Manual de folosire şi instrucţiuni de asamblare

Size: px
Start display at page:

Download "Manual de folosire şi instrucţiuni de asamblare"

Transcription

1 Manual de folosire şi instrucţiuni de asamblare ABF0 Model nr. HM8667 NP8667 RM86-A RMG86 RMW86 VH86-A WL8667 LM Suprafaţă de înmagazinare: 43 Sq. Ft. 55 Cu. Ft. 4,0 m 7, m 3 DIMENSIUNILE CONSTRUCŢIEI *Mărime rotunjită la următorul metru ATENŢIE: UNELE PĂRŢI COMPONENTE AU MUCHII ASCUŢITE. AVEŢI GRIJĂ CÂND LUCRAŢI CU DIFERITELE PIESE PENTRU A EVITA UN ACCIDENT. PENTRU SIGURANŢA DVS. VĂ RUGĂM SA CITIŢI INSTRUCŢIUNILE DE PROTECŢIE CONŢINUTE ÎN ACEST MANUAL ÎNAINTE DE A ÎNCEPE CONSTRUCŢIA. PURTAŢI MĂNUŞI DE PROTECŢIE CÂND LUCRAŢI CU PĂRŢI METALICE. Dimensiuni exterioare Dimensiuni interioare Deschiderea *Mărime Mărimea (margine acoperiş la margine acoperiş) (perete la perete) uşii aproximativă bazei Lăţime Adâncime Înălţime Lăţime Adâncime Înălţime Lăţime Înălţime 8' x 6' 97 /" x 68 3/4" 99 3/4" 7 /4" 74 7/8" 94 3/4" 66" 73 5/8" 43 /" 65",4 m x,7 m 47,7 cm x 74,6 cm 53,4 cm 8,0 cm 90, cm 40,7 cm 67,6 cm 87,0 cm 0,5 cm 65, cm

2

3 AAA0 Înainte de a începe Manual de folosire Înainte de a începe construcþia, verificaţi reglementările şi codurile locale referitoare la amplasare, amprentă şi alte cerinţe în vigoare. Citiţi cu atenţie şi asiguraţi-vă că înţelegeţi acest manual de folosire. Informaţiile conţinute în acesta şi sfaturile ajutătoare vă vor face sarcina construcţiei mai uşoară şi mai plăcută. Instrucţiuni de asamblare: instrucţiunile vă sunt furnizate în acest manual şi conţin toate informaţiile necesare referitoare la modelul de magazie ales de dvs. Vă rugăm să revedeţi toate instrucţiunile atât înainte de a începe, cât şi în timpul asamblării. Urmaţi ordinea paşilor cu atenţie pentru a vă asigura de succesul construcţiei. Podea şi ancorare: magazia dvs. trebuie ancorată pentru a preveni distrugeri cauzate de vânt. O bază este necesară pentru a realiza o construcţie pătrată şi nivelată. Sistemul de ancorare şi materialele necesare pentru bază nu sunt incluse în pachetul cu părţi componente pentru magazie. Vă recomandăm să folosiţi Setul Arrow pentru construcţia bazei şi un Set Arrow pentru ancorare, ca metodă eficientă de securizare a construcţiei la sol. (Aceste două opţiuni de pachet sunt disponibile prin comandă poştală de la reprezentanţa comercială locală). De asemenea, puteţi alege să construiţi o bază şi un sistem de ancorare după preferinţa personală. Instrucţiunile de asamblare furnizează informaţii asupra câtorva metode folosite în mod obişnuit pentru securizarea şi nivelarea unei construcţii de înmagazinare. Piese componente şi lista acestora: Vă rugăm să verificaţi şi să vă asiguraţi că aveţi toate părţile componente necesare pentru construcţia dvs. Toate numerele de identificare a pieselor componente sunt înscrise pe acestea. Toate aceste numere (înainte de -) trebuie să corespundă cu numerele din pagina cu lista părţilor componente. Dacă descoperiţi o parte componentă lipsă, contactaţi firma, precizând numărul modelului construcţiei, la următoarea adresă: Arrow Shed, LLC Customer Service Department 0 North 4th Street Breese, Illinois 630 USA Când verificaţi prezenţa tuturor părţilor componente, cu ajutorul listei acestora, separaţi conţinutul cutiilor după numărul de parte componentă. Primii paşi vă arată cum să asamblaţi părţile care compun ansambluri mai mari care vor fi folosite ulterior. Încercaţi să vă familiarizaţi cu sculele, părţile componente şi piesele necesare pentru a vă facilita montajul. Toate acestea sunt conţinute în cutii. Luaţi notă că s-au inclus piese adiţionale (de rezervă).

4 AAA03 PLANIFICAŢI ÎN AVANS Urmăriţi vremea: Fiţi sigur că ziua aleasă pentru instalarea construcţiei este uscată şi calmă. Nu încercaţi asamblarea construcţiei într-o zi cu vânt. Fiţi precaut pe sol ud sau noroios. Lucru în echipă: dacă aveţi posibilitatea, doi sau mai mulţi lucrători ar trebui să lucreze împreună la asamblarea construcţiei. Una din persoane poate poziţiona părţile sau panourile, în timp ce cealaltă poate să mânuiască uneltele şi piesele de asamblare. Unelte şi materiale: acestea sunt uneltele de bază şi materialele care vă vor fi necesare la montarea construcţiei. Decideţi asupra metodei de ancorare şi tipul bazei pe care vreţi să o folosiţi, pentru a putea face o listă completă de materiale de care veţi avea nevoie. Necesare Ochelari de protecţie Şurubelniţă Phillips nr. (cu vârf magnetic întărit) Notă: O şurubelniţă electrică sau burghiu cu viteză variabilă cu cap Phillips pot accelera procesul de asamblare cu aproximativ 40%. Necesare Mănuşi de lucru (de protecţie) Scară utilitară Cuţit utilitar/foarfece Cleşte Poloboc Ruletă de măsurat Unelte opţionale (care ajută la scurtarea timpului de asamblare) Cheie/sculă pentru strângerea piuliţelor Burghiu electric sau cu baterie Unghi drept Sfoară (pentru asigurarea unghiurilor drepte ale structurii) Pregătirea bazei Ciocan şi cuie Lopată sau cazma Fierăstrău manual sau electric Cherestea şi/sau beton Alegerea şi pregătirea locului de amplasare a construcţiei: înainte de asamblare, va trebui să vă decideţi asupra amplasării construcţiei. Cea mai bună amplasare este o suprafaţă nivelată cu drenaj bun. Calculaţi să aveţi spaţiu suficient pentru mutarea cu uşurinţă a părţilor componente în poziţia lor finală în timpul asamblării. Asiguraţi-vă că este suficient spaţiu la intrare să permită deschiderea completă a uşilor şi destul spaţiu în jurul construcţiei care să permită strângerea şuruburilor panourilor din exterior. Înainte de a începe montarea pieselor, trebuie să construiţi baza şi să aveţi sistemul de ancorare pregătit, gata de folosinţă.

5 AAA04 SIGURANŢA ÎNAINTE DE TOATE Este foarte important să respectaţi măsurile de protecţie pe toata durata montajului construcţiei. Mânuiţi cu grijă diferitele părţi componente deoarece unele au muchii ascuţite. Vă rugăm să purtaţi mănuşi de lucru, ochelari de protecţie şi mâneci lungi când asamblaţi sau efectuaţi orice lucrări de întreţinere la construcţia dvs. Fiţi precauţi în folosirea uneltelor care sunt necesare la asamblarea acestei construcţii. Familiarizaţi-vă cu operarea tuturor sculelor electrice. muchie de siguranţă muchie tăietoare muchie tăietoare muchie de siguranţă Tineţi copii şi animale de companie cât mai departe de locul construcţiei pentru evitarea distracţiei şi oricăror accidente care se pot intâmpla. Nu încercaţi să asamblaţi construcţia dacă vă lipsesc părţi componente, deoarece orice construcţie parţial montată poate fi avariată serios de vânturi uşoare. Nu vă sprijiniţi niciodată cu întreaga greutate pe acoperişul construcţiei. Când folosiţi o scară, asiguraţi-vă că este deschisă complet şi este poziţionată pe teren nivelat înainte să vă urcaţi pe aceasta. Nu încercaţi să asamblaţi construcţia pe o zi cu vânt, deoarece panourile largi pot deveni vele şi pot fi smulse de vânt, rezultând într-o montare dificilă şi periculoasă.

6 AAA05 ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREŢINERE Finisaj: Pentru un finisaj de durată, curăţaţi periodic şi ceruiţi suprafaţa exterioară. Reparaţi zgârieturile de îndată ce le observaţi. Curăţaţi imediat suprafaţa cu o perie de sârmă, spălaţi-o şi aplicaţi vopseaua pentru reparaţii, corespunzător instrucţiunilor fabricantului. Acoperiş: Curăţaţi acoperişul de frunze şi zăpadă cu ajutorul unei perii cu mâner lung şi fibre moi. Cantităţi mari de zăpadă pot avaria construcţia facând periculoasă intrarea în aceasta. În zone cu volum de zăpadă anual ridicat, este indicată folosirea Setului de fortificare a acoperişului, care este disponibil pentru majoritatea construcţiilor Arrow. Pachetul oferă protecţie mărită împotriva acumulărilor grele de zăpadă. Uşi: Curăţaţi permanent şina de ghidaj a uşii de pământ sau alte elemente ce pot împiedica alunecarea cu uşurinţă a uşilor. Lubricaţi şinele uşilor anual cu ajutorul unui lac de lustruit mobile sau spray cu silicon. Ţineţi uşile închise şi încuiate pentru a preveni avarierea lor de către vânt. Elemente de îmbinare: Folosiţi toate şaibele furnizate pentru protecţie împotriva infiltrărilor şi pentru protejarea metalului împotriva zgârieturilor cauzate de şuruburi. Verificaţi în mod regulat construcţia pentru a depista şuruburi, piuliţe, etc. care s-au demontat sau sunt slăbite, şi strângeţi-le din nou în mod corespunzător. Umiditate: O folie de polietilenă (barieră anti-vapori) plasată sub întreaga suprafaţă a podelei şi ventilaţie bună vor reduce condensarea. Sfaturi adiţionale Curăţaţi vopseaua cu care s-au marcat numerele de identificare a părţilor cu săpun şi apă. Pentru etanşeizarea completă împotriva apei a întregii construcţii se poate folosi protecţia cu silicon. Nu păstraţi substanţe chimice pentru bazinul de înot in magazie. Substanţele combustibile şi corozive trebuie păstrate în containere cu închidere etanşă aprobate. Păstraţi acest manual de folosire şi asamblare pentru referinţă viitoare.

7 ABF07 Bază Baza construcţiei dvs. OPŢIUNEA : Setul Arrow pentru structura podelei (Comandaţi Nr. FB06-A) Arrow are cea mai bună bază pentru construcţia dvs. Asigură înmagazinarea lucrurilor dvs. în siguranţă desupra solului. Setul trebuie folosit într-unul din următoarele cazuri: A. Pentru a sprijini o platformă de placaj B. Pentru a fi umplut cu nisip. Recomandăm folosirea combinată a. unui SET PENTRU STRUCTURA PODELEI şi. unui SET PENTRU ANCORARE, ca metodă efi cientă de fi xare (securizare) a construcţiei la sol. Alocaţi - ore pentru construcţie. OPŢIUNEA : Platformă de lemn Dacă decideţi să construiţi o bază diferită, asiguraţi-vă că alegeţi materialele potrivite. Acestea sunt materialele recomandate pentru baza dvs.: Scânduri de cherestea tratată (lemn densifi cat) de 38 mm x 89 mm (" x 4") Plăci placaj pentru exterior de 0 mm x 440 mm (4' x 8'), cu o grosime de 5,5 mm (5/8") NOTĂ: Cheresteaua tratată nu trebuie utilizată în locuri unde poate intra în contact direct cu pereţii magaziei. Proprietăţile lemnului tratat vor accelera ruginirea. Dacă lemnul tratat este în contact direct cu magazia, garanţia fabricantului va fi anulată. 0 şi 4 penny cuie galvanizate Blocuri prefabricate din beton (opţional) Platforma trebuie să fi e netedă şi dreaptă (fără umfl ături, crestături, etc.) pentru a oferi un bun suport pentru construcţie. Materialele necesare se pot achiziţiona de la magazinul local de bricolaj sau de produse de lemn. Pentru construirea bazei urmaţi instrucţiunile şi diagrama. Construiţi scheletul (folosind 0 penny cuie galvanizate) Măsuraţi secţiuni de 40,6 cm x 6 cm (6"/4") pentru a construi structura din interiorul scheletului (consultaţi diagrama) Fixaţi placajul de schelet (folosind 4 penny cuie galvanizate) Alocaţi 6-7 ore pentru construcţie. UŞA (FAŢĂ) 97 /" 47,7 cm OPŢIUNEA 3: Dală de beton Grosimea dalei trebuie să fie de cel puţin 0, cm (4"). Trebuie să fie netedă şi dreaptă pentru a oferi un bun suport pentru construcţie. Vă recomandăm următoarele materiale pentru baza construcţiei dvs. Scânduri de lemn de 9 mm x 89 mm (" x 4") (care se vor în depărta după ce betonul s-a întărit) Beton Folie de polietilenă de 0,5 mm Pentru un beton de rezistenţă corespunzătoare vă recomandăm să folosiţi un amestec de: o parte ciment două parţi şi jumătate nisip curat trei părţi pietriş mărunt Pregătirea locaţiei/construirea bazei (fundaţiei). Săpaţi o gaură adâncă în formă de pătrat, cu latura de 5, cm (6") (mutaţi iarba). Umpleţi groapa pătrată [cu latura de 0, cm (4")] cu pietriş şi tasaţi puternic. 3. Acoperiţi pietrişul cu o folie de polietilenă de 0,5 mm. UŞA 4. Construiţi un schelet de lemn folosind 4 scânduri de cherestea de (FAŢĂ) 9 mm x 89 mm (" x 4"). 5. Turnaţi betonul şi umpleţi groapa şi scheletul, astfel încât grosimea fi nală a betonului să fi e de 0, cm (4"). Asiguraţi-vă că suprafaţa este netedă şi dreaptă. Alocaţi 3 5 ore pentru construcţie şi o săptămână pentru uscarea şi întărirea betonului. 6"/4" 40,6 cm/6,0 cm 68 3/4" 74,6 cm Notă: Platforma/dala de beton se va extinde cu,4 cm (9/6") peste dimensiunea structurii podelei, de-a lungul perimetrului. Etanşaţi această margine de lemn,4 cm (9/6") cu ciment folosit pentru acoperiş (nu este inclus), sau faceţi o margine oblică de,4 cm (9/6") de beton, la momentul turnării betonului, pentru a asigura un drenaj bun al apei /" 47,7 cm 68 3/4" 74,6 cm Notă: Dimensiunile dalei fi nisate, după ce scândurile s-au îndepărtat.

8 AAA08 Ancorare Ancorarea (fixarea) construcþiei Este foarte important ca întreaga structurã a podelei sã fie ancoratã (fixatã) dupã ce s-a ridicat construcþia. Următoarele sunt metodele recomandate pentru ancorare. Set pentru ancorare: (Model Nr. AK4) Se recomandă folosirea în cazul oricaror dintre bazele sugerate. Conţine: 4 ancore autofrante cu cablu, cleme li instrucţiuni de instalare. Ancorare în stâlp de lemn: Utilizaţi şuruburi pentru lemn de 6 mm (/4"). Ramele structurii sunt pre-găurite [diametru de 6 mm (/4")] pentru o ancorare corespunzătoare... PESTE PENE ŞI ÎN SOL Set pentru ancorare: (Model Nr. AK00) Se recomandă folosirea în cazul bazei de beton. Conţine: colţari, clipsuri perimetrale, hardware, cap de vidia pentru burghiu zidărie şi instrucţiuni de instalare. Ancorare în beton:. Pentru dală de beton turnat sau blocuri prefabricate: Folosiţi dibluri de 6 mm x 5 mm (/4" x ").. Pentru ancorare stâlp de beton turnat după ce s-a ridicat construcţia, folosiţi dibluri de 6 mm x 5 mm (/4" x 6")... 8

9 ABF09 Hardware Scoate-ţi din punga cu şuruburi şi păstraţi până la ultimul pas 6503 (05) Piuliţă hexagonală # A ( 8) #0Bx/" (3 mm) Holtzşurub (lemn) (Împachetate cu şuruburi) 6593 (05) #8-3x3/8" (0 mm) Şurub pentru metal (66) #8Ax5/6" (8 mm) Şurub Mâner () Şaibă (79) (8 foi de metal de câte 40) 6509 Piuliţă terminală #8-3 (6) (Împachetate cu şuruburi) Capac mascator coamă () (semnul Arrow) (4) Ghidaj parte superioară uşă 6638 (4) Ghidaj parte inferioară uşă 6683 Piesă terminaţie cornier streaşină ( dreapta & stânga) 796 (4) Colţare de fixare a penelor acoperişului 68 () Suport şină () Dopuri pentru şuruburi (Împachetate cu şuruburi) () Banda etanşeizare

10 Lista părţilor componente ABF0 Cod de Numărul părţii Cantitate in Listă de asamblare componente Descrierea părţii componente cutie verificare 665 Cornier perete spate 667 Eclisă de îmbinare cap la cap Rama orizontală a uşii (superioară/inferioară) Piesă îmbinare şi rigidizare fronton Panou acoperiş Fronton dreapta (Component grindă) Fronton stâng Mascator coamă Panou acoperiş drept Panou acoperiş stâng 8474 Pană (căprior) acoperiş Cornier perete lateral Element de rigidizare cu canal perete lateral Finisaj bordură lateral acoperiş Rampă Ramă podea lateral Panou perete Rama verticală a uşii Uşă dreapta şi stânga Panou perete 9370 Rama verticală a uşii (jambaj) 994 Element de rigidizare cu canal perete spate Ramă podea spate Şină ghidaj uşă Ramă podea faţă Panou colţ faţă Panou colţ spate 0

11 Asamblare în funcţie de codul de asamblare ABF

12 ABF Ansambluri structură podea 894 Rampă () 9379 Ramă podea faţă () 9377 Ramă podea spate () (8) (5) 9379 Rama din faţă a podelei este constituită din trei părţi. Rama din spate a podelei este constituită din două părţi. Găurile din aceste părţi component se vor alinia când părţile sunt poziţionate cu suprapunere corectă. Figurile de mai jos ilustrează lungimea generală potrivită pentru faţă şi spate. Procedaţi după cum urmează: Plasaţi ramele din faţă ale podelei după cum este arătat. Poziţionaţi rampa la centru, cu găurile de drenaj în afară, peste cele două rame din faţă ale podelei. Uniţi ramele cu ajutorul a opt şuruburi GĂURILE DE DRENAJ ÎN AFARĂ 9377 Ansamblul ramei din faţă a structurii podelei 95 7/8" 43,5 cm 9379 Plasaţi ramele din spate ale podelei după cum este arătat. Găurile din aceste părţi se vor alinia când părţile sunt poziţionate cu suprapunere corectă. Folosiţi fi gurile de mai jos pentru lungimea generală potrivită a ramei din spate a podelei. Uniţi ramele cu ajutorul a cinci şuruburi pentru metal care se introduc în setul de rame aşa cum este arătat Ramă podea spate 95 7/8" 43,5 cm Verifi caţi încă o dată lungimea fi ecărei rame şi puneţi-le deoparte pentru utilizarea ulterioară /8" 43,5 cm Spate 95 7/8" 43,5 cm Faţă

13 ABF3 Ansamblurile structurii 665 Cornier perete spate () 994 Element de rigidizare cu canal perete spate () () Element de rigidizare cu canal perete spate 94 5/8" 40,3 cm Părţile principale ale structurii rigidizează pereţii. Aceste părţi vor fi instalate mai târziu în centrul şi la marginea superioară a peretelui din spate. Procedaţi după cum urmează: Suprapuneţi elementele de rigidizare cu canal după cum este indicat în fi gură şi asamblaţi cele două părţi cu ajutorul unui şurub pentru metal introdus în gaura din mijloc (trei găuri se vor alinia). Suprapuneţi cele două corniere pentru peretele din spate după cum este arătat în fi gură şi fi xaţi-le împreună cu un şurub pentru metal introdus în gaura din mijloc. 3 Verifi caţi încă o dată lungimea fi ecărei rame şi puneţi-le deoparte pentru utilizarea ulterioară. 665 Cornier perete spate 94 5/8" 40,3 cm 665 Element de rigidizare cu canal perete spate 94 5/8" 40,3 cm Cornier perete spate 94 5/8" 40,3 cm 3 3

14 3 ABF4 Ansamblul de pană (căprior) acoperiş 8474 Pană (căprior) acoperiş () 8476 Cornier perete lateral () (0) Penele acoperişului întâlnesc cele două frontoane şi sprijină panourile acoperişului. Căpriorul principal este construit din două părţi asamblate împreună. Plasaţi cornierul pentru peretele lateral, cap la cap, cu o pană a acoprişului şi montaţile împreună folosind 0 şuruburi. Puneţi această asamblare deoparte pentru uz ulterior. Asamblat Pana principală a acoperişului 8476 Cornier perete lateral 8474 Pană (căprior) acoperiş 4

15 4 ABF5 Ansamblul şinei de ghidaj a uşii 667 Eclisă de îmbinare cap la cap () 9378 Şină ghidaj uşă () NOTĂ: Eclisă de îmbinare cap la cap (partea vopsită) (4) Ansamblul şinei de ghidaj a uşii sprijină uşile glisante şi consolidează peretele frontal. Este constituit din trei părţi. 667 Folosind eclisa de îmbinare cap la cap (vopsită), uniţi părţile şinei de ghidaj a uşii (galvanizate) cap la cap, după cum este arătat. Introduceţi patru şuruburi numai prin partea de dedesubt Piciorul lung deasupra Piciorul scurt la bază Indiciu: Găurile din partea superioară a ansamblului şinei de ghidaj a uşii sunt destinate montării frontonului la partea superioară a peretelui frontal la un moment ulterior Poziţionaţi glisierele uşii pe picioarele şinei, începând de la capătul şinei uşii, după cum este exemplificat în secţ iunea transversală. 94 5/8" 40,3 cm Pune-ţi deoparte această parte pentru utilizare ulterioară /8" 40,3 cm SECŢIUNE TRANSVERSALĂ /8" 40,3 cm 5

16 5 ABF6 Ramă podea Ramă podea faţă () 8946 Ramă podea lateral () Ramă podea spate () (8) () SPATE DREAPTA Asamblaţi cele patru colţuri ale ramei podelei folosind câte două şuruburi la fi ecare colţ, aşa cum este arătat in fi gură. La colţurile din faţă fi xaţi cu şuruburi (pentru metal) începând de dedesubt şi cu piuliţe deasupra. FAŢĂ FAŢĂ DREAPTA Măsuraţi rama podelei pe diagonală. Când dimensiunile diagonale sunt egale, podeaua este pătrată NOTĂ Dacă utilizaţi o platformă de lemn sau o dală de beton nu fi xaţi ramele podelei de baza construcţiei în acest moment. Veţi ancora construcţia după ce este ridicată. Când măsurătorile diagonale sunt egale rama podelei este pătrată. Poloboc Rama podelei trebuie să fie pătrată şi nivelată altfel găurile nu se vor alinia. 6

17 6 ABF7 Colţuri 938 Panou colţ faţă () 9386 Panou colţ spate () (4) NOTĂ Începând din acest moment al procesului, asamblarea va dura multe ore şi va necesita participarea mai multor persoane. Nu continuaţi dacă nu aveţi sufi cient timp să terminaţi construcţia astăzi. O construcţie parţial asamblată poate fi avariată serios chiar şi de un vânt uşor. Fiecare şurub şi holtzşurub în perete necesită o şaibă. PARTE LATERALĂ 938 Partea îngustă Partea lată 9386 SPATE VEDERE DE ANSAMBLU (DE DEASUPRA) 9386 PARTE LATERALĂ 938 CORECT INCORECT Poziţionaţi panourile colţ spate la colţurile din spate ale ramei aşa cum este arătat. Partea cea mai lată a fi ecăruia dintre panourile colţ spate trebuie plasată de-a lungul spatelui construcţiei. Fixaţi panourile de colţ de rama podelei cu ajutorul a patru şuruburi. Poziţionaţi un panou colţ faţă la colţul ramei podelei aşa cum este arătat. Partea cea mai lată a fiecăruia dintre panourile colţ faţă trebuie plasată de-a lungul feţei construcţiei. Va exista o mică distanţă între panoul perete frontal şi rampă (partea de îmbinare). Fixaţi panoul colţ de rama podelei cu ajutorul a trei şuruburi FAŢĂ NOTĂ Fiţi atenţi să instalaţi panoul corect în fiecare poziţie aşa cum este indicat 3 Verifi caţi încă o dată numărul de parte componentă a panourilor de perete înainte de a proceda mai departe. Panourile se sprijină pe ramă aşa cum este arătat 7 Şaibă Rama podelei trebuie să fie pătrată şi nivelată altfel găurile nu se vor alinia.

18 7 ABF8 Elemente de rigidizare Dispozitivul de ghidaj al uşii () Ansamblurile cornier perete spate () 8476 Cornier perete lateral () Ansamblul elementului de rigidizare cu canal a peretelui spate () 990 Element de rigidizare cu canal perete lateral () 665 (4) () Părţile componente ale scheletului conferă rigiditate pereţilor laterali şi furnizează o suprafaţă pentru ataşarea componentelor grindă (frontoanelor), care sprijină acoperişul. Cornierele trebuie fie înăuntrul construcţiei 994 Fixaţi ansamblurile cornier perete spate de-a lungul părţii superioare a peretelui din spate (în interior) folosind şuruburi. FAŢĂ Fixaţi ansamblul elementului de rigidizare cu canal a peretelui spate de-a lungul secţiunii mediane a peretelui din spate folosind şuruburi Fixaţi cornierele perete lateral de-a lungul părţii superioare a panourilor laterale folosind şuruburi. Cornierele laterale trebuie să se suprapună la colţuri peste cornierele perete spate. 4 Fixaţi ansamblurile elementelor de rigidizare cu canal perete lateral de-a lungul secţiunii mediane a panourilor laterale folosind şuruburi. Asiguraţi suprapunerile în colţurile din spate folosind şuruburi. 5 Fixaţi dispozitivul de ghidaj al uşii (găuri la partea de sus) de-a lungul părţii superioare a panourilor perete faţă folosind şuruburi. A se vedea fi gura FAŢĂ Şină ghidaj uşă FAŢĂ Piciorul lung deasupra Deschidere cu faţa înăuntru Piciorul scurt la bază 5 8

19 8 ABF9 Panourile perete 667 Panou perete (4) 695 Panou perete () (88) () Panourile perete sunt furnizate în două lăţimi. Fiecare panou perete are o parte cutată. Partea cutată a unui panou trebuie să intre sub partea cutată a panoului următor Localizaţi toate panourile perete şi aşezaţi-le unul lângă altul de-a lungul construcţiei. Asiguraţi-vă că aveţi panourile correct amplasate pentru fi ecare poziţie. Suprapuneţi panourile şi determinaţi dacă găurile se aliniază cu găurile structurii schelet. Panourile se sprijină pe schelet aşa cum este arătat Partea cutată dedesubt 667 Detaliu arătând partea mediană a panoului înşurubată la elemental de rigidizare 3 Montaţi panourile perete laterale cu şuruburi, atât la partea superioară cât şi la cea inferioară 4 Fixaţi centrul fi ecărui panou de elementul de rigidizare cu canal folosind şuruburi. Fixaţi părţile cutate care se suprapun folosind un şurub pentru metal şi o piuliţă cu două şuruburi. 3 4 Şurub şi piuliţă nu trec prin elementul de rigidizare în zonele de suprapunere 5 Când aţi ataşat toate panourile perete în poziţia corectă, construcţia va arăta aşa. Folosiţi şuruburi şi piuliţe la toate suprapunerile de cornier la partea superioară a panoului spate. 5 9

20 9 ABF0 Rama verticală a uşii (jambaj) 9370 Rama verticală a uşii (jambaj) () (8) (6) () Piuliţă hexagonală (3) şuruburi pentru metal VEDERE DE ANSAMBLU Şină ghidaj uşă Ramele verticale ale uşii ranforsează deschiderea uşii şi furnizează un fi nisaj atractiv. Urmaţi paşii următori pentru ambele rame. Capac piuliţă Dop pentru şurub şurub pentru metal 9370 Dop pentru şurub Fixaţi o ramă verticală a uşii de panoul frontal cu trei şuruburi pentru metal, piuliţe şi capac piuliţă, după cum este indicat. Împingeţi un dop în gaura din mijlocul ramei, cea mai apropiată de deschiderea uşii. FAţĂ 9370 Asiguraţi partea superioară a ramei uşii de dispozitivul de ghidaj al uşii cu două şuruburi. Procedaţi exact la fel pentru asigurarea părţii inferioare de ramă. Repetaţi paşii - pentru rama verticală opusă. VEDERE DE ANSAMBLU Şină ghidaj uşă şurub şurub 0

21 0 ABF Ansamblurile de fronton (component grindă) 7906 Fronton dreapta (Component grindă) () 7907 Fronton stâng () 796 Colţare de fixare a penelor acoperişului (4) (8) Frontoanele se ataşează la partea superioară a peretelui din faţă şi a celui din spate pentru a sprijini penele (căpriorii) acoperişului. NOTĂ Frontoanele sunt împachetate unul într-altul şi pot fi confundate ca o singură piesă. Separaţi-le cu grijă înainte de a continua. Ataşaţi cele patru colţare de fixare de frontoane folosind două şuruburi pentru metal, şaibe şi piuliţe. NOTĂ Rostul de montaj al colţarului trebuie să fi e orientat către centrul frontonului FAţĂ 7906 şaibă 796 Placă (colţar) de fi xare a penelor acoperiş 7907

22 ABF Fronton/piesă de îmbinare şi rigidizare fronton Fronton stâng () Fronton dreapta () 6658 Piesă îmbinare şi rigidizare fronton () (4) (7) Ridicaţi şi fi xaţi un fronton dreapta şi un fronton stânga, sub unghiul de la colţ de cornierul peretelui din spate folosind şuruburi. Indiciu: Pentru frontonul din spate, folosiţi un şurub pentru metal şi o piuliţă la punctul de suprapunere a cornierului. Pentru frontonul din faţă, lăsaţi neînşurubate două şuruburi care sunt cele mai apropiate de rostul de îmbinare central. Uniţi frontonul dreapta şi frontonul stânga cu o piesă de îmbinare şi rigidizare folosing un şurub şi piuli ă numai în gaura de la bază. 3 Repetaţi paşii şi pentru şina uşii din faţa construcţiei, în afara suporţilor şinei, care se montează aşa cum este arătat. Fronton 6658 Piesă îmbinare şi rigidizare fronton Suporţi şină 68 3

23 ABF3 Pene acoperiş Asamblarea penei principale a acoperişului () 8474 Pană (căprior) acoperiş () () Montaţi un capăt al penei principale de piesa de îmbinare şi rigidizare a frontonului din faţă. Fixaţi celălalt capăt al penei principale a acoperişului de piesa de îmbinare şi rigidizare a frontonului din spate. 3 Fixaţi penele rămase, cu găurile mici la partea de sus, aşa cum este arătat, folosind şuruburi şi piuliţe Pană (căprior) acoperiş 3 Asamblarea penei principale a acoperişului 3

24 3 ABF4 Panou acoperiş dreapta 8466 Panou acoperiş drept () () (5) Instalarea panourilor acoperişului se execută cel mai bine cu ajutorul unei scări utilitare. Începeţi instalarea panourilor acoperişului de la colţul din dreapta spate al construcţiei. Fiecare dintre şuruburi şi piuliţă din acoperiş necesită o şaibă NOTĂ Măsuraţi din nou construcţia pe diagonală şi faceţi ajustările necesare pentru a vă asigura că magazia este pătrată şi la nivel. Aceasta va ajuta ca panourile acoperişului să se potrivească mai bine şi găurile să se alinieze FAţĂ NOTĂ Dacă aţi cumpărat un set pentru mărirea rezistenţei acoperişului, vă rugăm să-l asamblaţi înainte de a ataşa panourile acoperişului Panou acoperiş drept Identifi caţi panourile acoperişului după număr. Notaţi ordinea şi poziţia în care acestea trebuiesc instalate. 5 Poziţionaţi panoul acoperiş dreapta în colţul drept spate şi fi xaţi-l de fronton cu 5 şuruburi şi piuliţe, şi de penele acoperişului cu şuruburi. Nu fi xaţi partea de jos a panoului de cornierul peretelui lateral în acest moment. Indiciu: Urmaţi ordinea arătată în diagramă pentru montări. FAţĂ Fronton Piuliţă şaibă şurub pentru metal 4

25 4 ABF5 Asamblarea acoperiişului 8467 Panou acoperiş stâng () 7875 Panou acoperiş (4) 8466 Panou acoperiş drept () (38) (3) Instalaţi un panou acoperiiş stâng la colţurile stânga spate işi dreapta faţă ale acoperiişului. Instalaţi un panou dreapta la colţul stâng faţă al acoperiişului. Tăiaţi fâişii de 5, cm din banda de etanişeizare işi puneţi-le deoparte. Acoperiţi îmbinarea de la vârf cu bandă de etanişeizare. Desfăişuraţi banda işi presaţi-o deasupra deschiderii la coama acoperiişului pe măsură ce instalaţi fi ecare panou al acoperiişului. Nu tăiaţi încă banda. 3 Instalaţi 4 panouri de acoperiiş în ordinea işi poziţiile arătate pe pagina precedentă. Nu fi xaţi încă capătul de jos al panourilor de cornierele pereţilor laterali. Continuaţi etanişeizarea deschiderii de la coama acoperiişului. Fixaţi panourile acoperiiş care nu sunt folosite pentru mascarea coamei (mijlocul acoperiişului). Acoperiţi capul işurubului cu o fâişie de 5, cm de bandă de etanişeizare Panou acoperiş drept Fixaţi la punctul de suprapunere cu işurub Se înişurubează la pana acoperiişului 8467 Panou acoperiş stâng FAţĂ Se înişurubează la pana acoperiişului Banda etanşeizare Fixaţi la punctul de suprapunere cu işurub 7875 Panou acoperiş 3 NOTĂ Partea cutată a unui panou îngust al acoperişului intră sub partea cutată lată a panoului adiacent cînd este posibil. Nu fi xaţi în acest moment Fâişii NOTĂ Dacă găurile din penele acoperişului nu se aliniază cu găurile panourilor acoperiş, mişcaţi construcţia de la stânga la dreapta. Dacă aceasta nu ajută, construcţia dvs. s-ar putea să nu fi e nivelată. Bate-ţi pene la colţuri până când găurile se aliniază. Tăiaţi banda de etanşeizare şi împăturiţi-o dedesubt 5 FAţĂ

26 5 ABF6 Mascatori coamă şi panouri 846 Mascator coamă () (0) (4) Instalaţi primul mascator coamă peste secţiunea de acoperişfi nisată folosind şuruburi şi piuliţe. Nu fi xaţi capetele mascatorului în acest moment. Fixaţi capetele inferioare ale panourilor de cornierele pereţilor laterali folosind şuruburi şi şaibe

27 6 ABF7 Finisaj acoperiş 848 Finisaj bordură lateral acoperiş () (4) (6) (4) Ataşaţi partea laterală a finisajului acoperişului de partea inferioară a panourilor acoperişului pe fi ecare parte a construcţiei folosind şuruburi pentru fiecare suprapunere a panourilor. Folosind degetul mare şi degetul arătător, îndoiţi spre interior terminaţia de jos a cornierului streaşină la colţ, sufi cient ca piesele cornier streaşină dreapta şi stânga să se potrivească exact în colţurile drept şi stâng. 3 Fixaţi cornierele streaşină de fi nisajul lateral folosind un şurub. 4 Montaţi marginile panourilor acoperiş, capacul mascator coamă şi mascatorul coamă împreună folosind şuruburi şi piuliţe. Finisaj acoperiş lateral Piesă terminaţie cornier streaşină 848 Capac mascator coamă 4 7 Răsuciţi spre interior terminaţia cornier streaşină pentru a încăpea în mascatorul coamă

28 7 ABF8 Asamblarea uşii 0479 Uşă dreapta şi stânga () 0498 Rama orizontală a uşii (4) 6300 Rama verticală a uşii () (6) () (4) Etapele din această pagină descriu modul de asamblare a uşii dreapta. Veţi proceda exact la fel pentru uşa stângă. Fiecare şurub pentru metal şi şurub necesită o şaibă. Procedaţi în felul următor: 0498 Ataşaţi mânerul de uşă cu şuruburi şi piuliţe, ca în imagine ţineţi rama verticală a uşii în dreptul mijlocului suprafeţei interioare a uşii şi rotiţi şurubul pentru a menţine rama verticală a uşii şi suportul pentru mânerul uşii în poziţie. Fixaţi de uşă deasupra şi dedesubtul legăturii centrale folosind şuruburi Uşă dreapta 0479 Uşă stânga Instalaţi rama orizontală a uşii atât la marginea superioară cât şi la marginea inferioară şi fi xaţi cu un şurub la mijloc Ataşaţi piesele de ghidaj inferioare pentru uşă şi şuruburile aşa cum este indicat. 3 5 Repetaţi paşii 4 pentru uşa stângă SECŢIUNE TRANSVERSALĂ ARĂTÂND: 4 Rama orizontală a uşii Uşă Şaibă Piesa ghidaj

29 8 ABF9 Instalarea şi ajustarea uşii Montajul uşă dreapta () Montajul uşă stânga () Fronton Ramă orizontală a uşii Dispozitiv de ghidaj al uşii Din interiorul construcţiei, poziţionaţi baza montajului uşii dreapta (se află la stânga dvs. când sunteţi în interiorul construcţiei) în spatele ramei verticale a uşii în şina de ghidaj a uşii faţă. Ghidaj parte superioară Uşă Poziţionaţi partea superioară a uşii astfel încât găurile din uşă se aliniază cu găurile din partea de ghidaj superioară. Şină uşă faţă 3 Fixaţi uşile de părţile de ghidaj parte superioară utilizând două şuruburi de #0Bx/" (3 mm) pentru fi ecare element de ghidaj. Element de ghidaj NOTĂ Găurile din elementele de ghidaj vă permit ajustarea uşilor. Poziţionaţi uşa în găurile din mijloc. Găuri de ajustare #0Bx/" (3 mm) Şurub 4 Repetaţi paşii - 3 pentru uşa stânga. 3 Găurile de ajustare permit uşilor să se întâlnescă la acelaşi nivel de-a lungul lungimii lor Uşă dreapta Uşă stânga 4 Păstraţi acest manual de folosire şi asamblare pentru referinţă viitoare. 9

30 ABF30 Ancorarea şi structura podelei Ancorare Ancoraţi construcţia la acest moment. Structura podelei Dacă aţi cumpărat un set pentru structura podelei, trebuie să-l instalaţi la acest moment.

31 HM8667 NP8667 RM86-A RMG86 RMW86 VH86-A WL8667 LM8667 ABF3 CÂTEVA DATE DESPRE RUGINIRE Ruginirea este un proces natural de oxidare care se petrece atunci când metalul este expus la umiditate. Suprafeţele problemă includ: găurile pentru şuruburi, capete nefi nisate sau unde zgârieturi şi fi suri apar în materialul protector în timpul asamblării, mânuirii şi folosirii normale. Prin identifi carea acestor zone unde ruginirea apare în mod obişnuit şi luarea unor precauţii simple de protejare împotriva ruginei, se poate opri apariţia sau opri dezvoltarea, de îndată ce a apărut.. Evitaţi lovirea sau zgârierea suprafeţei protectoare, atât interioară, cât şi exterioară.. Folosiţi toate piuliţele furnizate. Pe lângă protejarea împotriva elementelor vremii, piuliţele protejează metalul împotriva zgârierii de către şuruburi. 3. Menţineţi acoperişul, perimetrul bazei şi şinele uşilor curăţate de pământ şi frunze, care se pot acumula şi reţine umezeală. Acestea pot cauza o avariere dublă de vreme ce produc acid pe măsură ce putrezesc. 4. Acopriţi zgârieturi sau fi suri şi orice zonă de ruginire vizibilă cât de repede posibil. Asiguraţi-vă că suprafaţa este uscată, nu are urme de grăsime (ulei) sau murdărie şi după aceea aplicaţi un strat uniform de vopsea de reparat de înaltă calitate. 7785

32

Page 1 of 6 Motor - 1.8 l Duratorq-TDCi (74kW/100CP) - Lynx/1.8 l Duratorq-TDCi (92kW/125CP) - Lynx - Curea distribuţie S-MAX/Galaxy 2006.5 (02/2006-) Tipăriţi Demontarea şi montarea Unelte speciale /

More information

Pasul 2. Desaturaţi imaginea. image>adjustments>desaturate sau Ctrl+Shift+I

Pasul 2. Desaturaţi imaginea. image>adjustments>desaturate sau Ctrl+Shift+I 4.19 Cum se transformă o faţă în piatră? Pasul 1. Deschideţi imaginea pe care doriţi să o modificaţi. Pasul 2. Desaturaţi imaginea. image>adjustments>desaturate sau Ctrl+Shift+I Pasul 3. Deschideţi şi

More information

Modalităţi de redare a conţinutului 3D prin intermediul unui proiector BenQ:

Modalităţi de redare a conţinutului 3D prin intermediul unui proiector BenQ: Modalităţi de redare a conţinutului 3D prin intermediul unui proiector BenQ: Proiectorul BenQ acceptă redarea conţinutului tridimensional (3D) transferat prin D-Sub, Compus, HDMI, Video şi S-Video. Cu

More information

Ghid de instalare pentru program NPD RO

Ghid de instalare pentru program NPD RO Ghid de instalare pentru program NPD4758-00 RO Instalarea programului Notă pentru conexiunea USB: Nu conectaţi cablul USB până nu vi se indică să procedaţi astfel. Dacă se afişează acest ecran, faceţi

More information

INSTRUCŢIUNI DE MONTAJ

INSTRUCŢIUNI DE MONTAJ www.ruukkiacoperis.ro INSTRUCŢIUNI DE MONTAJ FINNERA ŢIGLE METALICE RUUKKI Cel mai inteligent acoperiş din câte s-au văzut vreodată Conceptul nou şi inovator al Finnera vă ajută să aveţi un acoperiş metalic

More information

GRAFURI NEORIENTATE. 1. Notiunea de graf neorientat

GRAFURI NEORIENTATE. 1. Notiunea de graf neorientat GRAFURI NEORIENTATE 1. Notiunea de graf neorientat Se numeşte graf neorientat o pereche ordonată de multimi notată G=(V, M) unde: V : este o multime finită şi nevidă, ale cărei elemente se numesc noduri

More information

Hama Telecomanda Universala l in l

Hama Telecomanda Universala l in l H O M E E N T E R T A I N M E N T Hama Telecomanda Universala l in l 00040081 2 6 5 3 12 1 14 13 4 8 7 9 17 4 10 16 15 Manual de utilizare Funcţia Tastelor 1. TV: Selectati aparatul pe care doriţi să-l

More information

VISUAL FOX PRO VIDEOFORMATE ŞI RAPOARTE. Se deschide proiectul Documents->Forms->Form Wizard->One-to-many Form Wizard

VISUAL FOX PRO VIDEOFORMATE ŞI RAPOARTE. Se deschide proiectul Documents->Forms->Form Wizard->One-to-many Form Wizard VISUAL FOX PRO VIDEOFORMATE ŞI RAPOARTE Fie tabele: create table emitenti(; simbol char(10),; denumire char(32) not null,; cf char(8) not null,; data_l date,; activ logical,; piata char(12),; cap_soc number(10),;

More information

TTX260 investiţie cu cost redus, performanţă bună

TTX260 investiţie cu cost redus, performanţă bună Lighting TTX260 investiţie cu cost redus, performanţă bună TTX260 TTX260 este o soluţie de iluminat liniară, economică şi flexibilă, care poate fi folosită cu sau fără reflectoare (cu cost redus), pentru

More information

Parcurgerea arborilor binari şi aplicaţii

Parcurgerea arborilor binari şi aplicaţii Parcurgerea arborilor binari şi aplicaţii Un arbore binar este un arbore în care fiecare nod are gradul cel mult 2, adică fiecare nod are cel mult 2 fii. Arborii binari au şi o definiţie recursivă : -

More information

PETK Kit Conexiune la alimentare şi terminare de capăt PROCEDURI DE INSTALARE PETK-1 pentru BSX, RSX, VSX PETK-2 pentru KSX, HTSX PETK-3 pentru HPT,

PETK Kit Conexiune la alimentare şi terminare de capăt PROCEDURI DE INSTALARE PETK-1 pentru BSX, RSX, VSX PETK-2 pentru KSX, HTSX PETK-3 pentru HPT, PETK Kit Conexiune la alimentare şi terminare de capăt PROCEDURI DE INSTALARE PETK-1 pentru BSX, RSX, VSX PETK-2 pentru KSX, HTSX PETK-3 pentru HPT, FP PETK-3-ECM pentru HPT, FP PETK-3-ZT pentru HPT, FP

More information

Split Screen Specifications

Split Screen Specifications Reference for picture-in-picture split-screen Split Screen-ul trebuie sa fie full background. The split-screen has to be full background The file must be exported as HD, following Adstream Romania technical

More information

SUBIECTE CONCURS ADMITERE TEST GRILĂ DE VERIFICARE A CUNOŞTINŢELOR FILIERA DIRECTĂ VARIANTA 1

SUBIECTE CONCURS ADMITERE TEST GRILĂ DE VERIFICARE A CUNOŞTINŢELOR FILIERA DIRECTĂ VARIANTA 1 008 SUBIECTE CONCURS ADMITERE TEST GRILĂ DE VERIFICARE A CUNOŞTINŢELOR FILIERA DIRECTĂ VARIANTA 1 1. Dacă expresiile de sub radical sunt pozitive să se găsească soluţia corectă a expresiei x x x 3 a) x

More information

Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic

Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic Proiect nr. 154/323 cod SMIS 4428 cofinanțat de prin Fondul European de Dezvoltare Regională Investiții pentru viitorul

More information

Register your product and get support at www.philips.com/welcome Wireless notebook mouse SPM9800 RO Manual de utilizare a c b d e f g RO 1 Important Câmpurile electronice, magnetice şi electromagnetice

More information

Click pe More options sub simbolul telefon (în centru spre stânga) dacă sistemul nu a fost deja configurat.

Click pe More options sub simbolul telefon (în centru spre stânga) dacă sistemul nu a fost deja configurat. 1. Sus în stânga, click pe Audio, apoi pe Audio Connection. 2. Click pe More options sub simbolul telefon (în centru spre stânga) dacă sistemul nu a fost deja configurat. 3. 4. Alegeți opțiunea favorită:

More information

FIERĂSTRĂU CIRCULAR MANUAL

FIERĂSTRĂU CIRCULAR MANUAL FIERĂSTRĂU CIRCULAR MANUAL MANUAL DE INSTRUCŢIUNI MAKITA CORPORATION ANJO, AICHI, JAPONIA - FABRICAT IN R.P.C. 2 3 4 Simboluri Va prezentam mai jos simbolurile pentru aceasta maşină. Asiguraţi-vă că înţelegeţi

More information

Mail Moldtelecom. Microsoft Outlook Google Android Thunderbird Microsoft Outlook

Mail Moldtelecom. Microsoft Outlook Google Android Thunderbird Microsoft Outlook Instrucțiunea privind configurarea clienților e-mail pentru Mail Moldtelecom. Cuprins POP3... 2 Outlook Express... 2 Microsoft Outlook 2010... 7 Google Android Email... 11 Thunderbird 17.0.2... 12 iphone

More information

ThinkCentre. Ghidul pentru înlocuirea hardware-ului Tipurile 9212 şi 9213

ThinkCentre. Ghidul pentru înlocuirea hardware-ului Tipurile 9212 şi 9213 ThinkCentre Ghidul pentru înlocuirea hardware-ului Tipurile 9212 şi 9213 ThinkCentre Ghidul pentru înlocuirea hardware-ului Tipurile 9212 şi 9213 Ediţia întâi (februarie 2005) Copyright International

More information

thermo stollar Rolete interioare DAY & NIGHT

thermo stollar Rolete interioare DAY & NIGHT thermo stollar 2013 Rolete interioare DAY & NIGHT CUPRINS Informaţii generale Tipuri de rolete de pânză ECO DAY&NIGHT - Componenţa de bază - Adaos suplimentar - Informaţii tehnice 2 2 3 3 4 BASIC DAY&NIGHT

More information

Application form for the 2015/2016 auditions for THE EUROPEAN UNION YOUTH ORCHESTRA (EUYO)

Application form for the 2015/2016 auditions for THE EUROPEAN UNION YOUTH ORCHESTRA (EUYO) Application form for the 2015/2016 auditions for THE EUROPEAN UNION YOUTH ORCHESTRA (EUYO) Open to all born between 1 January 1990 and 31 December 2000 Surname Nationality Date of birth Forename Instrument

More information

Split Screen Specifications

Split Screen Specifications Reference for picture-in-picture split-screen Cuvantul PUBLICITATE trebuie sa fie afisat pe toată durata difuzării split screen-ului, cu o dimensiune de 60 de puncte in format HD, scris cu alb, ca in exemplul

More information

Ghid de Instalare Windows Vista

Ghid de Instalare Windows Vista Ghid de Instalare Windows Vista Înainte de a folosi aparatul acesta trebuie instalat împreună cu driverul. Vă rugăm să citiţi acest Ghid de Instalare Rapidă şi Ghid de Instalare Windows Vista pentru instrucţiuni

More information

Exerciţii Capitolul 4

Exerciţii Capitolul 4 EXERCIŢII CAPITOLUL 4 4.1. Scrieti câte un program Transact-SQL si PL/SQL pentru calculul factorialului unui număr dat. 4.2. Scrieţi şi executaţi cele două programe care folosesc cursoarele prezentate

More information

LESSON FOURTEEN

LESSON FOURTEEN LESSON FOURTEEN lesson (lesn) = lecţie fourteen ( fǥ: ti:n) = patrusprezece fourteenth ( fǥ: ti:nθ) = a patrasprezecea, al patrusprezecilea morning (mǥ:niŋ) = dimineaţă evening (i:vniŋ) = seară Morning

More information

ThinkCentre Ghid de instalare şi înlocuire hardware

ThinkCentre Ghid de instalare şi înlocuire hardware ThinkCentre Ghid de instalare şi înlocuire hardware Notă Înainte de a folosi aceste informaţii şi produsul la care se referă, fiţi sigur că aţi citit şi înţeles Ghidul de siguranţă şi garanţiepentru acest

More information

DuPont Tyvek PERFORMANCE BEYOND PROTECTION. Membrană permeabilă la vapori Ghid de Instalare

DuPont Tyvek PERFORMANCE BEYOND PROTECTION. Membrană permeabilă la vapori Ghid de Instalare DuPont Tyvek PERFORMANCE BEYOND PROTECTION Membrană permeabilă la vapori Ghid de Instalare DuPont peste 00 de ani de tradiţie DuPont numără mulţi ani de tradiţie şi realizări ştiinţifice majore, ale căror

More information

RO. Traducere a instrucţiunilor originale. FSM1630

RO. Traducere a instrucţiunilor originale.  FSM1630 402112-83 RO Traducere a instrucţiunilor originale www.blackanddecker.eu FSM1630 2 3 ROMÂNĂ Destinaţia de utilizare Mopul dumneavoastră cu abur Black & Decker a fost conceput pentru igienizarea şi curăţarea

More information

Anexa 2. Instrumente informatice pentru statistică

Anexa 2. Instrumente informatice pentru statistică Anexa 2. Instrumente informatice pentru statistică 2.1. Microsoft EXCEL şi rutina HISTO Deoarece Microsoft EXCEL este relativ bine cunoscut, inclusiv cu unele funcţii pentru prelucrări statistice, în acest

More information

Press review. Monitorizare presa. Programul de responsabilitate sociala. Lumea ta? Curata! TIMISOARA Page1

Press review. Monitorizare presa. Programul de responsabilitate sociala. Lumea ta? Curata! TIMISOARA Page1 Page1 Monitorizare presa Programul de responsabilitate sociala Lumea ta? Curata! TIMISOARA 03.06.2010 Page2 ZIUA DE VEST 03.06.2010 Page3 BURSA.RO 02.06.2010 Page4 NEWSTIMISOARA.RO 02.06.2010 Cu ocazia

More information

Aplicatii ale programarii grafice in experimentele de FIZICĂ

Aplicatii ale programarii grafice in experimentele de FIZICĂ Aplicatii ale programarii grafice in experimentele de FIZICĂ Autori: - Ionuț LUCA - Mircea MIHALEA - Răzvan ARDELEAN Coordonator științific: Prof. TITU MASTAN ARGUMENT 1. Profilul colegiului nostru este

More information

Ghidul administratorului de sistem

Ghidul administratorului de sistem Ghidul administratorului de sistem SOFTWARE DE GESTIONARE A TERAPIEI PENTRU DIABET Română Accesarea fişierelor de date CareLink Pro stochează date despre utilizator şi dispozitiv într-un fişier de centralizare

More information

Curs 3 Word 2007 Cuprins

Curs 3 Word 2007 Cuprins Curs 3 Word 2007 Cuprins Stiluri... 2 Tipuri de stiluri... 2 Stilurile predefinite ale programului Word... 2 Stilul Normal... 3 Stilurile Heading (Titlu)... 3 Cum aplicati un stil unui text... 3 Crearea

More information

Aspirator/Refulator/Tocator de frunze

Aspirator/Refulator/Tocator de frunze Aspirator/Refulator/Tocator de frunze 1 INDICAŢIE: Vă rugăm să citiţi cu atenţie Manualul de instrucţiuni înainte de exploatare. Instrucţiunile trebuie citite şi înţelese de către oricare utilizator, pentru

More information

Sistem electric de încălzire prin pardoseală. Romania Catalog tehnic; lista de preţuri

Sistem electric de încălzire prin pardoseală. Romania Catalog tehnic; lista de preţuri Sistem electric Romania 2008 Catalog tehnic; lista de preţuri sistem electric Cuprins Introducere eljet... 3 Conţinutul pachetului... 3 Caracteristicile tehnice ale sistemului... 3 Descriere Descrierea

More information

Circuite Basculante Bistabile

Circuite Basculante Bistabile Circuite Basculante Bistabile Lucrarea are drept obiectiv studiul bistabilelor de tip D, Latch, JK şi T. Circuitele basculante bistabile (CBB) sunt circuite logice secvenţiale cu 2 stări stabile (distincte),

More information

PENTRU ŢEAVĂ DE CANELARE PRIN TĂIERE CU DIAMETRE CUPRINSE ÎNTRE 2 ŞI 8 ( mm) AVERTISMENT

PENTRU ŢEAVĂ DE CANELARE PRIN TĂIERE CU DIAMETRE CUPRINSE ÎNTRE 2 ŞI 8 ( mm) AVERTISMENT VG28 şi VG28GD PENTRU ŢEAVĂ DE CANELARE PRIN TĂIERE CU DIAMETRE CUPRINSE ÎNTRE 2 ŞI 8 (50-203 mm) AVERTISMENT AVERTISMENT Nerespectarea acestor instrucţiuni şi atenţionări poate duce la vătămări corporale

More information

ECHIVALENTE PENTRU TOATĂ GAMA DE ECHIPAMENTE ORIGINALE PREZENTARE GENERALĂ A PRODUSELOR

ECHIVALENTE PENTRU TOATĂ GAMA DE ECHIPAMENTE ORIGINALE PREZENTARE GENERALĂ A PRODUSELOR ECHIVALENTE PENTRU TOATĂ GAMA DE ECHIPAMENTE ORIGINALE Indiferent unde aţi merge pe glob, aveţi toate şansele ca, atunci când aruncaţi o privire sub capotă, să daţi peste produse Gates. Gates este unul

More information

lindab we simplify construction LindabTopline Țiglă metalică Roca Întoarcerea la natură

lindab we simplify construction LindabTopline Țiglă metalică Roca Întoarcerea la natură LindabTopline Țiglă metalică Roca Întoarcerea la natură Tradiţia ne inspiră Lindab Roca este un sistem complet de învelitori, dezvoltat de-a lungul a multor ani de cercetări, prin perfecţionarea continuă

More information

Dell Vostro Informaţii despre configurare şi funcţii. Vedere din faţă şi din spate. Despre avertismente

Dell Vostro Informaţii despre configurare şi funcţii. Vedere din faţă şi din spate. Despre avertismente Dell Vostro 5470 Informaţii despre configurare şi funcţii Despre avertismente AVERTISMENT: Un AVERTISMENT indică un pericol potenţial de deteriorare a bunurilor, de vătămare corporală sau de deces. Vedere

More information

Reprezentări grafice

Reprezentări grafice Reprezentări grafice Obiective: - realizarea graficelor pentru reprezentarea datelor; Problema 1: S-a realizat un studiu pe un lot format din 19 nou născuţi pentru care se urmăresc parametrii biomedicali:

More information

Ghid de configurare fără fir

Ghid de configurare fără fir Ghid de configurare fără fir Notă referitoare la ediţie Octombrie 2008 Paragraful următor nu este valabil pentru niciuna dintre ţările în care astfel de prevederi nu sunt compatibile cu legile locale:

More information

Cu ce se confruntă cancerul de stomac? Să citim despre chirurgia minim invazivă da Vinci

Cu ce se confruntă cancerul de stomac? Să citim despre chirurgia minim invazivă da Vinci Cu ce se confruntă cancerul de stomac? Să citim despre chirurgia minim invazivă da Vinci Opţiunile chirurgicale Cancerul de stomac, numit şi cancer gastric, apare atunci când celulele normale ies de sub

More information

GHIDUL UTILIZATORULUI DE REŢEA

GHIDUL UTILIZATORULUI DE REŢEA Server de imprimare multifuncţional pentru conexiune Ethernet multiprotocol prin cablu şi server de imprimare multifuncţional pentru conexiune Ethernet fără fir GHIDUL UTILIZATORULUI DE REŢEA Acest Ghidul

More information

Manual de utilizare QL-700. Imprimantă de etichete

Manual de utilizare QL-700. Imprimantă de etichete Manual de utilizare Imprimantă de etichete QL-700 Asiguraţi-vă că aţi citit şi aţi înţeles acest manual înainte de a utiliza aparatul. Vă recomandăm să păstraţi acest manual la îndemână pentru consultări

More information

Actuatoare Fisher cu piston seria 585C

Actuatoare Fisher cu piston seria 585C Manual de instrucţiuni D1020870RO Actuator 585C Actuatoare Fisher cu piston seria 585C Cuprins Introducere... 1 Domeniu de aplicare manual... 1 Descriere... 2 Specificaţii... 2 Servicii de instruire...

More information

Rigla şi compasul. Gabriel POPA 1

Rigla şi compasul. Gabriel POPA 1 Rigla şi compasul Gabriel POPA 1 Abstract. The two instruments accepted by the ancient Greeks for performing geometric constructions, if separately used, are not equally powerful. The compasses alone can

More information

DIRECTIVA HABITATE Prezentare generală. Directiva 92/43 a CE din 21 Mai 1992

DIRECTIVA HABITATE Prezentare generală. Directiva 92/43 a CE din 21 Mai 1992 DIRECTIVA HABITATE Prezentare generală Directiva 92/43 a CE din 21 Mai 1992 Birds Directive Habitats Directive Natura 2000 = SPAs + SACs Special Protection Areas Special Areas of Conservation Arii de Protecţie

More information

Declaraţie privind interferenţa radio FCC de clasă B

Declaraţie privind interferenţa radio FCC de clasă B HP191 HSG1097 Vă rugăm să citiţi cu atenţie acest manual înainte de a utiliza monitorul. Acest manual trebuie păstrat pentru consultări ulterioare. Declaraţie privind interferenţa radio FCC de clasă B

More information

Ghid de instalare in limba romana TE100-S16 TE100-S24

Ghid de instalare in limba romana TE100-S16 TE100-S24 Ghid de instalare in limba romana TE100-S16 TE100-S24 Table of of Contents Contents... 1. Inainte de Incepe... 2. Instalare fizicã... 3. Caracteristici tehnice... Rezolvare a problemelor ce ar putea sã

More information

Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic

Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru învățământul superior tehnic Platformă de e-learning și curriculă e-content pentru Proiect nr. 154/323 cod SMIS 4428 cofinanțat de prin Fondul European de Dezvoltare Regională Investiții pentru viitorul dumneavoastră. Programul Operațional

More information

MOTOSAPĂ Manual de utilizare

MOTOSAPĂ Manual de utilizare MOTOSAPĂ Manual de utilizare Model: 1GX-85 1 ATENŢIE: ÎNAINTE DE A UTILIZA ECHIPAMENTUL, VĂ RUGĂM SĂ CITIŢI CU ATENŢIE TOATE INSTRUCŢIUNILE ŞI SĂ LE PĂSTRAŢI PENTRU VIITOARE REFERINŢE. Pentru siguranţa

More information

Asistenţă tehnică. Conţinutul ambalajului. Router WiFi Dual Band 11ac R6200 Ghid de instalare

Asistenţă tehnică. Conţinutul ambalajului. Router WiFi Dual Band 11ac R6200 Ghid de instalare Asistenţă tehnică Vă mulţumim că aţi ales produsele NETGEAR. După instalarea dispozitivului, localizaţi seria pe eticheta produsului şi utilizaţi-o pentru a înregistra produsul la www.netgear.com/register.

More information

22METS. 2. In the pattern below, which number belongs in the box? 0,5,4,9,8,13,12,17,16, A 15 B 19 C 20 D 21

22METS. 2. In the pattern below, which number belongs in the box? 0,5,4,9,8,13,12,17,16, A 15 B 19 C 20 D 21 22METS CLASA a IV-a 1. Four people can sit at a square table. For the school party the students put together 7 square tables in order to make one long rectangular table. How many people can sit at this

More information

Maria plays basketball. We live in Australia.

Maria plays basketball. We live in Australia. RECAPITULARE GRAMATICA INCEPATORI I. VERBUL 1. Verb to be (= a fi): I am, you are, he/she/it is, we are, you are, they are Questions and negatives (Intrebari si raspunsuri negative) What s her first name?

More information

6. MPEG2. Prezentare. Cerinţe principale:

6. MPEG2. Prezentare. Cerinţe principale: 6. MPEG2 Prezentare Standardul MPEG2 VIDEO (ISO/IEC 13818-2) a fost realizat pentru codarea - în transmisiuni TV prin cablu/satelit. - în televiziunea de înaltă definiţie (HDTV). - în servicii video prin

More information

lindab we simplify construction Lindab Topline Ţiglă Metalică Roca Întoarcerea la natură

lindab we simplify construction Lindab Topline Ţiglă Metalică Roca Întoarcerea la natură Lindab Topline Ţiglă Metalică Roca Întoarcerea la natură Tradiţia ne inspiră Lindab Roca este un sistem complet de învelitori, dezvoltat de-a lungul a multor ani de cercetări, prin perfecţionarea continuă

More information

GHIDUL UTILIZATORULUI DE REŢEA

GHIDUL UTILIZATORULUI DE REŢEA Server de imprimantă cu protocoale multiple şi Ethernet integrat şi server de imprimantă cu Ethernet wireless GHIDUL UTILIZATORULUI DE REŢEA În acest Ghidul utilizatorului de reţea veţi găsi informaţii

More information

Store n Go Portable Hard Drive esata/usb2.0 Combo

Store n Go Portable Hard Drive esata/usb2.0 Combo Store n Go Portable Hard Drive esata/usb2.0 Combo Ghid de utilizare Română Introducere Vă mulţumim că aţi achiziţionat această unitate de hard disc portabilă Verbatim, dotată cu o interfaţă rapidă şi accesibilă

More information

Manual de utilizare 43PUS PUS PUS6551

Manual de utilizare 43PUS PUS PUS6551 Register your product and get support at 6551 series www.philips.com/welcome Manual de utilizare 43PUS6551 49PUS6551 55PUS6551 Cuprins 1 Noutăţi 9 Internet 4 1.1 Nou motor de browser 2 Configurarea 10

More information

MANUAL DE INSTRUCŢIUNI MIG-350

MANUAL DE INSTRUCŢIUNI MIG-350 MANUAL DE INSTRUCŢIUNI MIG-350 APARAT DE SUDURĂ DE TIP MIG IMPORTANT: Va rugam sa cititi instructiunile de folosire inainte de utilizarea produsului. Ver. 1/Rev. 3; Data: 17.03.2015; Traducere a instrucţiunilor

More information

GHIDUL UTILIZATORULUI DE REŢEA

GHIDUL UTILIZATORULUI DE REŢEA Server de imprimantă Ethernet integrat multiprotocol GHIDUL UTILIZATORULUI DE REŢEA HL-5350DN HL-5380DN Vă rugăm să citiţi acest manual cu atenţie înainte de a utiliza aparatul. Păstraţi CD-ROM-ul într-un

More information

Folii decorative gama Deco Line - BRUSHED MATT - AR

Folii decorative gama Deco Line - BRUSHED MATT - AR 01 Folii decorative gama Deco Line - BRUSHED MATT - AR Suprafaţa foliilor decorative autoadezive SIBU din gama Deco Line este o foiţă subţire metalică colorată, pe care în unele cazuri se tipăreşte şi

More information

Sisteme de jgheaburi. Evacuarea apei de pe acoperiş - de-a dreptul perfectă. Fă-le cu Marley.

Sisteme de jgheaburi. Evacuarea apei de pe acoperiş - de-a dreptul perfectă. Fă-le cu Marley. Sisteme de jgheaburi Evacuarea apei de pe acoperiş - de-a dreptul perfectă. Fă-le cu Marley. Jgheaburi Marley şi totul este uscat Marley Sisteme de jgheaburi Evacuarea apei de pe acoperiş cu Perfecţiune.

More information

riptografie şi Securitate

riptografie şi Securitate riptografie şi Securitate - Prelegerea 16 - Criptografia asimetrică Adela Georgescu, Ruxandra F. Olimid Facultatea de Matematică şi Informatică Universitatea din Bucureşti Cuprins 1. Limitările criptografiei

More information

AMS Trex Device Communicator. Omologările și certificări (RON)

AMS Trex Device Communicator. Omologările și certificări (RON) AMS Trex Device Communicator Omologările și certificări (RON) Informaţii privind drepturile de autor şi mărcile înregistrate 2017 Emerson. Toate drepturile rezervate. FOUNDATION, HART şi WirelessHART sunt

More information

SWNL. (Iluminare de fundal prin LED)

SWNL. (Iluminare de fundal prin LED) E2070SWN/ E2070 SWNL (Iluminare de fundal prin LED) Siguranţă... 3 Convenţii naţionale... 3 Alimentare... 4 Instalare... 5 Curăţare... 7 Altele... 8 Setare... 9 Conţinutul CUTIEI... 9 Instalarea suportullui...

More information

CE LIMBAJ DE PROGRAMARE SĂ ÎNVĂŢ? PHP vs. C# vs. Java vs. JavaScript

CE LIMBAJ DE PROGRAMARE SĂ ÎNVĂŢ? PHP vs. C# vs. Java vs. JavaScript Vizitaţi: CE LIMBAJ DE PROGRAMARE SĂ ÎNVĂŢ? PHP vs. C# vs. Java vs. JavaScript Dacă v-aţi gândit să vă ocupaţi de programare şi aţi început să analizaţi acest domeniu, cu siguranţă v-aţi întrebat ce limbaj

More information

Robinete ET şi EAT easy-e Fisher, din clasa de presiune de la CL125 până la CL600

Robinete ET şi EAT easy-e Fisher, din clasa de presiune de la CL125 până la CL600 Manual de instrucţiuni Robinet ET Robinete ET şi EAT easy-e Fisher, din clasa de presiune de la CL125 până la CL600 Cuprins Introducere... 1 Scopul manualului... 1 Descriere... 2 Specificaţii... 3 Servicii

More information

APLĂCI DE ACCES DIN MATERIAL COMPOZIT PENTRU SARCINI MARI PLATFORME DE LUCRU PROTECŢIA SOLULUI CĂI DE ACCES PORTABILE PLĂCI SUPORT PENTRU UTILAJE

APLĂCI DE ACCES DIN MATERIAL COMPOZIT PENTRU SARCINI MARI PLATFORME DE LUCRU PROTECŢIA SOLULUI CĂI DE ACCES PORTABILE PLĂCI SUPORT PENTRU UTILAJE APLĂCI DE ACCES DIN MATERIAL COMPOZIT PENTRU SARCINI MARI PLATFORME DE LUCRU PROTECŢIA SOLULUI CĂI DE ACCES PORTABILE PLĂCI SUPORT PENTRU UTILAJE TELEFON 212-953-9123 FAX 212-953-1117 www.megadeckrigmats.com

More information

Informaţii despre produs Fereastră de mansardă cu operare de sus GGU

Informaţii despre produs Fereastră de mansardă cu operare de sus GGU Ediţia 1.0 01.10.2014 Informaţii despre produs Fereastră de mansardă cu operare de sus Descriere produs Înveliş de poliuretan de înaltă calitate, vopsit alb Bară de operare în partea de sus pentru o acţionare

More information

Danfoss ECtemp Smart

Danfoss ECtemp Smart Danfoss ECtemp Smart Termostat electronic programabil inteligent cu conectare la Wi-Fi şi control prin aplicaţie heating.danfoss.com/new-solutions/ectemp-smart 2 Cuprins 1 Introducere....................

More information

VG23AH Monitor LCD. Ghidul utilizatorului

VG23AH Monitor LCD. Ghidul utilizatorului VG23AH Monitor LCD Ghidul utilizatorului Cuprins Note... iii Informaţii referitoare la siguranţa... iv Îngrijire şi curăţare... v 1.1 Bine aţi venit!... 1-1 1.2 Conţinut pachet... 1-1 1.3 Introducere monitor...

More information

Regulatoare de reducere a presiunii seria 64

Regulatoare de reducere a presiunii seria 64 Manual de instrucţiuni Formular 1245 Februarie 2009 Seria 64 Regulatoare de reducere a presiunii seria 64 W1943 Figura 1. Regulator seria 64 Introducere Domeniul de aplicare al manualului Acest manual

More information

Clasele de asigurare. Legea 237/2015 Anexa nr. 1

Clasele de asigurare. Legea 237/2015 Anexa nr. 1 Legea 237/2015 Anexa nr. 1 Clasele de asigurare Secţiunea A. Asigurări generale 1. accidente, inclusiv accidente de muncă şi boli profesionale: a) despăgubiri financiare fixe b) despăgubiri financiare

More information

Ghid de Instalare Rapidă

Ghid de Instalare Rapidă Imprimantă Laser HL-5270DN Ghid de Instalare Rapidă Trebuie să instalaţi componentele hardware şi driverul pentru a putea utiliza imprimanta. Vă rugăm să citiţi acest Ghid de Instalare Rapidă pentru a

More information

GSR Professional 6-25 TE 6-45 TE 6-60 TE. Robert Bosch GmbH Power Tools Division Leinfelden-Echterdingen GERMANY.

GSR Professional 6-25 TE 6-45 TE 6-60 TE. Robert Bosch GmbH Power Tools Division Leinfelden-Echterdingen GERMANY. OBJ_BUCH-17-008.book Page 1 Wednesday, March 11, 2015 10:42 AM Robert Bosch GmbH Power Tools Division 70764 Leinfelden-Echterdingen GERMANY www.bosch-pt.com 2 609 92 926 (2015.0) I / 19 EURO GSR Professional

More information

GREUTATE INALTIME IMC TAS TAD GLICEMIE

GREUTATE INALTIME IMC TAS TAD GLICEMIE Corelaţii Obiective: - Coeficientul de corelaţie Pearson - Graficul de corelaţie (XY Scatter) - Regresia liniară Problema 1. Introduceţi în Excel următorul tabel cu datele a 30 de pacienţi aflaţi în atenţia

More information

ASPECTE PRIVIND PRELUCRAREA ŞI MĂSURAREA/RELEVAREA PIESELOR DE MICI DIMENSIUNI

ASPECTE PRIVIND PRELUCRAREA ŞI MĂSURAREA/RELEVAREA PIESELOR DE MICI DIMENSIUNI ASPECTE PRIVIND PRELUCRAREA ŞI MĂSURAREA/RELEVAREA PIESELOR DE MICI DIMENSIUNI Ionescu Tone, Prof. dr. ing.,universitatea Tehnicã de Construcţii Bucureşti Rece Laurenţiu, Prof.dr.ing.,Universitatea Tehnicã

More information

Ghid de Instalare Rapidă

Ghid de Instalare Rapidă Imprimantă Laser HL-5240 HL-5240L HL-5250DN Ghid de Instalare Rapidă Înainte de a folosi imprimanta, trebuie instalat aparatul si driverul. Vă rugăm să citiţi acest Ghid de Instalare Rapidă pentru instrucţiuni

More information

Teoreme de Analiză Matematică - II (teorema Borel - Lebesgue) 1

Teoreme de Analiză Matematică - II (teorema Borel - Lebesgue) 1 Educaţia Matematică Vol. 4, Nr. 1 (2008), 33-38 Teoreme de Analiză Matematică - II (teorema Borel - Lebesgue) 1 Silviu Crăciunaş Abstract In this article we propose a demonstration of Borel - Lebesgue

More information

Operaţiile de sistem de bază

Operaţiile de sistem de bază System i Operaţiile de sistem de bază Versiunea 6 Ediţia 1 System i Operaţiile de sistem de bază Versiunea 6 Ediţia 1 Notă Înainte de a folosi aceste informaţii şi produsul pe care îl suportă, citiţi

More information

Router AC1600 Smart WiFi

Router AC1600 Smart WiFi Mărci comerciale NETGEAR, sigla NETGEAR şi Connect with Innovation sunt mărci comerciale şi/sau mărci comerciale înregistrate ale NETGEAR, Inc. şi/sau ale filialelor sale în Statele Unite şi/sau alte ţări.

More information

4 PAŞI SPRE NOUA BUCĂTĂRIE Ghid de planificare 2014

4 PAŞI SPRE NOUA BUCĂTĂRIE Ghid de planificare 2014 4 PAŞI SPRE NOUA BUCĂTĂRIE Ghid de planificare 2014 4 paşi spre noua bucătărie Această broşură este ghidul tău pentru măsurarea, planificarea, comandarea şi instalarea bucătăriei IKEA. Înăuntru afli tot

More information

4 Caracteristici numerice ale variabilelor aleatoare: media şi dispersia

4 Caracteristici numerice ale variabilelor aleatoare: media şi dispersia 4 Caracteristici numerice ale variabilelor aleatoare: media şi dispersia Media (sau ) a unei variabile aleatoare caracterizează tendinţa centrală a valorilor acesteia, iar dispersia 2 ( 2 ) caracterizează

More information

Co C m o mit i tin i g n g to o the h e fut u u t r u e Bun venit la Testo

Co C m o mit i tin i g n g to o the h e fut u u t r u e Bun venit la Testo Bun venit la Testo 30 de filiale pe toate continentele... Testo răspândit în întreaga lume... şi mai mult de 70 de puncte partenere de vânzare şi service în toată lumea Testo Rom SRL Cluj-Napoca MD: Horatiu

More information

10 Estimarea parametrilor: intervale de încredere

10 Estimarea parametrilor: intervale de încredere 10 Estimarea parametrilor: intervale de încredere Intervalele de încredere pentru un parametru necunoscut al unei distribuţii (spre exemplu pentru media unei populaţii) sunt intervale ( 1 ) ce conţin parametrul,

More information

ANALIZA STATICĂ A UNEI STRUCTURI DE TIP PANOU

ANALIZA STATICĂ A UNEI STRUCTURI DE TIP PANOU APLICAŢIA 7 ANALIZA STATICĂ A UNEI STRUCTURI DE TIP PANOU 7.1 Descrierea aplicaţiei Structurile de tip panou publicitar sunt compuse, în principal, din două elemente: unul de tip panou şi celălalt de tip

More information

Manual de utilizare. Oricând aici pentru a vă ajuta HTL5130B. Întrebare? Contactaţi Philips

Manual de utilizare. Oricând aici pentru a vă ajuta HTL5130B. Întrebare? Contactaţi Philips Oricând aici pentru a vă ajuta Înregistraţi-vă produsul şi obţineţi asistenţă la www.philips.com/support Întrebare? Contactaţi Philips HTL5130B Manual de utilizare Cuprins 1 Important 2 Ajutor şi asistenţă

More information

Defuzzificarea într-un sistem cu logică fuzzy. Aplicaţie: maşina de spălat cu reguli fuzzy. A. Obiective. B. Concepte teoretice ilustrate

Defuzzificarea într-un sistem cu logică fuzzy. Aplicaţie: maşina de spălat cu reguli fuzzy. A. Obiective. B. Concepte teoretice ilustrate Defuzzificarea într-un sistem cu logică fuzzy. Aplicaţie: maşina de spălat cu reguli fuzzy A. Obiective 1) Vizualizarea procesului de selecţie a valorii tranşante de ieşire din mulţimea fuzzy de ieşire

More information

EtherNet/IP. 2 canale digitale SIL3 sigure ca FDI sau FDO (PP, PM) 4 canale digitale I/O non-safe. 2 mastere IO-Link sloturi V1.1. Figura 1.

EtherNet/IP. 2 canale digitale SIL3 sigure ca FDI sau FDO (PP, PM) 4 canale digitale I/O non-safe. 2 mastere IO-Link sloturi V1.1. Figura 1. EtherNet/IP Comutator Ethernet integrat 10 Mbps / 100 Mbps permise 2 x conectori tată M12, 4-pini, codaţi-d, conectare Ethernet-Fieldbus Carcasă armată cu fibră de sticlă Testat la şoc şi vibraţii Electronica

More information

Asistenţă Conţinutul ambalajului Cablu Ethernet Mărci comerciale Router cu modem AC1600 WiFi VDSL/ADSL Conformitate Cablu telefonic Router cu modem

Asistenţă Conţinutul ambalajului Cablu Ethernet Mărci comerciale Router cu modem AC1600 WiFi VDSL/ADSL Conformitate Cablu telefonic Router cu modem Asistenţă Vă mulţumim că aţi achiziţionat acest produs NETGEAR. După instalarea dispozitivului, localizaţi numărul de serie de pe eticheta produsului şi utilizaţi-l pentru înregistrarea produsului la adresa

More information

Conţinutul ambalajului

Conţinutul ambalajului Asistenţă tehnică Vă mulţumim că aţi ales produsele NETGEAR. După instalarea dispozitivului, localizaţi numărul de serie de pe eticheta produsului şi utilizaţi-l pentru înregistrarea produsului la adresa

More information

CASE DE LEMN "DE-A GATA" SUPUSE LA TRATAMENTE ŞI VERIFICĂRI DE LABORATOR

CASE DE LEMN DE-A GATA SUPUSE LA TRATAMENTE ŞI VERIFICĂRI DE LABORATOR CASE DE LEMN "DE-A GATA" SUPUSE LA TRATAMENTE ŞI VERIFICĂRI DE LABORATOR prof. ing. grad I Mihaela Niţu prof. ing, şef catedră tehnică Liana Stanciu Colegiul Tehnic de Arhitectură şi Lucrări Publice I.

More information

Ghidul utilizatorului

Ghidul utilizatorului Ghidul utilizatorului Xperia M5 E5603/E5606/E5653 Cuprins Noţiuni de bază... 7 Despre acest ghid al utilizatorului...7 Prezentare generală... 8 Asamblarea...9 Protecţia ecranului...10 Prima pornire a dispozitivului...

More information

W7000+/W7500 Proiector digital Seria Home Cinema Manual de utilizare

W7000+/W7500 Proiector digital Seria Home Cinema Manual de utilizare W7000+/W7500 Proiector digital Seria Home Cinema Manual de utilizare Cuprins Instrucţiuni importante privind siguranţa... 3 Vedere de ansamblu... 6 Conţinutul ambalajului...6 Baterii pentru telecomandă...7

More information

Manual de utilizare. Oricând aici pentru a vă ajuta HTB4152B. Întrebare? Contactați Philips

Manual de utilizare. Oricând aici pentru a vă ajuta HTB4152B. Întrebare? Contactați Philips Oricând aici pentru a vă ajuta Înregistraţi-vă produsul şi obţineţi asistenţă la www.philips.com/support Întrebare? Contactați Philips HTB4152B Manual de utilizare Cuprins 1 Important 2 Siguranţa 2 Grija

More information

Manual de utilizare 49PUS PUS PUS8503

Manual de utilizare 49PUS PUS PUS8503 Register your product and get support at www.philips.com/welcome 8503 series Manual de utilizare 49PUS8503 55PUS8503 65PUS8503 Cuprins 1 Configurarea 9.1 Pornire Internet 43 9.2 Opţiuni pe internet 43

More information

Manual de instrucţiuni D101634X0RO. Robinete HP şi HPA lulie 2017

Manual de instrucţiuni D101634X0RO. Robinete HP şi HPA lulie 2017 Manual de instrucţiuni Robinete HP şi HPA Robinete de reglare HP şi HPA Fisher Cuprins Introducere... 1 Scopul manualului... 1 Descriere... 2 Specificaţii... 3 Servicii de instruire... 3 Instalare... 3

More information

Manual de utilizare. Oricând aici pentru a vă ajuta BTS7000. Întrebare? Contactaţi Philips

Manual de utilizare. Oricând aici pentru a vă ajuta BTS7000. Întrebare? Contactaţi Philips Oricând aici pentru a vă ajuta Înregistraţi-vă produsul şi obţineţi asistenţă la www.philips.com/support Întrebare? Contactaţi Philips BTS7000 Manual de utilizare Cuprins 1 Important 2 Siguranţa 2 Grija

More information