DEPARTAMENTUL LINGVISTIC

Size: px
Start display at page:

Download "DEPARTAMENTUL LINGVISTIC"

Transcription

1

2 DEPARTAMENTUL LINGVISTIC CURSURI GENERALE Engleza este limba dominantă pe plan internaţional în comunicaţii, ştiinţă, afaceri, aviaţie, divertisment, radio ori diplomaţie. În domeniul limbajelor de programare şi a internetului, limba engleză este baza de lucru şi comunicaţie, cunoaşterea ei oferind un avantaj în utilizarea tehnologiilor moderne. ENGLEZA PENTRU COPII: Nu vă limitaţi copilul la propriile dumneavoastră cunoştinţe, deoarece el s-a născut în alte vremuri. (Rabindranath Tagore) Copiilor le place să înveţe, să afle lucruri noi. Pentru ei, este o abilitate de supravieţuire. Capacitatea copilului dumneavoastră de a folosi limba engleză în mod eficient va avea un impact major asupra viitorului său.

3 ENGLEZA PENTRU ÎNCEPĂTORI: Engleza este cea mai vorbită limbă din întreaga lume. De la copii la vârstnici, milioane de persoane de pe toate continentele pot susţine conversaţii uzuale în engleză. Vorbind cea mai răspândită limbă de pe mapamond, vă veţi simti în largul dumneavoastră în orice situaţie cotidiană. Nu contează dacă nu ştiţi încă mai nimic! Chiar dacă nu aţi mai studiat limba engleză până acum, veţi avea rezultate în cel mai scurt timp. COMUNICARE ORALĂ ÎN LIMBA ENGLEZĂ: Comunicarea într-o limbă străină împărtăşeşte pe larg dimensiunile deprinderilor principale de comunicare. Aceasta se bazează pe capacitatea de a înţelege, exprima şi interpreta concepte, gânduri, sentimente, fapte şi opinii în contexte sociale şi culturale adecvate (în educaţie şi formare profesională, la locul de muncă, în timpul liber). ENGLEZA PENTRU BAC: Acest curs urmăreşte, prin conţinutul său, familiarizarea cu tehnicile de examen, dar şi îmbunătăţirea nivelului de limbă engleză. Profesorul identifică şi monitorizează rezolvarea posibilelor probleme (lacune) existente în cele patru componente ale examenului: citire, scriere, vorbire, ascultare.

4 ENGLEZA PENTRU EXAMENELE CAMBRIDGE: Examenele Cambridge sunt renumite scară mondială, datorită nivelului ridicat exigenţei şi profesionalismului. Sunt, asemenea, recunoscute de către universităţi firme de pe întreg mapamondul. pe al de şi F.C.E. (First Certificate in English) este un examen de nivel intermediar. Oferă o calificare recunoscută internaţional celor care doresc să lucreze într-o ţară sau într-o organizaţie în care se vorbeşte limba engleză, să studieze limba engleză sau să folosească engleza în scopuri turistice. C.A.E. (Certificate in Advanced English) este un examen de nivel avansat, recunoscut de majoritatea universităţilor din Marea Britanie şi din numeroase alte ţări ale lumii ca test de admitere la studiile universitare. Are valabilitate nelimitată în timp. Necesită ore de studiu. CURSURI DE PREGĂTIRE TOEIC: (Test Of English for International Communication) Testul TOEIC evaluează competenţele lingvistice şi certifică nivelul de cunoaştere a limbii engleze. Recunoscut internaţional în peste 60 de ţări din Asia, Australia, Canada, dar şi Europa, folosit în peste de mari companii din lume. Este recomandat persoanelor care folosesc engleza pentru studii, afaceri sau la locul de muncă. ROMÂNA PENTRU STRĂINI: Dacă sunteţi cetăţean străin şi doriţi să învăţaţi limba română pentru afacerea sau slujba dumneavoastră, ori din plăcere, cursurile noastre sunt exact ceea ce căutaţi! If you are a foreign citizen and wish to learn the Romanian language for your business or job, or only for personal purposes, our courses are just the thing you are looking for!

5 CURSURI PENTRU COMPANII: Ştiaţi că, din cauza insuficientei cunoaşteri a limbii engleze, puteţi pierde slujbe plătite cu 35% mai bine? Aceasta e concluzia la care au ajuns autorii articolului The Great English Divide, publicat în revista americană Business Week. Din aceleaşi motive, 91 de companii din Uniunea Europeană au pierdut contracte având ca valoare cumulată peste 30 milioane de euro. ENGLEZA PENTRU AFACERI: Acest curs este destinat persoanelor care doresc să-şi perfecţioneze cunoştinţele de limba engleză, vizând în principal situaţiile de afaceri. Este alegerea potrivită atât pentru manageri, cât şi pentru secretare, agenţi de vânzări şi alte persoane care au contact cu terminologia specifică situaţiilor de afaceri sau chiar contacte directe cu oameni de afaceri străini. ENGLEZA PENTRU MARKETING ŞI VÂNZĂRI: Cursurile urmăresc să-i dezvolte cursantului capacitatea de a stăpâni şi folosi terminologia şi expresiile referitoare la concepte de bază în marketing privind produsul, serviciile, cercetarea de piaţă, studiul concurenţei, strategii şi produse de publicitate, evaluarea feed-back-ului, etc.; abilitatea de a comunica despre conceperea şi implementarea unui brand; priceperea de a discuta un plan de marketing; capacitatea de a înţelege literatura de specialitate.

6 ENGLEZA PENTRU TURISM ŞI CATERING: Aceste cursuri urmăresc să-i dezvolte cursantului capacitatea de a da informaţii şi a răspunde la solicitările clienţilor, de a redacta documente specifice activităţilor din domeniu, de a înţelege şi evalua oferte de tour-operating, a înţelege şi descrie exact locaţii, hoteluri, servicii, de a înţelege şi descrie exact serviciile de catering. ENGLEZA PENTRU FINANŢE - BĂNCI: Cursul de limbaj specializat în banking şi finanţe abordează toate cele cinci competenţe lingvistice (înţelegerea limbii vorbite, înţelegerea unui text scris, capacitatea de a interacţiona într-o conversaţie, capacitatea de a comunica oral şi capacitatea de a redacta un text scris). Cursurile urmăresc să-i dezvolte cursantului deprinderea de a înţelege şi prezenta tipuri de organizaţii, norme şi servicii bancare; de a comunica cu clienţii şi cu specialiştii băncii; de a trata chestiuni de tehnică bancară, schimb valutar, electronic banking, etc.

7 ENGLEZA JURIDICĂ: Cursul de engleză juridică se adresează avocaţilor, juriştilor şi studenţilor la facultăţile de profil, care utilizează limba engleză în profesia lor. Cursanţii îşi vor însuşi limbajul şi abilităţile necesare pentru a redacta documente juridice la standarde internaţionale şi îşi vor lărgi vocabularul specializat. ENGLEZA MEDICALĂ: Cursul de limbaj medical în engleză urmăreşte să-i dezvolte cursantului capacitatea de a folosi lexicul de specialitate, în scris şi oral; de a comunica, atât în scris cât şi oral, cu specialiştii din domeniu; de a înţelege literatura de specialitate; de a comunica cu pacienţii străini; de a înţelege şi redacta o fişă medicală în limba engleză; de a înţelege şi descrie posologia unor produse farmaceutice; de a cunoaşte caracteristicile altor sisteme sanitare. ENGLEZA TEHNICĂ: Cursul include atât termeni de referinţă din domeniul tehnic, cât şi termeni tehnici de negociere, redactarea unui memo sau a unui . Cursanţii sunt puşi în faţa unor situaţii asemănătoare celor din viaţa reală, permiţând astfel stimularea învăţării active şi a deprinderilor de limbă din domeniul tehnic.

8 ENGLEZA PENTRU I.E.L.T.S.: I.E.L.T.S. (International English Language Testing System) e un test folosit pentru a evalua capacitatea de comunicare în limba engleză pentru toate cele patru abilităţi ascultare, citire, scriere, vorbire pentru cei care intenţionează să studieze sau să lucreze acolo unde engleza este folosită ca limbă de comunicare. Este un test sigur, global, autentic, care măsoară capacitatea reală pentru viaţa de zi cu zi de a comunica în limba engleză, recunoscut în peste 135 de ţări din lume. TESTE DE LIMBĂ ENGLEZĂ PENTRU EVALUAREA ANGAJAŢILOR: Compania dumneavoastră îşi bazează activitatea pe profesionalismul, competitivitatea şi pregătirea angajaţilor? Ei bine, acum îi puteţi repartiza ori promova în cadrul departamentelor corespunzătoare pregătirii ŞI în funcţie de nivelul cunoştinţelor de limbă engleză ce le posedă.

9 DEPARTAMENTUL DE RESURSE UMANE MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE Organizaţiile sunt infrastructura societăţilor civilizate moderne. Trecerea la o economie bazată pe cunoaştere a determinat creşterea importanţei resursei umane în organizaţii, fie ele de stat sau private, profit sau non-profit, mari, mijlocii sau mici. Astfel că, acumularea de capital uman şi managementul acestuia reprezintă principala pârghie de dezvoltare macro-economică. Managementul resurselor umane este o abordare strategică şi coerentă de management al celor mai preţuite active de care dispune o organizaţie: oamenii care lucrează acolo şi care la nivelul individual şi colectiv, contribuie la realizarea scopului organizaţiei. CURS MANAGER RESURSE UMANE: Cursul de perfecţionare profesională Manager Resurse Umane se adresează persoanelor interesate de dezvoltarea şi perfecţionarea abilităţilor, aptitudinilor şi competenţelor specifice managerului în domeniul resurselor umane. Participând la cursul Managementul Resurselor Umane vă veţi însuşi şi dezvolta abilităţile de previziune, organizare, coordonare, motivare şi evaluare-control, mai exact, cele cinci funcţii specifice managementului. Veţi acumula aşadar atât o bază solidă de cunoştinţe pentru performanţa profesională, cât şi strategii şi tehnici moderne de lucru.

10 TIME MANAGEMENT: Nu lăsa pe mâine ce poţi face azi! spune un proverb înţelept! Dar cum? În era vitezei, când totul se desfăşoară cu rapiditate, cum reuşim să ne atingem toate obiectivele? Cu toţii avem 24 de ore într-o zi. Diferenţa o face eficienţa cu care le gestionăm. Acest curs oferă informaţii atât declarative, cât şi procedurale în legătură cu modalitatea de control a timpului profesional şi personal, tuturor celor interesaţi. TRAINING LEADERSHIP: În orice organizaţie care se respectă şi doreşte să se dezvolte, prezenţa unui lider se impune cu necesitate. Prin abordarea sa practică, training-ul de leadership dezvoltă competenţe şi abilităţi specifice şi indispensabile unui lider. Participanţii vor fi puşi în diverse situaţii în care se regăseşte un lider, acest lucru dezvoltând inteligenţa emoţională, aptitudini de comunicare, negociere, capacitatea de rezolvare de probleme şi motivare a echipei conduse. TEAMBUILDING: Cea mai importantă resursă într-o organizaţie este individul. O mână de oameni trebuie să formeze însă mai mult decât un grup, trebuie să fie o echipă. Activităţile indoor şi outdoor implementate de specialiştii noştri au ca obiectiv conturarea şi dezvoltarea abilităţilor de lucru în echipă. Creăm aşadar o echipă motivată, eficientă şi performantă pentru organizaţia dumneavoastră.

11 MANAGEMENTUL CONFLICTULUI ÎN ORGANIZAŢII: O organizaţie fără conflict este o utopie. Conflictul poate să strice sau să remedieze. Cursul Managementul Conflictului în Organizaţii este destinat celor care doresc să deprindă şi să dezvolte abilităţi de gestionare a situaţiilor criză, dar şi persoanelor ce doresc să vadă partea plină a paharului, profitând de fiecare dezacord pentru eficientizarea muncii. Instrumentele predominant practice vă vor facilita în negocierea cu succes a situaţiilor criză din organizaţia condusă. COMUNICAREA ÎN ORGANIZAŢII: La început a fost CUVÂNTUL! În orice organizaţie comunicarea este esenţială. Procesul, însă, nu este atât de uşor pe cât pare. Cursul Comunicare în Organizaţii se adresează tuturor persoanelor care au nevoie să stăpânească comunicarea ca instrument în realizarea funcţiilor ocupate. Activităţile practice la care vor participa cursanţii le vor facilita eficientizarea limbajului non-verbal, paraverbal şi metalimbajul. Haideţi să învăţăm împreună arta comunicării! MOTIVAREA PERSONALULUI: Un personal motivat va fi întotdeauna mai eficient în munca prestată. Pe lângă remunerarea financiară, comună oricărei companii, există o paletă largă de instrumente motivaţionale, astfel încât randamentul angajaţilor să fie maxim. Urmând cursul Motivarea Personalului, veţi acumula informaţii şi veţi deţine strategii care, implementate, s-au dovedit a fi de un real succes în creşterea satisfacţiei personalului şi a productivităţii la locul de muncă.

12 COACHING ANTRENAMENTUL EFICIENŢEI RAŢIONALE: Eşti manager? Întâmpini dificultăţi în activitatea profesională? Vino la cursul de Coaching! Mediul de afaceri actual apelează din ce în ce mai mult la ceea ce specialiştii numesc Coaching. Acest concept se referă la o relaţie de ajutorare realizată între un client (manager) şi un consultant ce utilizează strategii şi instrumente care ajută clientul în achiziţionarea unui set de strategii de optimizare. Se porneşte de la următoarea premisă: cu cât creşte satisfacţia personală şi se îmbunătăţeşte performanţa profesională, cu atât creşte eficienţa organizaţiei. INSPECTOR RESURSE UMANE: Legislaţia muncii este într-o continuă modificare. Tocmai de aceea, prezenţa Inspectorului de Resurse Umane în orice organizaţie a devenit o necesitate. Cursul Inspector Resurse Umane oferă participanţilor o interpretare corectă a legislaţiei cu modificările survenite, un antrenament în alcătuirea tuturor activităţilor specifice postului, abilităţile psihologice necesare efectuării acestui tip de muncă cu eficienţă şi soluţiile potrivite la problemele întâmpinate în practica de zi cu zi.

13 CURSURI DE VÂNZĂRI Întreaga economie a unei ţări se bazează pe procesul de vânzare cumpărare. Orice tip de tranzacţie realizată presupune un câştig pentru orice organizaţie, indiferent de domeniul de activitate implementat. Fiţi produsul produsului! Ce înseamnă acest lucru? Credeţi în produsul/serviciul pe care îl vindeţi! Cei mai căutaţi candidaţi sunt acei oameni încrezători în produsul/serviciul pe care-l promovează. Pentru a deveni acest tip de candidat este nevoie însă şi de a deţine anumite informaţii atât la nivel declarativ, cât şi procedural, în ceea ve priveşte operaţia de vânzare ca întreg! Prin profesionalism şi seriozitate echipa noastră vă va transforma în cel mai dorit OM DE VÂNZĂRI! AGENT DE VÂNZĂRI: O mare parte din oferta locurilor de muncă vacante o ocupă sectorul vânzărilor. Cursul în discuţie oferă participanţilor o pregătire temeinică pentru dezvoltarea calităţilor necesare unui agent de vânzări şi suportul informaţional util celor ce vor să exceleze. În proporţie de 70% practic, programul de training vine în întâmpinarea necesităţii de a eficientiza potenţialul celor mai buni Agenţi de Vânzări.

14 NEGOCIEREA ÎN VÂNZĂRI: Cel mai bun rezultat într-o negociere este cel de win-win (câştig-câştig). Acest curs oferă posibilitatea de a transforma negocierea din cadrul vânzării într-o cooperare, obţinând împreună cu partenerul de negociere cele mai bune rezultate. Veţi învăţa cum cum să stabiliţi cea mai bună strategie de negociere şi cum să abordaţi situaţiile dificile. Folosiţi arta negocierii în avantajul vostru! MANIPULAREA ÎN VÂNZĂRI: Bine aţi venit în arta manipulării!... unde orice produs sau serviciu este SOLUŢIA la problema clientului. Vom trata problema pe toate părţile posibile şi imposibile, astfel încât participanţii să ajungă să posede până la măiestrie acest subiect tabu, numit manipulare. Clientul nu va avea nicio şansă în faţa noastră! TEHNICI ESENŢIALE ÎN VÂNZĂRI: Oamenilor nu le place să li se vândă. Şi totuşi, zilnic se realizează miliarde de vânzări. Acest curs dezvoltă abilităţile agentului pentru pregătirea, gestionarea şi finalizarea cu succes a oricărei situaţii de vânzare. Preponderent practic, cursul este în aşa fel alcătuit încât să vină în întâmpinarea nevoilor concrete din mediul de vânzări, oferind participanţilor instrumente şi strategii eficiente de lucru.

15 CURSURI SPECIFICE Fiinţele umane sunt fascinante! Deşi puţini ating vârful piramidei lui Maslow (autorealizarea), oamenii tind spre o dezvoltare cât mai autentică. Cele patru cursuri de mai jos au un element central: OMUL. Dezvoltarea abilităţilor precum sociabilitatea, comunicarea, aptitudinea pedagogică, controlul de sine, organizarea şi alte aptitudini, vă vor fi extrem de utile în orice activitate profesională desfăşuraţi. Urcaţi împreună cu noi spre SUCCES! LET S TALK! COMUNICAREA EFICIENTĂ Ca fiinţe sociale ce suntem, comunicarea este pârghia de relaţionare. Dar ce ne facem când ceea ce vrem să spunem este înţeles greşit? Renunţăm să mai spunem? Acest curs vine în întâmpinarea celor care atât profesional, cât şi personal au nevoie de a-şi însuşi tehnicile de comunicare eficientă. Vă veţi dezvolta abilităţi de ascultare activă, comportament asertiv, transmiterea mesajelor clare şi la obiect. Aşadar, haide-ţi să vorbim!

16 PUBLIC SPEAKING: Creierul uman începe să funcţioneze de la naştere până când omul ajunge în faţa unui public. Foarte mulţi oameni, când sunt puşi în situaţia de a vorbi în faţa unui grup de persoane, se blochează. Urmând acest curs, veţi implementa tehnicile specifice de control nonverbal, paraverbal şi de metalimbaj, dobândind curaj şi încredere în propriile forţe. Pentru noi, totul e posbil! DEZVOLTARE PERSONALĂ: Trăim într-o societate a cunoaşterii. Dar cât de bine ne cunoaştem pe noi înşine? Întrospecţie, analiză, sinteză, rezolvare de probleme, autocontrol... autoîmplinire... Împreună cu psihologul veţi avea şansa să descoperiţi noutatea din voi şi să vă minunaţi de capacităţile şi abilităţile încă nedescoperite de fiinţa voastră. Imposibilul devine posibil! CURS DE FORMATORI: Vă doriţi o carieră în domeniul formării profesionale? Cursul de Formator este primul pas spre succes! Datorită activităţilor preponderent practice implementate pe durata cursului, veţi putea dobândi şi exersa abilităţile necesare unui profesionist în această branşă.

17

Pasul 2. Desaturaţi imaginea. image>adjustments>desaturate sau Ctrl+Shift+I

Pasul 2. Desaturaţi imaginea. image>adjustments>desaturate sau Ctrl+Shift+I 4.19 Cum se transformă o faţă în piatră? Pasul 1. Deschideţi imaginea pe care doriţi să o modificaţi. Pasul 2. Desaturaţi imaginea. image>adjustments>desaturate sau Ctrl+Shift+I Pasul 3. Deschideţi şi

More information

Curriculum vitae Europass

Curriculum vitae Europass Curriculum vitae Europass Informaţii personale Nume / Prenume TANASESCU IOANA EUGENIA Adresă(e) Str. G. Enescu Nr. 10, 400305 CLUJ_NAPOCA Telefon(oane) 0264.420531, 0745820731 Fax(uri) E-mail(uri) ioanatanasescu@usamvcluj.ro,

More information

Press review. Monitorizare presa. Programul de responsabilitate sociala. Lumea ta? Curata! TIMISOARA Page1

Press review. Monitorizare presa. Programul de responsabilitate sociala. Lumea ta? Curata! TIMISOARA Page1 Page1 Monitorizare presa Programul de responsabilitate sociala Lumea ta? Curata! TIMISOARA 03.06.2010 Page2 ZIUA DE VEST 03.06.2010 Page3 BURSA.RO 02.06.2010 Page4 NEWSTIMISOARA.RO 02.06.2010 Cu ocazia

More information

riptografie şi Securitate

riptografie şi Securitate riptografie şi Securitate - Prelegerea 16 - Criptografia asimetrică Adela Georgescu, Ruxandra F. Olimid Facultatea de Matematică şi Informatică Universitatea din Bucureşti Cuprins 1. Limitările criptografiei

More information

Marketing politic. CURS (tematică & bibliografie) Specializarea Ştiinţe Politice, anul III

Marketing politic. CURS (tematică & bibliografie) Specializarea Ştiinţe Politice, anul III Marketing CURS (tematică & bibliografie) Specializarea Ştiinţe Politice, anul III Lect.dr. Corina Barbaros (corina.barbaros@uaic.ro) Obiectivele cursului: 1. Familiarizarea studenţilor cu modelele clasice

More information

Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic

Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic Proiect nr. 154/323 cod SMIS 4428 cofinanțat de prin Fondul European de Dezvoltare Regională Investiții pentru viitorul

More information

GRAFURI NEORIENTATE. 1. Notiunea de graf neorientat

GRAFURI NEORIENTATE. 1. Notiunea de graf neorientat GRAFURI NEORIENTATE 1. Notiunea de graf neorientat Se numeşte graf neorientat o pereche ordonată de multimi notată G=(V, M) unde: V : este o multime finită şi nevidă, ale cărei elemente se numesc noduri

More information

Curriculum vitae Europass

Curriculum vitae Europass Curriculum vitae Europass Informaţii personale Nume / Prenume Adresă(e) Foia Liliana Georgeta Str. Toma-Cozma Nr. 12, RO- 700555, Iasi, Romania Telefon(oane) +40 232301808 (office) Mobil: +40 744704452

More information

Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic

Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru Proiect nr. 154/323 cod SMIS 4428 cofinanțat de prin Fondul European de Dezvoltare Regională Investiții pentru viitorul dumneavoastră. Programul Operațional

More information

VISUAL FOX PRO VIDEOFORMATE ŞI RAPOARTE. Se deschide proiectul Documents->Forms->Form Wizard->One-to-many Form Wizard

VISUAL FOX PRO VIDEOFORMATE ŞI RAPOARTE. Se deschide proiectul Documents->Forms->Form Wizard->One-to-many Form Wizard VISUAL FOX PRO VIDEOFORMATE ŞI RAPOARTE Fie tabele: create table emitenti(; simbol char(10),; denumire char(32) not null,; cf char(8) not null,; data_l date,; activ logical,; piata char(12),; cap_soc number(10),;

More information

Organismul naţional de standardizare. Standardizarea competenţelor digitale

Organismul naţional de standardizare. Standardizarea competenţelor digitale Organismul naţional de standardizare Standardizarea competenţelor digitale Legea 163/2015 OSS Oficiul de Stat de Standardizare 1953 IRS Institutul Român de Standardizare 1970 ASRO Asociaţia de Standardizare

More information

Alexandrina-Corina Andrei. Everyday English. Elementary. comunicare.ro

Alexandrina-Corina Andrei. Everyday English. Elementary. comunicare.ro Alexandrina-Corina Andrei Everyday English Elementary comunicare.ro Toate drepturile asupra acestei ediţii aparţin Editurii Comunicare.ro, 2004 SNSPA, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice David

More information

CE LIMBAJ DE PROGRAMARE SĂ ÎNVĂŢ? PHP vs. C# vs. Java vs. JavaScript

CE LIMBAJ DE PROGRAMARE SĂ ÎNVĂŢ? PHP vs. C# vs. Java vs. JavaScript Vizitaţi: CE LIMBAJ DE PROGRAMARE SĂ ÎNVĂŢ? PHP vs. C# vs. Java vs. JavaScript Dacă v-aţi gândit să vă ocupaţi de programare şi aţi început să analizaţi acest domeniu, cu siguranţă v-aţi întrebat ce limbaj

More information

Ghid de instalare pentru program NPD RO

Ghid de instalare pentru program NPD RO Ghid de instalare pentru program NPD4758-00 RO Instalarea programului Notă pentru conexiunea USB: Nu conectaţi cablul USB până nu vi se indică să procedaţi astfel. Dacă se afişează acest ecran, faceţi

More information

Click pe More options sub simbolul telefon (în centru spre stânga) dacă sistemul nu a fost deja configurat.

Click pe More options sub simbolul telefon (în centru spre stânga) dacă sistemul nu a fost deja configurat. 1. Sus în stânga, click pe Audio, apoi pe Audio Connection. 2. Click pe More options sub simbolul telefon (în centru spre stânga) dacă sistemul nu a fost deja configurat. 3. 4. Alegeți opțiunea favorită:

More information

SUBIECTE CONCURS ADMITERE TEST GRILĂ DE VERIFICARE A CUNOŞTINŢELOR FILIERA DIRECTĂ VARIANTA 1

SUBIECTE CONCURS ADMITERE TEST GRILĂ DE VERIFICARE A CUNOŞTINŢELOR FILIERA DIRECTĂ VARIANTA 1 008 SUBIECTE CONCURS ADMITERE TEST GRILĂ DE VERIFICARE A CUNOŞTINŢELOR FILIERA DIRECTĂ VARIANTA 1 1. Dacă expresiile de sub radical sunt pozitive să se găsească soluţia corectă a expresiei x x x 3 a) x

More information

Application form for the 2015/2016 auditions for THE EUROPEAN UNION YOUTH ORCHESTRA (EUYO)

Application form for the 2015/2016 auditions for THE EUROPEAN UNION YOUTH ORCHESTRA (EUYO) Application form for the 2015/2016 auditions for THE EUROPEAN UNION YOUTH ORCHESTRA (EUYO) Open to all born between 1 January 1990 and 31 December 2000 Surname Nationality Date of birth Forename Instrument

More information

FIŞA PROGRAMULUI POSTUNIVERSITAR DE FORMARE ŞI DEZVOLTARE PROFESIONALĂ CONTINUĂ MANAGEMENT FINANCIAR

FIŞA PROGRAMULUI POSTUNIVERSITAR DE FORMARE ŞI DEZVOLTARE PROFESIONALĂ CONTINUĂ MANAGEMENT FINANCIAR UNIVERSITATEA ECOLOGICĂ DIN BUCUREŞTI FACULTATEA: ŞTIINŢE ECONOMICE SPECIALIZAREA: FINANŢE ŞI BĂNCI DEPARTAMENTUL: ŞTIINŢE ECONOMICE FIŞA PROGRAMULUI POSTUNIVERSITAR DE FORMARE ŞI DEZVOLTARE PROFESIONALĂ

More information

DEZVOLTAREA LEADERSHIP-ULUI ÎN ECONOMIA BAZATĂ PE CUNOAŞTERE LEADERSHIP DEVELOPMENT IN KNOWLEDGE BASED ECONOMY

DEZVOLTAREA LEADERSHIP-ULUI ÎN ECONOMIA BAZATĂ PE CUNOAŞTERE LEADERSHIP DEVELOPMENT IN KNOWLEDGE BASED ECONOMY DEZVOLTAREA LEADERSHIP-ULUI ÎN ECONOMIA BAZATĂ PE CUNOAŞTERE LEADERSHIP DEVELOPMENT IN KNOWLEDGE BASED ECONOMY Conf. univ. dr. Marian NĂSTASE Academia de Studii Economice, Facultatea de Management, Bucureşti

More information

Conf.univ.dr. Lucian CERNUŞCA Universitatea Aurel Vlaicu, Arad Rezumat Există lideri... şi există manageri... dar ce face dintr-un om lider?

Conf.univ.dr. Lucian CERNUŞCA Universitatea Aurel Vlaicu, Arad Rezumat Există lideri... şi există manageri... dar ce face dintr-un om lider? LEADERSHIP ARTÃ SAU ŞTIINŢÃ? Conf.univ.dr. Lucian CERNUŞCA Universitatea Aurel Vlaicu, Arad Rezumat Există lideri... şi există manageri... dar ce face dintr-un om lider? Este leadershipul (actul de a conduce)

More information

Voi face acest lucru în următoarele feluri. Examinând. modul în care muncesc consultanţii. pieţele pe care lucrează

Voi face acest lucru în următoarele feluri. Examinând. modul în care muncesc consultanţii. pieţele pe care lucrează Consultanţă pentru management Inţelegerea şi conducerea activităţii de consultanţă ca o afacere Voi face acest lucru în următoarele feluri Examinând modul în care muncesc consultanţii pieţele pe care lucrează

More information

Facultatea Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei

Facultatea Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei MINISTRY OF EDUCATION OF THE REPUBLIC OF MOLDOVA UNIVERSITATEA DE STAT DIN MOLDOVA COORDINATED: 2017 No. of registration of the study programme APPROVED: MSU SENATE from 2017 Minutes no. Facultatea Psihologie

More information

Split Screen Specifications

Split Screen Specifications Reference for picture-in-picture split-screen Split Screen-ul trebuie sa fie full background. The split-screen has to be full background The file must be exported as HD, following Adstream Romania technical

More information

Fall Spring. PPVT EVT SSRS - Parents. SSRS - Teachers. Acest studiu a fost realizat de Național Institute on Out-of- School Time (NIOST)

Fall Spring. PPVT EVT SSRS - Parents. SSRS - Teachers. Acest studiu a fost realizat de Național Institute on Out-of- School Time (NIOST) O cercetare de evaluare independentă, bazată pe rezultatele copiilor de la FasTracKids şi pe cele ale unor copii între trei şi şase ani din diverse centre educaţionale din Statele Unite: 72 74 68 58 56

More information

ZOOLOGY AND IDIOMATIC EXPRESSIONS

ZOOLOGY AND IDIOMATIC EXPRESSIONS ZOOLOGY AND IDIOMATIC EXPRESSIONS ZOOLOGIA ŞI EXPRESIILE IDIOMATICE 163 OANA BOLDEA Banat s University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine, Timişoara, România Abstract: An expression is an

More information

LESSON FOURTEEN

LESSON FOURTEEN LESSON FOURTEEN lesson (lesn) = lecţie fourteen ( fǥ: ti:n) = patrusprezece fourteenth ( fǥ: ti:nθ) = a patrasprezecea, al patrusprezecilea morning (mǥ:niŋ) = dimineaţă evening (i:vniŋ) = seară Morning

More information

ENVIRONMENTAL MANAGEMENT SYSTEMS AND ENVIRONMENTAL PERFORMANCE ASSESSMENT SISTEME DE MANAGEMENT AL MEDIULUI ŞI DE EVALUARE A PERFORMANŢEI DE MEDIU

ENVIRONMENTAL MANAGEMENT SYSTEMS AND ENVIRONMENTAL PERFORMANCE ASSESSMENT SISTEME DE MANAGEMENT AL MEDIULUI ŞI DE EVALUARE A PERFORMANŢEI DE MEDIU SISTEME DE MANAGEMENT AL MEDIULUI ŞI DE EVALUARE A PERFORMANŢEI DE MEDIU Drd. Alexandru TOMA, ASEM, (Bucureşti) Acest articol vine cu o completare asupra noţiunii de sistem de management al mediului, în

More information

Aplicatii ale programarii grafice in experimentele de FIZICĂ

Aplicatii ale programarii grafice in experimentele de FIZICĂ Aplicatii ale programarii grafice in experimentele de FIZICĂ Autori: - Ionuț LUCA - Mircea MIHALEA - Răzvan ARDELEAN Coordonator științific: Prof. TITU MASTAN ARGUMENT 1. Profilul colegiului nostru este

More information

UNIVERSITATEA ROMÂNO AMERICANĂ ACREDITATĂ PRIN LEGEA 274/15 MAI 2002 GHID DE STUDII

UNIVERSITATEA ROMÂNO AMERICANĂ ACREDITATĂ PRIN LEGEA 274/15 MAI 2002 GHID DE STUDII UNIVERSITATEA ROMÂNO AMERICANĂ ACREDITATĂ PRIN LEGEA 274/15 MAI 2002 GHID DE STUDII Programul de studii universitare de masterat MANAGEMENTUL ŞI MARKETINGUL ORGANIZAŢIEI FACULTATEA DE MANAGEMENT MARKETING

More information

Curriculum vitae Europass

Curriculum vitae Europass Curriculum vitae Europass Informaţii personale Nume / Prenume Adresă Telefon Fax(uri) Naţionalitate(-tăţi) Nicuşor Marian Buică Bucuresti, Romania Română Data naşterii 16.02.1975 Experienţa profesională

More information

FIŞA DISCIPLINEI. 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ Universitatea Babeş-Bolyai

FIŞA DISCIPLINEI. 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ Universitatea Babeş-Bolyai FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ Universitatea Babeş-Bolyai superior 1.2 Facultatea Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei 1.3 Departamentul Psihologie 1.4 Domeniul de

More information

FIŞA DISCIPLINEI. II 2.5 Semestrul Tipul de evaluare E 2.7 Regimul disciplinei

FIŞA DISCIPLINEI. II 2.5 Semestrul Tipul de evaluare E 2.7 Regimul disciplinei FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea de Vest din Timişoara 1.2 Facultatea / Departamentul Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie 1.3 Catedra Colectivul

More information

Competentele psihologului specializat în psihologia muncii şi organizaţională în România. Coordonat de: Dragoş Iliescu, Delia Vîrgă, Doru Dima

Competentele psihologului specializat în psihologia muncii şi organizaţională în România. Coordonat de: Dragoş Iliescu, Delia Vîrgă, Doru Dima Competentele psihologului specializat în psihologia muncii şi organizaţională în România Coordonat de: Dragoş Iliescu, Delia Vîrgă, Doru Dima Echipa de experţi: Daniela Andrei, Adrian Brate, Ticu Constantin,

More information

COSTUL DE OPORTUNITATE AL UNUI STUDENT ROMÂN OPPORTUNITY COST OF A ROMANIAN STUDENT. Felix-Constantin BURCEA. Felix-Constantin BURCEA

COSTUL DE OPORTUNITATE AL UNUI STUDENT ROMÂN OPPORTUNITY COST OF A ROMANIAN STUDENT. Felix-Constantin BURCEA. Felix-Constantin BURCEA COSTUL DE OPORTUNITATE AL UNUI STUDENT ROMÂN Felix-Constantin BURCEA Abstract A face compromisuri implică întotdeauna a compara costuri şi beneficii. Ce câştigi reprezintă beneficiul, care de obicei depinde

More information

Referinţe în era digitală: marketing şi servicii în lumi virtuale

Referinţe în era digitală: marketing şi servicii în lumi virtuale Referinţe în era digitală: marketing şi servicii în lumi virtuale Dr. Octavia-Luciana Porumbeanu Catedra de Ştiinţele Informării şi Documentării, Facultatea de Litere, Universitatea din Bucureşti E-mail:

More information

Kompass - motorul de cautare B2B numarul 1 in lume

Kompass - motorul de cautare B2B numarul 1 in lume Kompass Romania Kompass - motorul de cautare B2B numarul 1 in lume Misiunea Kompass: sa punem in legatura CUMPARATORII cu VANZATORII GASESTE CLIENTI NOI GASESTE FURNIZORI NOI DEZVOLTA-TI AFACEREA EXTINDE-TI

More information

MANUAL DE METODOLOGIE I*TEACH. PARTEA 1: Sumar. Introduction ICT-Enhanced skills Active learning... Error! Bookmark not defined.

MANUAL DE METODOLOGIE I*TEACH. PARTEA 1: Sumar. Introduction ICT-Enhanced skills Active learning... Error! Bookmark not defined. MANUAL DE METODOLOGIE I*TEACH PARTEA 1: Sumar Introduction... 2 Why is such a handbook needed... Error! Bookmark not defined. The I*Teach project...4 Which is the target audience...4 What is its goal...4

More information

C O A C H I N G H O G A N L E A D PLAN DE DEZVOLTARE PENTRU AUTOCUNOAŞTEREA STRATEGICĂ. Raport pentru: Jane Doe ID: HB290681

C O A C H I N G H O G A N L E A D PLAN DE DEZVOLTARE PENTRU AUTOCUNOAŞTEREA STRATEGICĂ. Raport pentru: Jane Doe ID: HB290681 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N L E A D C O A C H I N G PLAN DE DEZVOLTARE PENTRU AUTOCUNOAŞTEREA STRATEGICĂ Raport pentru: Jane Doe ID: HB290681 Data: 02 August 2012 2 0 0 9 H o g a n A s

More information

ACTION LEARNING UN PROGRAM DE DEZVOLTARE MANAGERIALĂ

ACTION LEARNING UN PROGRAM DE DEZVOLTARE MANAGERIALĂ Centre for Development in Management B-dul Titulescu 34/5 3400 Cluj-Napoca România tel. +4-0264-41.89.41 ; +4-0264-41.89.42 fax. 41.89.43 Email: office@cdm.ro Web page: www.cdm.ro ACTION LEARNING UN PROGRAM

More information

ECHIVALENTE PENTRU TOATĂ GAMA DE ECHIPAMENTE ORIGINALE PREZENTARE GENERALĂ A PRODUSELOR

ECHIVALENTE PENTRU TOATĂ GAMA DE ECHIPAMENTE ORIGINALE PREZENTARE GENERALĂ A PRODUSELOR ECHIVALENTE PENTRU TOATĂ GAMA DE ECHIPAMENTE ORIGINALE Indiferent unde aţi merge pe glob, aveţi toate şansele ca, atunci când aruncaţi o privire sub capotă, să daţi peste produse Gates. Gates este unul

More information

Parcurgerea arborilor binari şi aplicaţii

Parcurgerea arborilor binari şi aplicaţii Parcurgerea arborilor binari şi aplicaţii Un arbore binar este un arbore în care fiecare nod are gradul cel mult 2, adică fiecare nod are cel mult 2 fii. Arborii binari au şi o definiţie recursivă : -

More information

Folosirea tehnologiei informaţiei şi comunicării în procesul de învăţare a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale

Folosirea tehnologiei informaţiei şi comunicării în procesul de învăţare a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale 105 Folosirea tehnologiei informaţiei şi comunicării în procesul de învăţare a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale Iolanda TOBOLCEA, Ştefan Gheorghe PENTIUC, Mirela DANUBIANU Rezumat Tehnologia informaţiei

More information

Clasele de asigurare. Legea 237/2015 Anexa nr. 1

Clasele de asigurare. Legea 237/2015 Anexa nr. 1 Legea 237/2015 Anexa nr. 1 Clasele de asigurare Secţiunea A. Asigurări generale 1. accidente, inclusiv accidente de muncă şi boli profesionale: a) despăgubiri financiare fixe b) despăgubiri financiare

More information

FIŞA DISCIPLINEI Anul universitar

FIŞA DISCIPLINEI Anul universitar Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului Universitatea Babeş - Bolyai Facultatea de Business Str. Horea nr. 7 400174, Cluj-Napoca Tel: 0264 599170 Fax: 0264 590110 E-mail: tbs@tbs.ubbcluj.ro

More information

asist. univ. dr. Alma Pentescu

asist. univ. dr. Alma Pentescu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu Facultatea de Științe Economice asist. univ. dr. Alma Pentescu - Sibiu, 2015/2016 - Ce este un proiect? Un proiect = o succesiune de activităţi conectate, întreprinse

More information

Modalităţi de redare a conţinutului 3D prin intermediul unui proiector BenQ:

Modalităţi de redare a conţinutului 3D prin intermediul unui proiector BenQ: Modalităţi de redare a conţinutului 3D prin intermediul unui proiector BenQ: Proiectorul BenQ acceptă redarea conţinutului tridimensional (3D) transferat prin D-Sub, Compus, HDMI, Video şi S-Video. Cu

More information

FIŞA DISCIPLINEI. Anul universitar

FIŞA DISCIPLINEI. Anul universitar FIŞA DISCIPLINEI Anul universitar 2015-2016 1. Date despre program 1.1. Instituţia de învăţământ superior Universitatea Babes-Bolyai 1.2. Facultatea Facultatea de Business 1.3. Departamentul Departamentul

More information

Standardele pentru Sistemul de management

Standardele pentru Sistemul de management Standardele pentru Sistemul de management Chişinău, 2016 Ce este Sistemul de management al calităţii? Calitate: obţinerea rezultatelor dorite prin Management: stabilirea politicilor şi obiectivelor şi

More information

Ce pot face sindicatele

Ce pot face sindicatele Ce pot face sindicatele pentru un sistem corect de salarizare a angajaţilor, femei şi bărbaţi? Minighid despre politici de salarizare pentru liderii de sindicat Centrul Parteneriat pentru Egalitate 2007

More information

Introducere De ce această carte?... 8 Eficienţă maximă... 8 Scurt Istoric... 9 De ce C#? Capitolul I : Să ne pregătim...

Introducere De ce această carte?... 8 Eficienţă maximă... 8 Scurt Istoric... 9 De ce C#? Capitolul I : Să ne pregătim... CUPRINS Introducere.. 7 De ce această carte? 8 Eficienţă maximă. 8 Scurt Istoric. 9 De ce C#?. 9 Capitolul I : Să ne pregătim. 11.NET. 12 Spaţii de nume, clase, metode. 12 Visual Studio 15 New project..

More information

MANAGEMENTUL CALITĂŢII TOTALE ÎN ACTIVITATEA TURISTICĂ

MANAGEMENTUL CALITĂŢII TOTALE ÎN ACTIVITATEA TURISTICĂ MANAGEMENTUL CALITĂŢII TOTALE ÎN ACTIVITATEA TURISTICĂ Ionela-Evelina Tomescu, studentă Universitatea Constantin Brâncuşi din Târgu-Jiu, Facultatea de Ştiinţe Economice şi GestiuneaAfacerilor Lucrare premiată

More information

GHID PRIVIND STANDARDE ŞI INDICATORI PENTRU RECRUTAREA ŞI EVALUAREA ACTIVITĂŢII PERSONALULUI. I. Aspecte generale... 2

GHID PRIVIND STANDARDE ŞI INDICATORI PENTRU RECRUTAREA ŞI EVALUAREA ACTIVITĂŢII PERSONALULUI. I. Aspecte generale... 2 GHID PRIVIND STANDARDE ŞI INDICATORI PENTRU RECRUTAREA ŞI EVALUAREA ACTIVITĂŢII PERSONALULUI CUPRINS I. Aspecte generale... 2 II. Standarde generale privind personalul din cadrul Consiliului Superior al

More information

Executive Information Systems

Executive Information Systems 42 Executive Information Systems Prof.dr. Ion LUNGU Catedra de Informatică Economică, ASE Bucureşti This research presents the main aspects of the executive information systems (EIS), a concept about how

More information

Ghid metodologic de implementare a proiectelor pilot

Ghid metodologic de implementare a proiectelor pilot Ministerul Internelor şi Reformei Administrative Unitatea Centrală pentru Reforma Administraţiei Publice Ghid metodologic de implementare a proiectelor pilot 1 Prefaţă În contextul aderării României la

More information

STANDARDUL INTERNAŢIONAL DE AUDIT 120 CADRUL GENERAL AL STANDARDELOR INTERNAŢIONALE DE AUDIT CUPRINS

STANDARDUL INTERNAŢIONAL DE AUDIT 120 CADRUL GENERAL AL STANDARDELOR INTERNAŢIONALE DE AUDIT CUPRINS 1 P a g e STANDARDUL INTERNAŢIONAL DE AUDIT 120 CADRUL GENERAL AL STANDARDELOR INTERNAŢIONALE DE AUDIT CUPRINS Paragrafele Introducere 1-2 Cadrul general de raportare financiară 3 Cadrul general pentru

More information

Importanţa productivităţii în sectorul public

Importanţa productivităţii în sectorul public Importanţa productivităţii în sectorul public prep. univ. drd. Oana ABĂLUŢĂ A absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti, Facultatea Management, specializarea Administraţie Publică Centrală. În

More information

APROB, DECANUL FACULTĂŢII DE PSIHOLOGIE Lector univ.dr. Constantin-Edmond CRACSNER FIŞA DISCIPLINEI 1

APROB, DECANUL FACULTĂŢII DE PSIHOLOGIE Lector univ.dr. Constantin-Edmond CRACSNER FIŞA DISCIPLINEI 1 APROB, DECANUL FACULTĂŢII DE PSIHOLOGIE Lector univ.dr. Constantin-Edmond CRACSNER FIŞA DISCIPLINEI 1 1. Date despre program 1.1. Instituţia de învăţământ superior UNIVERSITATEA ECOLOGICĂ DIN BUCUREŞTI

More information

RESPONSABILITATEA SOCIALĂ ŞI COMPETITIVITATEA DURABILĂ. Social Responsibility And Sustainable Competitivness

RESPONSABILITATEA SOCIALĂ ŞI COMPETITIVITATEA DURABILĂ. Social Responsibility And Sustainable Competitivness ANALELE ŞTIINŢIFICE ALE UNIVERSITĂŢII ALEXANDRU IOAN CUZA DIN IAŞI Tomul LII/LIII Ştiinţe Economice 2005/2006 RESPONSABILITATEA SOCIALĂ ŞI COMPETITIVITATEA DURABILĂ ANDREI MAXIM * Social Responsibility

More information

CONSILIEREA CARIEREI ADULŢILOR

CONSILIEREA CARIEREI ADULŢILOR INSTITUTUL DE ŞTIINŢE ALE EDUCAŢIEI Laboratorul Orientare Şcolară şi Profesională CONSILIEREA CARIEREI ADULŢILOR Bucureşti 2003 INSTITUTUL DE ŞTIINŢE ALE EDUCAŢIEI Laboratorul Orientare Şcolară şi Profesională

More information

Ion Popescu. 13 iunie 2017

Ion Popescu. 13 iunie 2017 13 iunie 2017 Secţiunea de bază Secţiunea de management Secţiunea pentru vânzări eficiente Secţiunea pentru reuşită personală Secţiunea de întrebări pentru interviu Date personale : Ion Popescu IonPopescu@sample.insights.com

More information

Comunitate universitară pentru managementul calităţii în învăţământul superior

Comunitate universitară pentru managementul calităţii în învăţământul superior Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 2013 Axa prioritară 1 Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere

More information

Precizări metodologice cu privire la evaluarea inińială/ predictivă la disciplina limba engleză, din anul şcolar

Precizări metodologice cu privire la evaluarea inińială/ predictivă la disciplina limba engleză, din anul şcolar Precizări metodologice cu privire la evaluarea inińială/ predictivă la disciplina limba engleză, din anul şcolar 11-1 Pentru anul şcolar 11-1, la disciplina limba engleză, modelul de test inińial/ predictiv

More information

MARKETING -SINTEZE DE CURS- Tema 1 Rolul marketingului în funcționarea unei companii. Funcțiile și evoluția marketingului

MARKETING -SINTEZE DE CURS- Tema 1 Rolul marketingului în funcționarea unei companii. Funcțiile și evoluția marketingului MARKETING -SINTEZE DE CURS- Tema 1 Rolul marketingului în funcționarea unei companii. Funcțiile și evoluția marketingului CONCEPTUL DE MARKETING Scopul marketingului este acela de a crea relaţii avantajoase

More information

CUM SĂ-ŢI DEZVOLŢI PROPRIA AFACERE LECŢIE DEMONSTRATIVĂ

CUM SĂ-ŢI DEZVOLŢI PROPRIA AFACERE LECŢIE DEMONSTRATIVĂ 1 INTRODUCERE LECŢIE DEMONSTRATIVĂ Aţi auzit, desigur, poveştile de viaţă ale multor miliardari care şi-au început afacerile fără capital, de la zero... Au fost oameni obişnuiţi care au avut un vis, dar

More information

Administraţie şi Afaceri

Administraţie şi Afaceri Facultatea de Admitere 2018 Administraţie şi Afaceri admitere.unibuc.ro faa.ro Programele de studii şcolarizate LICENŢĂ» Administraţie publică (domeniul Ştiinţe administrative) 250 locuri» Administrarea

More information

Standard ocupaţional

Standard ocupaţional Standard ocupaţional Operator vânzări prin telefon În sectorul: COMERŢ 2008 Cod:... Data aprobării: 20.11.2008 Denumire document electronic... Versiunea:.0...... Data de revizuire preconizată: 2011 Pagina

More information

STANDARDIZAREA PROCESELOR ŞI A ACTIVITǍŢILOR ÎN ORGANIZAŢIILE INDUSTRIALE PRIN IMPLEMENTAREA SISTEMULUI DE FABRICAŢIE LEAN

STANDARDIZAREA PROCESELOR ŞI A ACTIVITǍŢILOR ÎN ORGANIZAŢIILE INDUSTRIALE PRIN IMPLEMENTAREA SISTEMULUI DE FABRICAŢIE LEAN STANDARDIZAREA PROCESELOR ŞI A ACTIVITǍŢILOR ÎN ORGANIZAŢIILE INDUSTRIALE PRIN IMPLEMENTAREA SISTEMULUI DE FABRICAŢIE LEAN Dr.Ing. Daniel D. Georgescu S.C. VULCAN S.A.-Bucureşti Absolvent al Universităţii

More information

FIŞA DISCIPLINEI. 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca

FIŞA DISCIPLINEI. 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca superior 1.2 Facultatea Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei 1.3 Departamentul Psihologie 1.4

More information

STANDARDUL INTERNAŢIONAL DE AUDIT 315 CUNOAŞTEREA ENTITĂŢII ŞI MEDIULUI SĂU ŞI EVALUAREA RISCURILOR DE DENATURARE SEMNIFICATIVĂ

STANDARDUL INTERNAŢIONAL DE AUDIT 315 CUNOAŞTEREA ENTITĂŢII ŞI MEDIULUI SĂU ŞI EVALUAREA RISCURILOR DE DENATURARE SEMNIFICATIVĂ 1 P a g e STANDARDUL INTERNAŢIONAL DE AUDIT 315 CUNOAŞTEREA ENTITĂŢII ŞI MEDIULUI SĂU ŞI EVALUAREA RISCURILOR DE DENATURARE SEMNIFICATIVĂ CUPRINS Paragraf Introducere 1-5 Proceduri de evaluare a riscului

More information

Split Screen Specifications

Split Screen Specifications Reference for picture-in-picture split-screen Cuvantul PUBLICITATE trebuie sa fie afisat pe toată durata difuzării split screen-ului, cu o dimensiune de 60 de puncte in format HD, scris cu alb, ca in exemplul

More information

FORMULAR PENTRU ORGANIZAŢIILE CARE DESFĂŞOARĂ ACTIVITĂŢI DE CONSULTANŢĂ ÎN REGIUNEA CENTRU

FORMULAR PENTRU ORGANIZAŢIILE CARE DESFĂŞOARĂ ACTIVITĂŢI DE CONSULTANŢĂ ÎN REGIUNEA CENTRU Str. Decebal 12, 510093 Alba Iulia Tel.: (+ 40) 258-818616 (+ 40) 258-815622 Fax: (+ 40) 258-818613 Internet: www.adrcentru.ro e-mail: office@adrcentru.ro FORMULAR PENTRU ORGANIZAŢIILE CARE DESFĂŞOARĂ

More information

COMMON MISTAKES IN SPOKEN ENGLISH MADE BY ROMANIAN SPEAKERS

COMMON MISTAKES IN SPOKEN ENGLISH MADE BY ROMANIAN SPEAKERS COMMON MISTAKES IN SPOKEN ENGLISH MADE BY ROMANIAN SPEAKERS ANDREEA MACIU Abstract. The present paper aims at presenting several frequent mistakes that occur in spoken English on the grounds of either

More information

FIŞA DISCIPLINEI FILOSOFIE, CULTURA, COMUNICARE/ MASTER IN FILOSOFIE

FIŞA DISCIPLINEI FILOSOFIE, CULTURA, COMUNICARE/ MASTER IN FILOSOFIE FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ UNIVERSITATEA BABES-BOLYAI superior 1.2 Facultatea ISTORIE SI FILOSOFIE 1.3 Departamentul FILOSOFIE 1.4 Domeniul de studii FILOSOFIE

More information

Pera Novacovici PUTEREA TA INTERIOARĂ. Vei învăța să scoți ce e mai bun în tine la suprafață și să rămâi motivat pentru a obține ce vrei în viață

Pera Novacovici PUTEREA TA INTERIOARĂ. Vei învăța să scoți ce e mai bun în tine la suprafață și să rămâi motivat pentru a obține ce vrei în viață Pera Novacovici PUTEREA TA INTERIOARĂ Vei învăța să scoți ce e mai bun în tine la suprafață și să rămâi motivat pentru a obține ce vrei în viață INTRODUCERE Eşti în mijlocul unui război. O bătălie între

More information

Maria plays basketball. We live in Australia.

Maria plays basketball. We live in Australia. RECAPITULARE GRAMATICA INCEPATORI I. VERBUL 1. Verb to be (= a fi): I am, you are, he/she/it is, we are, you are, they are Questions and negatives (Intrebari si raspunsuri negative) What s her first name?

More information

AUDIT ȘI CERTIFICAREA CALITĂȚII

AUDIT ȘI CERTIFICAREA CALITĂȚII UNIVERSITATEA SPIRU HARET FACULTATEA DE ȘTIINȚE JURIDICE ȘI ȘTIINȚE ECONOMICE CONSTANȚA PROGRAMUL DE MASTER: MOA AUDIT ȘI CERTIFICAREA CALITĂȚII -SINTEZĂ CURS- AN UNIVERSITAR 2016-2017 LECTOR UNIV. DR.

More information

FIŞA DISCIPLINEI. - Examinări 4 Alte activităţi. 3.7 Total ore studiu individual Total ore pe semestru Număr de credite 5

FIŞA DISCIPLINEI. - Examinări 4 Alte activităţi. 3.7 Total ore studiu individual Total ore pe semestru Număr de credite 5 FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi 1.2 Facultatea Facultatea de Informatică 1.3 Departamentul Informatică 1.4 Domeniul

More information

Repartizarea cifrei de scolarizare pentru studii universitare de master in anul universitar

Repartizarea cifrei de scolarizare pentru studii universitare de master in anul universitar Repartizarea cifrei de pentru studii universitare de master in anul universitar 01-013 Universitatea Lucian Blaga din Sibiu Nr. Crt. Domeniul Program de studii universitare de master (locatia geografica

More information

Cele mai bune practici în mentenanţă Bruce Hiatt

Cele mai bune practici în mentenanţă Bruce Hiatt Cele mai bune practici de mentenanţă Ref.doc. MI 113 - NOTĂ TEHNICĂ Cele mai bune practici în mentenanţă Bruce Hiatt Implementarea unui program de mentenanţă a utilajelor dinamice în treisprezece paşi

More information

CHESTIONAR PENTRU FIRME CE ACTIVEAZĂ ÎN DOMENIUL RECICLARII DEŞEURILOR DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ŞI ELECTRONICE DIN ROMÂNIA

CHESTIONAR PENTRU FIRME CE ACTIVEAZĂ ÎN DOMENIUL RECICLARII DEŞEURILOR DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ŞI ELECTRONICE DIN ROMÂNIA CHESTIONAR PENTRU FIRME CE ACTIVEAZĂ ÎN DOMENIUL RECICLARII DEŞEURILOR DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ŞI ELECTRONICE DIN ROMÂNIA Completarea acestui chestionar stă la baza elaborării unui proiect privind creşterea

More information

Perioda Iunie 2012 Noiembrie 2015 Profesor/Şeful Comisiei didactice Managementul Crizelor şioperaţii Multinaţionale,

Perioda Iunie 2012 Noiembrie 2015 Profesor/Şeful Comisiei didactice Managementul Crizelor şioperaţii Multinaţionale, C U R R I C U L U M V I T A E EUROPASS INFORMAŢII PERSONALE Nume/ prenume CRĂCIUN IOAN Adresa(e) Str. Panduri, Nr.60, Bl. B, Sc.1, Et.2, Ap.211, Sect. 5, BUCUREŞTI Telefon(oane) +40(0) 745095187 E-mail

More information

Managementul portofoliului de clienti si dezvoltare de noi produse

Managementul portofoliului de clienti si dezvoltare de noi produse Servicii pentru sprijinirea dezvoltării afacerilor Proiect al Uniunii Europene Managementul portofoliului de clienti si dezvoltare de noi produse de Gerry O Connor şi Emilia Cernăianu Seminar cu trei componente

More information

FIŞA DISCIPLINEI. 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ Universitatea Babeş-Bolyai. 1.2 Facultatea Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei

FIŞA DISCIPLINEI. 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ Universitatea Babeş-Bolyai. 1.2 Facultatea Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ Universitatea Babeş-Bolyai superior 1.2 Facultatea Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei 1.3 Departamentul Psihologie 1.4 Domeniul de

More information

DEZVOLTARE ORGANIZAŢIONALĂ ŞI MANAGEMENTUL SCHIMBĂRII

DEZVOLTARE ORGANIZAŢIONALĂ ŞI MANAGEMENTUL SCHIMBĂRII UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI, CLUJ-NAPOCA Centrul de formare continuă, învățământ la distanță și cu frecvență redusă Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării Specializarea: Administraţie

More information

Curs audio de limba engleză pentru începători. Prezentare şi Tematică

Curs audio de limba engleză pentru începători. Prezentare şi Tematică Curs audio de limba engleză pentru începători Prezentare şi Tematică Copyright by Eurocor Institutul European de Cursuri prin Corespondenţă, 2010 Adresa: Şos. Olteniţei 35-37, cod 041293, sector 4, Bucuresti,

More information

Introducere în marketing 1

Introducere în marketing 1 Introducere în marketing 1 Obiectivul principal al cursului Disciplina Introducere în marketing explorează principalele concepte şi instrumente cu care operează marketingul contemporan, urmărind fundamentarea

More information

FIŞA DISCIPLINEI. Examen final scris, proiect semestrial, evaluare pe parcurs.

FIŞA DISCIPLINEI. Examen final scris, proiect semestrial, evaluare pe parcurs. FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ Universitatea Babeş-Bolyai superior 1.2 Facultatea Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei 1.3 Departamentul Psihologie 1.4 Domeniul de

More information

E-Commerce. Ciprian Dobre Universitatea Politehnica Bucuresti - Facultatea de Automatica si Calculatoare

E-Commerce. Ciprian Dobre Universitatea Politehnica Bucuresti - Facultatea de Automatica si Calculatoare E-Commerce Ciprian Dobre ciprian.dobre@cs.pub.ro E-Commerce Curs 1 1 Despre curs http://curs.cs.pub.ro http://learningcenter.ncit.pub.ro Laborator: Microsoft Commerce Server şi tehnologii.net Grupa Ziua

More information

UTILIZAREA TEHNOLOGIILOR CONSILIEREA CARIEREI

UTILIZAREA TEHNOLOGIILOR CONSILIEREA CARIEREI INSTITUTUL DE ŞTIINŢE ALE EDUCAŢIEI Laboratorul Orientare Şcolară şi Profesională UTILIZAREA TEHNOLOGIILOR INFORMATICE ŞI DE COMUNICARE ÎN CONSILIEREA CARIEREI Bucureşti 2002 1 INSTITUTUL DE ŞTIINŢE ALE

More information

TTX260 investiţie cu cost redus, performanţă bună

TTX260 investiţie cu cost redus, performanţă bună Lighting TTX260 investiţie cu cost redus, performanţă bună TTX260 TTX260 este o soluţie de iluminat liniară, economică şi flexibilă, care poate fi folosită cu sau fără reflectoare (cu cost redus), pentru

More information

ABORDAREA STRATEGICĂ A MARKETINGULUI INTEGRAT. Strategic Opportunities Afforded by Integrated Marketing

ABORDAREA STRATEGICĂ A MARKETINGULUI INTEGRAT. Strategic Opportunities Afforded by Integrated Marketing ANALELE ŞTIINŢIFICE ALE UNIVERSITĂŢII ALEXANDRU IOAN CUZA DIN IAŞI Tomul LII/LIII Ştiinţe Economice 2005/2006 ABORDAREA STRATEGICĂ A MARKETINGULUI INTEGRAT CONSTANTIN SASU* Strategic Opportunities Afforded

More information

Anexa 8 FIŞA POST 1.POSTUL : MANAGER PROIECT, COD COR CERINŢE : 2.1 Studii : Studii superioare finalizate 2.2 Vechime : Minim 3 ani pe un

Anexa 8 FIŞA POST 1.POSTUL : MANAGER PROIECT, COD COR CERINŢE : 2.1 Studii : Studii superioare finalizate 2.2 Vechime : Minim 3 ani pe un Anexa 8 FIŞA POST 1.POSTUL : MANAGER PROIECT, COD COR 242101 2.CERINŢE : 2.1 Studii : Studii superioare finalizate 2.2 Vechime : Minim 3 ani pe un post similar 2.3 Alte cerinţe : Perfecţionări (specializări):

More information

2. COMERŢUL ELECTRONIC DEFINIRE ŞI TIPOLOGIE

2. COMERŢUL ELECTRONIC DEFINIRE ŞI TIPOLOGIE 2. COMERŢUL ELECTRONIC DEFINIRE ŞI TIPOLOGIE De-a lungul istoriei omenirii, schimbul a cunoscut mai multe forme. Dacă la început, în condiţiile economiei naturale, schimbul lua forma trocului prin care

More information

Compania de Factoring IFN SA Antreprenor in Romania

Compania de Factoring IFN SA Antreprenor in Romania Compania de Factoring IFN SA Antreprenor in Romania Primul eveniment dedicat sectorului IMM Howard Johnson 16-17noiembrie 2006 Factoringul O alternativa de finantare a capitalului circulant Cine suntem

More information

Auditul calităţii versus comunicarea corporativă

Auditul calităţii versus comunicarea corporativă Management 79 Auditul calităţii versus comunicarea corporativă Prof. univ. dr. Alexandru TAŞNADI Conf. univ. dr. Diana Andreia HRISTACHE Abstract This material presents the relation between the product

More information

PUTEREA TA INTERIOARĂ

PUTEREA TA INTERIOARĂ PUTEREA TA INTERIOARĂ PUTEREA TA INTERIOARĂ CUPRINS I. Introducere 2 II. Motivația internă și misiunea ta 6 II.1. Motivația internă 6 II.2. Viziunea ta personală 13 II.3. Mesaje de la cititori 19 III.

More information

Veaceslav BULAT. Ghid de reguli şi principii de bază în scrierea unui proiect

Veaceslav BULAT. Ghid de reguli şi principii de bază în scrierea unui proiect Veaceslav BULAT CUM SCRIU UN PROIECT? Ghid de reguli şi principii de bază în scrierea unui proiect Chişinău 2010 Cum scriu un proiect? Autor: Veaceslav Bulat Ghid de reguli şi principii de bază în scrierea

More information

POVEŞTILE DE DINCOLO DE STATISTICI: DESPRE COMPETENŢELE DIGITALE ALE COPIILOR ŞI ADOLESCENŢILOR DIN ROMÂNIA

POVEŞTILE DE DINCOLO DE STATISTICI: DESPRE COMPETENŢELE DIGITALE ALE COPIILOR ŞI ADOLESCENŢILOR DIN ROMÂNIA POVEŞTILE DE DINCOLO DE STATISTICI: DESPRE COMPETENŢELE DIGITALE ALE COPIILOR ŞI ADOLESCENŢILOR DIN ROMÂNIA GYÖNGYVÉR TŐKÉS * ANCA VELICU ** ABSTRACT THE STORY BEHIND THE STATISTICS: ON THE DIGITAL COMPETENCES

More information

FIŞA DISCIPLINEI. 3.7 Total ore studiu individual, tutoriat şi examinări Total ore pe semestru Număr de credite 5

FIŞA DISCIPLINEI. 3.7 Total ore studiu individual, tutoriat şi examinări Total ore pe semestru Număr de credite 5 FIŞA DISCIPLINEI 1. Date despre program 1.1 Instituţia de învăţământ superior Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi 1.2 Facultatea Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor 1.3 Departamentul

More information

SORIN CERIN STAREA DE CONCEPŢIUNE ÎN COAXIOLOGIA FENOMENOLOGICĂ

SORIN CERIN STAREA DE CONCEPŢIUNE ÎN COAXIOLOGIA FENOMENOLOGICĂ SORIN CERIN STAREA DE CONCEPŢIUNE ÎN COAXIOLOGIA FENOMENOLOGICĂ EDITURA PACO Bucureşti,2007 All right reserved.the distribution of this book without the written permission of SORIN CERIN, is strictly prohibited.

More information