Vasco Translator MANUAL DE UTILIZARE ROMÂNĂ

Size: px
Start display at page:

Download "Vasco Translator MANUAL DE UTILIZARE ROMÂNĂ"

Transcription

1 Vasco Translator MANUAL DE UTILIZARE ROMÂNĂ

2 Copyright 2016 Vasco Electronics LLC

3 Cuprins 1. Funcţionarea dispozitivului Taste Funcţionale Încărcarea bateriei Cardul de memorie Cartela SIM integrată Suplimentare Valabilitatea cartelei SIM Număr cartelă SIM Primul start 7 2. Vasco Translator Alegerea sursei şi a limbilor ţintă Recunoaşterea vorbirii Scriere mesaj Pronunţarea Ştergerea Bara de jos Meniu Conversaţie Fraze utile Setări Contoare de traduceri Reţea Configurare WiFi WiFi automat Schimbare manuală operator de reţea Aplicaţii limbă 17 Specificaţii 18

4 4 1. Funcţionarea dispozitivului Difuzor, 2. Intrare pentru căşti, 3. USB, 4. Deschidere capac de protecţie, 5. Volum, 6. Deschidere/Închidere, 7. Difuzor, 8. Cartela SIM, 9. Card SD, 10. Meniu, 11. Înapoi

5 5 1.1 Taste Funcţionale Alimentare Dispozitiv închis: ţineţi apăsată această tastă pentru 5 secunde pentru a deschide dispozitivul. Dispozitiv în stare de funcţionare: Apăsaţi această tastă pentru a bloca ecranul, apăsaţi din nou pentru deblocare. Apăsaţi şi ţineţi apăsată tasta pentru 2 secunde şi atingeţi Închidere pentru a închide dispozitivul. Apăsaţi şi ţineţi apăsată tasta pentru 2 secunde şi atingeţi Repornire pentru a reporni dispozitivul. Apăsaţi şi ţineţi apăsată tasta pentru 2 secunde şi atingeţi mod avion pentru a activa modul avion; modul avion deconectează GSM, WiFi şi GPS;repetaţi paşii pentru a dezactiva modul avion. Apăsaţi şi ţineţi apăsată pentru 2 secunde şi atingeţ pentru a activa modul silenţios, toate sunetele vor fi închise. Apăsaţi şi ţineţi apăsată pentru 2 secunde şi atingeţi pentru a închide sunetul dar cu vibraţie activă. Apăsaţi şi ţineţi tasta apăsată pentru 2 secunde şi atingeţi pentru a activa toate sunetele. Volum Dispozitiv în funcţionare: apăsaţi în sus sau în jos pentru a creşte sau a descreşte volumul. Veţi vedea urmatoarea imagine. Apăsaţi şi ţineţi apăsat punctul albastru şi glisaţi stânga pentru a descreşte şi dreapta pentru a creşte volumul.

6 6 Buton meniu Butonul meniu se găsește în colțul stânga jos al dispozitivului. Buton înapoi Butonul înapoi se găsește în colțul dreapta jos al dispozitivului. Apasă butonul pentru a ajunge la ecranul anterior. 1.2 Încărcarea bateriei Conectaţi încărcătorul la o priză electrică şi cablul USB în dispozitiv pentru a incărca bateria. Indicatorul bateriei va trece în modul de încărcare. Bateria este complet încărcata după aprox. 4 ore. După ce bateria a fost încărcată, scoateţi încărcătorul şi cablul USB. ATENŢIE: Încărcaţi bateria într-un spaţiu bine aerisit între -10oC si +35oC. Pentru a încărca bateria folosiţi încărcătorul furnizat de producător. Folosirea oricărui alt încărcător poate deteriora dispozitivul. 1.3 Cardul de memorie Dispozitivul este echipat cu un card de memorie.înlaturarea şi/sau deteriorarea cardului poate cauza funcţionarea incorectă a dispozitivului. În cazul deteriorării cardului, contactaţi distribuitorul. 1.4 Cartela SIM integrată Dispozitivul este echipat cu o cartela SIM internaţională care permite funcţionarea dispozitivului fără conexiune WiFi. Cartela SIM încorporată este o cartelă prepaid şi nu necesită existenţa unui abonament.

7 Suplimentare Cartela SIM este activă si suplimentată. Pentru verificarea costurilor în alte ţări vizitaţi : sau contactaţi distribuitorul Valabilitatea cartelei SIM Cartela SIM card expiră după 2 ani de la ultima utilizare a dispozitivului. Pentru prelungirea acestei perioade este necesar doar să folosiţi dispozitivul în reţeaua GSM Număr cartelă SIM Numărul cartelei SIM începe cu Veţi găsi numărul complet pe partea interioara a cutiei, pe husa protectivă sau sub carcasa bateriei. ATENŢIE: Nu îndoiţi şi nu zgâriaţi cartela SIM. Evitaţi contactul cu apa, praful sau electricitatea. 1.5 Primul start Când deschizi pentru prima dată dispozitivul, alege limba și acceptă termenii și condițiile. Apoi, citiţi şi acceptaţi termenii şi condiţiile. Limba aleasă va schimba toate setările regionale, inclusive limba tastaturii. Veţi vedea ecranul principal al Vasco Translator. Dispozitivul este acum pregătit pentru utilizare. 2. Vasco Translator Vasco Translator este un traducător vocal care poate fi folosit pentru a traduce orice cuvânt sau propoziție într-o limbă străină. Vasco Translator are nevoie de o rețea WiFi sau GSM pentru efectuarea traducerii.

8 8 2.1 Alegerea sursei şi a limbilor ţintă English Arabic Bulgarian Czech Danish Estonian Apăsați steagul pentru a vedea lista limbilor disponibile. Glisați în sus sau în jos pentru a găsi limba dorită. Apăsați numele limbii pentru activare. Finnish French Greek Hebrew Spanish Dutch Japanese Lithuanian German Norwegian 2.2 Recunoaşterea vorbirii Vorbeşte Pronunţare Goliţi Tasta <<vorbeşte>> se foloseşte pentru a introduce textul folosind funcția de recunoaştere discurs. Pentru a introduce un text vorbit, țineți apăsat simbolul şi vorbiți clar cu o voce monotonă, de la o distanță de 15 cm.

9 9 Eliberați tasta când ați terminat. Traducerea se face automat şi durează în jur de 2 secunde. ATENŢIE: Calitatea recunoaşterii discursului poate fi deteriorată de un mediu zgomotos. 2.3 Scriere mesaj Vorbeşte Pronunţare Goliţi Folosiți casetele de text pentru a scrie textul. Atingeţi caseta de text de sus sau de jos pentru afişarea tastaturii tactile şi introduceți un cuvânt sau o frază pentru traducere. Confirmați textul introdus cu Enter pentru a începe traducerea. Puteți schimba limba tastaturii menținând apăsată tasta spaţiu. Pentru a folosi diacritice, țineți apăsată litera şi alegeți semnul dorit. Aveți posibilitatea să măriți caseta de text. Pentru a face acest lucru, apăsați pictograma lupă. Pentru a închide fereastra de mărire apăsaţi inapoi.

10 Pronunţarea Vorbeşte Pronunţare Goliţi Apăsaţi <<Pronunțare>> pentru a asculta traducerea pronunțată de sintetizatorul de discurs. Pronunțarea este disponibilă pentru câteva limbi. Dacă pictograma este gri, înseamnă că funcţia de pronunție pentru limba respectivă nu este disponibilă. Menţineți apăsat simbolul până când apare o pictogramă cu lacăt. Dispozitivul va pronunța acum în mod automat toate textele traduse.pentru a dezactiva această funcție, mențineți apăsată tasta. 2.5 Ştergerea Vorbeşte Pronunţare Goliţi Apăsaţi <<Goliți>> pentru a şterge tot textul.pentru a şterge litere sau cuvinte, folosiți tasta spaţiu de pe tastatură.

11 Bara de jos DATA aj aj wyczyść wyczyść Stare baterie Această pictograma arată starea curentă a bateriei. WiFi Apăsaţi tasta WiFi pentru a deschide sau a închide conexiunea WiFi. Conexiunea WiFi este activă dacă pictograma este verde. Țineți apăsată pictograma pentru a afişa rețelele WiFi disponibile Nu este recomandat să folosiți conexiunea WiFi *ȘI *GSM în acelaşi timp. GSM Apăsaţi tasta GSM pentru a deschide sau a închide conexiunea GSM. Conexiunea GSM este activă dacă pictograma este verde DATA Data Deschideți conectivitatea datelor apăsând şi ținând apăsat pe pictogramata DATA pentru câteva secunde. Conectivitatea datelor este activă atunci când pictograma devine verde. 3 Meniu Pentru meniul dispozitivului, apasă butonul din colțul stânga jos al dispozitivului. 3.1 Conversaţii apăsaţi pentru a lansa aplicaţia Conversaţii (vezi pct. 4). 3.2 Fraze utile apăsaţi pentru a lansa aplicaţia Fraze utile 3.3 Convertor unităţi de măsură o aplicație ce permite convertirea unităților cum ar fi valută, greutate, lungime, presiune, etc.

12 Calculator o aplicație ce permite efectuarea de operații matematice de bază şi avansate. 3.5 Cameră si Galerie Dispozitivul este dotat cu o cameră faţă si una spate.toate fotografiile sunt salvate în Galerie. 3.6 Istoric Permite vizualizarea istoricului traducerilor şi a conversațiilor. Istoric traducere Atingeţi linia dorită pentru afişarea traducerii pe ecranul principal al traducătorului. Atingeţi si menţineţi linia pentru circa 1 secundă, şi alegeţi Șterge istoricul intrărilor pentru a şterge. Apăsaţi înapoi pentru anulare. Pentru a mări fontul traducerii selectate, atingeţi pictograma corespunzătoare instrumentului lupă. Istoric conversaţii Atingeţi numele conversaţiei pentru afişare. Atingeţi si menţineţi pentru a redenumi sau pentru a şterge conversaţia. Atingeţi înapoi pentru a merge înapoi la meniu. 3.7 Resetaţi Atingeţi Resetaţi pentru a reseta toate traducerile şi conversaţiile. 3.8 Verificare actualizării apăsaţi pentru a verifica actualizările disponibile. ATENŢIE: Aveţi nevoie de o conexiune WiFi pentru a descărca update-urile de sistem. Dacă o versiune nouă de software este disponibilă, veți vedea informația după ce apăsați Verificare actualizări.

13 13 Pentru a updata dispozitivul, descărcați şi instalați aplicația, apăsați OK şi reporniți dispozitivul. Dacă nu sunt update-uri noi, veți vedea Nu sunt update-uri noi. Puteți găsi versiunea ID în Despre în colțul din dreapta sus al ecranului. Dacă vedeți Dispozitiv neînregistrat, vă rugăm să contactați distribuitorul. 3.9 Setări consultaţi manualul dispozitivului Despre dispozitiv informații despre software, cu versiunea traducătorului în colțul dreapta sus. 4. Conversaţie tu veux aller au cinéma you want to go to the cinema not today pas aujourd hui peut-être demain maybe tomorow Conversaţie permite să purtaţi un dialog într-o limbă străină. Pentru a porni aplicatia, mergeți la meniu si atingeti Conversaţie. Limbile de conversaţie sunt selectate din meniul principal al traducătorului Vasco Translator. Speak Listen Speak Pentru a începe o conversație atingeţi steagul corespunzător limbii dumneavoastre. Va fi afişată o pictogramă cu microfon. Țineți apăsat steagul şi vorbiți clar şi monoton pentru traducere. Eliberați apoi pictograma. Traducerea durează în jur de 2 secunde. Pe ecran va fi afişat tex-

14 14 tul original împreună cu textul tradus. Interlocutorul dumneavoastră va trebui să repete aceeași pași începând cu atingerea steagului corespunzător limbii lui. Pentru a mări textul tradus, atingeţi pictograma corespunzătoare instrumentului lupă. Pentru a asculta frazele recent traduse, atingeţi Pronunțare. Pentru a asculta orice frază tradusă atingeţi linia cu traducerea sa Toate conversațiile sunt salvate automat cu un nume implicit și cu data. Conversațiile pot fi salvate si manual accesând Meniu -> Salvează ca. Toate conversațiile salvate pot fi vizualizate în istoricul conversațiilor. 5. Fraze utile Reprezintă un set cu cele mai utile fraze. Accesaţi meniu și apăsaţi Fraze utile pentru a deschide aplicația. Va fi afișată lista cu limbile disponibile. Alegeți limba sursă Alegeți limba țintă Confirmați cu OK Scrieți orice cuvânt si se va afișa lista cu propuneri. Alegeți fraza care vă interesează și atingeţi linia cu această frază. Va fi afișată traducerea ei. Atingeţi Ascultă pentru a asculta fraza pronunțată cu voce tare. Atingeţi Înapoi pentru a merge un pas înapoi. Atingeţi din nou pentru a merge la lista cu limbi. Atingeţi încă o dată Înapoi pentru a ieși din aplicație.

15 15 6. Setări Apăsați Meniu și Setări pentru a accesa setările dispozitivului. Aici puteți schimba configurația WiFi, să vedeți numărul traducerilor și să schimbați limba meniului. 6.1 Contoare de traduceri Contoare de traduceri permite să controlați numărul traducerilor efectuate prin Wifi și GSM. Suplimentul furnizorului vă permite să traduceți în jur de 5000 de propoziții în Uniunea Europeane. Dacă traducătorul dvs. Nu functioneza și contorul arată un număr mai mare de 5000, verificați balanța contului dvs. contactând distribuitorul. Sunt 3 contoare: traduceri via Wifi, traduceri via rețele mobile (GSM) și numărul total al traducerilor. Traducerile via WiFi sunt nelimitate. Pentru a reseta toate contoarele, apăsați Resetare contoare traduceri sau apăsați contorul dorit și confirmați cu Da. 6.2 Reţea Configurare WiFi Administrați rețelele WiFi aici. Dacă vedeți WiFi este dezactivat, apăsați pictograma WiFi din josul ecranului. Dacă WiFi este activă, pictograma este verde și veți vedea lista rețelelor disponibile. Apăsați numele rețelei pentru a vă conecta la aceasta. Lacăt pictograma arată că rețeaua este securizată cu o parolă. Dacă aveți parolă, apăsați numele rețelei și introduceți parola. Apoi, apăsați OK și folosiți dispozitivul. Dacă nu cunoașteți parola, contactați furnizorul rețelei.

16 16 Interval liniile verzi arată puterea semnalului. Cu cât sunt mai multe linii verzi, cu atât semnalul este mai puternic. Nume apăsați numele rețelei pentru a vă conecta la aceasta. ATENŢIE: O rețea fără lacăt înseamnă că acea rețea este deschisă. Nu aveți nevoie de parolă pentru a vă conecta. Vă rugăm să luați aminte că anumite rețele deschise necesită acțiuni suplimentare cum ar fi logarea sau acceptarea unor termeni și condiții.nu este posibil să folosiți o astfel de rețea WiFi automat Atingeți această opțiune pentru a permite dispozitivului să se conecteze automat la rețele WiFi. Vă amintim că unele rețele deschise necesită unele acțiuni suplimentare Schimbare manuală operator de reţea Această funcție vă permite să vă conectați la un operator de rețea GSM preferat în țara în care vă aflați. Asigurați-va că aveți o conexiune WiFi sau GSM. Alegeți continentul pe care vă aflați, de ex. Europa. Alegeți țara în care vă aflați, de ex. Franța. Veți vedea lista operatorilor preferați din acea țară. Apăsați Operatori de reţea, citiți informațiile și confirmați apăsând Da. La pasul următor, apăsați Selectare manuală. Citiți informațiile și confirmați că ați înțeles. Dispozitivul va căuta rețele GSM disponibile. Alegeți pe cea pe care ați văzut-o în listă și apăsați numele ei pentru a vă conecta la aceasta.

17 17 Dispozitivul se va înregistra în rețeaua aleasă. Finalizare.Acum puteţi folosi dispozitivul. ATENŢIE: Dacă dispozitivul iese din raza de semnal a operatorului de rețea preferat,nu se va conecta automat la un alt operator.repetați pașii și apăsați Selectare automată pentru a reveni la setările anterioare Aplicaţii limbă Schimbă limba meniului. Aceasta va schimba de asemenea și setările regionale cum ar fi limba tastaturii și limbile implicite.

18 18 Specificaţii Ecran IPS G+ F, 5.0, HD 1280*720 Procesor RAM ROM 3G modem Wi-Fi Baterie Dimensiuni Greutate Intrare pentru căşti USB Slot SD card MTK8382, 4x 1.3 GHz 1 GB, LPDDR3 8 GB Da b/g/n 2200 mah 71,7 x 144,3 x 8,0 mm 143 g 3.5 mm Micro USB Micro SD (până la 32GB)

19

20 VTLSIS161010

Ghid de instalare pentru program NPD RO

Ghid de instalare pentru program NPD RO Ghid de instalare pentru program NPD4758-00 RO Instalarea programului Notă pentru conexiunea USB: Nu conectaţi cablul USB până nu vi se indică să procedaţi astfel. Dacă se afişează acest ecran, faceţi

More information

Hama Telecomanda Universala l in l

Hama Telecomanda Universala l in l H O M E E N T E R T A I N M E N T Hama Telecomanda Universala l in l 00040081 2 6 5 3 12 1 14 13 4 8 7 9 17 4 10 16 15 Manual de utilizare Funcţia Tastelor 1. TV: Selectati aparatul pe care doriţi să-l

More information

Modalităţi de redare a conţinutului 3D prin intermediul unui proiector BenQ:

Modalităţi de redare a conţinutului 3D prin intermediul unui proiector BenQ: Modalităţi de redare a conţinutului 3D prin intermediul unui proiector BenQ: Proiectorul BenQ acceptă redarea conţinutului tridimensional (3D) transferat prin D-Sub, Compus, HDMI, Video şi S-Video. Cu

More information

Mail Moldtelecom. Microsoft Outlook Google Android Thunderbird Microsoft Outlook

Mail Moldtelecom. Microsoft Outlook Google Android Thunderbird Microsoft Outlook Instrucțiunea privind configurarea clienților e-mail pentru Mail Moldtelecom. Cuprins POP3... 2 Outlook Express... 2 Microsoft Outlook 2010... 7 Google Android Email... 11 Thunderbird 17.0.2... 12 iphone

More information

Pasul 2. Desaturaţi imaginea. image>adjustments>desaturate sau Ctrl+Shift+I

Pasul 2. Desaturaţi imaginea. image>adjustments>desaturate sau Ctrl+Shift+I 4.19 Cum se transformă o faţă în piatră? Pasul 1. Deschideţi imaginea pe care doriţi să o modificaţi. Pasul 2. Desaturaţi imaginea. image>adjustments>desaturate sau Ctrl+Shift+I Pasul 3. Deschideţi şi

More information

VISUAL FOX PRO VIDEOFORMATE ŞI RAPOARTE. Se deschide proiectul Documents->Forms->Form Wizard->One-to-many Form Wizard

VISUAL FOX PRO VIDEOFORMATE ŞI RAPOARTE. Se deschide proiectul Documents->Forms->Form Wizard->One-to-many Form Wizard VISUAL FOX PRO VIDEOFORMATE ŞI RAPOARTE Fie tabele: create table emitenti(; simbol char(10),; denumire char(32) not null,; cf char(8) not null,; data_l date,; activ logical,; piata char(12),; cap_soc number(10),;

More information

Ghid de Instalare Windows Vista

Ghid de Instalare Windows Vista Ghid de Instalare Windows Vista Înainte de a folosi aparatul acesta trebuie instalat împreună cu driverul. Vă rugăm să citiţi acest Ghid de Instalare Rapidă şi Ghid de Instalare Windows Vista pentru instrucţiuni

More information

Asistenţă Conţinutul ambalajului Cablu Ethernet Mărci comerciale Router cu modem AC1600 WiFi VDSL/ADSL Conformitate Cablu telefonic Router cu modem

Asistenţă Conţinutul ambalajului Cablu Ethernet Mărci comerciale Router cu modem AC1600 WiFi VDSL/ADSL Conformitate Cablu telefonic Router cu modem Asistenţă Vă mulţumim că aţi achiziţionat acest produs NETGEAR. După instalarea dispozitivului, localizaţi numărul de serie de pe eticheta produsului şi utilizaţi-l pentru înregistrarea produsului la adresa

More information

GHIDUL UTILIZATORULUI DE REŢEA

GHIDUL UTILIZATORULUI DE REŢEA Server de imprimantă cu protocoale multiple şi Ethernet integrat şi server de imprimantă cu Ethernet wireless GHIDUL UTILIZATORULUI DE REŢEA În acest Ghidul utilizatorului de reţea veţi găsi informaţii

More information

Router AC1600 Smart WiFi

Router AC1600 Smart WiFi Mărci comerciale NETGEAR, sigla NETGEAR şi Connect with Innovation sunt mărci comerciale şi/sau mărci comerciale înregistrate ale NETGEAR, Inc. şi/sau ale filialelor sale în Statele Unite şi/sau alte ţări.

More information

Dell Vostro Informaţii despre configurare şi funcţii. Vedere din faţă şi din spate. Despre avertismente

Dell Vostro Informaţii despre configurare şi funcţii. Vedere din faţă şi din spate. Despre avertismente Dell Vostro 5470 Informaţii despre configurare şi funcţii Despre avertismente AVERTISMENT: Un AVERTISMENT indică un pericol potenţial de deteriorare a bunurilor, de vătămare corporală sau de deces. Vedere

More information

Seria Plantronics M70 - M90. Ghid de utilizare

Seria Plantronics M70 - M90. Ghid de utilizare Seria Plantronics M70 - M90 Ghid de utilizare Cuprins Bun venit 3 Conţinutul pachetului* 4 Selectaţi limba 5 Împerecheaţi casca 6 Prezentare generală căşti 7 Siguranţa înainte de toate 7 Preluaţi controlul

More information

Pornire rapidă. Nighthawk X4 Router Smart WiFi AC2350 Model R7500v2. Conţinutul ambalajului. Videoclip despre instalare

Pornire rapidă. Nighthawk X4 Router Smart WiFi AC2350 Model R7500v2. Conţinutul ambalajului. Videoclip despre instalare Asistenţă Vă mulţumim că aţi achiziţionat acest produs NETGEAR. După instalarea dispozitivului, localizaţi numărul de serie de pe eticheta produsului şi utilizaţi-l pentru înregistrarea produsului dvs.

More information

Felicitări MOTODEFY TM + Doriţi mai mult?

Felicitări MOTODEFY TM + Doriţi mai mult? MOTODEFY + TM Felicitări MOTODEFY TM + Deoarece viaţa este plină de provocări, am proiectat un telefon care face faţă tuturor situaţiilor neprevăzute. Rezistent la provocările vieţii. Telefonul dvs. rezistă

More information

Conţinutul ambalajului

Conţinutul ambalajului Asistenţă tehnică Vă mulţumim că aţi ales produsele NETGEAR. După instalarea dispozitivului, localizaţi numărul de serie de pe eticheta produsului şi utilizaţi-l pentru înregistrarea produsului la adresa

More information

Telefonul dvs. Mufă pentru căşti. Tastă laterală pentru volum. Tastă pornire/ Tastă blocare. Ecran tactil. Tastă ecran de întâmpinare Tastă opţiuni

Telefonul dvs. Mufă pentru căşti. Tastă laterală pentru volum. Tastă pornire/ Tastă blocare. Ecran tactil. Tastă ecran de întâmpinare Tastă opţiuni Telefonul dvs. Mufă pentru căşti Tastă laterală pentru volum Tastă pornire/ Tastă blocare Ecran tactil Tastă revenire Încărcător/ Conector port Micro USB Tastă ecran de întâmpinare Tastă opţiuni Philips

More information

Ghidul utilizatorului

Ghidul utilizatorului Ghidul utilizatorului Xperia Z2 D6502/D6503 Cuprins Noţiuni de bază...6 Despre acest ghid al utilizatorului...6 Prezentare generală...6 Asamblare...7 Prima pornire a dispozitivului...9 De ce am nevoie

More information

Ghid utilizator Nokia Lumia 800

Ghid utilizator Nokia Lumia 800 Ghid utilizator Nokia Lumia 800 Ediţia 1.1 RO Ghid utilizator Nokia Lumia 800 Cuprins Siguranţă 4 Pregătirea pentru utilizare 5 Tastele şi componentele 5 Tastele înapoi, start şi căutare 5 Introducerea

More information

Split Screen Specifications

Split Screen Specifications Reference for picture-in-picture split-screen Split Screen-ul trebuie sa fie full background. The split-screen has to be full background The file must be exported as HD, following Adstream Romania technical

More information

GHIDUL UTILIZATORULUI DE REŢEA

GHIDUL UTILIZATORULUI DE REŢEA Server de imprimare multifuncţional pentru conexiune Ethernet multiprotocol prin cablu şi server de imprimare multifuncţional pentru conexiune Ethernet fără fir GHIDUL UTILIZATORULUI DE REŢEA Acest Ghidul

More information

Asistenţă tehnică. Conţinutul ambalajului. Router WiFi Dual Band 11ac R6200 Ghid de instalare

Asistenţă tehnică. Conţinutul ambalajului. Router WiFi Dual Band 11ac R6200 Ghid de instalare Asistenţă tehnică Vă mulţumim că aţi ales produsele NETGEAR. După instalarea dispozitivului, localizaţi seria pe eticheta produsului şi utilizaţi-o pentru a înregistra produsul la www.netgear.com/register.

More information

Ghid de utilizare a platformei e-learning

Ghid de utilizare a platformei e-learning Perfecţionarea teoretică şi practică a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar pentru folosirea tehnologiilor educationale moderne în predarea fizicii şi disciplinelor tehnice ID 132731 Ghid

More information

ipad 2 Manual de utilizare

ipad 2 Manual de utilizare ipad 2 Manual de utilizare Notiuni elementare 1 Prezentare Bara Stare Camera frontala Aplicatii Ecran multitouch Acasa Camera spate Swich lateral Butoane volum Sleep/Wake Microfon HeaMufa Casti jack Micro-SIM

More information

Ghid utilizator Nokia E60

Ghid utilizator Nokia E60 Ghid utilizator Nokia E60 9241280 Ediţia 3 DECLARAŢIE DE CONFORMITATE Noi, firma NOKIA CORPORATION declarăm pe proprie răspundere că produsul RM-49 este în conformitate cu prevederile următoarei directive

More information

Page 1 of 6 Motor - 1.8 l Duratorq-TDCi (74kW/100CP) - Lynx/1.8 l Duratorq-TDCi (92kW/125CP) - Lynx - Curea distribuţie S-MAX/Galaxy 2006.5 (02/2006-) Tipăriţi Demontarea şi montarea Unelte speciale /

More information

Telefonul dumneavoastră HTC Wildfire. Ghid rapid

Telefonul dumneavoastră HTC Wildfire. Ghid rapid Telefonul dumneavoastră HTC Wildfire Ghid rapid 2 Ghid rapid Citiţi aceste informaţii înainte de a întreprinde altceva: Încărcaţi bateria Bateria telefonului dvs. nu a fost încă încărcată. Este important

More information

Sistemul de operare Windows (95, 98) Componenta My Computer

Sistemul de operare Windows (95, 98) Componenta My Computer Laborator 9 Sistemul de operare Windows (95, 98) Componenta My Computer My Computer este o componentă ce permite crearea şi organizarea fişierelor şi directoarelor şi gestionarea discurilor. My Computer

More information

Manual de utilizare. Oricând aici pentru a vă ajuta BTS7000. Întrebare? Contactaţi Philips

Manual de utilizare. Oricând aici pentru a vă ajuta BTS7000. Întrebare? Contactaţi Philips Oricând aici pentru a vă ajuta Înregistraţi-vă produsul şi obţineţi asistenţă la www.philips.com/support Întrebare? Contactaţi Philips BTS7000 Manual de utilizare Cuprins 1 Important 2 Siguranţa 2 Grija

More information

Instalare. Router AC1900 Smart WiFi. Conţinutul ambalajului. Videoclip despre instalare. Model R7000 Antene (3)

Instalare. Router AC1900 Smart WiFi. Conţinutul ambalajului. Videoclip despre instalare. Model R7000 Antene (3) Mărci comerciale NETGEAR, sigla NETGEAR şi Connect with Innovation sunt mărci comerciale şi/sau mărci comerciale înregistrate ale NETGEAR, Inc. şi/sau ale filialelor sale în Statele Unite şi/sau alte ţări.

More information

Manual de utilizare 32PFS PFS PFS5501

Manual de utilizare 32PFS PFS PFS5501 Register your product and get support at 5501 series www.philips.com/welcome Manual de utilizare 32PFS5501 40PFS5501 49PFS5501 Cuprins 1 Tur TV 4 9 Înregistrare şi Pauză TV 1.1 Televizor Philips Android

More information

Ghidul utilizatorului

Ghidul utilizatorului Ghidul utilizatorului Xperia M5 E5603/E5606/E5653 Cuprins Noţiuni de bază... 7 Despre acest ghid al utilizatorului...7 Prezentare generală... 8 Asamblarea...9 Protecţia ecranului...10 Prima pornire a dispozitivului...

More information

Manual de utilizare 32PFH PFT PFH PFT PFH PFT5300

Manual de utilizare 32PFH PFT PFH PFT PFH PFT5300 Register your product and get support at series www.philips.com/welcome Manual de utilizare 32PFH5300 32PFT5300 40PFH5300 40PFT5300 50PFH5300 50PFT5300 Cuprins 1 Noul meu televizor 1.1 Smart TV 3 1.2 Galerie

More information

Manual de utilizare - 1

Manual de utilizare - 1 Manual de utilizare - 1 2-2016. Toate drepturile rezervate. Aspire ES 15 Vizează: Aspire ES1-572 / ES1-533 / ES1-532G / ES1-524 Această ediţie: 03/2016 Înscrieţi-vă pentru un Acer ID şi beneficiaţi de

More information

Ghidul administratorului de sistem

Ghidul administratorului de sistem Ghidul administratorului de sistem SOFTWARE DE GESTIONARE A TERAPIEI PENTRU DIABET Română Accesarea fişierelor de date CareLink Pro stochează date despre utilizator şi dispozitiv într-un fişier de centralizare

More information

PREZENTARE INTERFAŢĂ MICROSOFT EXCEL 2007

PREZENTARE INTERFAŢĂ MICROSOFT EXCEL 2007 PREZENTARE INTERFAŢĂ MICROSOFT EXCEL 2007 AGENDĂ Prezentarea aplicaţiei Microsoft Excel Registre şi foi de calcul Funcţia Ajutor (Help) Introducerea, modificarea şi gestionarea datelor în Excel Gestionarea

More information

GRAFURI NEORIENTATE. 1. Notiunea de graf neorientat

GRAFURI NEORIENTATE. 1. Notiunea de graf neorientat GRAFURI NEORIENTATE 1. Notiunea de graf neorientat Se numeşte graf neorientat o pereche ordonată de multimi notată G=(V, M) unde: V : este o multime finită şi nevidă, ale cărei elemente se numesc noduri

More information

Manual de utilizare 49PUS PUS PUS8503

Manual de utilizare 49PUS PUS PUS8503 Register your product and get support at www.philips.com/welcome 8503 series Manual de utilizare 49PUS8503 55PUS8503 65PUS8503 Cuprins 1 Configurarea 9.1 Pornire Internet 43 9.2 Opţiuni pe internet 43

More information

Anexa 2. Instrumente informatice pentru statistică

Anexa 2. Instrumente informatice pentru statistică Anexa 2. Instrumente informatice pentru statistică 2.1. Microsoft EXCEL şi rutina HISTO Deoarece Microsoft EXCEL este relativ bine cunoscut, inclusiv cu unele funcţii pentru prelucrări statistice, în acest

More information

GT-S5600. Manualul utilizatorului

GT-S5600. Manualul utilizatorului GT-S5600 Manualul utilizatorului Utilizarea acestui manual Acest manual al utilizatorului a fost conceput special pentru a vă ghida în utilizarea funcţiilor şi caracteristicilor telefonului dvs. mobil.

More information

Telefonul dvs. HTC Wildfire S Ghidul utilizatorului

Telefonul dvs. HTC Wildfire S Ghidul utilizatorului Telefonul dvs. HTC Wildfire S Ghidul utilizatorului 2 Cuprins Cuprins Introducere În interiorul cutiei 8 HTC Wildfire S 8 Capac spate 10 Cartela SIM 10 Cartela de memorie 13 Baterie 14 Pornirea şi oprirea

More information

Seria Voyager Sistem pentru cască wireless. Ghid de utilizare

Seria Voyager Sistem pentru cască wireless. Ghid de utilizare Seria Voyager 5200 Sistem pentru cască wireless Ghid de utilizare Cuprins Conţinutul pachetului 3 Accesorii 4 Prezentare generală căşti 5 Încărcaţi casca 6 Verificarea nivelului bateriei 7 Avertismente

More information

Exerciţii Capitolul 4

Exerciţii Capitolul 4 EXERCIŢII CAPITOLUL 4 4.1. Scrieti câte un program Transact-SQL si PL/SQL pentru calculul factorialului unui număr dat. 4.2. Scrieţi şi executaţi cele două programe care folosesc cursoarele prezentate

More information

Manual de utilizare QL-700. Imprimantă de etichete

Manual de utilizare QL-700. Imprimantă de etichete Manual de utilizare Imprimantă de etichete QL-700 Asiguraţi-vă că aţi citit şi aţi înţeles acest manual înainte de a utiliza aparatul. Vă recomandăm să păstraţi acest manual la îndemână pentru consultări

More information

Manualul utilizatorului

Manualul utilizatorului Manualul utilizatorului Utilizarea acestui manual Acest manual al utilizatorului a fost conceput special pentru a vă ajuta să vă familiarizaţi cu funcţiile şi caracteristicile dispozitivului mobil. Pictograme

More information

Manual de utilizare. Oricând aici pentru a vă ajuta HTL5130B. Întrebare? Contactaţi Philips

Manual de utilizare. Oricând aici pentru a vă ajuta HTL5130B. Întrebare? Contactaţi Philips Oricând aici pentru a vă ajuta Înregistraţi-vă produsul şi obţineţi asistenţă la www.philips.com/support Întrebare? Contactaţi Philips HTL5130B Manual de utilizare Cuprins 1 Important 2 Ajutor şi asistenţă

More information

Ghid utilizator Nokia E70

Ghid utilizator Nokia E70 Ghid utilizator Nokia E70 9242131 Ediţia 3 DECLARAŢIE DE CONFORMITATE Prin prezenta, NOKIA CORPORATION, declară că acest produs RM-10 respectă cerinţele esentiale şi alte prevederi relevante ale Directivei

More information

Ghid DE UTILIZARE ECOM SMART-EX 201. Română

Ghid DE UTILIZARE ECOM SMART-EX 201. Română Ghid DE UTILIZARE ECOM SMART-EX 201 Română 1 Copyright 2015 Sonim Technologies, Inc. SONIM şi logo-ul Sonim sunt mărci înregistrate ale Sonim Technologies, Inc. Celelalte denumiri ale companiilor sau produselor

More information

LESSON FOURTEEN

LESSON FOURTEEN LESSON FOURTEEN lesson (lesn) = lecţie fourteen ( fǥ: ti:n) = patrusprezece fourteenth ( fǥ: ti:nθ) = a patrasprezecea, al patrusprezecilea morning (mǥ:niŋ) = dimineaţă evening (i:vniŋ) = seară Morning

More information

Ghid utilizator Nokia 6303 classic

Ghid utilizator Nokia 6303 classic Ghid utilizator Nokia 6303 classic 9214042 Ediţia 3 2 Cuprins Cuprins Informaţii referitoare la siguranţă 4 Pornirea 5 Taste şi componente 5 Instalarea cartelei SIM şi a acumulatorului 5 Introducerea şi

More information

Ghid de utilizare pentru monitorul LCD I2473PWY/I2473PWM. Iluminare de fundal prin LED

Ghid de utilizare pentru monitorul LCD I2473PWY/I2473PWM. Iluminare de fundal prin LED Ghid de utilizare pentru monitorul LCD I2473PWY/I2473PWM Iluminare de fundal prin LED Siguranţă... 4 Convenţii naţionale... 4 Alimentare... 5 Instalare... 6 Curăţare... 7 Altele... 8 Setare... 9 Conţinutul

More information

Manual de utilizare 55PUS PUS8700

Manual de utilizare 55PUS PUS8700 Register your product and get support at 8700 series www.philips.com/welcome Manual de utilizare 55PUS8700 65PUS8700 Cuprins 1 Tur TV 8.4 Ghid TV 37 8.5 Text/Teletext 38 8.6 Televiziune interactivă 4 1.1

More information

Manual de utilizare 43PUS PUS PUS6551

Manual de utilizare 43PUS PUS PUS6551 Register your product and get support at 6551 series www.philips.com/welcome Manual de utilizare 43PUS6551 49PUS6551 55PUS6551 Cuprins 1 Noutăţi 9 Internet 4 1.1 Nou motor de browser 2 Configurarea 10

More information

Reprezentări grafice

Reprezentări grafice Reprezentări grafice Obiective: - realizarea graficelor pentru reprezentarea datelor; Problema 1: S-a realizat un studiu pe un lot format din 19 nou născuţi pentru care se urmăresc parametrii biomedicali:

More information

MANUAL DE INSTRUCTIUNI AD 70H

MANUAL DE INSTRUCTIUNI AD 70H Va multumim pentru achizitionarea produsului nostru. Va rugam sa cititi acest manual inainte de a face conexiunile si de a folosi acest produs. Pastrati acest manual pentru viitoare referinte. DVD player-ul

More information

Manual de utilizare. Oricând aici pentru a vă ajuta HMP5000. Întrebare? Contactaţi Philips

Manual de utilizare. Oricând aici pentru a vă ajuta HMP5000. Întrebare? Contactaţi Philips Oricând aici pentru a vă ajuta Înregistraţi-vă produsul şi obţineţi asistenţă la www.philips.com/welcome Întrebare? Contactaţi Philips HMP5000 Manual de utilizare Cuprins 1 Controlaţi şi redaţi 2 11 Depanare

More information

Ghidul utilizatorului

Ghidul utilizatorului Ghidul utilizatorului Xperia Z2 D6502/D6503 Cuprins Noţiuni de bază... 7 Despre acest ghid al utilizatorului...7 Prezentare generală... 7 Asamblare...8 Protecţia ecranului...10 Prima pornire a dispozitivului...

More information

7.2 Instalare canal Meniul Acasă ghid TV Surse Lista de surse EasyLink D 47.

7.2 Instalare canal Meniul Acasă ghid TV Surse Lista de surse EasyLink D 47. Register your product and get support at www.philips.com/welcome 7800 series 42PUK7809 42PUS7809 42PUS7809 49PUK7809 49PUS7809 49PUS7809 55PUK7809 55PUS7809 55PUS7809 Manual de utilizare Cuprins 1 Noul

More information

ELEMENTE DE INTERFATA ALE UNUI SISTEM DE OPERARE

ELEMENTE DE INTERFATA ALE UNUI SISTEM DE OPERARE ELEMENTE DE INTERFATA ALE UNUI SISTEM DE OPERARE Sistemul de operare Windows 7 Cel mai utilizat sistem de operare la ora actuala Locul II Windows XP Locul III Windows Vista Windows 7 si XP sunt cele mai

More information

CK3100. Ghid rapid de utilizare

CK3100. Ghid rapid de utilizare CK3100 Ghid rapid de utilizare Cuprins Declaraţia de conformitate...4 Introducere... 5 Funcţionalităţi... 5 Conţinutul cutiei... 5 Instalare...6 Instalarea unităţii centrale...6 Instalarea cablurilor

More information

Click pe More options sub simbolul telefon (în centru spre stânga) dacă sistemul nu a fost deja configurat.

Click pe More options sub simbolul telefon (în centru spre stânga) dacă sistemul nu a fost deja configurat. 1. Sus în stânga, click pe Audio, apoi pe Audio Connection. 2. Click pe More options sub simbolul telefon (în centru spre stânga) dacă sistemul nu a fost deja configurat. 3. 4. Alegeți opțiunea favorită:

More information

This is the Internet version of the User's guide. Print only for private use.

This is the Internet version of the User's guide. Print only for private use. Cuprins Sony Ericsson V640i Vodafone Noţiuni de bază... 5 Asamblare... 5 Pornirea telefonului... 6 Ajutor în telefon... 7 Încărcarea bateriei... 7 Prezentare generală a telefonului... 8 Prezentare generală

More information

Ghid de utilizare pentru monitorul LCD I2367FM. Iluminare de fundal prin LED

Ghid de utilizare pentru monitorul LCD I2367FM. Iluminare de fundal prin LED Ghid de utilizare pentru monitorul LCD I2367FM Iluminare de fundal prin LED Siguranţă... 3 Convenţii naţionale... 3 Alimentare... 4 Instalare... 5 Curăţare... 6 Altele... 7 Setare... 8 Conţinutul CUTIEI...

More information

Split Screen Specifications

Split Screen Specifications Reference for picture-in-picture split-screen Cuvantul PUBLICITATE trebuie sa fie afisat pe toată durata difuzării split screen-ului, cu o dimensiune de 60 de puncte in format HD, scris cu alb, ca in exemplul

More information

Lyric Termostatele inteligente T6 şi T6R

Lyric Termostatele inteligente T6 şi T6R Lyric Termostatele inteligente T6 şi T6R RO Ghid de utilizare Lyric T6 Termostat programabil Lyric T6R Termostat programabil wireless Funcţiile termostatelor inteligente T6 şi T6R Se conectează la Internet

More information

Manual de utilizare 32PFK PHK PFK PFK4101

Manual de utilizare 32PFK PHK PFK PFK4101 Register your product and get support at 4201 series www.philips.com/welcome Manual de utilizare 32PFK4101 32PHK4101 40PFK4101 48PFK4101 Cuprins 1 Tur TV 2 Configurarea 11 Surse 3 1.1 Pause TV şi înregistrări

More information

Operaţiile de sistem de bază

Operaţiile de sistem de bază System i Operaţiile de sistem de bază Versiunea 6 Ediţia 1 System i Operaţiile de sistem de bază Versiunea 6 Ediţia 1 Notă Înainte de a folosi aceste informaţii şi produsul pe care îl suportă, citiţi

More information

Circuite Basculante Bistabile

Circuite Basculante Bistabile Circuite Basculante Bistabile Lucrarea are drept obiectiv studiul bistabilelor de tip D, Latch, JK şi T. Circuitele basculante bistabile (CBB) sunt circuite logice secvenţiale cu 2 stări stabile (distincte),

More information

Ghid utilizator Nokia 5310 XpressMusic

Ghid utilizator Nokia 5310 XpressMusic Ghid utilizator Nokia 5310 XpressMusic 9203524 Ediţia 1 DECLARAŢIE DE CONFORMITATE Prin prezenta, NOKIA CORPORATION, declară că acest produs RM-303 respectă cerinţele esenţiale şi alte prevederi relevante

More information

This is the Internet version of the User's guide. Print only for private use.

This is the Internet version of the User's guide. Print only for private use. Felicitări pentru achiziţionarea telefonului Sony Ericsson K850i. Captaţi şi distribuiţi momentele deosebite. Pentru conţinut suplimentar în telefon, mergeţi la www.sonyericsson.com/fun. Înregistraţi-vă

More information

Parcurgerea arborilor binari şi aplicaţii

Parcurgerea arborilor binari şi aplicaţii Parcurgerea arborilor binari şi aplicaţii Un arbore binar este un arbore în care fiecare nod are gradul cel mult 2, adică fiecare nod are cel mult 2 fii. Arborii binari au şi o definiţie recursivă : -

More information

ThinkCentre. Ghidul pentru înlocuirea hardware-ului Tipurile 9212 şi 9213

ThinkCentre. Ghidul pentru înlocuirea hardware-ului Tipurile 9212 şi 9213 ThinkCentre Ghidul pentru înlocuirea hardware-ului Tipurile 9212 şi 9213 ThinkCentre Ghidul pentru înlocuirea hardware-ului Tipurile 9212 şi 9213 Ediţia întâi (februarie 2005) Copyright International

More information

Ghid de Instalare Rapidă

Ghid de Instalare Rapidă Imprimantă Laser HL-5270DN Ghid de Instalare Rapidă Trebuie să instalaţi componentele hardware şi driverul pentru a putea utiliza imprimanta. Vă rugăm să citiţi acest Ghid de Instalare Rapidă pentru a

More information

Ghid utilizator Nokia E52. Ediţia 2

Ghid utilizator Nokia E52. Ediţia 2 Ghid utilizator Nokia E52 Ediţia 2 2009 Nokia. Toate drepturile rezervate. DECLARAŢIE DE CONFORMITATE Prin prezenta, NOKIA CORPORATION declară că acest produs RM-469 respectă cerinţele esenţiale şi alte

More information

Manual de utilizare 43PUS PUS6201

Manual de utilizare 43PUS PUS6201 Register your product and get support at 6201 series www.philips.com/welcome Manual de utilizare 43PUS6201 55PUS6201 Cuprins 1 Tur TV 4 10 Meniul Acasă 1.1 Smart TV 4 1.2 Galerie de aplicaţii 4 1.3 Clipuri

More information

Register your product and get support at Manual de utilizare

Register your product and get support at  Manual de utilizare Register your product and get support at www.philips.com/welcome Manual de utilizare Cuprins 1 Noul meu televizor 4 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 1.9 1.10 1.11 Televizor Ultra HD 4 Smart TV 4 Galerie

More information

This is the Internet version of the User guide. Print only for private use.

This is the Internet version of the User guide. Print only for private use. Vă mulţumim că aţi achiziţionat un telefon Sony Ericsson W595 Walkman. Un telefon zvelt cu sertar glisant, conceput pentru a beneficia de muzică atât dvs. cât şi cei din preajmă. Pentru conţinut suplimentar

More information

AC1750 DB. Manual de utilizare. F9K1115v2 8820aa01513ro Rev. A00. Română

AC1750 DB. Manual de utilizare. F9K1115v2 8820aa01513ro Rev. A00. Română RUTER Gigabit Wireless CA+ AC1750 DB Manual de utilizare F9K1115v2 8820aa01513ro Rev. A00 Română Cuprins Primii paşi.... 1 Ce se găseşte în ambalaj... 1 Configurarea iniţială... 1 Cum să configuraţi echipamentul...

More information

Register your product and get support at www.philips.com/welcome Wireless notebook mouse SPM9800 RO Manual de utilizare a c b d e f g RO 1 Important Câmpurile electronice, magnetice şi electromagnetice

More information

Manual de utilizare. Oricând aici pentru a vă ajuta HTB4152B. Întrebare? Contactați Philips

Manual de utilizare. Oricând aici pentru a vă ajuta HTB4152B. Întrebare? Contactați Philips Oricând aici pentru a vă ajuta Înregistraţi-vă produsul şi obţineţi asistenţă la www.philips.com/support Întrebare? Contactați Philips HTB4152B Manual de utilizare Cuprins 1 Important 2 Siguranţa 2 Grija

More information

E-MANUAL. Model Număr de serie

E-MANUAL.  Model Număr de serie E-MANUAL Vă mulţumim că aţi achiziţionat acest produs Samsung. Pentru a primi servicii mai cuprinzătoare, vă rugăm să vă înregistraţi produsul la adresa www.samsung.com/register Model Număr de serie Conţinut

More information

Prezentare generală Gigaset DA710

Prezentare generală Gigaset DA710 Prezentare generală Gigaset DA70 2 3 4 5 6 7 8 9 0 2 3 4 Ecran şi taste Afişaj reglabil (Schimbarea limbii p. ) 2 Tasta de control pentru funcţiile afişajului 3 Tasta shift 4 Tasta de meniu 5 Tasta de

More information

Application form for the 2015/2016 auditions for THE EUROPEAN UNION YOUTH ORCHESTRA (EUYO)

Application form for the 2015/2016 auditions for THE EUROPEAN UNION YOUTH ORCHESTRA (EUYO) Application form for the 2015/2016 auditions for THE EUROPEAN UNION YOUTH ORCHESTRA (EUYO) Open to all born between 1 January 1990 and 31 December 2000 Surname Nationality Date of birth Forename Instrument

More information

Ghid de Instalare Rapidă

Ghid de Instalare Rapidă Imprimantă Laser HL-5240 HL-5240L HL-5250DN Ghid de Instalare Rapidă Înainte de a folosi imprimanta, trebuie instalat aparatul si driverul. Vă rugăm să citiţi acest Ghid de Instalare Rapidă pentru instrucţiuni

More information

Aplicatii ale programarii grafice in experimentele de FIZICĂ

Aplicatii ale programarii grafice in experimentele de FIZICĂ Aplicatii ale programarii grafice in experimentele de FIZICĂ Autori: - Ionuț LUCA - Mircea MIHALEA - Răzvan ARDELEAN Coordonator științific: Prof. TITU MASTAN ARGUMENT 1. Profilul colegiului nostru este

More information

GHIDUL UTILIZATORULUI DE REŢEA

GHIDUL UTILIZATORULUI DE REŢEA Server de imprimantă Ethernet integrat multiprotocol GHIDUL UTILIZATORULUI DE REŢEA HL-5350DN HL-5380DN Vă rugăm să citiţi acest manual cu atenţie înainte de a utiliza aparatul. Păstraţi CD-ROM-ul într-un

More information

Manual de utilizare DCP-9015CDW DCP-9020CDW. Versiunea A ROM

Manual de utilizare DCP-9015CDW DCP-9020CDW. Versiunea A ROM Manual de utilizare DCP-9015CDW DCP-9020CDW Versiunea A ROM Dacă trebuie să contactaţi departamentul de asistenţă clienţi Completaţi următoarele informaţii pentru consultare ulterioară: Numărul modelului:

More information

SGH-J700. Manualul utilizatorului

SGH-J700. Manualul utilizatorului SGH-J700 Manualul utilizatorului Utilizarea acestui manual Acest manual al utilizatorului a fost proiectat special pentru a vă ghida la utilizarea funcţiilor şi caracteristicilor telefonului dvs. mobil.

More information

Curs 3 Word 2007 Cuprins

Curs 3 Word 2007 Cuprins Curs 3 Word 2007 Cuprins Stiluri... 2 Tipuri de stiluri... 2 Stilurile predefinite ale programului Word... 2 Stilul Normal... 3 Stilurile Heading (Titlu)... 3 Cum aplicati un stil unui text... 3 Crearea

More information

W7000+/W7500 Proiector digital Seria Home Cinema Manual de utilizare

W7000+/W7500 Proiector digital Seria Home Cinema Manual de utilizare W7000+/W7500 Proiector digital Seria Home Cinema Manual de utilizare Cuprins Instrucţiuni importante privind siguranţa... 3 Vedere de ansamblu... 6 Conţinutul ambalajului...6 Baterii pentru telecomandă...7

More information

Ghid pentru utilizator. HP Slate

Ghid pentru utilizator. HP Slate Ghid pentru utilizator HP Slate Copyright 2011 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth este o marcă comercială deţinută de proprietarul său şi este utilizată de Hewlett-Packard Company sub

More information

Ghid utilizator Nokia 5800 XpressMusic. Ediţia 3

Ghid utilizator Nokia 5800 XpressMusic. Ediţia 3 Ghid utilizator Nokia 5800 XpressMusic Ediţia 3 DECLARAŢIE DE CONFORMITATE Prin prezenta, NOKIA CORPORATION declară că acest produs RM-356 respectă cerinţele esenţiale şi alte prevederi relevante ale Directivei

More information

Ghid de Instalare Rapidă

Ghid de Instalare Rapidă MFC-7440N MFC-7320 Ghid de Instalare Rapidă Înainte de a putea utiliza aparatul, trebuie să instalaţi şi să configuraţi hardware-ul şi să instalaţi driverul. Citiţi acest Ghid de instalare şi configurare

More information

Statie radio CB AE 5090 XL. Manual de utilizare

Statie radio CB AE 5090 XL. Manual de utilizare Statie radio CB AE 5090 XL Manual de utilizare 1 Index Index... 2 Notă importantă... 3 Introducere... 3 Accesorii incluse...4 Măsuri de protecţie... 4 Vedere frontala... 5 Selectarea codului de ţară.....

More information

Ghid de configurare fără fir

Ghid de configurare fără fir Ghid de configurare fără fir Notă referitoare la ediţie Octombrie 2008 Paragraful următor nu este valabil pentru niciuna dintre ţările în care astfel de prevederi nu sunt compatibile cu legile locale:

More information

SH940 Proiector digital Manual de utilizare

SH940 Proiector digital Manual de utilizare SH940 Proiector digital Manual de utilizare Cuprins Instrucţiuni importante privind siguranţa... 3 Prezentare generală... 6 Conţinutul ambalajului...6 Baterii pentru telecomandă...7 Operarea telecomenzii...7

More information

ThinkPad T60 Ghid de service şi depanare

ThinkPad T60 Ghid de service şi depanare ThinkPad T60 Ghid de service şi depanare Conţine: v Prezentarea altor surse de informaţii v Sugestii importante pentru îngrijirea calculatorului v Diagnosticarea şi depanarea v Opţiuni de recuperare v

More information

Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic

Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic Proiect nr. 154/323 cod SMIS 4428 cofinanțat de prin Fondul European de Dezvoltare Regională Investiții pentru viitorul

More information

LIETOŠANAS ROKASGRĀMATA / NAUDOJIMO INSTRUKCIJA / ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ / ŞLETIM KILAVUZU / NAVODILA ZA UPORABO /

LIETOŠANAS ROKASGRĀMATA / NAUDOJIMO INSTRUKCIJA / ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ / ŞLETIM KILAVUZU / NAVODILA ZA UPORABO / PIN SHARP ELECTRONICS (Europe) GmbH Sonnistraße 3, D-20097 Hamburg, Deutschland SHARP CORPORATION http://www.sharp-eu.com Wydrukowano w Polsce Nyomtatás helye: Lengyelország Vytištěno v Polsku Vytlačené

More information

Register your product and get support at www.philips.com/welcome HTS2511 Cuprins 1 Important 2 Siguranţa 2 Grija pentru produs 3 Grija pentru mediu 3 Ajutor şi asistenţă 3 6 Actualizarea software-ului

More information

Orange Neva 80. Ghid de iniţiere rapidă

Orange Neva 80. Ghid de iniţiere rapidă Orange Neva 80 Ghid de iniţiere rapidă 1 Familiarizarea cu telefonul Cameră foto faţă Cască Tava cartelei nano-sim/ microsdxc Led indicator Senzor de proximitate şi de lumină Ecran tactil Tasta de început

More information