Fişa cu date de securitate conform (CE) 1907/2006, Articolul 31

Size: px
Start display at page:

Download "Fişa cu date de securitate conform (CE) 1907/2006, Articolul 31"

Transcription

1 Pagina: 1 / 7 1 Identificarea substanţei/amestecului şi a societăţii/întreprinderii Element de identificare a produsului Nr. articol: Numărul CE: Utilizări relevante identificate ale substanţei sau amestecului şi utilizări contraindicate Nu există alte informaţii relevante. Utilizarea materialului / a preparatului Chimicale de laborator Detalii privind furnizorul fişei cu date de securitate Producător/furnizor: Bruker Daltonik GmbH Fahrenheitstrasse 4 D Bremen / Germany Tel.: +49(421) Fax : +49(421) care@bdal.de Informaţii asigurate de: Bruker Daltonik GmbH Tel.: +49 (421) Număr de telefon care poate fi apelat în caz de urgenţă: Tel.: +49 (361) (24h) Gemeinsames Giftinformationszentrum (GGIZ) 2 Identificarea pericolelor Clasificarea substanţei sau a amestecului Clasificarea în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1272/2008 GHS07 Skin Irrit. 2 H315 Provoacă iritarea pielii. Eye Irrit. 2 H319 Provoacă o iritare gravă a ochilor. STOT SE 3 H335 Poate provoca iritarea căilor respiratorii. Clasificarea în conformitate cu Directiva 67/548/CEE sau Directiva 1999/45/CE Xi; Iritant R36/37/38: Iritant pentru ochi, sistemul respirator şi pentru piele. Indicaţii de pericol speciale pentru om si mediul înconjurător: Produsul trebuie marcat pe baza metodei de evaluare a "Liniilor directoare generale de clasificare pentru preparatele EG" în versiunea cu valabilitate recentă. Elemente pentru etichetă Etichetarea în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1272/2008 Substanţa nu este clasificată şi etichetată conform regulamentului privind clasificarea, etichetarea şi ambalarea (CLP). Pictograme de pericol GHS07 Cuvânt de avertizare Atenţie Fraze de pericol H315 Provoacă iritarea pielii. H319 Provoacă o iritare gravă a ochilor. (Continuare pe pagina 2 )

2 Pagina: 2 / 7 H335 Poate provoca iritarea căilor respiratorii. Fraze de securitate P261 Evitaţi să inspiraţi praful/fumul/gazul/ceaţa/vaporii/spray-ul. P280 (Continuare pe pagina 1 ) Purtaţi mănuşi de protecţie/îmbrăcăminte de protecţie/echipament de protecţie a ochilor/ echipament de protecţie a feţei. P305+P351+P338 ÎN CAZ DE CONTACT CU OCHII: clătiţi cu atenţie cu apă timp de mai multe minute. Scoateţi lentilele de contact, dacă este cazul şi dacă acest lucru se poate face cu uşurinţă. Continuaţi să clătiţi. P321 P405 P501 Alte pericole Rezultatele evaluării PBT şi vpvb PBT: neaplicabil vpvb: neaplicabil Tratament specific (a se vedea de pe această etichetă). A se depozita sub cheie. Aruncaţi conţinutul/containerul în acord cu regulamentele locale/regionale/naţionale/ internaţionale. 3 Compoziţie/informaţii privind componenţii Caracteristici chimice: Substanţe Nr. CAS/ denumire 2-cyano-3-(4-hydroxyphenyl)acrylic acid Număr/e de identitate Numărul CE: Măsuri de prim ajutor Descrierea măsurilor de prim ajutor Indicaţii generale: A se îndepărta imediat hainele atinse de produs. după inhalare: Trebuie asigurat aer curat In caz de dureri este necesară îngrijirea medicală. după contactul cu pielea: In caz de iritaţii cutanee persistente, trebuie consultat medicul. Trebuie spălat imediat cu apă şi săpun, clătind din abundenţă. după contactul cu ochii: Este necesară spălarea ochilor cu apă curentă timp de cîteva minute, ţinînd pleoapele complet deschise şi apoi trebuie consultat medicul. după înghiţire: A se clati gura cu apa Trebuie chemat imediat medicul. Indicaţii pentru medic: Nu exista masuri speciale, a trata in functie de simptome Cele mai importante simptome şi efecte, atât acute, cât şi întârziate Nu există alte informaţii relevante. Indicaţii privind orice fel de asistenţă medicală imediată şi tratamentele speciale necesare Nu există alte informaţii relevante. 5 Măsuri de combatere a incendiilor Mijloace de stingere a incendiilor Extinctorul potrivit: CO2, pulbere sau apă gazoasă. Incendiile puternice trebuie stinse cu apă gazoasă sau cu spumă rezistentă la alcool. Mijloace extinctive neadecvate din motive de siguranţă: Jet de apă Pericole speciale cauzate de substanţa sau amestecul în cauză Prin încălzire sau în caz de incendiu este posibilă formarea de gaze toxice. Oxidul de azot (NOx) Acidul cianhidric (HCN) (Continuare pe pagina 3 )

3 Pagina: 3 / 7 (Continuare pe pagina 2 ) dioxid de carbon Monoxidul de carbon (CO) Recomandări destinate pompierilor Mijloace de protecţie specifice: Trebuie folosit un aparat de protecţie respiratorie cu capacitate de alimentare autonomă. Alte indicaţii Reziduurile rămase dupa incendiu şi apa contaminată folosită la stingerea incendiului trebuie eliminate în conformitate cu legislaţia în vigoare 6 Măsuri de luat în caz de dispersie accidentală Precauţii personale, echipament de protecţie şi proceduri de urgenţă Trebuie asigurată o aerisire suficientă. Trebuie evitată formarea de praf. Trebuie folosit echipamentul de protecţie personal. Evitati contactul cu ochii si cu pielea Precauţii pentru mediul înconjurător: Trebuie evitat accesul produsului în reţeaua de canalizare sau de alimentare cu apă. Metode şi material pentru izolarea incendiilor şi pentru curăţenie: Curăţare mecanică. Evitaţi formarea de pulberi Colectaţi într-un recipient adecvat şi eliminaţi conform descrierii de la punctul 13 Trebuie asigurată o aerisire suficientă. Trimiteri către alte secţiuni Curatati bine zona afectata Pentru informaţii cu privire la echipamentul de protecţie de uz personal vezi capitolul 8. 7 Manipularea şi depozitarea Modul de manipulare: Precauţii pentru manipularea în condiţii de securitate Rezervoarele trebuie ţinute închise ermetic. Trebuie evitată formarea de praf. In cazul formării de praf este prevăzută aspirarea. Evitaţi contactul cu pielea şi ochii. Indicaţii în caz de incendiu sau explozie: Nu sînt necesare măsuri speciale. Condiţii de depozitare în condiţii de securitate, inclusiv eventuale incompatibilităţi Mod de păstrare: Condiţii pentru depozite şi rezervoare: Produsul se va păstra numai în ambalajul original închis. Nemden koruyun Indicaţii cu privire la stocarea mixtă: A nu se depozita în contact cu alimentele. Alte indicaţii cu privire la condiţiile de depozitare: A se păstra la loc uscat şi rece, în recipienţi bine închişi. Rezervoarele se vor păstra la loc bine aerisit. A se feri de efectele luminii. A se feri de contactul cu aerul/oxigenul. Clasa de stocare: 11 Utilizare finală specifică (utilizări finale specifice) Nu există alte informaţii relevante. 8 Controale ale expunerii/protecţia personală Indicaţii suplimentare privind instalaţiile tehnice: Fără date suplimentare, a se vedea punctul 7. Parametri de control Ingredienţii ale căror valori limită trebuie ţinute sub control la locurile de muncă: Nu apare. (Continuare pe pagina 4 )

4 Pagina: 4 / 7 Indicaţii suplimentare: S-au folosit ca bază listele valabile în momentul producţiei. (Continuare pe pagina 3 ) Controale ale expunerii Echipament de protecţie personală: Norme generale de protecţie şi de igienă în timpul lucrului: A se ţine la distanţă de alimente, băuturi şi furaje. A se spăla mîinile înaintea pauzelor şi la terminarea lucrului. A se evita contactul cu ochii şi pielea. A se îndepărta imediat hainele contaminate. Mască de protecţie: In cazul expunerilor scurte şi minime se va utiliza masca; în cazul celor mai intense şi de durată se va utiliza aparatul autorespirator. Aparat de filtraj recomandat pentru utilizare temporară: Filtru P1 Protecţia mîinilor: Folosiţi numai mănuşi cu protecţie contra substanţelor chimice cu marcare CE de categorie III. Materialul din care sunt fabricate mănuşile trebuie să fie impermeabil la aer şi rezistent la produs / substanţă / preparat. În absenţa testelor nu pot fi date recomandări privind materialul de mănuşi pentru produs / preparat / amestec chimic. Alegerea materialului pentru mănuşi se va face luându-se în consideraţie timpul de penetrare, rata de permeabilitate şi degradarea. Este recomandată o protecţie profilactică a pielii prin utilizarea mijloacelor de protecţie a pielii. Material pentru mănuşi Alegerea unei mănuşi potrivite depinde nu numai de material, ci şi de alte caracteristici de calitate şi diferă de la producător la producător. Timp de penetraţie al materialului pentru mănuşi Timpul exact de penetrare trebuie aflat şi respectat de către fabricantul mănuşilor de protecţie. Nu sunt potrivite mănuşile din următoarele materiale: Mănuşi de piele. Mănuşi din stofă groasă. Protecţia ochilor: Ochelari de protecţie bine închişi. Protecţie corporală: Salopetă protectivă. 9 Proprietăţile fizice şi chimice Informaţii privind proprietăţile fizice şi chimice de bază Indicaţii generale Aspect: Formă: Pulbere Culoare: galben deschis Miros: caracteristic Schimbare de stare de agregare Punct de topire/interval de topire: C Punct de fierbere/interval de fierbere: nedefinit (Continuare pe pagina 5 )

5 Pagina: 5 / 7 Punct de inflamabilitate: neaplicabil Inflamabilitate (solid, gazos): Substanţa nu este inflamabilă. Pericol de explozie: Produsul nu este explozibil. Densitate: Nedefinită Conţinut solid: 100,0 % Alte informaţii Nu există alte informaţii relevante. (Continuare pe pagina 4 ) 10 Stabilitate şi reactivitate Reactivitate Stabilitate chimică Descompunere termică/ condiţii de evitat: Produsul nu se descompune dacă este folosit conform normelor. Posibilitatea de reacţii periculoase Nu se cunosc reacţii periculoase. Condiţii de evitat Nu există alte informaţii relevante. Materiale incompatibile: acid puternice Anhidrida acetică Produşi de descompunere periculoşi: in caz de incendiu Monoxid de carbon şi anhidridă carbonică Oxid de azot (NOx) Acid cianhidric (acid albastru) 11 Informaţii toxicologice Informaţii privind efectele toxicologice Toxicitate acută: Iritabilitate primară: Pe piele: Irită pielea şi mucoasele. la ochi: Efect iritant Sensibilizare: Nu se cunosc efecte sensibilizante. Indicaţii toxicologice suplimentare: Poate fi nociv în caz de inhalare, ingerare sau absorbţie prin piele Atenţie - acest produs conţine substanţe care nu au fost încă testate complet 12 Informaţii ecologice Toxicitate Toxicitate acvatică: Nu există alte informaţii relevante. Persistenţă şi degradabilitate Nu există alte informaţii relevante. Comportament în compartimentele ecologice: Potenţial de bioacumulare Nu există alte informaţii relevante. Mobilitate în sol Nu există alte informaţii relevante. Efecte toxice pentru mediu: nedefinit Alte indicaţii ecologice: Indicaţii generale: Clasa de pericol pentru ape 3 (Autoclasificare): foarte periculos A nu se infiltra în apele freatice, în reţeaua de apă sau în canalizare, nici măcar în mici cantităţi. Pericol pentru apele potabile chiar în cazul scurgerii unei mici cantităţi de produs în subsol. Rezultatele evaluării PBT şi vpvb PBT: neaplicabil vpvb: neaplicabil (Continuare pe pagina 6 )

6 Pagina: 6 / 7 Alte efecte adverse Nu există alte informaţii relevante. (Continuare pe pagina 5 ) 13 Consideraţii privind eliminarea Metode de tratare a deşeurilor Recomandare: Produsul trebuie supus unui tratament special conform dispoziţiilor administrative. Catalogul European al Deşeurilor * produse chimice pe bază de sau conţinând substanţe periculoase Ambalaje impure: Recomandare: Eliminarea reziduurilor conform dispoziţiilor administrative. 14 Informaţii referitoare la transport Nr. UN: ADR, ADN, IMDG, IATA nu apare Denumirea corectă ONU pentru expediţie ADR nu apare ADN, IMDG, IATA nu apare Clasa (clasele) de pericol pentru transport ADR, ADN, IMDG, IATA Clasa nu apare Grup de ambalaj: ADR, IMDG, IATA nu apare Precauţii speciale pentru utilizatori neaplicabil Transport în vrac, în conformitate cu anexa II la MARPOL 73/78 şi Codul IBC neaplicabil Transport/alte informaţii: Nici un produs periculos, pe baza regulelor mai sus indicate UN "Model Regulation": - 15 Informaţii de reglementare Evaluarea securităţii chimice: Nu a fost efectuată o evaluare a securităţii chimice. 16 Alte informaţii Datele au fost raportate pe baza cunoştinţelor noastre actuale, nu reprezintă totuşi nici o garanţie pentru caracteristicile produsului şi nu motivează nici un raport juridic contractual. Modificari fata de ultima editie din la urmatoarele puncte : * Fişă completată de: IGG-AD Ingenieurbüro für Gefahrstoff- und Gefahrgutberatung Bismarckstraße 10 D Lampertheim Fax: 0049-(0) info@igg-ad.de Interlocutor: Dr. U. Prinz (u.prinz@igg-ad.de) Dipl.-Chem. H. Hinse (heidrun.hinse@igg-ad.de) (Continuare pe pagina 7 )

7 Pagina: 7 / 7 (Continuare pe pagina 6 ) Abrevieri şi acronime: RID: Règlement international concernant le transport des marchandises dangereuses par chemin de fer (Regulations Concerning the International Transport of Dangerous Goods by Rail) ICAO: International Civil Aviation Organization ADR: Accord européen sur le transport des marchandises dangereuses par Route (European Agreement concerning the International Carriage of Dangerous Goods by Road) IMDG: International Maritime Code for Dangerous Goods IATA: International Air Transport Association GHS: Globally Harmonized System of Classification and Labelling of Chemicals EINECS: European Inventory of Existing Commercial Chemical Substances CAS: Chemical Abstracts Service (division of the American Chemical Society)

Fişa cu date de securitate conform (CE) 1907/2006, Articolul 31

Fişa cu date de securitate conform (CE) 1907/2006, Articolul 31 Pagina: 1 / 8 SECŢIUNEA 1: Identificarea substanţei/amestecului şi a societăţii/ întreprinderii 1.1 Element de identificare a produsului Denumire comercială: 1,4-Dioxan, grad de reactiv, ACS, ISO, stabilizat

More information

Fişa cu date de securitate conform (CE) 1907/2006, Articolul 31

Fişa cu date de securitate conform (CE) 1907/2006, Articolul 31 Pagina: 1 / 7 * SECŢIUNEA 1: Identificarea substanţei/amestecului şi a societăţii/ întreprinderii 1.1 Element de identificare a produsului Denumire comercială: VIKING HD Nr. articol: 0781 309 0007, 0781

More information

Fişa cu date de securitate

Fişa cu date de securitate Pagina: 1 / 8 * SECŢIUNEA 1: Identificarea substanţei/amestecului şi a societăţii/întreprinderii 1.1. Element de identificare a produsului Denumire comercială: VULKANISIERTE GUMMIPDUKTE: Laufstreifen,

More information

Fişa cu date de securitate conform (CE) 1907/2006, Articolul 31. Tipărită la: data de actualizare:

Fişa cu date de securitate conform (CE) 1907/2006, Articolul 31. Tipărită la: data de actualizare: Pagina: 1 / 9 * SECŢIUNEA 1: Identificarea substanţei/amestecului şi a societăţii/ întreprinderii 1.1 Element de identificare a produsului Nr. articol: 3272308_3272319 (Farbv) UFI-Code: M710-80EM-9001-3T3E

More information

Fişa cu date de securitate conform (CE) 1907/2006, Articolul 31

Fişa cu date de securitate conform (CE) 1907/2006, Articolul 31 Pagina: 1 / 9 * SECŢIUNEA 1: Identificarea substanţei/amestecului şi a societăţii/întreprinderii 1.1 Element de identificare a produsului Nr. articol: A4498 Numărul CAS: 60-29-7 Numărul CE: 200-467-2 Numărul

More information

Fişa cu date de securitate conform (CE) 1907/2006, Articolul 31

Fişa cu date de securitate conform (CE) 1907/2006, Articolul 31 Pagina: 1 / 10 SECŢIUNEA 1: Identificarea substanţei/amestecului şi a societăţii/întreprinderii 1.1 Element de identificare a produsului Nr. articol: A0913 Număr de înregistrare A registration number is

More information

FIŞĂ CU DATE DE SECURITATE

FIŞĂ CU DATE DE SECURITATE Pagina: 1 Data completării: 13/12/2011 Revizuire: 22/05/2013 Nr. revizie: 2 Secţiunea 1: Identificarea substanţei/amestecului şi a societăţii/întreprinderii 1.1. Element de identificare a produsului Nume

More information

FIŞĂ CU DATE DE SECURITATE

FIŞĂ CU DATE DE SECURITATE Trimis către: ro FIŞĂ CU DATE DE SECURITATE Pagina: 1 Data completării: 26.09.2013 Nr. revizie: 1 Secţiunea 1: Identificarea substanţei/amestecului şi a societăţii/întreprinderii 1.1. Element de identificare

More information

Fişa cu date de securitate conform (CE) 1907/2006, Articolul 31 (cum a fost modificată)

Fişa cu date de securitate conform (CE) 1907/2006, Articolul 31 (cum a fost modificată) Pagina: 1 / 10 SECŢIUNEA 1: Identificarea substanţei/amestecului şi a societăţii/ întreprinderii 1.1 Element de identificare a produsului Cerneala pentru flexo Product Code(s): JD001 JD045 JD052 JD064

More information

FIŞA CU DATE DE SECURITATE

FIŞA CU DATE DE SECURITATE FIŞA CU DATE DE SECURITATE Conform Anexa I / Regulamentul nr.453/2010 al Parlamentului European şi al Consiliului de modificare a Regulamentului Parlamentului şi al Consiliului Europei nr. 1907/2006 privind

More information

FIŞA CU DATE DE SECURITATE STOPGAP 400

FIŞA CU DATE DE SECURITATE STOPGAP 400 FIŞA CU DATE DE SECURITATE SECŢIUNEA 1: Identificarea substanţei/amestecului şi a societăţii/întreprinderii 1.1. Element de identificare a produsului Numele produsului Numărul produsului Identificarea

More information

FIŞA CU DATE DE SECURITATE ESTELINK BOND B

FIŞA CU DATE DE SECURITATE ESTELINK BOND B FIŞA CU DATE DE SECURITATE SECŢIUNEA 1: Identificarea substanţei/amestecului şi a societăţii/întreprinderii 1.1. Element de identificare a produsului Numele produsului 1.2. Utilizări relevante identificate

More information

FIŞA CU DATE DE SECURITATE STYCCOGRIP

FIŞA CU DATE DE SECURITATE STYCCOGRIP FIŞA CU DATE DE SECURITATE SECŢIUNEA 1: Identificarea substanţei/amestecului şi a societăţii/întreprinderii 1.1. Element de identificare a produsului Numele produsului Identificarea internă SGF32/13 1.2.

More information

SENCOR LIQUID 600 SC 1/12 Versiune 3 / RO Revizia (data): Data tipăririi:

SENCOR LIQUID 600 SC 1/12 Versiune 3 / RO Revizia (data): Data tipăririi: SENCOR LIQUID 600 SC 1/12 SECŢIUNEA 1: IDENTIFICAREA SUBSTANŢEI/AMESTECULUI ŞI A SOCIETĂŢII/ÎNTREPRINDERII 1.1 Element de identificare a produsului Denumirea comercială SENCOR LIQUID 600 SC Codul produsului

More information

Bayer CropScience FIŞĂ CU DATE DE SECURITATE în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1907/2006

Bayer CropScience FIŞĂ CU DATE DE SECURITATE în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1907/2006 MELODY COMPACT 49 WG 1/10 SECŢIUNEA 1: IDENTIFICAREA SUBSTANŢEI/AMESTECULUI ŞI A SOCIETĂŢII/ÎNTREPRINDERII 1.1 Element de identificare a produsului Denumirea comercială Codul produsului (UVP) 05761831

More information

Larvicid concentrat pentru combaterea larvelor de muste si tântari

Larvicid concentrat pentru combaterea larvelor de muste si tântari rev 1/12 SECŢIUNEA 1: IDENTIFICAREA SUBSTANŢEI/AMESTECULUI ŞI A SOCIETĂŢII/ÎNTREPRINDERII 1.1 Element de identificare a produsului Denumirea comercială Codul produsului (UVP) 04007425 1.2 Utilizări relevante

More information

conform Regulamentului (UE) Nr. 453/2010

conform Regulamentului (UE) Nr. 453/2010 1. IDENTIFICAREA AMESTECULUI ŞI A SOCIETĂŢII 1.1. Element de identificare a Vopsea colorata superioara pentru interior / Baumit Divina Color produsului: 1.2. Utilizări relevante ale amestecului şi utilizări

More information

: Prolystica 2X Concentrate Neutral Detergent

: Prolystica 2X Concentrate Neutral Detergent Data publicării: 11/01/2018 Versiunea: 1.0 SECŢIUNEA 1: Identificarea substanţei/amestecului şi a companiei/întreprinderii 1.1. Instrument de identificare a produsului Forma produsului Denumirea comercială

More information

1/12 Versiune 9 / ROrevSec15 Revizia (data): Data tipăririi:

1/12 Versiune 9 / ROrevSec15 Revizia (data): Data tipăririi: FICAM W(WP80) 1/12 Versiune 9 / ROrevSec15 Revizia (data): 08.05.2016 SECŢIUNEA 1: IDENTIFICAREA SUBSTANŢEI/AMESTECULUI ŞI A SOCIETĂŢII/ÎNTREPRINDERII 1.1 Element de identificare a produsului Denumirea

More information

FIŞA CU DATE DE SECURITATE ACID ACETIC 80%

FIŞA CU DATE DE SECURITATE ACID ACETIC 80% 1. Identificarea substanţei/ amestecului şi a societăţii/ întreprinderii 1.1. Element de identificare a produsului Denumirea comercială : ACID ACETIC Nr. Index : 607-002-00-6 : Nr.CE : 200-580-7 Nr. REACH

More information

1/12 Versiune 8 / RO RevSec15 Revizia (data): Data tipăririi: MAXFORCE IC (PREMISE GEL)

1/12 Versiune 8 / RO RevSec15 Revizia (data): Data tipăririi: MAXFORCE IC (PREMISE GEL) MAXFORCE IC (PREMISE GEL) 1/12 Versiune 8 / RO RevSec15 Revizia (data): 08.05.2016 SECŢIUNEA 1: IDENTIFICAREA SUBSTANŢEI/AMESTECULUI ŞI A SOCIETĂŢII/ÎNTREPRINDERII 1.1 Element de identificare a produsului

More information

FIŞA CU DATE DE SECURITATE Conform Regulamentului (UE) nr.1907/2006, amendat prin Regulamentul (UE) nr. 453/2010 şi Regulamentului (UE) nr.

FIŞA CU DATE DE SECURITATE Conform Regulamentului (UE) nr.1907/2006, amendat prin Regulamentul (UE) nr. 453/2010 şi Regulamentului (UE) nr. Versiunea română armonizată: 15.02.2012 Page 1 of 16 1. IDENTIFICAREA SUBSTANŢEI / AMESTECULUI ŞI A SOCIETĂŢII / ÎNTREPRINDERII 1.1 Element de identificare a produsului Denumire produs: 1.2 Utilizări relevante

More information

FIŞĂ CU DATE DE SECURITATE Conform Regulamentului (UE) nr.1907/2006, amendat prin Regulamentul (UE) nr. 453/2010 şi Regulamentului (UE) nr.

FIŞĂ CU DATE DE SECURITATE Conform Regulamentului (UE) nr.1907/2006, amendat prin Regulamentul (UE) nr. 453/2010 şi Regulamentului (UE) nr. MAXFORCE LN GR 0,5 (ANT KILLER GRANULES) Page 1 of 13 1. IDENTIFICAREA SUBSTANȚEI / AMESTECULUI ŞI A SOCIETĂȚII / ÎNTREPRINDERI 1.1 Element de identificare a produsului Denumirea produsului: MAXFORCE LN

More information

1/12 Versiune 5 / ROrevSec15 Revizia (data): Data tipăririi:

1/12 Versiune 5 / ROrevSec15 Revizia (data): Data tipăririi: SOLFAC EW 050 1/12 Versiune 5 / ROrevSec15 Revizia (data): 08.05.2016 SECŢIUNEA 1: IDENTIFICAREA SUBSTANŢEI/AMESTECULUI ŞI A SOCIETĂŢII/ÎNTREPRINDERII 1.1 Element de identificare a produsului Denumirea

More information

FIŞA TEHNICĂ DE SECURITATE

FIŞA TEHNICĂ DE SECURITATE FIŞA TEHNICĂ DE SECURITATE Conform Regulamentului (CE) nr. 1907/2006 (REACH), Anexa II România Sikasil Universal SECŢIUNEA 1 Identificarea substanţei/amestecului şi a societăţii/întreprinderii 1.1 Element

More information

Fişa cu date de securitate

Fişa cu date de securitate Codul produsului: BO6002005S Pagina 1 aparţinând 6 SECŢIUNEA 1: Identificarea substanţei/amestecului şi a societăţii/întreprinderii 1.1. Element de identificare a produsului Denumirea suplimentara a produsului

More information

Fişa cu date de securitate

Fişa cu date de securitate Codul produsului: 00156-0002 Pagina 1 aparţinând 11 SECŢIUNEA 1: Identificarea substanţei/amestecului şi a societăţii/întreprinderii 1.1. Element de identificare a produsului Art.-No. 525 1557, 525 2025,

More information

YUNTA QUATTRO FS 1/14 Versiune 4 / RO Revizia (data): Data tipăririi: YUNTA QUATTRO 373.

YUNTA QUATTRO FS 1/14 Versiune 4 / RO Revizia (data): Data tipăririi: YUNTA QUATTRO 373. YUNTA QUATTRO 373.4 FS 1/14 SECŢIUNEA 1: IDENTIFICAREA SUBSTANŢEI/AMESTECULUI ŞI A SOCIETĂŢII/ÎNTREPRINDERII 1.1 Element de identificare a produsului Denumirea comercială Codul produsului (UVP) 79513038

More information

Fişă de Siguranţă ZER003 Interplate Zero Red Brown Powder Part B Versiune Nr. 3 Data Ultimei Revizii 30/01/12

Fişă de Siguranţă ZER003 Interplate Zero Red Brown Powder Part B Versiune Nr. 3 Data Ultimei Revizii 30/01/12 Page 1 of 9 Fişă de Siguranţă ZER003 Interplate Zero Red Brown Powder Part B Versiune Nr. 3 Data Ultimei Revizii 30/01/12 International Paint Ltd. Conform cu cerinţele Regulamentului (CE) nr.1907/2006

More information

Fişă de Siguranţă KBA811 Intergard 840W Off-White Part A Versiune Nr. 3 Data Ultimei Revizii 03/12/11

Fişă de Siguranţă KBA811 Intergard 840W Off-White Part A Versiune Nr. 3 Data Ultimei Revizii 03/12/11 Page 1 of 11 Fişă de Siguranţă KBA811 Intergard 840W Off-White Part A Versiune Nr. 3 Data Ultimei Revizii 03/12/11 International Paint Ltd. Conform cu cerinţele Regulamentului (CE) nr.1907/2006 (REACH),

More information

FIŞA CU DATE DE SECURITATE

FIŞA CU DATE DE SECURITATE Este conform cu Regulamentul (CE) nr. 1907/2006 (REACH), Anexa II, amendată prin Regulamentul (UE) nr. 2015/830 România SECȚIUNEA 1 Identificarea substanței/amestecului și a societății/întreprinderii 1.1

More information

Fişa cu date de securitate QHA028 INTERZINC 22 GRAY PART A Versiune Nr. 5 Data Ultimei Revizii 16/07/12

Fişa cu date de securitate QHA028 INTERZINC 22 GRAY PART A Versiune Nr. 5 Data Ultimei Revizii 16/07/12 Page 1 of 12 International Paint Ltd. Fişa cu date de securitate QHA028 INTERZINC 22 GRAY PART A Versiune Nr. 5 Data Ultimei Revizii 16/07/12 Conform cu cerinţele Regulamentului (CE) nr.1907/2006 (REACH),

More information

Fişă de Siguranţă NVA144 Enviroline 125LV White Part A Versiune Nr. 2 Data Ultimei Revizii 04/12/11

Fişă de Siguranţă NVA144 Enviroline 125LV White Part A Versiune Nr. 2 Data Ultimei Revizii 04/12/11 Fişă de Siguranţă NVA144 Enviroline 125LV White Part A Versiune Nr. 2 Data Ultimei Revizii 04/12/11 International Paint Ltd. Conform cu cerinţele Regulamentului (CE) nr.1907/2006 (REACH), Anexa II şi regulamentul

More information

Fişa cu date de siguranţă

Fişa cu date de siguranţă Fişa cu date de siguranţă SECŢIUNEA 1 IDENTIFICAREA SUBSTANŢEI/AMESTECULUI ŞI A SOCIETĂŢII/ÎNTREPRINDERII 1.1 Identificator de produs Texclad 2 Numărul produsului: 001956, 219570, 801956 1.2 Utilizări

More information

Componenţii în formula aceast sunt periculoşi pentru sănătatea umană şi pentru mediu

Componenţii în formula aceast sunt periculoşi pentru sănătatea umană şi pentru mediu Producător: Adresa: Telefon: Fax: 1. IDENTIFCAREA FORMULEI Denumirea comercială a produsului Aplicare Forma de prezentare 2. COMPOZIŢIA/DATE DESPRE COMPONENŢI ZPUH BEST-PEST Małgorzata Świętosławska, Jacek

More information

1. IDENTIFCAREA FORMULEI

1. IDENTIFCAREA FORMULEI Producător: ZPUH BEST-PEST Małgorzata Świętosławska, Jacek Świętosławski Adresa: Telefon: Fax: Spółka Jawna 43-602 Jaworzno, ul. Moździerzowców 6 B, Polska 0-prefix-32-617 75 71 0-prefix-32-615 00 07 1.

More information

FIŞĂ CU DATE DE SECURITATE

FIŞĂ CU DATE DE SECURITATE F 33-597 FIŞĂ CU DATE DE SECURITATE Conform Regulamentului (CE) nr. 1907/2006 (REACH)/ Regulamentului (CE) nr.453/2010/ Regulamentului (CE) nr. 1272/2008 SECŢIUNEA 1 IDENTIFICAREA SUBSTANŢEI/AMESTECULUI

More information

FIŞĂ TEHNICA DE SECURITATE

FIŞĂ TEHNICA DE SECURITATE FIŞĂ TEHNICA DE SECURITATE (Regulamentul 1907/2006/EC) 1. IDENTIFICAREA SUBSTANŢEI/AMESTECULUI ŞI A COMPANIEI/ÎNTREPRINDERII 1.1 Identificarea produsului: Denumire: DYNAMAX COOL ULTRA G12 CAS: 1.2 Utilizări

More information

FIȘA CU DATE DE SECURITATE

FIȘA CU DATE DE SECURITATE FIȘA CU DATE DE SECURITATE SECȚIUNEA 1 Identificarea substanței/amestecului și a societății/întreprinderii 1.1 Element de identificare a produsului Nume produs Cod produs 1.2 Utilizări relevante identificate

More information

FIŞA CU DATE DE SECURITATE în conformitate cu Reglementările UE No. 1907/2006

FIŞA CU DATE DE SECURITATE în conformitate cu Reglementările UE No. 1907/2006 Revizia (data): 21.11.2012 Versiune 4.7 SECŢIUNEA 1. Identificarea substanţei/amestecului şi a societăţii/întreprinderii 1.1 Element de identificare a produsului Acid azotic for 1 l measure solution, c(hno₃)

More information

conform Regulamentului (UE) Nr. 453/2010

conform Regulamentului (UE) Nr. 453/2010 1. IDENTIFICAREA AMESTECULUI ŞI A SOCIETĂŢII 1.1. Element de identificare a Glet de ciment alb / Baumit GlemaBrillant produsului: 1.2. Utilizări relevante ale amestecului şi utilizări contraindicate: Glet

More information

FIŞA TEHNICĂ DE SECURITATE

FIŞA TEHNICĂ DE SECURITATE Conform Regulamentului (CE) nr. 1907/2006 (REACH), Anexa II România FIŞA TEHNICĂ DE SECURITATE SECIUNEA 1: Identificarea substanei/amestecului i a societăii/întreprinderii 1.1 Element de identificare a

More information

FIȘA CU DATE DE SECURITATE

FIȘA CU DATE DE SECURITATE FIȘA CU DATE DE SECURITATE SECȚIUNEA 1 Identificarea substanței/amestecului și a societății/întreprinderii 1.1 Element de identificare a produsului Nume produs Cod produs 1.2 Utilizări relevante identificate

More information

FIŞA TEHNICĂ DE SECURITATE

FIŞA TEHNICĂ DE SECURITATE Conform Regulamentului (CE) nr. 1907/2006 (REACH), Anexa II - România 1. FIŞA TEHNICĂ DE SECURITATE IDENTIFICAREA SUBSTANŢEI/PREPARATULUI CHIMIC PERICULOS ŞI A FIRMEI SAU ÎNTREPRINDERII Denumire produs

More information

FIŞA CU DATE DE SECURITATE în conformitate cu Reglementările UE No. 1907/2006. : Floramite 240 SC

FIŞA CU DATE DE SECURITATE în conformitate cu Reglementările UE No. 1907/2006. : Floramite 240 SC 1. Identificarea substanţei/ amestecului şi a societăţii/ întreprinderii 1.1 Element de identificare a produsului Denumirea comercială : 1.2 Utilizări relevante identificate ale substanţei sau amestecului

More information

VISUAL FOX PRO VIDEOFORMATE ŞI RAPOARTE. Se deschide proiectul Documents->Forms->Form Wizard->One-to-many Form Wizard

VISUAL FOX PRO VIDEOFORMATE ŞI RAPOARTE. Se deschide proiectul Documents->Forms->Form Wizard->One-to-many Form Wizard VISUAL FOX PRO VIDEOFORMATE ŞI RAPOARTE Fie tabele: create table emitenti(; simbol char(10),; denumire char(32) not null,; cf char(8) not null,; data_l date,; activ logical,; piata char(12),; cap_soc number(10),;

More information

FIŞA TEHNICĂ DE SECURITATE

FIŞA TEHNICĂ DE SECURITATE Conform Regulamentului (CE) nr. 1907/2006 (REACH), Anexa II Europa 1. FIŞA TEHNICĂ DE SECURITATE IDENTIFICAREA SUBSTANŢEI/AMESTECULUI CHIMIC PERICULOS ŞI A FIRMEI SAU ÎNTREPRINDERII Identificarea substanţei

More information

FIŞĂ TEHNICĂ DE SECURITATE

FIŞĂ TEHNICĂ DE SECURITATE 1. IDENTIFICARE Această fişă tehnică de securitate se referă la următoarele produse: PRODUCĂTOR: Immucor Transplant Diagnostics, Inc. 550 West Avenue Stamford, CT 06902 SUA Telefon producător: 203-328-9500

More information

FISA CU DATE DE SECURITATE

FISA CU DATE DE SECURITATE SECȚIUNEA 1: Identificarea substanței/amestecului și a societății/întreprinderii 1.1 Element de identificare a produsului I. Portland cu rezistenta initiala mare, Tip CEM I 52,5 R conform SR EN 1971:2011

More information

Raionul Şoldăneşti la 10 mii locuitori 5,2 4,6 4,4 4,8 4,8 4,6 4,6 Personal medical mediu - abs,

Raionul Şoldăneşti la 10 mii locuitori 5,2 4,6 4,4 4,8 4,8 4,6 4,6 Personal medical mediu - abs, Indicatorii de bază privind sănătatea populaţiei raionului şi rezultatele de activitate a instituţiilor medico - sanitare publice Reţeaua instituţiilor medicale: -spitale republicane 17 - - - - - - -spitale

More information

Ghid de instalare pentru program NPD RO

Ghid de instalare pentru program NPD RO Ghid de instalare pentru program NPD4758-00 RO Instalarea programului Notă pentru conexiunea USB: Nu conectaţi cablul USB până nu vi se indică să procedaţi astfel. Dacă se afişează acest ecran, faceţi

More information

Pasul 2. Desaturaţi imaginea. image>adjustments>desaturate sau Ctrl+Shift+I

Pasul 2. Desaturaţi imaginea. image>adjustments>desaturate sau Ctrl+Shift+I 4.19 Cum se transformă o faţă în piatră? Pasul 1. Deschideţi imaginea pe care doriţi să o modificaţi. Pasul 2. Desaturaţi imaginea. image>adjustments>desaturate sau Ctrl+Shift+I Pasul 3. Deschideţi şi

More information

Clasele de asigurare. Legea 237/2015 Anexa nr. 1

Clasele de asigurare. Legea 237/2015 Anexa nr. 1 Legea 237/2015 Anexa nr. 1 Clasele de asigurare Secţiunea A. Asigurări generale 1. accidente, inclusiv accidente de muncă şi boli profesionale: a) despăgubiri financiare fixe b) despăgubiri financiare

More information

GRAFURI NEORIENTATE. 1. Notiunea de graf neorientat

GRAFURI NEORIENTATE. 1. Notiunea de graf neorientat GRAFURI NEORIENTATE 1. Notiunea de graf neorientat Se numeşte graf neorientat o pereche ordonată de multimi notată G=(V, M) unde: V : este o multime finită şi nevidă, ale cărei elemente se numesc noduri

More information

DOCUMENT JUSTIFICATIV

DOCUMENT JUSTIFICATIV DOCUMENT JUSTIFICATIV Document justificativ in conformitate cu Art. 29, Alineatul 1 al Reg. (CE) nr.834/2007 DOCUMENTARY EVIDENCE Documentary evidence according to Article 29(1) of Reg. (EC) no.834/2007

More information

Lac spray galben Caterpillar

Lac spray galben Caterpillar SECŢIUNEA 1: Identificarea substanţei/amestecului şi a societăţii/întreprinderii 1.1 Element de identificare a produsului Denumirea comercială : Codul produsului : 00893 360 200 1.2 Utilizări relevante

More information

Click pe More options sub simbolul telefon (în centru spre stânga) dacă sistemul nu a fost deja configurat.

Click pe More options sub simbolul telefon (în centru spre stânga) dacă sistemul nu a fost deja configurat. 1. Sus în stânga, click pe Audio, apoi pe Audio Connection. 2. Click pe More options sub simbolul telefon (în centru spre stânga) dacă sistemul nu a fost deja configurat. 3. 4. Alegeți opțiunea favorită:

More information

Application form for the 2015/2016 auditions for THE EUROPEAN UNION YOUTH ORCHESTRA (EUYO)

Application form for the 2015/2016 auditions for THE EUROPEAN UNION YOUTH ORCHESTRA (EUYO) Application form for the 2015/2016 auditions for THE EUROPEAN UNION YOUTH ORCHESTRA (EUYO) Open to all born between 1 January 1990 and 31 December 2000 Surname Nationality Date of birth Forename Instrument

More information

Split Screen Specifications

Split Screen Specifications Reference for picture-in-picture split-screen Split Screen-ul trebuie sa fie full background. The split-screen has to be full background The file must be exported as HD, following Adstream Romania technical

More information

DIRECTIVA HABITATE Prezentare generală. Directiva 92/43 a CE din 21 Mai 1992

DIRECTIVA HABITATE Prezentare generală. Directiva 92/43 a CE din 21 Mai 1992 DIRECTIVA HABITATE Prezentare generală Directiva 92/43 a CE din 21 Mai 1992 Birds Directive Habitats Directive Natura 2000 = SPAs + SACs Special Protection Areas Special Areas of Conservation Arii de Protecţie

More information

Page 1 of 6 Motor - 1.8 l Duratorq-TDCi (74kW/100CP) - Lynx/1.8 l Duratorq-TDCi (92kW/125CP) - Lynx - Curea distribuţie S-MAX/Galaxy 2006.5 (02/2006-) Tipăriţi Demontarea şi montarea Unelte speciale /

More information

Press review. Monitorizare presa. Programul de responsabilitate sociala. Lumea ta? Curata! TIMISOARA Page1

Press review. Monitorizare presa. Programul de responsabilitate sociala. Lumea ta? Curata! TIMISOARA Page1 Page1 Monitorizare presa Programul de responsabilitate sociala Lumea ta? Curata! TIMISOARA 03.06.2010 Page2 ZIUA DE VEST 03.06.2010 Page3 BURSA.RO 02.06.2010 Page4 NEWSTIMISOARA.RO 02.06.2010 Cu ocazia

More information

Aplicatii ale programarii grafice in experimentele de FIZICĂ

Aplicatii ale programarii grafice in experimentele de FIZICĂ Aplicatii ale programarii grafice in experimentele de FIZICĂ Autori: - Ionuț LUCA - Mircea MIHALEA - Răzvan ARDELEAN Coordonator științific: Prof. TITU MASTAN ARGUMENT 1. Profilul colegiului nostru este

More information

Modalităţi de redare a conţinutului 3D prin intermediul unui proiector BenQ:

Modalităţi de redare a conţinutului 3D prin intermediul unui proiector BenQ: Modalităţi de redare a conţinutului 3D prin intermediul unui proiector BenQ: Proiectorul BenQ acceptă redarea conţinutului tridimensional (3D) transferat prin D-Sub, Compus, HDMI, Video şi S-Video. Cu

More information

TTX260 investiţie cu cost redus, performanţă bună

TTX260 investiţie cu cost redus, performanţă bună Lighting TTX260 investiţie cu cost redus, performanţă bună TTX260 TTX260 este o soluţie de iluminat liniară, economică şi flexibilă, care poate fi folosită cu sau fără reflectoare (cu cost redus), pentru

More information

SUBIECTE CONCURS ADMITERE TEST GRILĂ DE VERIFICARE A CUNOŞTINŢELOR FILIERA DIRECTĂ VARIANTA 1

SUBIECTE CONCURS ADMITERE TEST GRILĂ DE VERIFICARE A CUNOŞTINŢELOR FILIERA DIRECTĂ VARIANTA 1 008 SUBIECTE CONCURS ADMITERE TEST GRILĂ DE VERIFICARE A CUNOŞTINŢELOR FILIERA DIRECTĂ VARIANTA 1 1. Dacă expresiile de sub radical sunt pozitive să se găsească soluţia corectă a expresiei x x x 3 a) x

More information

Mail Moldtelecom. Microsoft Outlook Google Android Thunderbird Microsoft Outlook

Mail Moldtelecom. Microsoft Outlook Google Android Thunderbird Microsoft Outlook Instrucțiunea privind configurarea clienților e-mail pentru Mail Moldtelecom. Cuprins POP3... 2 Outlook Express... 2 Microsoft Outlook 2010... 7 Google Android Email... 11 Thunderbird 17.0.2... 12 iphone

More information

Securitatea şi Sănătatea. în utilizarea Produselor Chimice la locul de muncă

Securitatea şi Sănătatea. în utilizarea Produselor Chimice la locul de muncă Securitatea şi Sănătatea în utilizarea Produselor Chimice la locul de muncă Ziua Internaţională a securităţii şi sănătăţii în muncă 28 aprilie 2014 Copyright Organizaţia Internaţională a Muncii 2014 Prima

More information

Split Screen Specifications

Split Screen Specifications Reference for picture-in-picture split-screen Cuvantul PUBLICITATE trebuie sa fie afisat pe toată durata difuzării split screen-ului, cu o dimensiune de 60 de puncte in format HD, scris cu alb, ca in exemplul

More information

PETK Kit Conexiune la alimentare şi terminare de capăt PROCEDURI DE INSTALARE PETK-1 pentru BSX, RSX, VSX PETK-2 pentru KSX, HTSX PETK-3 pentru HPT,

PETK Kit Conexiune la alimentare şi terminare de capăt PROCEDURI DE INSTALARE PETK-1 pentru BSX, RSX, VSX PETK-2 pentru KSX, HTSX PETK-3 pentru HPT, PETK Kit Conexiune la alimentare şi terminare de capăt PROCEDURI DE INSTALARE PETK-1 pentru BSX, RSX, VSX PETK-2 pentru KSX, HTSX PETK-3 pentru HPT, FP PETK-3-ECM pentru HPT, FP PETK-3-ZT pentru HPT, FP

More information

FISA DE EVIDENTA Nr 1/

FISA DE EVIDENTA Nr 1/ Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Turbomotoare -COMOTI Bdul Iuliu Maniu Nr. 220D, 061126 Bucuresti Sector 6, BUCURESTI Tel: 0214340198 Fax: 0214340240 FISA DE EVIDENTA Nr 1/565-236 a rezultatelor

More information

Estimarea şi managementul riscului

Estimarea şi managementul riscului Estimarea şi managementul riscului 8 Program de masterat: Managementul mediului Profesor Maria Gavrilescu Catedra Ingineria și Managementul Mediului Regulamentul (UE) nr. 528/2012 privind produsele biocide,

More information

22METS. 2. In the pattern below, which number belongs in the box? 0,5,4,9,8,13,12,17,16, A 15 B 19 C 20 D 21

22METS. 2. In the pattern below, which number belongs in the box? 0,5,4,9,8,13,12,17,16, A 15 B 19 C 20 D 21 22METS CLASA a IV-a 1. Four people can sit at a square table. For the school party the students put together 7 square tables in order to make one long rectangular table. How many people can sit at this

More information

riptografie şi Securitate

riptografie şi Securitate riptografie şi Securitate - Prelegerea 16 - Criptografia asimetrică Adela Georgescu, Ruxandra F. Olimid Facultatea de Matematică şi Informatică Universitatea din Bucureşti Cuprins 1. Limitările criptografiei

More information

Securitate şi sănătate la utilizarea substanţelor chimice în muncă

Securitate şi sănătate la utilizarea substanţelor chimice în muncă 28 aprilie Ziua Internaţională pentru Securitate şi Sănătate în Muncă Securitate şi sănătate la utilizarea substanţelor chimice în muncă http://www.ilo.org/safework/events/meetings/wcms_235058/lang--e

More information

REGISTRUL AUTO ROMÂN ORGANISMUL DE CERTIFICARE PRODUSE

REGISTRUL AUTO ROMÂN ORGANISMUL DE CERTIFICARE PRODUSE CE T CERTIFICARE PRODUSE REGISTRUL AUTO ROMÂN ORGANISMUL DE CERTIFICARE PRODUSE Calea Griviţei 391A, sect. 1, cod 010719, Bucureşti Tel/fax: 021.350.82.88 cod DG-01-15, ediţia 2, revizia 0 FG-10-01/REV.1/11.03.1999

More information

Hama Telecomanda Universala l in l

Hama Telecomanda Universala l in l H O M E E N T E R T A I N M E N T Hama Telecomanda Universala l in l 00040081 2 6 5 3 12 1 14 13 4 8 7 9 17 4 10 16 15 Manual de utilizare Funcţia Tastelor 1. TV: Selectati aparatul pe care doriţi să-l

More information

LEGE nr. 211 din 15 noiembrie 2011 privind regimul deşeurilor - REPUBLICARE *)

LEGE nr. 211 din 15 noiembrie 2011 privind regimul deşeurilor - REPUBLICARE *) LEGE nr. 211 din 15 noiembrie 2011 privind regimul deşeurilor - REPUBLICARE *) CAPIT OLUL 1: Dispoziţii generale Art. 1 Prezenta lege stabileşte măsurile necesare pentru protecţia mediului şi a sănătăţii

More information

Informaţii de bază / Evaluarea riscurilor generalităţi Partea I a II-a

Informaţii de bază / Evaluarea riscurilor generalităţi Partea I a II-a Instrument pentru evaluarea riscurilor Informaţii de bază / Evaluarea riscurilor generalităţi Partea I a II-a http://hwi.osha.europa.eu 2 INSTRUMENT PENTRU EVALUAREA RISCURILOR I INFORMAŢII DE BAZĂ / EVALUAREA

More information

2016 Digital Terrestrial Television transition in Romania

2016 Digital Terrestrial Television transition in Romania 2016 Digital Terrestrial Television transition in Romania Laurentiu TANASE Expert, Broadcasting Unit, Radio Spectrum and Numbering Management Executive Division, ANCOM Bucharest, 21 March 2016, ITU Regional

More information

Parcurgerea arborilor binari şi aplicaţii

Parcurgerea arborilor binari şi aplicaţii Parcurgerea arborilor binari şi aplicaţii Un arbore binar este un arbore în care fiecare nod are gradul cel mult 2, adică fiecare nod are cel mult 2 fii. Arborii binari au şi o definiţie recursivă : -

More information

ORDIN nr din 3 decembrie 2012 pentru aprobarea Normelor tehnice privind gestionarea deşeurilor rezultate din activităţi medicale şi a

ORDIN nr din 3 decembrie 2012 pentru aprobarea Normelor tehnice privind gestionarea deşeurilor rezultate din activităţi medicale şi a ORDIN nr. 1226 din 3 decembrie 2012 pentru aprobarea Normelor tehnice privind gestionarea deşeurilor rezultate din activităţi medicale şi a Metodologiei de culegere a datelor pentru baza naţională de date

More information

Anexa 2. Instrumente informatice pentru statistică

Anexa 2. Instrumente informatice pentru statistică Anexa 2. Instrumente informatice pentru statistică 2.1. Microsoft EXCEL şi rutina HISTO Deoarece Microsoft EXCEL este relativ bine cunoscut, inclusiv cu unele funcţii pentru prelucrări statistice, în acest

More information

Manual de utilizare QL-700. Imprimantă de etichete

Manual de utilizare QL-700. Imprimantă de etichete Manual de utilizare Imprimantă de etichete QL-700 Asiguraţi-vă că aţi citit şi aţi înţeles acest manual înainte de a utiliza aparatul. Vă recomandăm să păstraţi acest manual la îndemână pentru consultări

More information

ENVIRONMENTAL MANAGEMENT SYSTEMS AND ENVIRONMENTAL PERFORMANCE ASSESSMENT SISTEME DE MANAGEMENT AL MEDIULUI ŞI DE EVALUARE A PERFORMANŢEI DE MEDIU

ENVIRONMENTAL MANAGEMENT SYSTEMS AND ENVIRONMENTAL PERFORMANCE ASSESSMENT SISTEME DE MANAGEMENT AL MEDIULUI ŞI DE EVALUARE A PERFORMANŢEI DE MEDIU SISTEME DE MANAGEMENT AL MEDIULUI ŞI DE EVALUARE A PERFORMANŢEI DE MEDIU Drd. Alexandru TOMA, ASEM, (Bucureşti) Acest articol vine cu o completare asupra noţiunii de sistem de management al mediului, în

More information

GHIDUL NAŢIONAL PRIVIND UTILIZAREA PRUDENTĂ A ANTIMICROBIENELOR ÎN MEDICINA VETERINARĂ

GHIDUL NAŢIONAL PRIVIND UTILIZAREA PRUDENTĂ A ANTIMICROBIENELOR ÎN MEDICINA VETERINARĂ GHIDUL NAŢIONAL PRIVIND UTILIZAREA PRUDENTĂ A ANTIMICROBIENELOR ÎN MEDICINA VETERINARĂ - 2016 - NOTĂ: Acest ghid a fost întocmit în baza legislaţiei sanitare veterinare în vigoare şi a recomandărilor specialiştilor

More information

FISA DE EVIDENTA Nr 2/

FISA DE EVIDENTA Nr 2/ Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Turbomotoare -COMOTI Bdul Iuliu Maniu Nr. 220D, 061126 Bucuresti Sector 6, BUCURESTI Tel: 0214340198 Fax: 0214340240 FISA DE EVIDENTA Nr 2/565-237 a rezultatelor

More information

thermo stollar Rolete interioare DAY & NIGHT

thermo stollar Rolete interioare DAY & NIGHT thermo stollar 2013 Rolete interioare DAY & NIGHT CUPRINS Informaţii generale Tipuri de rolete de pânză ECO DAY&NIGHT - Componenţa de bază - Adaos suplimentar - Informaţii tehnice 2 2 3 3 4 BASIC DAY&NIGHT

More information

Cu ce se confruntă cancerul de stomac? Să citim despre chirurgia minim invazivă da Vinci

Cu ce se confruntă cancerul de stomac? Să citim despre chirurgia minim invazivă da Vinci Cu ce se confruntă cancerul de stomac? Să citim despre chirurgia minim invazivă da Vinci Opţiunile chirurgicale Cancerul de stomac, numit şi cancer gastric, apare atunci când celulele normale ies de sub

More information

Register your product and get support at www.philips.com/welcome Wireless notebook mouse SPM9800 RO Manual de utilizare a c b d e f g RO 1 Important Câmpurile electronice, magnetice şi electromagnetice

More information

IBM OpenPages GRC on Cloud

IBM OpenPages GRC on Cloud Termenii de Utilizare IBM Termeni Specifici Ofertei SaaS IBM OpenPages GRC on Cloud Termenii de Utilizare ("TdU") sunt alcătuiţi din aceşti Termeni de Utilizare IBM Termeni Specifici Ofertei SaaS ("Termenii

More information

EtherNet/IP. 2 canale digitale SIL3 sigure ca FDI sau FDO (PP, PM) 4 canale digitale I/O non-safe. 2 mastere IO-Link sloturi V1.1. Figura 1.

EtherNet/IP. 2 canale digitale SIL3 sigure ca FDI sau FDO (PP, PM) 4 canale digitale I/O non-safe. 2 mastere IO-Link sloturi V1.1. Figura 1. EtherNet/IP Comutator Ethernet integrat 10 Mbps / 100 Mbps permise 2 x conectori tată M12, 4-pini, codaţi-d, conectare Ethernet-Fieldbus Carcasă armată cu fibră de sticlă Testat la şoc şi vibraţii Electronica

More information

Curriculum vitae Europass

Curriculum vitae Europass Curriculum vitae Europass Informaţii personale Nume / Prenume TANASESCU IOANA EUGENIA Adresă(e) Str. G. Enescu Nr. 10, 400305 CLUJ_NAPOCA Telefon(oane) 0264.420531, 0745820731 Fax(uri) E-mail(uri) ioanatanasescu@usamvcluj.ro,

More information

ministrul sănătăţii emite următorul ordin:

ministrul sănătăţii emite următorul ordin: Ordin MS nr. 1.226 din 3 decembrie 2012 pentru aprobarea Normelor tehnice privind gestionarea deseurilor rezultate din activitati medicale si a Metodologiei de culegere a datelor pentru baza nationala

More information

Contractul privind Relaţia Comercială cu Clientul pentru Produse

Contractul privind Relaţia Comercială cu Clientul pentru Produse Contractul privind Relaţia Comercială cu Clientul pentru Produse Acest Contract privind Relaţia Comercială cu Clientul pentru Programe (CRA) şi Anexele şi Documentele Tranzacţionale (TD) aplicabile reprezintă

More information

RISC, HAZARD ŞI VULNERABILITATE NOŢIUNI GENERALE

RISC, HAZARD ŞI VULNERABILITATE NOŢIUNI GENERALE RISC, HAZARD ŞI VULNERABILITATE NOŢIUNI GENERALE OBIECTIV: Conştientizarea si înţelegerea procesului managementului dezastrelor, a deciziilor administrative si a activităţilor operaţionale care sunt legate

More information

Curriculum vitae Europass

Curriculum vitae Europass Curriculum vitae Europass Informaţii personale Nume / Prenume Adresă(e) Foia Liliana Georgeta Str. Toma-Cozma Nr. 12, RO- 700555, Iasi, Romania Telefon(oane) +40 232301808 (office) Mobil: +40 744704452

More information

Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic

Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru Proiect nr. 154/323 cod SMIS 4428 cofinanțat de prin Fondul European de Dezvoltare Regională Investiții pentru viitorul dumneavoastră. Programul Operațional

More information

Evaluation in E-Advertisements: Appraisal across Cultures

Evaluation in E-Advertisements: Appraisal across Cultures Buletinul Ştiinţific al Universităţii Politehnica din Timişoara Seria Limbi moderne Scientific Bulletin of the Politehnica University of Timişoara Transactions on Modern Languages Vol. 11, No. 1-2 / 2012

More information

Partenerul de afaceri. Codul de conduită. The global leader in door opening solutions

Partenerul de afaceri. Codul de conduită. The global leader in door opening solutions Partenerul de afaceri Codul de conduită The global leader in door opening solutions 1 Partenerul de afaceri Codul de conduită Introducere ASSA ABLOY CREDE ÎN responsabilitatea socială şi cea faţă de mediu

More information