4 PAŞI SPRE NOUA BUCĂTĂRIE Ghid de planificare 2014

Size: px
Start display at page:

Download "4 PAŞI SPRE NOUA BUCĂTĂRIE Ghid de planificare 2014"

Transcription

1 4 PAŞI SPRE NOUA BUCĂTĂRIE Ghid de planificare 2014

2 4 paşi spre noua bucătărie Această broşură este ghidul tău pentru măsurarea, planificarea, comandarea şi instalarea bucătăriei IKEA. Înăuntru afli tot ce ai nevoie şi instrucţiunile de urmat MĂSOARĂ COMANDĂ PLANIFICĂ INSTALEAZĂ

3 ontent and pagination Iată de ce ai nevoie. Le găseşti la magazinul IKEA. The correctness shall be colour proofs verified by you against and digital blueprints supplied by Inter of the printing file content and pagination shall be verified by you against colour proofs and digital blueprints supplied by Inter IKEA Systems B.V. page 1 IKEA Systems B.V. page 68 risi METOD ătă B en itcch Ku XXXXX Systems B.V. Inter IKEA Systems B.V. Inter IKEA timp şi energie Economiseşti c cu inducţie se încălzes e Ştiai că plitele decât cele ceramic cu 60% mai repede ic? mai efciente energet şi sunt cu 40% isi inducţie şi vei econom Alege o plită cu la protejarea totodată, vei ajuta timp şi bani şi, mediului. multe despre cum Pentru a afa mai acasă, mai sustenabilă poţi avea o viaţă iişiplaneta KEA.ro/oamen intră pe VAlABIlE TVA şi SunT MAxIME, IncluD preţur IlE SunT 2014 până la 25 AuguST Şi mai multe nte soluţii intelige de organizare şi depozitare la pagina 48! şi amplifcator a 27 99lei furnizorii noştri, de timp pentru o perioadă mare târziu în magazin la uşa ta. Este să ajungă mai nainte să ajungă special noutăţile, activităţii acestora prezentate, în a furnizorilor, încetarea din magazin care le dintre produsele (cum ar f schimbare i nostri A.ro. te de voinţa noastră să consulţi specialişti îţi recomandăm nostru pe e. Din acest motiv, lui, să verifci stocul în incinta magazinu dacă nu te afi e şi în magazin, isponibil duse_ind le se găseşte pe ră. A.ro intră pe al magazinului, de funcţionare -rbco01c ht_v01.mx4 2013_Ex880_GMGsmLig ffset_isocoatedv2(39l)_ rofile: IISBV_prf_O Used separation-p 01 TF: ro_0 01c CF: rbco ht_v01.mx4 2013_Ex880_GMGsmLig ffset_isocoatedv2(39l)_ rofile: IISBV_prf_O Used separation-p Broşura de bucătării este una dintre cele mai bune surse de inspiraţie şi informaţii. În plus, oferă o imagine de ansamblu asupra întregii game de bucătării. Cele trei ghiduri de cumpărare. Înăuntru găseşti informaţii detaliate despre gama noastră de bucătării, comparaţii simple între produse şi ajutor pentru a face alegerea potrivită. IKEA online este una dintre cele mai bogate resurse. Aici găseşti instrumentul de planificare şi informaţii despre întreaga gamă de produse şi servicii pentru bucătărie. Ghidul de instalare a bucătăriei conţine recomandări şi informaţii pentru instalarea corectă a bucătăriei.

4 1 MĂSOARĂ Nu este foarte dificil să măsori bucătăria, dar este important ca dimensiunile să fie corecte pentru că ele vor sta la baza planificării. Nu te grăbi şi măsoară cu precizie (am inclus hârtie milimetrică pentru a înregistra dimensiunile). Iată cum se face. MĂSURARE Aproape toate spaţiile de bucătărie au un colţ dificil. Dacă începi măsurătorile din acest colţ, toate problemele se rezolvă. Dacă ai nevoie de ajutor, contactează-ne şi te vom ajuta să faci corect măsurătorile. Gratuit pentru bucătării, după planificarea în magazin. Începe prin a măsura distanţa de la pardoseală la plafon, apoi distanţa între pereţi şi de la colţuri la uşi. Măsoară fiecare fereastră şi distanţa până la pardoseală, până la plafon şi colţurile camerei. Procedează la fel pentru uşi. Marchează toate caloriferele, gurile de aerisire şi ţevile. Reţine locul în care se află canalul de scurgere şi ţevile de alimentare cu apă. Dacă ţi-ai propus să le schimbi locul, marchează noua lor poziţie. Măsoară şi notează poziţia prizelor electrice şi a întrerupătoarelor. Marchează locul în care se vor afla cele noi.

5 Dimensiunile bucătăriei Dimensiunule se măsoară în milimetri pentru ca noua bucătărie să se potrivească perfect.

6 2PLANIFICĂ Planificarea te ajută să transpui în realitate toate ideile tale. Sunt multe lucruri la care trebuie să te gândeşti, de exemplu, unde să aşezi frigiderul sau de câte sertare ai nevoie. De aceea, îţi punem la dispoziţie instrumente care să te ajute să iei mai uşor aceste decizii. Dacă ai nevoie de sfaturi de la specialişti, instrumentele de planificare pentru bucătării te aşteaptă în magazin. Gândeşte-te cât de mult foloseşti bucătăria şi ce ţi se pare ţie confortabil. Ţine cont de ceea ce îţi place la bucătăria actuală şi ce ai vrea să schimbi la ea. Fă o scurtă listă cu ceea ce ai vrea să păstrezi şi ce ţi-ar plăcea să înlocuieşti. Bucătăriile pe un singur perete sunt potrivite pentru spaţii mici. Sunt simple, compacte şi arată grozav. Bucătăriile paralele sunt ideale acolo unde există mai mulţi bucătari care gătesc în acelaşi timp. Spaţiul este suficient pentru prepararea mâncării, dar şi pentru depozitare. Amplasarea unei insule în bucătărie oferă mai mult spaţiu de depozitare şi de lucru. În plus, atrage toţi membrii familiei. Lasă un spaţiu de 120cm între insulă şi restul corpurilor. Cel mai bine se lucrează în bucătăriile împărţite în două zone. Acestea sunt gândite cu spaţiu pentru depozitare (frigider/congelator/cămară), spălare (chiuvetă/maşină de spălat vase) şi gătit (cuptor/ plită). Zonele de lucru oferă acestui tip de bucătării un caracter practic. Modul în care poziţionezi zonele de lucru şi distanţa între acestea formează aşa-numitul triunghi de lucru. Un triunghi de lucru optim te ajută să te deplasezi repede şi uşor de la o zonă la alta. Scopul ultim este ca bucătăria să fie potrivită pentru tine. Concepe-ţi bucătăria proprie locuinţei şi stilului tău de viaţă. În fond, este bucătăria ta. Dacă îţi permite spaţiul, dispunerea în U este perfectă. Oferă maximum de spaţiu şi opţiuni multiple de depozitare. Bucătăriile în L valorifică la maxim colţurile. Se completează perfect cu o masă mică de bucătărie sau chiar cu o insulă.

7 Măsurători importante şi detalii de luat în considerare în timpul planificării. 80 cm 50 cm 120 cm Locul ideal pentru pregătit mâncarea este suprafaţa de lucru dintre plită şi chiuvetă. Între cele două şiruri de corpuri distanţa trebuie să fie suficient de mare încât uşile de pe ambele părţi să se poată deschide în acelaşi timp. Stabileşte înălţimea corpurilor suspendate în aşa fel încât să nu blocheze vederea asupra blatului. Foloseşte spaţiul din jurul plitei pentru a aşeza vasele fierbinţi ridicate de pe foc. Pentru siguranţă şi funcţionalitate, montează hota la înălţimea recomandată deasupra plitei. Depozitează ustensilele şi vasele de bucătărie la îndemână, în apropierea cuptorului/plitei. Pentru a găti eficient, aşază plita şi cuptorul în locuri separate, mai ales dacă în bucătărie gătesc mai multe persoane în acelaşi timp. Poziţia mai înaltă a cuptorului este mult mai comodă. Montează maşina de spălat vase aproape de chiuvetă şi de suportul pentru veselă pentru ca încărcarea şi descărcarea maşinii să se facă mai simplu şi mai rapid. Găseşti uşor orice în bucătărie atunci când toate alimentele şi ustensilele sunt depozitate în sertare cu extensie completă şi cămări culisante. Te ajută să vezi tot ce se află înăuntru şi totul este la îndemână. Montează o piesă de umplutură de 5cm între corp şi perete pentru a fi sigur că sertarele şi uşile se deschid complet. Este foarte importantă mai ales atunci când ai coşuri metalice culisante şi peretele nu este perfect drept. Montează insula pe o plintă fixată atât de podea, cât şi de corpuri. Nu instala sertare pe colţ. La fiecare deschidere a sertarului poţi bloca sau lovi uşa corpului învecinat. Nu instala un corp cu sertare şi un corp de colţ unul lângă altul. Dacă aşa trebuie, montează o piesă de umplutură între ele. Chiuvetele instalate la fereastră fac mai plăcut spălatul vaselor. Dacă ferestrele se deschid spre interior, se pot lovi de baterie. Chiuveta amplasată lângă perete sau la capătul şirului de corpuri perturbă lucrul şi limitează spaţiul disponibil. Cuptorul amplasat la perete perturbă lucrul şi limitează spaţiul disponibil. În plus, afectează pereţii din cauza căldurii şi petelor de mâncare. Amplasarea pe colţ a cuptorului, maşinii de spălat vase sau a hotei blochează corpurile şi sertarele, care nu se mai deschid complet.

8 Creează-ţi noua bucătărie cu ajutorul Foloseşte instrumentul de planificare IKEA împreună cu noile măsurători pentru a experimenta şi a crea bucătăria în format 3D. Găseşti linkul în secţiunea Bucătării şi Electrocasnice de pe Înainte de a începe trebuie să instalezi un plug-in. Primul pas Clic pe Log in (Înregistrare) din colţul din dreapta sus. Aici îţi poţi crea un cont pentru a salva planul şi pentru a reveni oricând foloseşti instrumentul de planificare IKEA. După ce te-ai înregistrat, clic pe Sign up now (Înscriere) pentru a începe. Înainte, te sfătuim să citeşti instrucţiunile instrumentului de planificare. Vei găsi sugestii utile legate de operarea instrumentului. Te-ai înregistrat cu succes atunci când numele tău de utilizator apare aici. Completează dimensiunile tale Selectează categoria Selectează produsul Completează dimensiunile Foloseşte dimensiunile înregistrate mai devreme pe hârtia milimetrică pentru a recrea camera în instrumentul de planificare. Poţi alege un model de cameră pe care să îl personalizezi conform spaţiului tău cu instalaţii, uşi şi ferestre. Selectează din meniul din stânga şi apasă pe butonul Apply (Aplică) atunci când eşti gata. Selectează categoria Clic pe rubrica Soluţii pentru bucătărie sau Bucătării din meniul din stânga. Aici poţi alege cu ce categorie vrei să lucrezi. Selectează categoria din meniul de jos. Un clic rapid şi produsul se plasează în spaţiul camerei.

9 instrumentului de planificare IKEA Urmează instrucţiunile de la pagina Planifică bucătăria pentru a începe. Dacă ai nevoie de ajutor, vizitează magazinul IKEA şi specialiştii noştri în bucătării vor găsi o soluţie. Preţuri şi comenzi După ce ai terminat, poţi alege să printezi schiţa curentă sau toate schiţele colecţionate ale proiectului tău. De asemenea, poţi tipări o listă cu articolele selectate şi o listă de preţuri. Este suficient un clic pe pictograma imprimantei. Planifică bucătăria Foloseşte opţiunile Din meniul din dreapta poţi lucra cu opţiunile disponibile pentru produsul ales din meniul de jos. Aici poţi regla culoarea sau materialul ori poţi adăuga accesorii, de exemplu, mânere şi butoni. Completează camera Foloseşte opţiunile Completează bucătăria cu blaturi, pardoseală, mobilier de sufragerie şi chiar plante. Vopseşte pereţii şi plafonul pentru a reda cât mai fidel aspectul bucătăriei tale. Selectează din rubricile Sufragerie şi Decoraţiuni din meniul din stânga. Înregistrează numele de utilizator şi parola pentru a accesa instrumentul de planificare. Vei avea nevoie de acestea pentru a accesa proiectul salvat şi pentru a-l duce la magazin. Nume utilizator Parola

10 3COMANDĂ Atunci când eşti mulţumit de planificare, vizitează magazinul şi consultă-te cu specialiştii în bucătării. Îţi vor analiza planul de bucătărie şi te vor ajuta cu orice nelămuriri. Când eşti gata, poţi comanda. Noi te ajutăm cu livrarea şi cu multe alte servicii. Listă de verificare Ce trebuie să aduci Dimensiunile bucătăriei Datele de înregistrare în instrumentul de planificare IKEA Este util să te gândeşti la: Corpuri, sertare şi fronturi Uşi şi mânere Blaturi Chiuvete Baterii Cuptor Cuptor cu microunde Plită Hotă Frigider/congelator Maşina de spălat vase Gândeşte-te şi la servicii Măsurare Instalare Colectare Livrare Asamblare Planificare COLECTARE PRODUSE Dacă lista ta de cumpărături e lungă, îţi colectăm noi produsele din zona de autoservire. Preţ unic pe comandă: 49lei LIVRARE Bucătăriile noastre sunt concepute şi ambalate pentru a le putea transporta singur acasă. Dacă preferi, contra cost, ţi le putem livra noi direct acasă sau la birou. Preţuri începând cu 60lei.

11 4INSTALEAZĂ Bucătăriile IKEA sunt concepute astfel încât să le poţi instala singur, dar noi suntem aici să te ajutăm cu orice ai nevoie. Răsfoieşte ghidul de instalare, care îţi arată cum să te descurci singur, pas cu pas, sau interesează-te de serviciile de instalare pe care le oferim, toate efectuate de instalatori calificaţi pricepuţi. Ghidul de instalare a bucătăriei cuprinde sugestii şi informaţii despre instalarea corectă a bucătăriei. ASAMBLARE Majoritatea produselor IKEA sunt create ca să le poţi asambla singur. În acest fel economiseşti cel mai mut. Totuşi, putem să îţi recomandăm o echipă de profesionişti care să îţi asambleze mobila la un preţ accesibil. Preţuri începând cu: 60lei Pentru mai multe informaţii şi lista completă a preţurilor, întreabă în magazin sau intră pe INSTALARE Dacă ai cumpărat o bucătărie, te putem ajuta la instalarea chiuvetei, a plitei pe gaz şi a maşinii de spălat. Serviciu disponibil şi pentru corpuri de iluminat. Preţuri începând cu 50lei.

12 Poţi face totul singur, dar nu e neapărat necesar. Uneori, nu-ţi trebuie decât puţin ajutor pentru a transforma un vis în realitate. De aceea, oferim o gamă largă de servicii pentru a te ajuta pe parcurs. Poate ai nevoie doar de puţin ajutor sau poate vrei să facem totul în locul tău. Oricum ar fi, suntem aici să-ţi oferim un pachet de servicii potrivit nevoilor tale. Desigur, cu cât faci mai mult singur, cu atât preţul este mai mic. Cu cât vrei să te ajutăm mai mult, cu atât te vei bucura mai mult de relaxare! Inter IKEA Systems B.V MĂSURARE Dacă ai nevoiem putem să măsurăm spaţiul pe care vrei să-l mobilezi şi să ne asigurăm că toate obiectele de mobilier se vor potrivi. Gratuit pentru bucătării, după planificarea acestora în magazin. Pentru celelalte zone ale casei, 100lei. INSTALARE Dacă ai cumpărat o bucătărie, te putem ajuta la instalarea chiuvetei, a plitei pe gaz şi a maşinii de spălat. Serviciu disponibil şi pentru corpuri de iluminat. Preţuri începând cu 50lei. COLECTARE PRODUSE Dacă lista ta de cumpărături e lungă, îţi colectăm noi produsele din zona de autoservire. Preţ unic pe comandă: 49lei LIVRARE Bucătăriile noastre sunt concepute şi ambalate pentru a le putea transporta singur acasă. Dacă preferi, contra cost, ţi le putem livra noi direct acasă sau la birou. Preţuri începând cu 60lei. Pentru mai multe informaţii şi lista completă a preţurilor serviciilor, întreabă în magazin sau intră pe NOU PLANIFICARE BUCĂTĂRII Dacă ai nevoie de o mână de ajutor, experţii noştri vin la tine acasă, măsoară camera, planifică şi aleg mobilierul de bucătărie împreună cu tine. Serviciul include şi consiliere pentru alegerea aparatelor electrocasnice, a meselor şi a scaunelor pentru sufragerie. Preţ unic pe comandă: 100lei Pentru mai multe informaţii şi lista completă a preţurilor, întreabă în magazin sau intră pe ASAMBLARE Majoritatea produselor IKEA sunt create ca să le poţi asambla singur. În acest fel economiseşti cel mai mut. Totuşi, putem să îţi recomandăm o echipă de profesionişti care să îţi asambleze mobila la un preţ accesibil. Preţuri începând cu: 60lei Pentru mai multe informaţii şi lista completă a preţurilor, întreabă în magazin sau intră pe MODALITĂŢI DE PLATĂ La magazinul IKEA poţi să plăteşti aşa cum îţi este mai uşor. Acceptăm numerar, cardul cadou IKEA şi cardul de credit IKEA, carduri bancare VISA, VISA electron, Mastercard şi Maestro. La intrarea în magazin, există un automat de schimb valutar şi un bancomat.

VISUAL FOX PRO VIDEOFORMATE ŞI RAPOARTE. Se deschide proiectul Documents->Forms->Form Wizard->One-to-many Form Wizard

VISUAL FOX PRO VIDEOFORMATE ŞI RAPOARTE. Se deschide proiectul Documents->Forms->Form Wizard->One-to-many Form Wizard VISUAL FOX PRO VIDEOFORMATE ŞI RAPOARTE Fie tabele: create table emitenti(; simbol char(10),; denumire char(32) not null,; cf char(8) not null,; data_l date,; activ logical,; piata char(12),; cap_soc number(10),;

More information

Pasul 2. Desaturaţi imaginea. image>adjustments>desaturate sau Ctrl+Shift+I

Pasul 2. Desaturaţi imaginea. image>adjustments>desaturate sau Ctrl+Shift+I 4.19 Cum se transformă o faţă în piatră? Pasul 1. Deschideţi imaginea pe care doriţi să o modificaţi. Pasul 2. Desaturaţi imaginea. image>adjustments>desaturate sau Ctrl+Shift+I Pasul 3. Deschideţi şi

More information

Ghid de instalare pentru program NPD RO

Ghid de instalare pentru program NPD RO Ghid de instalare pentru program NPD4758-00 RO Instalarea programului Notă pentru conexiunea USB: Nu conectaţi cablul USB până nu vi se indică să procedaţi astfel. Dacă se afişează acest ecran, faceţi

More information

GRAFURI NEORIENTATE. 1. Notiunea de graf neorientat

GRAFURI NEORIENTATE. 1. Notiunea de graf neorientat GRAFURI NEORIENTATE 1. Notiunea de graf neorientat Se numeşte graf neorientat o pereche ordonată de multimi notată G=(V, M) unde: V : este o multime finită şi nevidă, ale cărei elemente se numesc noduri

More information

Modalităţi de redare a conţinutului 3D prin intermediul unui proiector BenQ:

Modalităţi de redare a conţinutului 3D prin intermediul unui proiector BenQ: Modalităţi de redare a conţinutului 3D prin intermediul unui proiector BenQ: Proiectorul BenQ acceptă redarea conţinutului tridimensional (3D) transferat prin D-Sub, Compus, HDMI, Video şi S-Video. Cu

More information

LESSON FOURTEEN

LESSON FOURTEEN LESSON FOURTEEN lesson (lesn) = lecţie fourteen ( fǥ: ti:n) = patrusprezece fourteenth ( fǥ: ti:nθ) = a patrasprezecea, al patrusprezecilea morning (mǥ:niŋ) = dimineaţă evening (i:vniŋ) = seară Morning

More information

Parcurgerea arborilor binari şi aplicaţii

Parcurgerea arborilor binari şi aplicaţii Parcurgerea arborilor binari şi aplicaţii Un arbore binar este un arbore în care fiecare nod are gradul cel mult 2, adică fiecare nod are cel mult 2 fii. Arborii binari au şi o definiţie recursivă : -

More information

TTX260 investiţie cu cost redus, performanţă bună

TTX260 investiţie cu cost redus, performanţă bună Lighting TTX260 investiţie cu cost redus, performanţă bună TTX260 TTX260 este o soluţie de iluminat liniară, economică şi flexibilă, care poate fi folosită cu sau fără reflectoare (cu cost redus), pentru

More information

Split Screen Specifications

Split Screen Specifications Reference for picture-in-picture split-screen Split Screen-ul trebuie sa fie full background. The split-screen has to be full background The file must be exported as HD, following Adstream Romania technical

More information

SUBIECTE CONCURS ADMITERE TEST GRILĂ DE VERIFICARE A CUNOŞTINŢELOR FILIERA DIRECTĂ VARIANTA 1

SUBIECTE CONCURS ADMITERE TEST GRILĂ DE VERIFICARE A CUNOŞTINŢELOR FILIERA DIRECTĂ VARIANTA 1 008 SUBIECTE CONCURS ADMITERE TEST GRILĂ DE VERIFICARE A CUNOŞTINŢELOR FILIERA DIRECTĂ VARIANTA 1 1. Dacă expresiile de sub radical sunt pozitive să se găsească soluţia corectă a expresiei x x x 3 a) x

More information

Register your product and get support at www.philips.com/welcome Wireless notebook mouse SPM9800 RO Manual de utilizare a c b d e f g RO 1 Important Câmpurile electronice, magnetice şi electromagnetice

More information

Sistemul de operare Windows (95, 98) Componenta My Computer

Sistemul de operare Windows (95, 98) Componenta My Computer Laborator 9 Sistemul de operare Windows (95, 98) Componenta My Computer My Computer este o componentă ce permite crearea şi organizarea fişierelor şi directoarelor şi gestionarea discurilor. My Computer

More information

Application form for the 2015/2016 auditions for THE EUROPEAN UNION YOUTH ORCHESTRA (EUYO)

Application form for the 2015/2016 auditions for THE EUROPEAN UNION YOUTH ORCHESTRA (EUYO) Application form for the 2015/2016 auditions for THE EUROPEAN UNION YOUTH ORCHESTRA (EUYO) Open to all born between 1 January 1990 and 31 December 2000 Surname Nationality Date of birth Forename Instrument

More information

ECHIVALENTE PENTRU TOATĂ GAMA DE ECHIPAMENTE ORIGINALE PREZENTARE GENERALĂ A PRODUSELOR

ECHIVALENTE PENTRU TOATĂ GAMA DE ECHIPAMENTE ORIGINALE PREZENTARE GENERALĂ A PRODUSELOR ECHIVALENTE PENTRU TOATĂ GAMA DE ECHIPAMENTE ORIGINALE Indiferent unde aţi merge pe glob, aveţi toate şansele ca, atunci când aruncaţi o privire sub capotă, să daţi peste produse Gates. Gates este unul

More information

Mail Moldtelecom. Microsoft Outlook Google Android Thunderbird Microsoft Outlook

Mail Moldtelecom. Microsoft Outlook Google Android Thunderbird Microsoft Outlook Instrucțiunea privind configurarea clienților e-mail pentru Mail Moldtelecom. Cuprins POP3... 2 Outlook Express... 2 Microsoft Outlook 2010... 7 Google Android Email... 11 Thunderbird 17.0.2... 12 iphone

More information

Anexa 2. Instrumente informatice pentru statistică

Anexa 2. Instrumente informatice pentru statistică Anexa 2. Instrumente informatice pentru statistică 2.1. Microsoft EXCEL şi rutina HISTO Deoarece Microsoft EXCEL este relativ bine cunoscut, inclusiv cu unele funcţii pentru prelucrări statistice, în acest

More information

Click pe More options sub simbolul telefon (în centru spre stânga) dacă sistemul nu a fost deja configurat.

Click pe More options sub simbolul telefon (în centru spre stânga) dacă sistemul nu a fost deja configurat. 1. Sus în stânga, click pe Audio, apoi pe Audio Connection. 2. Click pe More options sub simbolul telefon (în centru spre stânga) dacă sistemul nu a fost deja configurat. 3. 4. Alegeți opțiunea favorită:

More information

Cu ce se confruntă cancerul de stomac? Să citim despre chirurgia minim invazivă da Vinci

Cu ce se confruntă cancerul de stomac? Să citim despre chirurgia minim invazivă da Vinci Cu ce se confruntă cancerul de stomac? Să citim despre chirurgia minim invazivă da Vinci Opţiunile chirurgicale Cancerul de stomac, numit şi cancer gastric, apare atunci când celulele normale ies de sub

More information

Page 1 of 6 Motor - 1.8 l Duratorq-TDCi (74kW/100CP) - Lynx/1.8 l Duratorq-TDCi (92kW/125CP) - Lynx - Curea distribuţie S-MAX/Galaxy 2006.5 (02/2006-) Tipăriţi Demontarea şi montarea Unelte speciale /

More information

Maria plays basketball. We live in Australia.

Maria plays basketball. We live in Australia. RECAPITULARE GRAMATICA INCEPATORI I. VERBUL 1. Verb to be (= a fi): I am, you are, he/she/it is, we are, you are, they are Questions and negatives (Intrebari si raspunsuri negative) What s her first name?

More information

Alexandrina-Corina Andrei. Everyday English. Elementary. comunicare.ro

Alexandrina-Corina Andrei. Everyday English. Elementary. comunicare.ro Alexandrina-Corina Andrei Everyday English Elementary comunicare.ro Toate drepturile asupra acestei ediţii aparţin Editurii Comunicare.ro, 2004 SNSPA, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice David

More information

PREZENTARE INTERFAŢĂ MICROSOFT EXCEL 2007

PREZENTARE INTERFAŢĂ MICROSOFT EXCEL 2007 PREZENTARE INTERFAŢĂ MICROSOFT EXCEL 2007 AGENDĂ Prezentarea aplicaţiei Microsoft Excel Registre şi foi de calcul Funcţia Ajutor (Help) Introducerea, modificarea şi gestionarea datelor în Excel Gestionarea

More information

Split Screen Specifications

Split Screen Specifications Reference for picture-in-picture split-screen Cuvantul PUBLICITATE trebuie sa fie afisat pe toată durata difuzării split screen-ului, cu o dimensiune de 60 de puncte in format HD, scris cu alb, ca in exemplul

More information

riptografie şi Securitate

riptografie şi Securitate riptografie şi Securitate - Prelegerea 16 - Criptografia asimetrică Adela Georgescu, Ruxandra F. Olimid Facultatea de Matematică şi Informatică Universitatea din Bucureşti Cuprins 1. Limitările criptografiei

More information

Circuite Basculante Bistabile

Circuite Basculante Bistabile Circuite Basculante Bistabile Lucrarea are drept obiectiv studiul bistabilelor de tip D, Latch, JK şi T. Circuitele basculante bistabile (CBB) sunt circuite logice secvenţiale cu 2 stări stabile (distincte),

More information

Press review. Monitorizare presa. Programul de responsabilitate sociala. Lumea ta? Curata! TIMISOARA Page1

Press review. Monitorizare presa. Programul de responsabilitate sociala. Lumea ta? Curata! TIMISOARA Page1 Page1 Monitorizare presa Programul de responsabilitate sociala Lumea ta? Curata! TIMISOARA 03.06.2010 Page2 ZIUA DE VEST 03.06.2010 Page3 BURSA.RO 02.06.2010 Page4 NEWSTIMISOARA.RO 02.06.2010 Cu ocazia

More information

22METS. 2. In the pattern below, which number belongs in the box? 0,5,4,9,8,13,12,17,16, A 15 B 19 C 20 D 21

22METS. 2. In the pattern below, which number belongs in the box? 0,5,4,9,8,13,12,17,16, A 15 B 19 C 20 D 21 22METS CLASA a IV-a 1. Four people can sit at a square table. For the school party the students put together 7 square tables in order to make one long rectangular table. How many people can sit at this

More information

Aplicatii ale programarii grafice in experimentele de FIZICĂ

Aplicatii ale programarii grafice in experimentele de FIZICĂ Aplicatii ale programarii grafice in experimentele de FIZICĂ Autori: - Ionuț LUCA - Mircea MIHALEA - Răzvan ARDELEAN Coordonator științific: Prof. TITU MASTAN ARGUMENT 1. Profilul colegiului nostru este

More information

Ghid de Instalare Windows Vista

Ghid de Instalare Windows Vista Ghid de Instalare Windows Vista Înainte de a folosi aparatul acesta trebuie instalat împreună cu driverul. Vă rugăm să citiţi acest Ghid de Instalare Rapidă şi Ghid de Instalare Windows Vista pentru instrucţiuni

More information

Reprezentări grafice

Reprezentări grafice Reprezentări grafice Obiective: - realizarea graficelor pentru reprezentarea datelor; Problema 1: S-a realizat un studiu pe un lot format din 19 nou născuţi pentru care se urmăresc parametrii biomedicali:

More information

Transforma -te! Steve Andreas. Editura EXCALIBUR Bucureşti Traducere: Carmen Ciocoiu

Transforma -te! Steve Andreas. Editura EXCALIBUR Bucureşti Traducere: Carmen Ciocoiu Transforma -te! ) Cum să devii ceea ce îţi doreşti! Steve Andreas Traducere: Carmen Ciocoiu Editura EXCALIBUR Bucureşti 2008 CUPRINS Mulţumiri... Introducere... Elemente de bază 1 Concepţia despre sine,

More information

Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic

Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic Proiect nr. 154/323 cod SMIS 4428 cofinanțat de prin Fondul European de Dezvoltare Regională Investiții pentru viitorul

More information

Limba Engleză. clasa a XI-a - frecvenţă redusă - prof. Zigoli Dragoş

Limba Engleză. clasa a XI-a - frecvenţă redusă - prof. Zigoli Dragoş Limba Engleză clasa a XI-a - frecvenţă redusă - prof. Zigoli Dragoş I. Seasons In the UK we have four seasons:- Winter Spring Summer Autumn December January February March April May June July August September

More information

,,Dacă îţi doreşti cu adevărat să realizezi ceva, vei găsi o cale. Dacă nu, vei găsi o scuză. Jim Rohn

,,Dacă îţi doreşti cu adevărat să realizezi ceva, vei găsi o cale. Dacă nu, vei găsi o scuză. Jim Rohn ,,Dacă îţi doreşti cu adevărat să realizezi ceva, vei găsi o cale. Dacă nu, vei găsi o scuză. Jim Rohn 1 Copertă: Andrei Ureche Tehnoredactare: Dinu Virgil Editor de grăunţe: Adelheid Cucu Mulţumesc, dragă

More information

THE USE OF MOTHER TONGUE IN FOREIGN LANGUAGE TEACHING. Andreea NĂZNEAN 1. Abstract

THE USE OF MOTHER TONGUE IN FOREIGN LANGUAGE TEACHING. Andreea NĂZNEAN 1. Abstract THE USE OF MOTHER TONGUE IN FOREIGN LANGUAGE TEACHING Andreea NĂZNEAN 1 Abstract In my article I intend to prove that the use of the students mother tongue in teaching a foreign language is essential,

More information

Ghidul administratorului de sistem

Ghidul administratorului de sistem Ghidul administratorului de sistem SOFTWARE DE GESTIONARE A TERAPIEI PENTRU DIABET Română Accesarea fişierelor de date CareLink Pro stochează date despre utilizator şi dispozitiv într-un fişier de centralizare

More information

Hama Telecomanda Universala l in l

Hama Telecomanda Universala l in l H O M E E N T E R T A I N M E N T Hama Telecomanda Universala l in l 00040081 2 6 5 3 12 1 14 13 4 8 7 9 17 4 10 16 15 Manual de utilizare Funcţia Tastelor 1. TV: Selectati aparatul pe care doriţi să-l

More information

MANUAL DE UTILIZARE. 2. Nomenclator Curs Produse Clienti Introducere Facturi

MANUAL DE UTILIZARE. 2. Nomenclator Curs Produse Clienti Introducere Facturi MANUAL DE UTILIZARE Va rugam sa rasfoiti acest manual de utilizare al programului de facturare FACTURIS. O sa descoperiti multe optiuni pe care le ofera acest soft de facturare si va fi mult mai usor sa

More information

Kompass - motorul de cautare B2B numarul 1 in lume

Kompass - motorul de cautare B2B numarul 1 in lume Kompass Romania Kompass - motorul de cautare B2B numarul 1 in lume Misiunea Kompass: sa punem in legatura CUMPARATORII cu VANZATORII GASESTE CLIENTI NOI GASESTE FURNIZORI NOI DEZVOLTA-TI AFACEREA EXTINDE-TI

More information

ZOOLOGY AND IDIOMATIC EXPRESSIONS

ZOOLOGY AND IDIOMATIC EXPRESSIONS ZOOLOGY AND IDIOMATIC EXPRESSIONS ZOOLOGIA ŞI EXPRESIILE IDIOMATICE 163 OANA BOLDEA Banat s University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine, Timişoara, România Abstract: An expression is an

More information

Teoreme de Analiză Matematică - II (teorema Borel - Lebesgue) 1

Teoreme de Analiză Matematică - II (teorema Borel - Lebesgue) 1 Educaţia Matematică Vol. 4, Nr. 1 (2008), 33-38 Teoreme de Analiză Matematică - II (teorema Borel - Lebesgue) 1 Silviu Crăciunaş Abstract In this article we propose a demonstration of Borel - Lebesgue

More information

Cartea Mea Bine Ati Venit! Română

Cartea Mea Bine Ati Venit! Română Cartea Mea Bine Ati Venit! My name is Română Numele meu este My school is Scoala mea este My class is Clasa mea este My teacher s name is Profesorul meu numele este 2014 PrimaryClass.co.uk Cartea Mea Engleză

More information

Creating Our Own Online Community

Creating Our Own Online Community 110 Creating Our Own Online Community Mihaela TUTUNEA Fac. de Ştiinţe Economice, Univ. Babeş-Bolyai Cluj-Napoca Creating our own online community is easy to do, by welcoming those who have an active presence

More information

JOURNAL OF ROMANIAN LITERARY STUDIES DO ASSERTIONS, QUESTIONS OR WISHES MAKE A THICK TRANSLATION?

JOURNAL OF ROMANIAN LITERARY STUDIES DO ASSERTIONS, QUESTIONS OR WISHES MAKE A THICK TRANSLATION? JOURNAL OF ROMANIAN LITERARY STUDIES Issue no.6/2015 DO ASSERTIONS, QUESTIONS OR WISHES MAKE A THICK TRANSLATION? Anca-Mariana PEGULESCU Romanian Ministry of Education and Scientific Research Abstract:

More information

BENQ DC E1000 DIGITAL CAMERA PRET E- BOOK

BENQ DC E1000 DIGITAL CAMERA PRET E- BOOK 13 December, 2018 BENQ DC E1000 DIGITAL CAMERA PRET E- BOOK Document Filetype: PDF 135.25 KB 0 BENQ DC E1000 DIGITAL CAMERA PRET E-BOOK Chiar sunt asa slabute camerele Benq si Casio? - Vreau sa-mi cumpar

More information

11. THE DIRECT & INDIRECT OBJECTS

11. THE DIRECT & INDIRECT OBJECTS 11. THE DIRECT & INDIRECT OBJECTS Exercise 11.1. Translate the sentences into English, paying attention to the expression of 1. Am citit un articol. 2. Am citit un articol interesant despre originea limbii

More information

Cum Sa-ti Masori Progresul. Instructiuni Pas Cu Pas

Cum Sa-ti Masori Progresul. Instructiuni Pas Cu Pas Cum Sa-ti Masori Progresul Instructiuni Pas Cu Pas Am vazut multe persoane care renunta la obiceiurile sanatoase pentru ca nu observa un progres. In aproape toate cazurile, fiecare dintre aceasta facea

More information

Puterea lui Nu: Pentru că un cuvânt mic poate aduce sănătate, abundenţă şi fericire

Puterea lui Nu: Pentru că un cuvânt mic poate aduce sănătate, abundenţă şi fericire Puterea lui Nu: Pentru că un cuvânt mic poate aduce sănătate, abundenţă şi fericire Elogii pentru JAMES ALTUCHER James Altucher este ȋnfricoşător de inteligent. Stephen Dubner, autorul cărții Freakonomics

More information

Curs 3 Word 2007 Cuprins

Curs 3 Word 2007 Cuprins Curs 3 Word 2007 Cuprins Stiluri... 2 Tipuri de stiluri... 2 Stilurile predefinite ale programului Word... 2 Stilul Normal... 3 Stilurile Heading (Titlu)... 3 Cum aplicati un stil unui text... 3 Crearea

More information

Cum să iubeşti pentru a fi iubit

Cum să iubeşti pentru a fi iubit Cum să iubeşti pentru a fi iubit PSIHOLOGIA VIEŢII COTIDIENE Colecţie coordonată de Alexandru Szabo Coperta: Silvia Muntenescu Traducerea realizată după volumul Dr Paul Hauck, HOW TO LOVE AND BE LOVED,

More information

Pera Novacovici PUTEREA TA INTERIOARĂ. Vei învăța să scoți ce e mai bun în tine la suprafață și să rămâi motivat pentru a obține ce vrei în viață

Pera Novacovici PUTEREA TA INTERIOARĂ. Vei învăța să scoți ce e mai bun în tine la suprafață și să rămâi motivat pentru a obține ce vrei în viață Pera Novacovici PUTEREA TA INTERIOARĂ Vei învăța să scoți ce e mai bun în tine la suprafață și să rămâi motivat pentru a obține ce vrei în viață INTRODUCERE Eşti în mijlocul unui război. O bătălie între

More information

Exerciţii Capitolul 4

Exerciţii Capitolul 4 EXERCIŢII CAPITOLUL 4 4.1. Scrieti câte un program Transact-SQL si PL/SQL pentru calculul factorialului unui număr dat. 4.2. Scrieţi şi executaţi cele două programe care folosesc cursoarele prezentate

More information

Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic

Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru Proiect nr. 154/323 cod SMIS 4428 cofinanțat de prin Fondul European de Dezvoltare Regională Investiții pentru viitorul dumneavoastră. Programul Operațional

More information

lindab we simplify construction LindabTopline Țiglă metalică Roca Întoarcerea la natură

lindab we simplify construction LindabTopline Țiglă metalică Roca Întoarcerea la natură LindabTopline Țiglă metalică Roca Întoarcerea la natură Tradiţia ne inspiră Lindab Roca este un sistem complet de învelitori, dezvoltat de-a lungul a multor ani de cercetări, prin perfecţionarea continuă

More information

GREUTATE INALTIME IMC TAS TAD GLICEMIE

GREUTATE INALTIME IMC TAS TAD GLICEMIE Corelaţii Obiective: - Coeficientul de corelaţie Pearson - Graficul de corelaţie (XY Scatter) - Regresia liniară Problema 1. Introduceţi în Excel următorul tabel cu datele a 30 de pacienţi aflaţi în atenţia

More information

Kit de acţiune pentru adolescenţi Spune-ţi părerea

Kit de acţiune pentru adolescenţi Spune-ţi părerea Kit de acţiune pentru adolescenţi Spune-ţi părerea despre drepturile tale online! Kit de acţiune pentru adolescenţi Spune-ţi părerea despre drepturile tale online! Alătură-te și tu altor tineri europeni

More information

Înregistratoare de energie electrică trifazate Fluke 1732 şi 1734

Înregistratoare de energie electrică trifazate Fluke 1732 şi 1734 DATE TEHNICE Înregistratoare de energie electrică trifazate Fluke 1732 şi 1734 Înregistrarea consumului d energie în timp este acum la dispoziţia dvs. descoperiţi unde pierdeţi energie, optimizaţi consumul

More information

PUTEREA TA INTERIOARĂ

PUTEREA TA INTERIOARĂ PUTEREA TA INTERIOARĂ PUTEREA TA INTERIOARĂ CUPRINS I. Introducere 2 II. Motivația internă și misiunea ta 6 II.1. Motivația internă 6 II.2. Viziunea ta personală 13 II.3. Mesaje de la cititori 19 III.

More information

Pachet de lansare Zamo

Pachet de lansare Zamo Pachet de lansare Zamo Pachet de lansare Zamo 1 Introducere: Poveste de succes PLR 15 Un produs de mare succes cu feedback pozitiv din partea consumatorilor Este o unealtă compactă şi uşor de folosit.

More information

Western Union Payment Services Ireland Limited

Western Union Payment Services Ireland Limited Declaraţie de confidenţialitate MyWU Operator de date Western Union Payment Services Ireland Limited Unit 9, Richview Business Park, Clonskeagh, Dublin 14, Irlanda Data intrării în vigoare: mai 2018 Western

More information

EXPERIENŢELE MUNCII ŞI DISCRIMINĂRII ROMILOR

EXPERIENŢELE MUNCII ŞI DISCRIMINĂRII ROMILOR FUNDAŢIA DESIRE pentru Deschidere şi Reflexie Socială Str. Vîntului nr. 35, 400221 Cluj, România Tel/Fax: +40-364/103613, +40-740-137561 e-mail: desire@femrom.ro ENIKŐ VINCZE, HAJNALKA HARBULA, CAMELIA

More information

Router AC1600 Smart WiFi

Router AC1600 Smart WiFi Mărci comerciale NETGEAR, sigla NETGEAR şi Connect with Innovation sunt mărci comerciale şi/sau mărci comerciale înregistrate ale NETGEAR, Inc. şi/sau ale filialelor sale în Statele Unite şi/sau alte ţări.

More information

PROBLEME DE TEORIA NUMERELOR LA CONCURSURI ŞI OLIMPIADE

PROBLEME DE TEORIA NUMERELOR LA CONCURSURI ŞI OLIMPIADE PROBLEME DE TEORIA NUMERELOR LA CONCURSURI ŞI OLIMPIADE Corneliu Mănescu-Avram Nicuşor Zlota Lucrarea prezentata la Conferinta Anuala a SSMR din Romania, Ploiesti, 19-21 octombrie 2012 Abstract. This paper

More information

MARKETING -SINTEZE DE CURS- Tema 1 Rolul marketingului în funcționarea unei companii. Funcțiile și evoluția marketingului

MARKETING -SINTEZE DE CURS- Tema 1 Rolul marketingului în funcționarea unei companii. Funcțiile și evoluția marketingului MARKETING -SINTEZE DE CURS- Tema 1 Rolul marketingului în funcționarea unei companii. Funcțiile și evoluția marketingului CONCEPTUL DE MARKETING Scopul marketingului este acela de a crea relaţii avantajoase

More information

Clasele de asigurare. Legea 237/2015 Anexa nr. 1

Clasele de asigurare. Legea 237/2015 Anexa nr. 1 Legea 237/2015 Anexa nr. 1 Clasele de asigurare Secţiunea A. Asigurări generale 1. accidente, inclusiv accidente de muncă şi boli profesionale: a) despăgubiri financiare fixe b) despăgubiri financiare

More information

GHID DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE A GRUPULUI DE SPRIJIN

GHID DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE A GRUPULUI DE SPRIJIN PARTENERI IN PROGRES VOLUNTARI PENTRU O LUME MAI BUNA GHID DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE A GRUPULUI DE SPRIJIN PENTRU PACIENTII ONCOLOGICI Autor: Luminiţa Lupaşcu Constanţa 2011 CUPRINS GHID DE ORGANIZARE

More information

Voi face acest lucru în următoarele feluri. Examinând. modul în care muncesc consultanţii. pieţele pe care lucrează

Voi face acest lucru în următoarele feluri. Examinând. modul în care muncesc consultanţii. pieţele pe care lucrează Consultanţă pentru management Inţelegerea şi conducerea activităţii de consultanţă ca o afacere Voi face acest lucru în următoarele feluri Examinând modul în care muncesc consultanţii pieţele pe care lucrează

More information

2. Autoconducerea. 2.1 Introducere. 2.2 Dezvoltarea conştiinţei de sine. Sugestii pentru training A învãţa sã înveţi

2. Autoconducerea. 2.1 Introducere. 2.2 Dezvoltarea conştiinţei de sine. Sugestii pentru training A învãţa sã înveţi . Autoconducerea Management.1 Introducere Un tânãr se poate afla adesea într-o poziţie de conducere într-o organizaţie de tineret nu pentru cã vrea sã fie manager, dar pentru cã el are posibilitatea sã

More information

Manual de utilizare 49PUS PUS PUS8503

Manual de utilizare 49PUS PUS PUS8503 Register your product and get support at www.philips.com/welcome 8503 series Manual de utilizare 49PUS8503 55PUS8503 65PUS8503 Cuprins 1 Configurarea 9.1 Pornire Internet 43 9.2 Opţiuni pe internet 43

More information

Pagini Web prin Microsoft Frontpage. Crearea de pagini web. Introducere

Pagini Web prin Microsoft Frontpage. Crearea de pagini web. Introducere Pagini Web prin Microsoft Frontpage Crearea de pagini web. Introducere Internetul este un sistem global de reţele de calculatoare ce folosesc protocoalele de comunicare Transmission Control Protocol şi

More information

In Search of Cultural Universals: Translation Universals. Case Studies

In Search of Cultural Universals: Translation Universals. Case Studies In Search of Cultural Universals: Translation Universals. Case Studies Gabriela DIMA Abstract Knowledge of the world is disclosed under various shapes, among which language is the best representative.

More information

Asistenţă tehnică. Conţinutul ambalajului. Router WiFi Dual Band 11ac R6200 Ghid de instalare

Asistenţă tehnică. Conţinutul ambalajului. Router WiFi Dual Band 11ac R6200 Ghid de instalare Asistenţă tehnică Vă mulţumim că aţi ales produsele NETGEAR. După instalarea dispozitivului, localizaţi seria pe eticheta produsului şi utilizaţi-o pentru a înregistra produsul la www.netgear.com/register.

More information

Manual de utilizare 43PUS PUS PUS6551

Manual de utilizare 43PUS PUS PUS6551 Register your product and get support at 6551 series www.philips.com/welcome Manual de utilizare 43PUS6551 49PUS6551 55PUS6551 Cuprins 1 Noutăţi 9 Internet 4 1.1 Nou motor de browser 2 Configurarea 10

More information

Evaluation in E-Advertisements: Appraisal across Cultures

Evaluation in E-Advertisements: Appraisal across Cultures Buletinul Ştiinţific al Universităţii Politehnica din Timişoara Seria Limbi moderne Scientific Bulletin of the Politehnica University of Timişoara Transactions on Modern Languages Vol. 11, No. 1-2 / 2012

More information

Biostatistică Medicină Generală. Lucrarea de laborator Nr Intervale de încredere. Scop: la sfârşitul laboratorului veţi şti:

Biostatistică Medicină Generală. Lucrarea de laborator Nr Intervale de încredere. Scop: la sfârşitul laboratorului veţi şti: Biostatistică Medicină Generală Lucrarea de laborator Nr.5 Scop: la sfârşitul laboratorului veţi şti: Să folosiţi foaia de calcul Excel pentru a executa calculele necesare găsirii intervalelor de încredere

More information

Romanian Master of Mathematics and Sciences 2011 Physics Section

Romanian Master of Mathematics and Sciences 2011 Physics Section 1. Suntem în plină eră spańială şi zborul cosmic este la ordinea zilei. Convoaie de nave spańiale brăzdează vidul ce separă Pământul şi coloniile lui. Eşti comandantul unui astfel de convoi, constând din

More information

Cateheză pentru copii Duminica a 3-a din Post (a Sfintei Cruci)

Cateheză pentru copii Duminica a 3-a din Post (a Sfintei Cruci) Cateheză pentru copii 1 Nivel:Preşcolari 27 martie, 2011 4-6 ani Domnul a spus: Dacă crezi în Mine, urmează tot ce te-am învăţat.ceea ce te-am învăţat este să fii bun în loc să fii rău. Nu e uşor. Vei

More information

Calea mea către bizuirea pe forţele proprii

Calea mea către bizuirea pe forţele proprii Calea mea către bizuirea pe forţele proprii Dragi fraţi şi surori, Domnul a declarat: Scopul Meu este să am grijă de sfinţii Mei (D&L 104:15). Această revelaţie este o promisiune din partea Domnului conform

More information

CE LIMBAJ DE PROGRAMARE SĂ ÎNVĂŢ? PHP vs. C# vs. Java vs. JavaScript

CE LIMBAJ DE PROGRAMARE SĂ ÎNVĂŢ? PHP vs. C# vs. Java vs. JavaScript Vizitaţi: CE LIMBAJ DE PROGRAMARE SĂ ÎNVĂŢ? PHP vs. C# vs. Java vs. JavaScript Dacă v-aţi gândit să vă ocupaţi de programare şi aţi început să analizaţi acest domeniu, cu siguranţă v-aţi întrebat ce limbaj

More information

SISTEM DE MANAGEMENT PENTRU SALOANELE DE ÎNFRUMUSEŢARE ŞI SPA

SISTEM DE MANAGEMENT PENTRU SALOANELE DE ÎNFRUMUSEŢARE ŞI SPA SISTEM DE MANAGEMENT PENTRU SALOANELE DE ÎNFRUMUSEŢARE ŞI SPA Mai mult decât o aplicaţie informatică, un concept în gestionarea Saloanelor de Înfrumuseţare şi SPA Soluţia completă de Gestiune a Saloanelor

More information

EPI INFO. - Cross-tabulation şi testul 2 -

EPI INFO. - Cross-tabulation şi testul 2 - EPI INFO - Cross-tabulation şi testul 2 - Au drept scop verificarea unor ipoteze obţinute în urma centralizării datelor unei cercetări statistice şi stabilirea posibilelor legături între variabile. Acest

More information

Ion Popescu. 13 iunie 2017

Ion Popescu. 13 iunie 2017 13 iunie 2017 Secţiunea de bază Secţiunea de management Secţiunea pentru vânzări eficiente Secţiunea pentru reuşită personală Secţiunea de întrebări pentru interviu Date personale : Ion Popescu IonPopescu@sample.insights.com

More information

CUM SĂ SALVĂM CLIMA. Alătură-te [R]evoluţiei energetice

CUM SĂ SALVĂM CLIMA. Alătură-te [R]evoluţiei energetice CUM SĂ SALVĂM CLIMA Alătură-te [R]evoluţiei energetice PUTEM OPRI ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ Temperatura medie globală a crescut cu 0,8 Celsius de la începutul revoluţiei industriale. Poate nu pare o creștere

More information

DIRECTIVA HABITATE Prezentare generală. Directiva 92/43 a CE din 21 Mai 1992

DIRECTIVA HABITATE Prezentare generală. Directiva 92/43 a CE din 21 Mai 1992 DIRECTIVA HABITATE Prezentare generală Directiva 92/43 a CE din 21 Mai 1992 Birds Directive Habitats Directive Natura 2000 = SPAs + SACs Special Protection Areas Special Areas of Conservation Arii de Protecţie

More information

Linii directoare pentru îmbunătăţirea îngrijirilor de sănătate mintală în România ROMÂNIA. Uniunea Europeană MINISTERUL SĂNĂTĂŢII

Linii directoare pentru îmbunătăţirea îngrijirilor de sănătate mintală în România ROMÂNIA. Uniunea Europeană MINISTERUL SĂNĂTĂŢII Linii directoare pentru îmbunătăţirea îngrijirilor de sănătate mintală în România Linii directoare pentru echipe multidisciplinare 2 Curs structurat pentru terapie ocupațională Uniunea Europeană ROMÂNIA

More information

FISA DE EVIDENTA Nr 1/

FISA DE EVIDENTA Nr 1/ Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Turbomotoare -COMOTI Bdul Iuliu Maniu Nr. 220D, 061126 Bucuresti Sector 6, BUCURESTI Tel: 0214340198 Fax: 0214340240 FISA DE EVIDENTA Nr 1/565-236 a rezultatelor

More information

Ghid de Instalare Rapidă

Ghid de Instalare Rapidă Imprimantă Laser HL-5270DN Ghid de Instalare Rapidă Trebuie să instalaţi componentele hardware şi driverul pentru a putea utiliza imprimanta. Vă rugăm să citiţi acest Ghid de Instalare Rapidă pentru a

More information

Dell Vostro Informaţii despre configurare şi funcţii. Vedere din faţă şi din spate. Despre avertismente

Dell Vostro Informaţii despre configurare şi funcţii. Vedere din faţă şi din spate. Despre avertismente Dell Vostro 5470 Informaţii despre configurare şi funcţii Despre avertismente AVERTISMENT: Un AVERTISMENT indică un pericol potenţial de deteriorare a bunurilor, de vătămare corporală sau de deces. Vedere

More information

thermo stollar Rolete interioare DAY & NIGHT

thermo stollar Rolete interioare DAY & NIGHT thermo stollar 2013 Rolete interioare DAY & NIGHT CUPRINS Informaţii generale Tipuri de rolete de pânză ECO DAY&NIGHT - Componenţa de bază - Adaos suplimentar - Informaţii tehnice 2 2 3 3 4 BASIC DAY&NIGHT

More information

Ghid de utilizare a platformei e-learning

Ghid de utilizare a platformei e-learning Perfecţionarea teoretică şi practică a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar pentru folosirea tehnologiilor educationale moderne în predarea fizicii şi disciplinelor tehnice ID 132731 Ghid

More information

Manual de utilizare QL-700. Imprimantă de etichete

Manual de utilizare QL-700. Imprimantă de etichete Manual de utilizare Imprimantă de etichete QL-700 Asiguraţi-vă că aţi citit şi aţi înţeles acest manual înainte de a utiliza aparatul. Vă recomandăm să păstraţi acest manual la îndemână pentru consultări

More information

ELEMENTE DE INTERFATA ALE UNUI SISTEM DE OPERARE

ELEMENTE DE INTERFATA ALE UNUI SISTEM DE OPERARE ELEMENTE DE INTERFATA ALE UNUI SISTEM DE OPERARE Sistemul de operare Windows 7 Cel mai utilizat sistem de operare la ora actuala Locul II Windows XP Locul III Windows Vista Windows 7 si XP sunt cele mai

More information

ABORDAREA STRATEGICĂ A MARKETINGULUI INTEGRAT. Strategic Opportunities Afforded by Integrated Marketing

ABORDAREA STRATEGICĂ A MARKETINGULUI INTEGRAT. Strategic Opportunities Afforded by Integrated Marketing ANALELE ŞTIINŢIFICE ALE UNIVERSITĂŢII ALEXANDRU IOAN CUZA DIN IAŞI Tomul LII/LIII Ştiinţe Economice 2005/2006 ABORDAREA STRATEGICĂ A MARKETINGULUI INTEGRAT CONSTANTIN SASU* Strategic Opportunities Afforded

More information

Paradoxuri matematice 1

Paradoxuri matematice 1 Educaţia Matematică Vol. 3, Nr. 1-2 (2007), 51-56 Paradoxuri matematice 1 Ileana Buzatu Abstract In this paper we present some interesting paradoxical results that take place when we use in demonstration

More information

VERBUL. Are 3 categorii: A. Auxiliare B. Modale C. Restul. A. Verbele auxiliare (to be si to have)

VERBUL. Are 3 categorii: A. Auxiliare B. Modale C. Restul. A. Verbele auxiliare (to be si to have) VERBUL Are 3 categorii: A. Auxiliare B. Modale C. Restul A. Verbele auxiliare (to be si to have) 1. Sunt verbe deosebit de puternice 2. Au forme distincte pt. prezent si trecut 3. Intra in alcatuirea altor

More information

Ghid de Instalare Rapidă

Ghid de Instalare Rapidă Imprimantă Laser HL-5240 HL-5240L HL-5250DN Ghid de Instalare Rapidă Înainte de a folosi imprimanta, trebuie instalat aparatul si driverul. Vă rugăm să citiţi acest Ghid de Instalare Rapidă pentru instrucţiuni

More information

lindab we simplify construction Lindab Topline Ţiglă Metalică Roca Întoarcerea la natură

lindab we simplify construction Lindab Topline Ţiglă Metalică Roca Întoarcerea la natură Lindab Topline Ţiglă Metalică Roca Întoarcerea la natură Tradiţia ne inspiră Lindab Roca este un sistem complet de învelitori, dezvoltat de-a lungul a multor ani de cercetări, prin perfecţionarea continuă

More information

Executive Information Systems

Executive Information Systems 42 Executive Information Systems Prof.dr. Ion LUNGU Catedra de Informatică Economică, ASE Bucureşti This research presents the main aspects of the executive information systems (EIS), a concept about how

More information

Importanţa productivităţii în sectorul public

Importanţa productivităţii în sectorul public Importanţa productivităţii în sectorul public prep. univ. drd. Oana ABĂLUŢĂ A absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti, Facultatea Management, specializarea Administraţie Publică Centrală. În

More information

MANUAL DE INSTRUCTIUNI AD 70H

MANUAL DE INSTRUCTIUNI AD 70H Va multumim pentru achizitionarea produsului nostru. Va rugam sa cititi acest manual inainte de a face conexiunile si de a folosi acest produs. Pastrati acest manual pentru viitoare referinte. DVD player-ul

More information