

Store n Go Portable Hard Drive esata/usb2.0 Combo Store n Go Portable Hard Drive esata/usb2.0 Combo Ghid de utilizare Română Introducere Vă mulţumim că aţi achiziţionat această unitate de hard disc portabilă Verbatim, dotată cu o interfaţă rapidă şi accesibilă

More information

Sistem electric de încălzire prin pardoseală. Romania Catalog tehnic; lista de preţuri

Sistem electric de încălzire prin pardoseală. Romania Catalog tehnic; lista de preţuri Sistem electric Romania 2008 Catalog tehnic; lista de preţuri sistem electric Cuprins Introducere eljet... 3 Conţinutul pachetului... 3 Caracteristicile tehnice ale sistemului... 3 Descriere Descrierea

More information

Maria plays basketball. We live in Australia.

Maria plays basketball. We live in Australia. RECAPITULARE GRAMATICA INCEPATORI I. VERBUL 1. Verb to be (= a fi): I am, you are, he/she/it is, we are, you are, they are Questions and negatives (Intrebari si raspunsuri negative) What s her first name?

More information

273G3D. RO Manualul de utilizare 1 Centre de asistenţă pentru clienţi şi garanţie 33. Depanare şi întrebări frecvente

273G3D.  RO Manualul de utilizare 1 Centre de asistenţă pentru clienţi şi garanţie 33. Depanare şi întrebări frecvente 273G3D www.philips.com/welcome RO Manualul de utilizare 1 Centre de asistenţă pentru clienţi şi garanţie 33 Depanare şi întrebări frecvente 3 Cuprins 1. Important...1 1.1 Măsuri de siguranţă şi întreţinere...1

More information

SAECO.COM/CARE SM7581, SM6080/SM6081/SM7080/SM SM7581, SM7580 FUTURA GOOD_EE_COVER_A5_FC.indd :18

SAECO.COM/CARE SM7581, SM6080/SM6081/SM7080/SM SM7581, SM7580 FUTURA GOOD_EE_COVER_A5_FC.indd :18 SAECO.COM/CARE SM7581, SM6080/SM6081/SM7080/SM7081 SM7580 4219.460.4140.1 SM7581, SM7580 FUTURA GOOD_EE_COVER_A5_FC.indd 1 08-06-17 16:18 11 12 10 3 2 1 1 1 2 3 4 32 31 30 5 6 29 7 10 11 9 8 12 28 13 27

More information

196V3L. RO Manualul de utilizare 1 Centre de asistenţă pentru clienţi şi garanţie 26. Depanare şi întrebări frecvente

196V3L.  RO Manualul de utilizare 1 Centre de asistenţă pentru clienţi şi garanţie 26. Depanare şi întrebări frecvente 196V3L www.philips.com/welcome RO Manualul de utilizare 1 Centre de asistenţă pentru clienţi şi garanţie 26 Depanare şi întrebări frecvente Cuprins 1. Important...1 1.1 Măsuri de siguranţă şi întreţinere...1

More information

Hama GmbH & Co KG D Monheim/Germany /06.09

Hama GmbH & Co KG D Monheim/Germany /06.09 Die Konformitätserklärung nach der R&TTE Richtlinie 99/5/EG finden Sie unter www.hama.com See www.hama.com for declaration of conformity according to R&TTE Directive 99/5/EC guidelines La déclaration de

More information

MODULUL 2 UTILIZAREA SISTEMULUI DE OPERARE WINDOWS VISTA CURSUL UTILIZAREA CALCULATORULUI PERSONAL; APLICAREA TIC ÎN ŞCOALĂ ŞI AFACERI

MODULUL 2 UTILIZAREA SISTEMULUI DE OPERARE WINDOWS VISTA CURSUL UTILIZAREA CALCULATORULUI PERSONAL; APLICAREA TIC ÎN ŞCOALĂ ŞI AFACERI MODULUL 2 UTILIZAREA SISTEMULUI DE OPERARE WINDOWS VISTA CURSUL UTILIZAREA CALCULATORULUI PERSONAL; APLICAREA TIC ÎN ŞCOALĂ ŞI AFACERI Pag. 1 Dacă vă aflaţi în faţa unui computer despre care ştiţi că foloseşte

More information

HP LaserJet Pro M402d series

HP LaserJet Pro M402d series Fişa de date HP LaserJet Pro M402d series Viteză impresionantă. Securitate puternică. Performanţe de imprimare şi securitate robustă concepute pentru modul în care lucraţi. Această imprimantă capabilă

More information

Algoritmică şi programare Laborator 3

Algoritmică şi programare Laborator 3 Algoritmică şi programare Laborator 3 Următorul algoritm calculează cel mai mare divizor comun şi cel mai mic multiplu comun a două numere naturale, nenule, a şi b, citite de la tastatură. Algoritmul are

More information

Pachet de lansare Zamo

Pachet de lansare Zamo Pachet de lansare Zamo Pachet de lansare Zamo 1 Introducere: Poveste de succes PLR 15 Un produs de mare succes cu feedback pozitiv din partea consumatorilor Este o unealtă compactă şi uşor de folosit.

More information

Biostatistică Medicină Generală. Lucrarea de laborator Nr Intervale de încredere. Scop: la sfârşitul laboratorului veţi şti:

Biostatistică Medicină Generală. Lucrarea de laborator Nr Intervale de încredere. Scop: la sfârşitul laboratorului veţi şti: Biostatistică Medicină Generală Lucrarea de laborator Nr.5 Scop: la sfârşitul laboratorului veţi şti: Să folosiţi foaia de calcul Excel pentru a executa calculele necesare găsirii intervalelor de încredere

More information

CE LIMBAJ DE PROGRAMARE SĂ ÎNVĂŢ? PHP vs. C# vs. Java vs. JavaScript

CE LIMBAJ DE PROGRAMARE SĂ ÎNVĂŢ? PHP vs. C# vs. Java vs. JavaScript Vizitaţi: CE LIMBAJ DE PROGRAMARE SĂ ÎNVĂŢ? PHP vs. C# vs. Java vs. JavaScript Dacă v-aţi gândit să vă ocupaţi de programare şi aţi început să analizaţi acest domeniu, cu siguranţă v-aţi întrebat ce limbaj

More information

Press review. Monitorizare presa. Programul de responsabilitate sociala. Lumea ta? Curata! TIMISOARA Page1

Press review. Monitorizare presa. Programul de responsabilitate sociala. Lumea ta? Curata! TIMISOARA Page1 Page1 Monitorizare presa Programul de responsabilitate sociala Lumea ta? Curata! TIMISOARA 03.06.2010 Page2 ZIUA DE VEST 03.06.2010 Page3 BURSA.RO 02.06.2010 Page4 NEWSTIMISOARA.RO 02.06.2010 Cu ocazia

More information

GSR Professional 6-25 TE 6-45 TE 6-60 TE. Robert Bosch GmbH Power Tools Division Leinfelden-Echterdingen GERMANY.

GSR Professional 6-25 TE 6-45 TE 6-60 TE. Robert Bosch GmbH Power Tools Division Leinfelden-Echterdingen GERMANY. OBJ_BUCH-17-008.book Page 1 Wednesday, March 11, 2015 10:42 AM Robert Bosch GmbH Power Tools Division 70764 Leinfelden-Echterdingen GERMANY www.bosch-pt.com 2 609 92 926 (2015.0) I / 19 EURO GSR Professional

More information

2.Transferul de date. Transferul de date

2.Transferul de date. Transferul de date 2.Transferul de date Cuprins Cuprins modul 2.1.Clasificare 2.2.Transferul programat 2.3.Transferul prin întreruperi 2.4.Transferul prin DMA 2.5.Programe de comandă a transferului 2.6.Sistemele de întreruperi

More information

Raionul Şoldăneşti la 10 mii locuitori 5,2 4,6 4,4 4,8 4,8 4,6 4,6 Personal medical mediu - abs,

Raionul Şoldăneşti la 10 mii locuitori 5,2 4,6 4,4 4,8 4,8 4,6 4,6 Personal medical mediu - abs, Indicatorii de bază privind sănătatea populaţiei raionului şi rezultatele de activitate a instituţiilor medico - sanitare publice Reţeaua instituţiilor medicale: -spitale republicane 17 - - - - - - -spitale

More information

Imprimantă profesională de etichete/bonuri TD-2020/TD-2120N/TD-2130N

Imprimantă profesională de etichete/bonuri TD-2020/TD-2120N/TD-2130N TD-2020/TD-2120N/TD-2130N Imprimantă profesională de etichete/bonuri Completaţi golul dintre imprimarea desktop şi mobilă cu gama TD-2000 de imprimante compacte rapide - Îmbunătăţiţi productivitatea muncii

More information

directorul ATESTAT de pe desktop.

directorul ATESTAT de pe desktop. SUBIECTUL NR. 1 În primul diapozitiv, cu tema Concurenţă şi aspectul Titlu, scrieţi titlul "ATESTAT", şi subtitlul "Informatică 2015", cu fonturi implicite. Modificaţi fontul titlului ca să aibă culoarea

More information

16-Martie-2016 SOFTWARE DE BIROTICĂ Sorana D. BOLBOACĂ Curs 1

16-Martie-2016 SOFTWARE DE BIROTICĂ Sorana D. BOLBOACĂ Curs 1 SOFTWARE DE BIROTICĂ 1 » De ce?» Microsoft Word» Microsot PowerPoint Bibliografie: Microsoft Office 2013 for Dummies Microsot Office 2010 for Dummies Microsoft PowerPoint 2010 for Dummies Windows 8 for

More information

CAPSATOARE PNEUMATICE INSTRUCTIUNI DE SIGURANTA SI UTILIZARE INDEX A) REGULI DE SIGURANTA B) SISTEMUL DE ACTIONARE C) INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE

CAPSATOARE PNEUMATICE INSTRUCTIUNI DE SIGURANTA SI UTILIZARE INDEX A) REGULI DE SIGURANTA B) SISTEMUL DE ACTIONARE C) INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE CAPSATOARE PNEUMATICE INSTRUCTIUNI DE SIGURANTA SI UTILIZARE INDEX A) REGULI DE SIGURANTA 1) ECHIPAMENTUL PERSONAL DE PROTECTIE 2) SURSA DE AER COMPRIMAT 3) CONSUMABILE 4) VERIFICAREA INAINTE DE UTILIZARE

More information

Ministerul EducaŃiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului Centrul NaŃional de Evaluare şi Examinare

Ministerul EducaŃiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului Centrul NaŃional de Evaluare şi Examinare Examenul de bacalaureat 2011 de evaluare a competenńelor lingvistice într-o limbă de circulańie internańională studiată pe parcursul învăńământului liceal Proba de înńelegere a unui text audiat la Limba

More information

Actuatoare Fisher cu piston seria 585C

Actuatoare Fisher cu piston seria 585C Manual de instrucţiuni D1020870RO Actuator 585C Actuatoare Fisher cu piston seria 585C Cuprins Introducere... 1 Domeniu de aplicare manual... 1 Descriere... 2 Specificaţii... 2 Servicii de instruire...

More information

CUPRINS CAP. 1. PREZENTARE GENERALĂ

CUPRINS CAP. 1. PREZENTARE GENERALĂ CUPRINS CAP. 1. PREZENTARE GENERALĂ CAP. 2. FUNDAMENTELE PROGRAMĂRII ÎN MATLAB 2.1. Expresii fundamentale 2.2. Help on-line, formatul datelor, opţiuni de salvare 2.3. Crearea fişierelor MATLAB (.m files)

More information