Level A2 LAAS ENGLISH LANGUAGE EXAMINATIONS DECEMBER Certificate Recognised by ICC NAME... LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM INSTRUCTIONS

Save this PDF as:

Size: px
Start display at page:

Download "Level A2 LAAS ENGLISH LANGUAGE EXAMINATIONS DECEMBER Certificate Recognised by ICC NAME... LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM INSTRUCTIONS"

Transcription

1 NAME... LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM Level A2 ENGLISH LANGUAGE EXAMINATIONS Certificate Recognised by ICC DECEMBER 2009 INSTRUCTIONS Be sure you have written your name at the top of this page. Do not open this booklet until the exam starts. The order of the exam papers is: PART A Listening, PART B Reading & Usage, PART C Writing. Time allowed for all three parts: 90 minutes

2 PALSO LAAS DECEMBER 2006A 2009 A2 LISTENING PAGE 1 Α LISTENING (25 points) Time: approximately 20 minutes As you listen to the recording, mark your answers in this booklet. Answer all the questions. Give only one answer for each question. After the end of the recording, you will have 3 minutes to transfer your answers onto your Answer Sheet. Mark them in 2H or HB pencil. LISTENING EXERCISE 1: Numbers 1 to 8 EURO COIN COLLECTION CLUB Choose the correct word, phrase or picture to complete each sentence, 1 to 4. Circle its letter, A, B or C. 1. There are now students in the coin collecting club at Jack and Ellen s school. A. two B. three C. five 2. The members of the club collect. A. just six of the euro coins B. all eight euro coins C. fifty different coins 3. The coins that Joe Bain finds difficult to use are. A. B. C. 4. The front side of euro coins. A. is the same for all countries in the European Union B. has pictures of famous people and buildings C. shows a different number for each country Decide if statements 5 to 8 are true or not. Write A for True or B for False in the space beside each number. 5. A full collection may have almost 170 coins in it. 6. Jack and Ellen have to travel a lot to collect all the coins. 7. Jack and Ellen look for euro coins when they buy things in the shops. 8. Coin club members share extra coins with each other.

3 LAAS DECEMBER 2009 A2 LISTENING PAGE 2 LISTENING EXERCISE 2: Numbers 9 to 15 HOW TO MAKE FRIENDS Choose the correct phrase to complete each statement. Circle its letter, A, B or C. 9. John is calling because. A. he s going to move house soon B. he doesn t have any friends C. it s hard for him to talk 10. John s brother. A. is older than him B. isn t allowed to go out C. doesn t go to the same school 11. John wants to. A. go out with a friend B. change schools C. go to a café with his brother 12. Because he doesn t talk to friends on the phone, John. A. has problems with his school work B. stays at school later than others C. studies more and gets good marks 13. Dr. Carter tells John to. A. join a club B. start a sports team C. stay at home more 14. John may make new friends if he. A. is nicer to his teachers B. does well in tests C. helps others to study 15. Dr. Carter s most important idea is for John to. A. say strange things B. smile and be friendly C. only talk to people he knows

4 LAAS DECEMBER 2009 A2 READING & USAGE PAGE 3 B READING & USAGE (50 points) You are advised to spend about 40 minutes on this part of the test. You may mark your answers on this booklet while you are working on them. Answer all the questions. Give only one answer for each question. When you have finished, mark your answers on your Answer Sheet using a 2H or HB pencil. READING & USAGE EXERCISE 1: Numbers 16 to 25 Read this magazine story about cars of the future. Then do the exercises on page 4. CARS OF THE FUTURE In the future, cars won t run on petrol. How soon? Well, that s hard to say. But, nowadays, people are looking for cars that don t need petrol. Petrol is expensive, and it makes smoke that s bad for us to breathe and bad for nature, too. Also, we use so much petrol that in a few years, there won t be any left. The good news is that some cars already use other kinds of fuel, and there are new ideas every day. So, in a few years, we may see many different types of cars on the road. They will be better for nature than the ones we have now. Electric Cars Gas Cars About 30 years ago, some car companies started making electric cars. The cars didn t go very fast or very far, but they were good for nature. Still, not many people wanted them, so the car companies didn t make very many. Now, the electric idea is back again. If we can make electricity from the sun or the wind, then electric cars can be both cheap and clean. We can plug the car in at night and drive it again the next day. Another idea is a car that runs on hydrogen* gas. When we burn hydrogen, we don t get smoke. We get water! Imagine that! A German company has made 100 hydrogen cars for people to try. Another company in England will be ready to sell their cars by Of course, they ll need hydrogen stations everywhere, just as we have petrol stations now. They ll have to make it easy to find fuel or people won t buy gas cars. * hydrogen = υδρόγονο Water Cars Someday, we may even have cars that use water. A few people have been experimenting with this idea, but it s not ready yet. But think about it. First you wash your car, and then you fill it up, and then you water the garden! Plant Cars Two new fuels come from vegetables. There s one called ethanol. It s made from corn. This isn t such a good idea, because corn is food and people need to eat. But we can make ethanol from other plants, or the parts of plants we don t eat. The other new fuel is called bio-diesel. We can make it from plant oils or cooking oil after we finish frying our potatoes. We can mix bio-diesel with regular petrol. It s cleaner and cheaper. Several companies here in Greece already make it.

5 LAAS DECEMBER 2009 A2 READING & USAGE PAGE 4 Choose the correct phrase to complete each sentence, 16 to 22. Mark its letter, A, B or C, on your Answer Sheet. 16. We may not use petrol cars in the future because. A. they re dirty and expensive B. people will have to look for them C. we ll have more petrol than we need A 17. Companies didn t make many electric cars at first because. A. people drove them too fast B. they weren t good for nature C. they were not very popular 18. Electric cars will be a good idea if. A. we use the sun or wind to make electricity B. they cost too much for many people to buy C. people only drive them at night B 19. The hydrogen gas car seems a good idea, but. A. no one knows how to make one B. there won t be any for at least 10 years C. it will only be used if fuel is easy to find 20. A car that runs on water. A. is already for sale B. is not ready to sell yet C. needs special water to run C 21. The problem with corn ethanol is. A. it is made from food B. it comes from leaves we can t eat C. people may try to eat it 22. Bio-diesel is made from. A. fried potatoes B. used cooking oil C. regular petrol D Match a picture to each description below. Mark its letter next to the number on your Answer Sheet. You will use only three of the pictures. 23. Shai connects his car when he gets home from work. 24. Angela fills up her gas car in Germany. 25. Dionysis pours the first pan of oil at his new bio-diesel factory.

6 LAAS DECEMBER A2 READING & USAGE PAGE 55 READING & USAGE EXERCISE 2: Numbers 26 to 35 Read this text about boys and girls. Choose the correct word or phrase to fill each gap. Mark its letter, A, B or C, on your Answer Sheet. BOYS and GIRLS For most of history, we have _(26)_ boys and girls different things, so they could be successful men and women. Long ago, mothers _(27)_ after the young children, and men had to protect them and _(28)_ out to find animals to eat. So, little girls learned to be kind and boys learned to be strong and brave. However, things have changed a _(29)_ since the days _(30)_ people lived in caves. Nowadays, most men work _(31)_ shops, offices, and factories, or on ships and farms. Women may work there, too. In some families, the father watches the children if the mother earns good money outside the home. In others, both parents _(32)_ the work. Many modern parents try to prepare _(33)_ children for this new situation. They encourage their girls to play football and learn maths, and they let their boys cook and play with dolls. Someday, their daughters may be athletes or professors and their sons _(34)_ own restaurants or write children s books. Girls and boys both have more choices _(35)_ they used to have. 26. A. taught B. teaching C. teach 27. A. look B. looked C. will look 28. A. go B. going C. gone 29. A. many B. lot C. lots 30. A. when B. who C. how 31. A. to B. by C. in 32. A. share B. sharing C. to share 33. A. her B. his C. their 34. A. have to B. may C. should 35. A. that B. than C. then

7 LAAS DECEMBER 2009 A2 READING & USAGE PAGE 6 READING & USAGE EXERCISE 3: Numbers 36 to 40 WHEN IT RAINS Match a reply from the box with each question on the left. Mark its letter, A to F, on your Answer Sheet. You will use only five of the letters. Jim: What do you do when it rains? Pam: (36) Jim: Fine! But what if you have to go out? Pam: (37) Jim: Has the rain ever come into your house? Pam: (38) Jim: What a mess! Do you think it ll happen again? Pam: (39) Jim: Well, I hope they did a good job! Pam: (40) Jim: Why wait? Just throw some water on the door! That way you can see if it comes in. READING & USAGE EXERCISE 4: Numbers 41 to 45 MARY S LETTER ABOUT HOLIDAY PLANS Put the parts of the letter in the correct order. Mark the letter of each part, A to G, on your Answer Sheet. You will use only five of the letters. The first one is done for you. EX. Part 1 The answer is A. First of all, I m sorry I haven t written for a long time. I ve been so busy! A. I hope not. We ve had the door repaired. B. Yes, that s happened. Once, during a bad storm, water ran under the door, 1 cm deep! C. Then, I carry an umbrella. D. Oh, there were chairs and tables everywhere! E. So do I! But, we ll have to wait until the next storm to see if the rain comes in. F. Well, I stay inside if I can. Dear Aunt Margaret, EX. Part 1 A 41. Part Part Part Part Part 6 A. First of all, I m sorry I haven t written for a long time. I ve been so busy! B. I m really excited about this, because I haven t seen you for such a long time. Well, also, I love the roast lamb you always make! C. I think she ll be happy with the skirt I got for her. It s a lovely purple colour with large buttons on the front. D. However, Mum has just told me that we re coming to visit you during the winter holiday. E. I hope you ll let me help you make it, because I really want to learn how. Mum says I m old enough to learn to cook a few things. F. Please let me know what he wants for a present. I know he likes music, so maybe I can buy him a CD. G. I also want to see Richard while we re there. We always have a lot of fun playing with his computer. Will he be home from university? Well, I have to do my homework. So, bye for now!

8 LAAS DECEMBER 2009 A2 READING & USAGE PAGE 7 READING & USAGE EXERCISE 5: Numbers 46 to 50 FAVOURITE SPORTS A Match a picture with each of the descriptions. Mark its letter, A to D, on your Answer Sheet. You will use some letters more than once. 46. I do my sport all year round. In the summer, it s such good fun! I love it, out there, all alone on the water. It s great! In the winter, I wear a special suit, made of nylon, to keep dry. But the wind is strong and I can really get some good practice! 47. I felt like a fool when I was a beginner. I couldn t keep one foot off the other and I fell a lot. I always seemed to have snow inside my jacket! But, I stayed at it and improved a lot. Now, I m practising for a downhill race next month. You have to turn quickly, and sometimes jump up over small hills. I think I may win, though. 48. When I first went to the class, an older boy tried to make me fight with the others. That s called sparring. I never liked it much. Once, I hit a boy, by accident, and made his nose bleed. I almost quit going to lessons. But the teacher suggested I change classes. I m very glad I did! 49. I take my board to school and use it on the way home. Then, my friends and I go out every Saturday. There are some good squares around town, with steps and benches to jump over. We try harder and harder moves, like jumping up and turning in the air. 50. Most sports have competitions and you have to practise very hard to get ready. Mine is difficult, because I can only do it for part of the year, when there s snow. The rest of the time, I have to do other training. It s important to keep my legs strong. So, I go running every day for at least an hour. I also go to the gym. When the weather gets cold again, I go back out to the mountain and the practice gets serious. B C D

9 LAAS DECEMBER 2009 A2 WRITING PAGE 8 C WRITING (25 points) You are advised to spend about 30 minutes on this part of the test. You may use a blank sheet of paper as a draft. Write your task in the space provided on the back of your Answer Sheet in blue or black pen. You have ONE writing task to do. Choose either Topic A or Topic B. Write your task in about 120 words on your Answer Sheet. Choose ONE of these two topics. Do the task in about 120 words. TOPIC A: You are going to visit your relatives next weekend. You want to tell your friend about what you think will happen. Write an to your friend. Tell him or her: where you are going and who you will visit what you plan to do while you are there whether or not you are looking forward to it OR TOPIC B: When you were on your way to school, you saw something very strange. Write a story about what happened. Your story can be funny or serious.

10 1 [A2 LISTENING TEST 09B] Scripts 1 EURO COIN COLLECTION CLUB 2 HOW TO MAKE FRIENDS LAAS Listening Test, December Copyright, Panhellenic Federation of Foreign Language Centre Owners, Athens, Greece. [intro music] Hello, students. This is your A2 Listening test. Before we start, please make sure that your name and code number are on the front of your Test Booklet. [5 sec]

11 2 [A2-1 EURO COIN COLLECTION CLUB] Now, open your Test Booklet. As you listen, write your answers in this Test Booklet. At the end of the test, you will have time to mark your answers on the computerised Answer Sheet, A. [15 sec] Now, let's go on. Look at Listening Exercise ONE. In this exercise, you will hear a radio programme about coin collecting. First, take a short time to look at Listening Exercise ONE in your Test Booklet. Good. You will hear the host, Joe Bain, talking to two students about their hobby, coin collecting, and about their new club at school. As you listen to the conversation, choose the correct word, phrase or picture to complete each statement, 1 to 4. Circle its letter, A, B or C, in your Test Booklet. Then, go on and decide if statements 5 to 8 are true or not. Write A for True or B for False in the space beside each number. Now, here is the programme. Are you ready? Today, we have two students who share an interesting hobby. Ellen, you collect coins, am I right? Yes, but not all coins. Just euros. And now we ve started a club at our school. Jack, are there just the two of you in the club? No, there are three other students at our school, so, five of us, and we hope others will join. But, why have a club when there are so few euro coins? I mean, there are only what? six of them? No, there are eight coins in total. We collect all of them. The three dark orange ones are the one, two and five-cent coins. And three gold-coloured ones: the ten, twenty and fifty-cent coins. Those twenty- and fifty-cent gold coins give me problems! I have to look very closely to make sure which one I have! Yes, it is hard, because they re almost the same size. It s easier with the one and two-euro coins. They re quite different sizes and colours. Right. No problem with the largest two. Now, Ellen, tell me why you need to have a club to collect just eight coins. Well, that s the interesting part. You see, the coins come from each country in the European Union. Now, the front sides are the same for all countries. They have a map and a big number that shows what they re worth.

12 3 Right. But the backs of the coins are different for each country, with pictures of famous people from that country s history. Or they might use famous buildings or pieces of art. So, let me see, you have eight basic coins from how many countries? Well, 21 countries in Europe use the euro, so 21 sets. That s almost 170 coins. That s quite a large collection! And how do you find them? Do you have to travel? No, not really. People carry euros with them when they travel around Europe. So, coins from the other countries come here. So you have to look for them. Every time you buy a pencil or get change at the bakery, you look to see if there s one you haven t got. But if everyone knows you collect, they ll save coins for you. Except Mrs. Pappas at my bakery. She s started collecting now, so she only gives me the ones she already has. But that s the idea of the club. If I have an extra coin, that is, two of a coin that Ellen doesn t have, I can give one to her. And she shares her extras with me. Only if it s new and shiny, Jack! [laughing] Of course! Only the best ones for you, Ellen! Well, thanks to both of you. [fade] It sounds like fun! I may start coin collecting myself. Now take a short time to look at your answers. Then you will hear the conversation again. [15 sec] Now, here is the programme again. Are you ready? [repeat from Today, we have two students... to... start coin collecting myself.'] That's the end of the first exercise. Take a short time to finish your answers. [15 sec]

13 4 [A2-2 HOW TO MAKE FRIENDS] Carter = older female, interviewer John = teen male In this exercise you will hear a radio programme about how to make friends. Before you listen, take a short time to look at the questions for Listening Exercise TWO in your Test Booklet. [15 sec] Good. You will hear Dr. Carter, the host. She's talking to John, a young student, about how to make friends. As you listen to the programme, choose the correct phrase to complete each statement, 9 to 15. Circle its letter, A, B or C, in your Test Booklet. Now, here is the radio programme. Are you ready? And our next caller is John. Hi, John! How can I help you? Hi, Dr. Carter. Well, we moved to this town about a year ago, and, it s hard to say, but, well, I still don t have any friends. That s a shame, John. What s the worst thing about not having any friends? Well, first of all, I don t have anyone to have fun with. So, if I want to go to the cinema or a café, I have to go with my brother. That doesn t sound so bad. You like him, don t you? Yes, but I m 14 and he s only 9. So, we can t talk about people at school. We re in different schools. You know. Yes, I see. So, you need a friend to go out with. And I d like to have someone to call after school. All the other kids do. They spend hours on the phone. And all you do is study? John, you must be a good student. Yes, I am. I get very good marks. But, I m really lonely and I don t have any fun. What can I do? Well, we usually tell young people to join a group or a team. Do you like sport? Or, what do you like to do? I like to walk outdoors. Hmm. Is there a nature club at your school? Maybe you can join it. Mm, maybe.

14 5 And here s another idea. If you re a good student, you can help other students. Ask your teacher. Someone may want a study helper before a test. I could do that! I m very good at maths. Great! So, ask your teacher. And here s my last idea. I think it s very important. Say hello and smile at people. Even people I don t know? Yes. When you walk towards someone outside, before school starts, or in the hall smile. Look right at the person and smile. And say hi. Won t they think it s strange? Not at all. It s friendly. And if you make others feel good, they ll like you. Later, you can say something else to them. Start a conversation. Very soon, you ll have lots of people to say hi to, and, from among them, you ll find a few good friends. Well, I don t know about that. But I ll try your ideas. Thanks. And thanks [fade] for calling, John. Now take a short time to look at your answers. Then you will hear the conversation again. [15 sec] Now, here is the programme again. Are you ready? [repeat And our next caller is John.... to... for calling, John.'] That's the end of the second exercise. Take a short time to finish your answers. [15 sec] That's the end of the listening test. You now have a short time to mark your answers on the computerized Answer Sheet, A. Mark them in pencil. Thank you. [exit music]

15 ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ LAAS - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΛΥΣΕΙΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ A2- BASIC Part A & B 1 C 41 D 2 B 42 B 3 B 43 E 4 A 44 G 5 A 45 F 6 B 46 B 7 A 47 A 8 A 48 D 9 B 49 C 10 C 50 A 11 A 12 C 13 A 14 C 15 B 16 A 17 C 18 A 19 C 20 B 21 A 22 B 23 C 24 A 25 B 26 A 27 B 28 A 29 B 30 A 31 C 32 A 33 C 34 B 35 B 36 F 37 C 38 B 39 A 40 E

Level A1 LAAS ENGLISH LANGUAGE EXAMINATIONS MAY Certificate Recognised by ICC NAME... LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM INSTRUCTIONS

Level A1 LAAS ENGLISH LANGUAGE EXAMINATIONS MAY Certificate Recognised by ICC NAME... LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM INSTRUCTIONS NAME... ENGLISH LANGUAGE EXAMINATIONS LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM Level A1 Certificate Recognised by ICC MAY 2017 INSTRUCTIONS Do not open this booklet until the exam starts. The order of

More information

Level A1 LAAS ENGLISH LANGUAGE EXAMINATIONS MAY Certificate Recognised by ICC NAME... LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM INSTRUCTIONS

Level A1 LAAS ENGLISH LANGUAGE EXAMINATIONS MAY Certificate Recognised by ICC NAME... LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM INSTRUCTIONS NAME... ENGLISH LANGUAGE EXAMINATIONS LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM Level A1 Certificate Recognised by ICC MAY 2015 INSTRUCTIONS Do not open this booklet until the exam starts. The order of

More information

LEVEL PRE-A1 LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM. English Language Language Examinations. English Be sure you have written your.

LEVEL PRE-A1 LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM. English Language Language Examinations. English Be sure you have written your. NAME.. LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM LEVEL PRE-A1 Certificate Recognised by ICC English Language Language Examinations HERE ARE YOUR INSTRUCTIONS: English Be sure you have written your name

More information

LEVEL PRE-A1 LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM. English English Language Language Examinations Examinations. December 2005 December 2007

LEVEL PRE-A1 LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM. English English Language Language Examinations Examinations. December 2005 December 2007 NAME.. LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM LEVEL PRE-A1 Certificate Recognised by ICC English English Language Language Examinations Examinations HERE ARE YOUR INSTRUCTIONS: Be sure you have written

More information

LEVEL PRE-A1 LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM. English English Language Language Examinations Examinations. December 2005 May 2016

LEVEL PRE-A1 LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM. English English Language Language Examinations Examinations. December 2005 May 2016 NAME.. LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM LEVEL PRE-A1 Certificate Recognised by ICC English English Language Language Examinations Examinations HERE ARE YOUR INSTRUCTIONS: Do not open this booklet

More information

LEVEL PRE-A1 LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM. English English Language Language Examinations Examinations. December 2005 May 2012

LEVEL PRE-A1 LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM. English English Language Language Examinations Examinations. December 2005 May 2012 NME.. LS LNGUGE TTINMENT SSESSMENT SYSTEM LEVEL PRE-1 Certificate Recognised by ICC English English Language Language Examinations Examinations HERE RE YOUR INSTRUCTIONS: Be sure you have written your

More information

LEVEL PRE-A1 LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM. English English Language Language Examinations Examinations. December 2005 May 2010

LEVEL PRE-A1 LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM. English English Language Language Examinations Examinations. December 2005 May 2010 NAME.. LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM LEVEL PRE-A1 Certificate Recognised by ICC English English Language Language Examinations Examinations HERE ARE YOUR INSTRUCTIONS: Be sure you have written

More information

Level A2 LAAS ENGLISH LANGUAGE EXAMINATIONS MAY Certificate Recognised by ICC NAME... LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM INSTRUCTIONS

Level A2 LAAS ENGLISH LANGUAGE EXAMINATIONS MAY Certificate Recognised by ICC NAME... LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM INSTRUCTIONS NAME... LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM Level A2 ENGLISH LANGUAGE EXAMINATIONS Certificate Recognised by ICC MAY 2007 INSTRUCTIONS Be sure you have written your name at the top of this page.

More information

TEST ONE. Singing Star Showing this week. !The Wild Wheel Ride! Indoor tennis centre. RACING CAR TRACK To drive, children must be 1 metre or more

TEST ONE. Singing Star Showing this week. !The Wild Wheel Ride! Indoor tennis centre. RACING CAR TRACK To drive, children must be 1 metre or more TEST ONE Paper 1 Reading AND WRITING (1 hour 10 minutes) Part 1 Before you answer the questions for this part, do the Further Practice and Guidance pages on page 5. Questions 1 5 Which notice (A H) says

More information

KEY ENGLISH TEST for Schools. Reading and Writing 0082/01 SAMPLE TEST 3. Time. 1 hour 10 minutes

KEY ENGLISH TEST for Schools. Reading and Writing 0082/01 SAMPLE TEST 3. Time. 1 hour 10 minutes KEY ENGLISH TEST for Schools Reading and Writing 0082/01 SAMPLE TEST 3 Time 1 hour 10 minutes INSTRUCTIONS TO CANDIDATES Do not open this question paper until you are told to do so. Write your name, centre

More information

HERE AND THERE. Vocabulary Collocations. Grammar Present continuous: all forms

HERE AND THERE. Vocabulary Collocations. Grammar Present continuous: all forms HERE AND THERE Vocabulary Collocations 1 Look at the example and find six more verbs in the wordsearch. Use them to complete the collocations. G L U G N J F N U D R N F E S L Z L H P M E E T Y S T P I

More information

Level A2 LAAS ENGLISH LANGUAGE EXAMINATIONS MAY Certificate Recognised by ICC NAME... LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM INSTRUCTIONS

Level A2 LAAS ENGLISH LANGUAGE EXAMINATIONS MAY Certificate Recognised by ICC NAME... LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM INSTRUCTIONS NAME... ENGLISH LANGUAGE EXAMINATIONS LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM Level A2 Certificate Recognised by ICC MAY 2012 INSTRUCTIONS Be sure you have written your name at the top of this page.

More information

Take a Look! DVD Fichas Fotocopiáveis Episode 1 Happy Birthday! (scene 1)

Take a Look! DVD Fichas Fotocopiáveis Episode 1 Happy Birthday! (scene 1) Episode 1 Happy Birthday! (scene 1) 1 These people present Take a Look. Read the questions and complete the answers. 1 What s his name? His. 2 What s his name? Her. 2 Complete the months of the year in

More information

LEVEL PRE-A1 LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM. English English Language Language Examinations Examinations. December 2005 May 2013

LEVEL PRE-A1 LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM. English English Language Language Examinations Examinations. December 2005 May 2013 NME.. LS LNGUGE TTINMENT SSESSMENT SYSTEM LEVEL PRE-1 Certificate Recognised by ICC English English Language Language Examinations Examinations HERE RE YOUR INSTRUCTIONS: Be sure you have written your

More information

UNIT 3 Past simple OJ Circle the right words in each sentence.

UNIT 3 Past simple OJ Circle the right words in each sentence. UNIT 1 Present simple and present continuous OJ Cross out the wrong words in bold. Write the 1 We are always making our homework together because we are in the same class. 2 You can walk around your town

More information

8 HERE AND THERE _OUT_BEG_SB.indb 68 13/09/ :41

8 HERE AND THERE _OUT_BEG_SB.indb 68 13/09/ :41 8 HERE AND THERE 2 1 4 6 7 11 12 13 68 30004_OUT_BEG_SB.indb 68 13/09/2018 09:41 IN THIS UNIT YOU LEARN HOW TO: talk about what people are doing explain why someone isn t there talk about houses and rooms

More information

Conversation 1. Conversation 2. Conversation 3. Conversation 4. Conversation 5

Conversation 1. Conversation 2. Conversation 3. Conversation 4. Conversation 5 Listening Part One - Numbers 1 to 10 You will hear five short conversations. There are two questions following each conversation. For questions 1 to 10, mark A, B or C on your Answer Sheet. 1. When did

More information

Write your answers on the question paper. You will have six minutes at the end of the test to copy your answers onto the answer sheet.

Write your answers on the question paper. You will have six minutes at the end of the test to copy your answers onto the answer sheet. 1 Cambridge English, Preliminary English Test Listening. There are four parts to the test. You will hear each part twice. For each part of the test there will be time for you to look through the questions

More information

Units 1 & 2 Pre-exam Practice

Units 1 & 2 Pre-exam Practice Units & Pre-exam Practice Match the descriptions of the people to the pictures. One description is not relevant. Name Read the text and circle the correct answer. Hi! I m Peter and this is Tom. He is my

More information

Anglia ESOL International Examinations. Preliminary Level (A1) Paper CC115 W1 [5] W3 [10] W2 [10]

Anglia ESOL International Examinations. Preliminary Level (A1) Paper CC115 W1 [5] W3 [10] W2 [10] Please stick your candidate label here W R R1 [] Anglia ESOL International Examinations Preliminary Level (A1) CANDIDATE INSTRUCTIONS: For Examiner s Use Only R2 R3 R4 R5 [] [] [] [] Paper CC115 Time allowed

More information

FIRST STEP LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM. English English Language Language Examinations Examinations. December 2005 May 2017 NAME..

FIRST STEP LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM. English English Language Language Examinations Examinations. December 2005 May 2017 NAME.. NAME.. LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM FIRST STEP HERE ARE YOUR INSTRUCTIONS: English English Language Language Examinations Examinations Do not open this booklet until the exam starts. Read

More information

GUIA DE ESTUDIO PARA EL ETS DE SEGUNDO SEMESTRE.

GUIA DE ESTUDIO PARA EL ETS DE SEGUNDO SEMESTRE. GUIA DE ESTUDIO PARA EL ETS DE SEGUNDO SEMESTRE. UNIDAD 7. 1 Underline the correct word or phrase. Example: We was / were at school yesterday. 1 Was / Were Jack and Elaine on holiday last week? 2 The shops

More information

FIRST STEP LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM. English English Language Language Examinations Examinations. December 2005 June 2014 NAME..

FIRST STEP LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM. English English Language Language Examinations Examinations. December 2005 June 2014 NAME.. NAME.. LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM FIRST STEP HERE ARE YOUR INSTRUCTIONS: English English Language Language Examinations Examinations Do not open this booklet until the exam starts. Read

More information

A eyes B ears C nose. A did B made C took. A you going to B you re going to C are you going to. A older B oldest C most old. A than B from C as

A eyes B ears C nose. A did B made C took. A you going to B you re going to C are you going to. A older B oldest C most old. A than B from C as TASK1 Choose the best answer, A, B or C. The first one is an example. 0 You hear with your...b.... A eyes B ears C nose 1 We... lots of photos at the Wildlife Park. A did B made C took 2 Where... stay?

More information

HAVE GOT WAS WERE CAN. Koalatext.com TO BE GRAMMAR CONDITIONAL 0

HAVE GOT WAS WERE CAN. Koalatext.com TO BE GRAMMAR CONDITIONAL 0 Koalatext.com HAVE GOT CAN WAS WERE IF TO BE GRAMMAR CONDITIONAL 0 CONDITIONAL 0 Activity 1. Separate 1.- IamnervouswhenIhaveanexam. 2.- WhenIdon tstudy,idon tpassexams. 3.- Iamhappyifyouhelpme 4.- Youfeelgoodwhenyoudoexercise.

More information

Anna is at her office today where a report about a pop concert. 5 On Friday Anna was at a concert to listen to a new group. Her brother phoned her.

Anna is at her office today where a report about a pop concert. 5 On Friday Anna was at a concert to listen to a new group. Her brother phoned her. Test 1 Grammar and Vocabulary 1 Read some sentences about a reporter for a magazine for teenagers. Complete the second sentence to give it the same meaning as the first sentence. Use 3 words or fewer in

More information

Tanuló neve és osztálya: Tanára: Elért eredménye: Írásbeli: / 60 Szóbeli: /40 Összes: /100

Tanuló neve és osztálya: Tanára: Elért eredménye: Írásbeli: / 60 Szóbeli: /40 Összes: /100 SZAKASZVIZSGA ANGOL NYELV A CSOPORT 2009/2010. Tanuló neve és osztálya: Tanára: Elért eredménye: Írásbeli: / 60 Szóbeli: /40 Összes: /100 Végső osztályzata: 1. Write questions for these answers. / 5 a.?

More information

Recording scripts Third edition. for Movers

Recording scripts Third edition. for Movers Recording scripts Third edition for Movers Unit 1A Watch us! We re moving! Watch us! We re moving! Jack s good at jumping. He s really great! And look! Ann s hopping on square number 8! Can you see Jack?

More information

1 Family and friends. 1 Play the game with a partner. Throw a dice. Say. How to play

1 Family and friends. 1 Play the game with a partner. Throw a dice. Say. How to play 1 Family and friends 1 Play the game with a partner. Throw a dice. Say. How to play Scores Throw a dice. Move your counter to that You square and complete the sentence. You get three points if the sentence

More information

SALE TODAY All toys half price

SALE TODAY All toys half price Name: Class: Date: Questions 1 5 Which notice (A H) says this (1 5)? Part 1 For Questions 1 5 mark the correct letter A H on your answer sheet. Answer 0 Young children should go here with a parent F 1

More information

FIRST STEP LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM. English English Language Language Examinations Examinations. December 2005 SAMPLE 1 NAME..

FIRST STEP LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM. English English Language Language Examinations Examinations. December 2005 SAMPLE 1 NAME.. NAME.. LAAS LANGUAGE ATTAINMENT ASSESSMENT SYSTEM FIRST STEP HERE ARE YOUR INSTRUCTIONS: English English Language Language Examinations Examinations Be sure you have written your name at the top of this

More information

Level 2 - Stage 2 Stage Test based on English in Mind Book 1

Level 2 - Stage 2 Stage Test based on English in Mind Book 1 ERICN CMBRIDGE ENGLISH Level 2 - Stage 2 Stage Test based on English in Mind Book 1 Name: Class: Date: 1. GRMMR Write past simple questions and short answers. e.g. buy / a / birthday / you / her / present

More information

A real achievement. 4 a Complete the phrases with verbs from the box. 1 ride a bike 2 a car. 3 a book 4 the guitar. 5 a horse 6 a song

A real achievement. 4 a Complete the phrases with verbs from the box. 1 ride a bike 2 a car. 3 a book 4 the guitar. 5 a horse 6 a song A real achievement Vocabulary Sports & pastimes 1 Where can you do these activities? Complete the table with the words in the box. Some words can go in more than one column. Vocabulary extension Other

More information

LISTENING ANSWER KEY. Candidate Number: Task Three: Radio Programme Task One: Short Conversations 1-6. Task Two: Making Notes 7-15

LISTENING ANSWER KEY. Candidate Number: Task Three: Radio Programme Task One: Short Conversations 1-6. Task Two: Making Notes 7-15 Euro B1 Webset - Listening - ANSWER KEY & AUDIO SCRIPTS Page 1 LISTENING ANSWER KEY Candidate Number: Place a X in the appropriate box. Do not make corrections. Never mark more than one box. Task One:

More information

INSTITUTO NACIONAL 8 TH GRADE UNITS UNIT 6 COUNTABLE AND UNCOUNTABLE NOUNS

INSTITUTO NACIONAL 8 TH GRADE UNITS UNIT 6 COUNTABLE AND UNCOUNTABLE NOUNS INSTITUTO NACIONAL Teacher: Paz Cepeda WORKSHEET 8 TH GRADE UNITS 6 7 8 UNIT 6 COUNTABLE AND UNCOUNTABLE NOUNS I. Read the nouns and say if they are countable (C) or uncountable nouns (U) 1. Egg meat oil

More information

Sample unit. me to ask him visit my aunt. about work there for you?

Sample unit. me to ask him visit my aunt. about work there for you? a I love this job! Grammar: Present simple and present continuous Match the questions ( 0) to the answers (a j) MY LIFE What does your dad do? Where do you usually go on Fridays? Do you often read in bed?

More information

Fry Instant Phrases. First 100 Words/Phrases

Fry Instant Phrases. First 100 Words/Phrases Fry Instant Phrases The words in these phrases come from Dr. Edward Fry s Instant Word List (High Frequency Words). According to Fry, the first 300 words in the list represent about 67% of all the words

More information

UNIT 3 Comparatives and superlatives

UNIT 3 Comparatives and superlatives UNIT 1 Present simple and continuous CO Circle the correct words in each sentence. 1 People usually are dancing / dance traditional dances and there is live music. 2 I also wear often / often wear a T-shirt

More information

UNIT 2 COMPLETE. Complete the conversation. Look at pages in the textbook to check your answers.

UNIT 2 COMPLETE. Complete the conversation. Look at pages in the textbook to check your answers. UNIT 2 COMPLETE Complete the conversation. Look at pages 23-25 in the textbook to check your answers. WOMAN: WOMAN: Excuse me. Aren t you the family moved into the Biden s old house? Yes, we. Hello, Michelle

More information

General Revision on Module 1& 1 and (These are This is You are) two red apples in the basket.

General Revision on Module 1& 1 and (These are This is You are) two red apples in the basket. General Revision on Module 1& 1 and 2 2 a-choose the correct answer: 1- (These are This is You are) two red apples in the basket. 2- (This is These are They are) a blue pen. I like its colour. 3- (It's

More information

Level 1 - Stage 2 Stage Test based on English in Mind Starters

Level 1 - Stage 2 Stage Test based on English in Mind Starters ERICN CMBRIDGE ENGLISH Level 1 - Stage 2 Stage Test based on English in Mind Starters Name: Class: Date: 1. GRMMR Match a word from column with a phrase from column B. B 0 Eat money at the bank. 1 Buy

More information

Module 1 Our World. Ge Ready. Brixham Youth Club Come and join us! 1 Look at the information about a Youth Club. Write the words for activities.

Module 1 Our World. Ge Ready. Brixham Youth Club Come and join us! 1 Look at the information about a Youth Club. Write the words for activities. Module 1 Our World Ge Ready Vocabulary: Hobbies and interests 1 Look at the information about a Youth Club. Write the words for activities. Brixham Youth Club Come and join us! 1 c h e s s r v g 3 p y

More information

KINGDOM OF BAHRAIN MINISTRY OF EDUCATION ALFLAH PRIVATE SCHOOLS RFFA BOYS BRANCH. June English Exam. DURATION: 40 minutes

KINGDOM OF BAHRAIN MINISTRY OF EDUCATION ALFLAH PRIVATE SCHOOLS RFFA BOYS BRANCH. June English Exam. DURATION: 40 minutes 1 KINGDOM OF BAHRAIN MINISTRY OF EDUCATION ALFLAH PRIVATE SCHOOLS RFFA BOYS BRANCH June 2014 English Exam DURATION: 40 minutes Read the instructions: Use the blue pen only. Read the instructions of the

More information

1 Unit friendship TEST. Vocabulary. 6. A:... is the party going to start? B: At three.

1 Unit friendship TEST. Vocabulary. 6. A:... is the party going to start? B: At three. 1 Unit friendship 1-16: For these questions, choose the best option to fill in the blanks. 1. We re organizing a party for mum but it is a... for now. You shouldn t tell anyone. secret buddy ticket mate

More information

Studium Języków Obcych

Studium Języków Obcych I. Read the article. Are sentences 1 to 7 True (T) or False (F)? A NIGHT IN THE LIFE OF A HOT DOG SELLER In my job I meet a lot of interesting people. People like talking to me, they don t just want a

More information

English for Speakers of Other Languages Young Learners Elementary

English for Speakers of Other Languages Young Learners Elementary English for Speakers of Other Languages Young Learners Elementary This paper must be returned with the candidate s work, otherwise the entry will be void and no result will be issued. 8962-02-002 (EL-YESOL

More information

CAMBRIDGE ENGLISH EMPOWER B1 PROGRESS TEST. Test minutes. Time

CAMBRIDGE ENGLISH EMPOWER B1 PROGRESS TEST. Test minutes. Time Student Name CAMBRIDGE ENGLISH EMPOWER B1 PROGRESS TEST Test 10 Time 30 minutes INSTRUCTIONS TO STUDENTS Do not open this question paper until you are told to do so. Read the instructions for each part

More information

Nice to meet you! Unit 1. Read the following speech script and answer the questions.

Nice to meet you! Unit 1. Read the following speech script and answer the questions. Unit 1 Nice to meet you! Read the following speech script and answer the questions. 5 Hello, everyone. My name is Carla. Let me tell you a little about myself. I studied at Athens Primary School last year.

More information

Rubric: Cambridge English, Preliminary English Test for Schools - Listening.

Rubric: Cambridge English, Preliminary English Test for Schools - Listening. 1 Cambridge English, Preliminary English Test for Schools - Listening. There are four parts to the test. You will hear each part twice. For each part of the test there will be time for you to look through

More information

My interests. Vocabulary. Free-time activities. Let s go to the new pizza place. Good idea! I m really hungry. What are you drawing?

My interests. Vocabulary. Free-time activities. Let s go to the new pizza place. Good idea! I m really hungry. What are you drawing? 8 1 My interests Vocabulary Free-time activities 1 Look at the pictures and complete the words with vowels and the letter y c h a t o n l i n e 2 p l y t n n s 4 g t t h g m 6 p l y n n s t r m n t 1 r

More information

ENGLISH FILE Elementary

ENGLISH FILE Elementary 11 Grammar, Vocabulary, and Pronunciation A GRAMMAR 1 Complete the sentences with a, an, the, or (no article). Example: I read an interesting book last week. 1 I never eat meat because I m a vegetarian.

More information

Which notice (A H) says this (1 5)? For questions 1 5, mark the correct letter A H on your answer sheet. A B C D E F G H

Which notice (A H) says this (1 5)? For questions 1 5, mark the correct letter A H on your answer sheet. A B C D E F G H Test 1 PAPER 1 READING AND WRITING (1 hour 1 minutes) PART 1 QUESTIONS 1 5 Which notice (A H) says this (1 5)? For questions 1 5, mark the correct letter A H on your answer sheet. You must use this door

More information

KEY ENGLISH TEST for Schools

KEY ENGLISH TEST for Schools Centre Number Candidate Number Candidate Name KEY ENGLISH TEST for Schools PAPER 2 Listening Sample Paper Time Approximately 3 minutes (including 8 minutes transfer time) INSTRUCTIONS TO CANDIDATES Do

More information

Unit Test. Vocabulary. Logged. Name: Class: Date: Mark: / 50

Unit Test. Vocabulary. Logged. Name: Class: Date: Mark: / 50 Logged in 3 Unit Test Name: Class: Date: Mark: / 0 Vocabulary 1 Choose the correct answer. Laptops If you have a 1 instead of a desktop, there aren t any 2 because everything is already installed. When

More information

Twelve months ago Robin Parker left his job at an

Twelve months ago Robin Parker left his job at an TEST THREE PAPER 1 PART FOUR 75 Part 4 Questions 21 27 Read the article about a man who opened a restaurant, and then answer the questions. For questions 21 27, mark A, B or C on your answer sheet. OPENING

More information

INSTITUTO POLITÉCNICO NACIONAL CECYT 8 NARCISO BASSOLS ETS ENGLISH GUIDE EXAM ENGLISH III

INSTITUTO POLITÉCNICO NACIONAL CECYT 8 NARCISO BASSOLS ETS ENGLISH GUIDE EXAM ENGLISH III 1. Simple Past of be: was/were INSTITUTO POLITÉCNICO NACIONAL CECYT 8 NARCISO BASSOLS ETS ENGLISH GUIDE EXAM ENGLISH III Additional grammar notes Was is the past of am and is, and were of are. Was and

More information

What to expect in the A2 Flyers Test

What to expect in the A2 Flyers Test What to expect in the There are 25 questions and 5 parts. You will have 20 minutes. You will hear each conversation twice. You will need a pencil or pen and some coloured pencils or pens: red, blue, green,

More information

Six. Unit. What does he do? Target Language. What does he do?

Six. Unit. What does he do? Target Language. What does he do? Unit Six What does he do? Target Language What does he do? He is a teacher. He teaches English five days a week at a language school. He uses the subway to commute to work. NOUNS language

More information

ENGLISH FILE Pre-intermediate

ENGLISH FILE Pre-intermediate 1 Grammar, Vocabulary, and Pronunciation A GRAMMAR 1 Put the words in the correct order. Example: is Lily now what doing? What is Lily doing now? 1 read every do a day newspaper you? 2 wearing are they

More information

School District of Palm Beach County Elementary Curriculum

School District of Palm Beach County Elementary Curriculum School District of Palm Beach County Elementary Curriculum Spring Practice Grade Three Reading Grade 3 Spring Practice Read Gone from the Patio and then answer questions 1 through 5. Gone from the Patio

More information

FCE (B2): REPHRASING 50 PRACTICE QUESTIONS FOR THE CAMBRIDGE FIRST CERTIFICATE EXAM

FCE (B2): REPHRASING  50 PRACTICE QUESTIONS FOR THE CAMBRIDGE FIRST CERTIFICATE EXAM WWW.INTERCAMBIOIDIOMASONLINE.COM FCE (B2): REPHRASING 50 PRACTICE QUESTIONS FOR THE CAMBRIDGE FIRST CERTIFICATE EXAM WWW.INTERCAMBIOIDIOMASONLINE.COM Marc Andrew Huckle Rephrasing (transformation) types

More information

Let s Get Together. Reading. Exam Reminder. Exam Task

Let s Get Together. Reading. Exam Reminder. Exam Task 3 Reading A Read the. Do you need to match all of the sentences to gaps for the long dialogue? B Now complete the. Part 1 Complete the five conversations. Choose a, b or c. 1 Are you cooking spaghetti?

More information

What about you? What would you say? Would you agree or disagree? (Lösungsvorschlag)

What about you? What would you say? Would you agree or disagree? (Lösungsvorschlag) Checkout / 6P p. 30 / 1 1 I can understand everyday situations in London. Match the sentence parts. 1. London is a really big city, 2. Not everybody has got a house or a flat in London 3. Homeless people

More information

Муниципальный тур Всероссийской олимпиады учебный год Английский язык 7-8 классы. LISTENING Time: 15 min CONVERSATION

Муниципальный тур Всероссийской олимпиады учебный год Английский язык 7-8 классы. LISTENING Time: 15 min CONVERSATION Муниципальный тур Всероссийской олимпиады 2015-2016 учебный год Английский язык 7-8 классы LISTENING Time: 15 min CONVERSATION You will hear a recording and you ll have to answer questions from 1 to 10

More information

Young Learners. Flyers. Sample papers. For exams from Volume. One

Young Learners. Flyers. Sample papers. For exams from Volume. One Young Learners Flyers Sample papers For exams from 2018 1Volume One Introduction Cambridge English: Young Learners is a series of fun, motivating English language tests for children in primary and lower

More information

You know more than you think you know, just as you know less than you want to know (Oscar Wilde) MODAL VERBS

You know more than you think you know, just as you know less than you want to know (Oscar Wilde) MODAL VERBS You know more than you think you know, just as you know less than you want to know (Oscar Wilde) 1. CAN MODAL VERBS ability to do sth. in the present (substitute form: to be able to) permission to do sth.

More information

ENGLISH FILE Beginner

ENGLISH FILE Beginner 8 Grammar, Vocabulary, and Pronunciation A GRAMMAR 1 Write can or can t to complete the dialogues. Example: A Can I park here? B No, you can t. 1 A Where I park? B You can park in the town centre. 2 A

More information

1 Read the text. Then complete the sentences. (6 x 2 = 12 points)

1 Read the text. Then complete the sentences. (6 x 2 = 12 points) ENGLISH - 3rd ESO NAME and SURNAMES:----------------------------------------------------------------------------- IES Ramon Turró i Darder - Dossier de recuperació 1r TRIMESTRE READING 1 Read the text.

More information

Hello kids, hello boys and girls. Today s test is Breakthrough. Tasks One and Two are listening. Good luck and have fun!!

Hello kids, hello boys and girls. Today s test is Breakthrough. Tasks One and Two are listening. Good luck and have fun!! PTE Young Learners - Breakthrough Hello kids, hello boys and girls. Today s test is Breakthrough. Tasks One and Two are listening. Good luck and have fun!! Task One: Let s Go to the Zoo Mrs Brown is talking

More information

Sentences for the vocabulary of The Queen and I

Sentences for the vocabulary of The Queen and I Sentences for the vocabulary of The Queen and I 1. I got in the room, I heard a noise. 2. F is the quality of being free. 3. Curso del 63 is a TV program where some students live and study in a b. 4. A

More information

ENGLISH FILE. Progress Test Files Complete the sentences. Use the correct form of the. 3 Complete the sentences with one word.

ENGLISH FILE. Progress Test Files Complete the sentences. Use the correct form of the. 3 Complete the sentences with one word. GRMMR 1 Complete the sentences. Use the correct form of the verb in brackets. Example: If I had (have) a lot of money, I d buy a new car. 1 I got to the school at 12.00 but Maria s lesson (not finish yet).

More information

able, alone, animal, become, call, catch, country, monkey, thin, word; baby, clean, eat, enjoy, family, fruit, jump, kind, man, parent

able, alone, animal, become, call, catch, country, monkey, thin, word; baby, clean, eat, enjoy, family, fruit, jump, kind, man, parent able of Contents Target g Words 1 cry, drive, funny, hope, laugh, nice, smile, strong, student, young; big, boy, child, have, loud, story, swim, today, watch, worry 2 able, alone, animal, become, call,

More information

1. She is drawing a cat. Her drawing is not good. She wants to draw another one. What is she doing? Do you like her drawing?

1. She is drawing a cat. Her drawing is not good. She wants to draw another one. What is she doing? Do you like her drawing? LESSON FIVE A. New Words 1. She is drawing a cat. Her drawing is not good. She wants to draw another one. What is she doing? Do you like her drawing? 2. Ali s father travels a lot. He visits many foreign

More information

FINAL STRENGTHENING WORKSHOP NAME: On Saturday I (play) computer games with my cousins.

FINAL STRENGTHENING WORKSHOP NAME: On Saturday I (play) computer games with my cousins. FINAL STRENGTHENING WORKSHOP - 2016 NAME: 9 A. Complete the sentences. Example: I didn t watch TV last night. 1. On Saturday I (play) computer games with my cousins. 2. My mum (not cook) dinner last night.

More information

Grammar. Name: 1 Underline the correct words.

Grammar. Name: 1 Underline the correct words. Grammar 1 Underline the correct words. 0 A: Have you got a laptop? B: Yes, I am / have. 1 A: Have / Has your father got a car? B: No, but he s got a bike! 2 A: What car have / has your parents got? B:

More information

The First Hundred Instant Sight Words. Words 1-25 Words Words Words

The First Hundred Instant Sight Words. Words 1-25 Words Words Words The First Hundred Instant Sight Words Words 1-25 Words 26-50 Words 51-75 Words 76-100 the or will number of one up no and had other way a by about could to words out people in but many my is not then than

More information

9 Guests are allowed to wear casual dress. 11 There's a possibility that the show will be cancelled think that Andrew will collect the money.

9 Guests are allowed to wear casual dress. 11 There's a possibility that the show will be cancelled think that Andrew will collect the money. Modals 8 Is it all right if I use your phone? 9 Guests are allowed to wear casual dress. 10 Maybe she'll move to London. 11 There's a possibility that the show will be cancelled. 12 Maybe she'll be elected.

More information

3 rd CSE Unit 1. mustn t and have to. should and must. 1 Write sentences about the signs. 1. You mustn t smoke

3 rd CSE Unit 1. mustn t and have to. should and must. 1 Write sentences about the signs. 1. You mustn t smoke 3 rd CSE Unit 1 mustn t and have to 1 Write sentences about the signs. 1 2 3 4 5 You mustn t smoke. 1 _ 2 _ 3 _ 4 _ 5 _ should and must 2 Complete the sentences with should(n t) or must(n t). I must get

More information

Anglia ESOL International Examinations. Elementary Level (A2) Paper CC115. For Examiner s Use Only

Anglia ESOL International Examinations. Elementary Level (A2) Paper CC115. For Examiner s Use Only Please stick your candidate label here Anglia ESOL International Examinations Elementary Level (A2) CANDIDATE INSTRUCTIONS: W R W1 [20] Paper CC115 Time allowed including listening TWO hours. Make sure

More information

CRONOGRAMA DE RECUPERAÇÃO ATIVIDADE DE RECUPERAÇÃO

CRONOGRAMA DE RECUPERAÇÃO ATIVIDADE DE RECUPERAÇÃO SÉRIE: 1ª série do EM CRONOGRAMA DE RECUPERAÇÃO DISCIPLINA: INGLÊS Unidades Assuntos 1 GRAMMAR: PRESENT PERFECT VOCABULARY: CHORES 2 GRAMMAR: COMPARATIVE AND SUPERLATIVE VOCABULARY: LEISURE ACTIVITIES

More information

JETSET (JET Version) Reading

JETSET (JET Version) Reading Pearson LI JETSET (JET Version) Reading Entry 2 (JETSET Level 3) On Demand Time allowed: 1 hour 15 minutes Paper Reference SE10155JD15 You will need: n answer sheet, H pencil and an eraser Instructions

More information

Jahrgangsstufentest. an bayerischen Realschulen

Jahrgangsstufentest. an bayerischen Realschulen Jahrgangsstufentest ENGLISCH an bayerischen Realschulen Termin: Mittwoch, 28. September 2011 Bearbeitungszeit: 45 Minuten Name: Klasse: 7 Punkte: / 60 Note: TASK 1 PART I: Listening You will hear four

More information

The present perfect: Key (pp.14-18)

The present perfect: Key (pp.14-18) The present perfect: Key (pp.14-18) C. You are asking someone about things he has done in his life. Use the words in brackets to make your questions. Example: (you ever/be/to Italy?) Have you ever been

More information

ENGLISH FILE. End-of-course Test. 1 Complete the sentences. Use the correct form of the. 3 Underline the correct word(s) in each sentence.

ENGLISH FILE. End-of-course Test. 1 Complete the sentences. Use the correct form of the. 3 Underline the correct word(s) in each sentence. CLSS GRMMR 1 Complete the sentences. Use the correct form of the verb in brackets. Example: I usually get up (get up) at seven o clock. 1 He (look for) a job when he leaves university. 2 I (be) to Italy

More information

High Five! 3. 1 Read and write in, on or at. Booster. Name: Class: Prepositions of time Presentation. Practice. Grammar

High Five! 3. 1 Read and write in, on or at. Booster. Name: Class: Prepositions of time Presentation. Practice. Grammar 1 Prepositions of time Presentation I study Geography on Monday and on Wednesday. I study Drama in the afternoon. I go swimming in summer. I play tennis at six o clock. We finish school in June. Remember!

More information

Instant Words Group 1

Instant Words Group 1 Group 1 the a is you to and we that in not for at with it on can will are of this your as but be have the a is you to and we that in not for at with it on can will are of this your as but be have the a

More information

0510 ENGLISH AS A SECOND LANGUAGE

0510 ENGLISH AS A SECOND LANGUAGE CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS Cambridge International General Certificate of Secondary Education MARK SCHEME for the October/November 2015 series 0510 ENGLISH AS A SECOND LANGUAGE 0510/31 Paper

More information

Test 1 КЕТ - ТЕСТ 5. READING AND WRITING (1 hour 10 minutes) PART 1. YOUTH CLUB Under 16s only SCHOOL OFFICE CLOSED FOR LUNCH QUESTIONS 1 5

Test 1 КЕТ - ТЕСТ 5. READING AND WRITING (1 hour 10 minutes) PART 1. YOUTH CLUB Under 16s only SCHOOL OFFICE CLOSED FOR LUNCH QUESTIONS 1 5 КЕТ - ТЕСТ 5 Test 1 PAPER 1 READING AND WRITING (1 hour 10 minutes) PART 1 QUESTIONS 1 5 Which notice (A H) says this (1 5)? For questions 1 5, mark the correct letter A H on the answer sheet. EXAMPLE

More information

F31 Homework GRAMMAR REFERNCE - UNIT 6 EXERCISES

F31 Homework GRAMMAR REFERNCE - UNIT 6 EXERCISES F31 Homework GRAMMAR REFERNCE - UNIT 6 EXERCISES 1 Match the questions and answers. 1 What s Harry like? 2 What does Harry like? 3 How s Harry? a Very well, thanks. b Oh, the usual things good food and

More information

INTRODUCTION. Lessons 1 2. Welcome Back!

INTRODUCTION. Lessons 1 2. Welcome Back! INTRODUCTION Lessons 1 2. Welcome Back! 1 Put the passages in the correct order and read the letter. Dear Olha, After that I went to a summer camp. I met a lot of new friends there. We took part in different

More information

STYLE. Sample Test. School Tests for Young Learners of English. Form A. Level 1

STYLE. Sample Test. School Tests for Young Learners of English. Form A. Level 1 STYLE School Tests for Young Learners of English Level 1 Sample Test Form A Hellenic American University, Office for Language Assessment. Distributed by the Hellenic American Union. FREE OF CHARGE LISTENING

More information

Imagining. 2. Choose endings: Next, students must drag and drop the correct endings into each square.

Imagining. 2. Choose endings: Next, students must drag and drop the correct endings into each square. Imagining Level: 1º de Bachillerato. Grammar: Conditions type I, II and III. Phrasal verb to come Functions: Talking about imaginary situations and concepts. Vocabulary: Vocabulary related to human behaviour,

More information

ii) Are we writing in French?. iii) Is there a book under the chair? iv) Is the house in front of them?

ii) Are we writing in French?. iii) Is there a book under the chair? iv) Is the house in front of them? STAGE 1 1) Answer the questions in the long form. e.g. Are you Irish? - No, I m not Irish but I m English. i) Are you sitting on the floor?.. ii) Are we writing in French?. iii) Is there a book under the

More information

Present perfect for life experiences. LEVEL NUMBER LANGUAGE Intermediate B1_1015G_EN English

Present perfect for life experiences. LEVEL NUMBER LANGUAGE Intermediate B1_1015G_EN English Present perfect for life experiences GRAMMAR LEVEL NUMBER LANGUAGE Intermediate B1_1015G_EN English Goals Learn how to use the present perfect to talk about life experiences Practise using the present

More information

ENGLIGH REVIEW. 1ºy 2ºESO Colegio "La Inmaculada" Am, is or are? Write the correct word in the gaps. Then make the sentences negative.

ENGLIGH REVIEW. 1ºy 2ºESO Colegio La Inmaculada Am, is or are? Write the correct word in the gaps. Then make the sentences negative. ENGLIGH REVIEW Am, is or are? Write the correct word in the gaps. Then make the sentences negative. a. I a student. b. My brother a teacher. c. We from Madrid. d. My brother and father English. e. That

More information

Listen to the conversation between Tom and Amy. Then write true or false. (10 marks)

Listen to the conversation between Tom and Amy. Then write true or false. (10 marks) 1 4.14 Listen to the conversation between Jack and Sophie. Then answer the questions. When did Sophie move to this town? She moved to the town in April. 1 What subjects does Sophie like? 2 What subject

More information

English Entry Test for the 8th grade students

English Entry Test for the 8th grade students Part I For questions 1-5, mark the correct letter A-H on your answer sheet. 0. 1. 2. 3. 4. 5. B 0. You will pay less for a pair of swimming shorts here this weekend. 1. Make sure you arrive at the pool

More information

ENGLISH ENGLISH. Level 3. Tests AMERICAN. Student Workbook ENGLISH. Level 3. Rosetta Stone Classroom. RosettaStone.com AMERICAN

ENGLISH ENGLISH. Level 3. Tests AMERICAN. Student Workbook ENGLISH. Level 3. Rosetta Stone Classroom. RosettaStone.com AMERICAN Student Workbook ENGLISH ENGLISH AMERICAN Level 3 RosettaStone.com Level 3 ENGLISH AMERICAN 2008 Rosetta Stone Ltd. All rights reserved. xxxxxxx Tests Rosetta Stone Classroom WKT-ENG-L3-2.0 ISBN 978-1-60391-434-5

More information

Jane Haining angol nyelvi verseny

Jane Haining angol nyelvi verseny J A N E H A I N I N G A N G O L N Y E L V I E M L É K V E R S E N Y A L A P Í T V Á N Y Számlaszám: 18004528-1-42 1064 Budapest, Vörösmarty u. 49. Tel: 06 1/312-7811 / 17m. Jane Haining angol nyelvi verseny

More information

HENNESSY ROAD GOVERNMENT PRIMARY P.M. SCHOOL st Term Writing 1

HENNESSY ROAD GOVERNMENT PRIMARY P.M. SCHOOL st Term Writing 1 6H Wylie Fan From : I am fine. It is hot and sunny in Hong Kong now. I am busy with my homework now. They are so boring. I hate them very much. I like painting, collecting coins and reading many different

More information